Прокурорите сезират Европа и посланиците за опит за намеса в независимостта на съдебната власт

Според АПБ предложените промени застрашават върховенството на закона и разделението на властите в страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

светата инквизиция излязла да протестира

край на прокурорска република българия марш по местата долни терористи

тия са бухалката ва зиктатора боко и вият на умряло че няма са могат да зверстват повече над невинните граждани позор сте вие

застрашават зверствата и изсевотелствата над невинните ви подсъдими и бухалката на мафията гадове мръсни

Странно принципни и възмущаващи се от неправдите са нашите прокурори . Много държат да върховенството на закона. Само не е ясно защо мълчаха, когато им назначаваха Главен прокурор ? Дали от независимост ?

Кое ви е независимото бе кретени, нахвърлихте се на президенството, а в същото време Джуджетата, Пеевски, Горанов и Бойко рекетираха цялата държава и пълниха чекмеджетата... и там нямаше дори полъх от присъствие на прокурор...

"Намеса в независимостта на съдебната власт!" Тъй ли? А отказа от разследване на записите и шкафчето на Борисов също ли спадат към "независимостта"? Няма такава "независимост"! Един френски дипломат говореше за "гнилите ябълки" в българската прокуратура. Нали се сещате?! Въпросната "гнила ябълка" отказа да разследва шкафчето и записите! А иначе има страхотни снимки на стрелба със снайпер. Според мен дамата вместо да стреля със снайпер, да вземе да отиде на село да пълни чушки и да прави туршии и компоти!

243Win

При съдиите 90% са свестни хора и 10% боклук. При прокурорите е обратно.

Ако нещо не им харесва -в строителството има много свободни места! Сега чакаме и съдиите да се присъединят към цялата тази корумпирана сган ! ...И не ,НЕ СЪМ РОБОТ!

Държавни служители протестерат срещу намесата на ДЪРЖАВАТА ! Искат да са независими от държавата ли! Цинично е Тези се самозабравиха.Не са служители на шиши,боци,сопола и още една шепа политици и олигарси! Голямата метла трябва да започне в тях. Огромен тумор са. Като не им харесва да напуснат! Дължат отговор,защо не могат или не искат 10 достойни кандидати за Евро прокуратурата!

В България има разделение на трите власти. Законодателна, съдебна и изпълнителна! Ти явно се кефиш, че "красивите и умните", които се намъкнаха в парламента, искат да премахнат специализирани съд и прокуратура, които са създадени по препоръка на ЕК, с цел борба с корупцията?! Или си от тези, които се кефят, че искат да премахнат КПКОНПИ и да спрат делата срещу ПРОКОПИЕВ, Бобокови,Васил Божков, Баневи, Арабаджиеви, Миньо Стайков, Цветан василев и.тн. за общо към три милиарда откраднати от българите пари?!?+! От тези "демократи и родолюбци ли си"? И гледам, че още 20 мозъка са те лайкнали, ако не си ти с 50 акаунта, разбира се!!!!

А кой нахълта във ВСС да се кара и да командва съдиите?!

Да има в България такова разделение на властите, но само на хартия! Ако не си го видял значи си тотално заблуден!!

Я, тези най-накрая прочетоха Конституцията... ама я разбраха като дявола евангелието;)

Прокурорска сган май е решила,че тя управлява държавата

А ти май още мислиш , че кпсс бкп ще дойдат на власт ?

опорката ти не върви. Мразя ги колкото и тези корумпирани прокурори

А нима същата тази Европа, която сезират, не видя какво се случва в страната ни години наред?Нима не видя кадри с божествено спящ златен телец и не чу записи, от които и Зигмунд Фройд би се изчервил и свел поглед от неудобство? Е, питам, къде беше тогава тази Европа, която сега сезирате?Тя глуха и сляпа ли беше тогава? А и българинът все е свикнал Някой друг да му свърши работата...Когато си сял ветрове, ще си жънеш бурите!Няма как.

Там си е Европа, ако си си направил труда да прочетеш статии в чуждите медии щеше да видиш че всички тези скандални кирливи ризи на ГЕРБ са разказвани надълго и нашироко там. Само, че медийния чадър ( и автоцензурата от страх) тук не позволяваше такива да бъдат препубликувани. Нали не очакваш официални държавни служители от Европа да казват "Борисов, ти си престъпник?"

Все си мисля, че главният прокурор на страната изпълнява функцията на главен държавен обвинител. А колкото знам съдът е независим, тогава ако си обвинител не си ли взел страна в даденото дело. А може би главният прокурор проявява свойства подобни на корпускулярно-вълнов дуализъм, хем е вълна хем е материя.

Врътнаха им кранчето и отвориха човки!

У нас не от вчера, не от онзи ден, а от над 30 години имаме абсолютно корумпирана съдебна власт, и никаква независимост там няма. Напротив, българските съд, прокуратура и адвокатура са пропити от корупционни схеми, ръководят ги мафията и политическите групировки, без значение дали са комунисти, гербери, депесари, както и новите партии, нахлули в Парламента с ярост и хъс да лъжат, мамят и крадат!!! И никаква промяна в “независимата” съдебна система няма в посока честност и почтеност, а обратно, все повече зависимост, все повече корупция, и все повече обвързаност!!! С такава съдебна система сме на нивото на Сомалия или Нова Гвинея, но навярно дори и там съдиите, прокурорите и адвокатите по-малко крадат...

Да не би да има нещо проблем че са сезирали европейските институции?? Това да не би да ви притеснява нещо? Съдейки по еднотипните коментари и явно да. Добре де нали е законно правилно и така нататък-защо не ви харесва че са сезирали Европа?

Сезираха ли, когато европейските институции им върнаха всичките десет от техните кандидати за европрокурори? Сезират ли всеки път като Гешефта ни навърти нови обезщетения с "неопровержимите доказателства"?

Преди да показваш на всички че пишеш по поръчка, използвайки едни и същи думички непрекъснато, да прочетеш защо са върнати кандидатурите. Защото са на хора които не са били само прокурори. Според кьовеши за нейния екип трябва да има хора които не са работили нищо друго освен в прокуратурата. и никъде не пише в мотивите че са некадърни и корумпирани или каквото и да било. И все пак след като се радваш на решението на Европа да върне кандидатурите, защо си против да бъде сезирана Европа относно такива решения?

Крайно време е някой да се намеси в тази власт, защото никого не осъждат, мотаят се и чакат от някъде да дойде подкуп,.

:))) Мамини златни те! Я как се сетиха за Венецианската комисия! А когато същата тази комисия даваше препоръки по сегашното съдебно законодателство и препоръчваше да не се приема (напр. това за прокурора, който щял да разследва главния прокурор) тогава същите тези с тогите се разсейваха и тръбяха, че това мнение не ставало за нищо, щото... и от 9 кладенеца вода носеха. Искали да им се намесят в независимостта! Превърнаха съдебната система в бухалка, в търговия, а правосъдието в криминален бизнес. А що не коментират, защо след като са толкова "добри, независими и супер" от 10-те предложения за европейската прокуратура бяха одобрени едва 3?! Или просто защото на Кьовеши й е пределно ясно, че същата тази българска прокуратура е корумпирана и политически зависима от горе до долу. Като специализираните прокуратура и съд - били заведени разследвания и дела. Да, ама осъдените са от ранга на Дедо Пенчо от Горно Уйно, дето си изпекъл 20 литра ракия без лиценз и имал цяло кило нарязан тютюн без бандерол да си прави цигари. И само да питам - Франтишек от 8-те джуджета включи ли се в протеста, че "лошите нови" искат да му нарушат "независимостта"?

С тлъсти заплати, за да рекетират и тормозят противниците на хунтата герберска, ронят комсомолски сълзи.

А защо до сега не сезираха Европа за ежедневните издънки на гешев и сие????? Като опря до тях търсенето на реална отговорност някаква за бездействията им или за изпълнение на поръчки се сетиха че ''имало'' правни норми????

Пише се "досега", а не "до сега"! Най-добре ще е да поискате и някой лев за ограмотяване! Я от резидента, я от Черепа, а може и от двамата, че иначе срамота!

Накратко - не ни пипайте, така ни е добре. Свъши тая.

Колко е смешно, как прокурорите квичат заедно с Бойко е един глас. Прокурорите са съучастници в изграждането на корупционно и безнаказано действие на “нашите” хора. За това гракате, защото ви настъпаха по мазола. България заради тромавата и корумпирана съдебна система е на последно място в ЕС по доста класации.

Нивото на тези хора е толкова ниско... Дебатите трябва да са невероятно високо ниво, а тези са овчари... И в парламента, и в прокуратурата...

Бочко и Гешев реват безспир. Голям кеф.

Значи да разсъждаваме:Когато откриха службата - няма намеса в съдебната власт, а като я закриха има намеса.Тези за налъми ли ни взеха?

Гешев, Цацаров, Пепи Еврото, тн били независими, ахахахахахаахахаха. И кой в Европа ще ви повярва че следствие и прокуратура са независиме бе……

НОВИТЕ МУТРИ ИСКАТ ДА ВЪРНАТ ЖИВКОВАТА КОНСТИТУЦИЯ !!! МНОГО ИМ ХАРЕСВА ЧЛЕН ПЪРВИ !!!

бегай бе герберастки трол, ще ви таковаме с 300!!

Ако тия се независима съдебна власт, аз съм трамвай!

Под Гешев и Цацаров назначени от Шиши ви беше добре а? Добре ли разпределя Доган порциите в държавата?

Пародия на държава, в която дори прокурорите са майтап...

Kenn1111

Че те никога не са били независими.Просто тези от които до сега са били зависими са ги накарили да протестират срещу отнемането на тази зависимост!

goose

адв. Екимджиев, интервю от 2011-та година: Този съд [специализираният] е опасен за демократичната държава. Защото той, по дефиниция се прави, за да удовлетвори очакванията на изпълнителната власт, за да обслужи популистки интереси, също на изпълнителната власт и на парламентарното мнозинство. Но пораженията, които ще нанесе в представите на хората, неизкусените от право, за право, справедливост, за правова държава, за върховенство на закона, просто тези отражения ще се вдигат във времето. Защото ние една излизаме от обърканите представи на социализма за същите тези понятия. Това добиваме някаква абстрактна представица какво е правовата държава, какво е демократичното общество. И този съд идва като че ли точно навреме, за да занули това самоизграждане на нещо, което наподобява гражданско общество, като начин на мислене, като манталитет. Надявам се, че в случая може да дойде и от някои европейски структури глас в посока на вразумяване. Защото наистина това е един извънреден съд, който няма аналог в Европа. Дяволът е в детайла. Не може, априори, да се каже точно какво ще прави този съд. Но самият лош замисъл за създаването му, създава предпоставки за такива дела. На базата на лошия опит, който имаме, защото в България, особено, в съдебната система, нищо не се случва с достатъчно разум, нищо не се случва постепенно, нищо не се случва балансирано. Смятам, че създаването на този съд вече ще доведе до категорично доминиране на тази полицейщина. А някой да каже сбъркал ли е?

Според няколкото драскащи много коментари всичко е законно, конституционно и така нататъка, какъв е проблемът че това е поредната институция която сезира Европейския съюз? Ако всичко е наред, както вносителите на закона и вие твърдите, то тогава Европейския съюз ще потвърди че вие сте правите. Или може би изпитвате някакво основателно съмнение в законността на тези промени??

Ей, тиквопитеците квичат, квичат, квичат, ама няма кой да ги чуе :-) А след изборите като започнат разследванията....леле мале, гответе се Тикви!

Оплачете се на Кьовеши!

Хайде скрийте се някъде бе, прокурорски мишки!

Закривай службата за подкрепа и закрила на мутрата и мафията в България.

Така ли бе,Черепчо? Трол!

Да не забравят да уведомят и римския папа! Смешници!

Така ли бе,Черепчо? Трол!

Така! А кой е тролчето-на всички е ясно! Виж минусчетата!

Каскетаджиите са ги мобилизирали да пишат писма и да правят смехотворни пърформанси..Ясно е от къде издва нареждането. От един дебел индивид, който е в оставка, в отпуска и в болнични. Как пък никой от тях не се сети да изреве, когато толкова години същия индивид ги командваше по телефона кого да ударят и кого не?!

Сетихте ли сеее, отдавна ви точиха ножа. Президентска република с вечен президент като в москва. Тъпия български народ сам си копае гроба.

Наличието на възможност за една силна партия, с мнозинство гласове в парламента, да назначава свой кабинет, води до т.нар. "сливане на властта" /'fusion of power'/, при който модел разделението на властите престава да съществува. Подобни демокрации много често са конституционно определени не като парламентарни, а като президентски или полу-президентски такива. Но дори и при такива модели на държавно устройство, съдебната власт остава независима. Преминаването към зависимост на съдебната власт от законодателната /парламента/ , е елемент на съвсем друга форма на парламентарна демокрация- т.нар. парламентарен суверенитет/parliamentary sovereignity / или парламентарно върховенство /palriamentary supremacy/ , което автоматично предполага предварително свикване на ВНС и промяна на конституцията.

Само вижте, как тука се отчита гласуването, и си направете извод за това, колко реални ще бъдат резултатите от изборите, проведени с машини ! По-голяма манипулация на изборния процес едва ли има някъде по света, освен във Венецуела, Бутан и други страни, за които в никакъв случай не може да се каже, че са демократични, но явно това е заветната цел на чалгарите и фигурантите ! Бог да пази България !

Значи ще има заснето видео на броенето във всяка една секция, което ще е общо достъпно. ЦИК няма да са само една партия. И ти ми казваш, че ще е по-нечестно от досега?

goose

Гледай си чалгата и не изказвай мнения по теми, от които си нямаш никаква представа.

С подобни циркове, прокуратурата като част от съдебната власт се мъчи да извива ръцете на законодателната! Мутри вън!

Гърчите се нали, така е змията най-се гърчи като я настъпят и преди да и отсекат главата, понеже знае, че края наближава. Поне половината сте за затвора!

Значи като ги основават са в правото си и не е закононарушение или намеса в независимостта им, ама като ги закриват е?

Няма по - независима прокуратура от мафиотската.

Виж ти , в България имало прокуратура. Аз пък си мислех,че един за всичко е наш Бат Бойко

В България няма такова нещо като върховенство на закона, още по-малко от страна на спецпрокуратурата. Примери има много. Тук закони не се прилагат, а се интерпретират и изопачават така както е угодно за определени хора. Много малко са юристите, които наистина практикуват съвестно професията си. Ако едно звено не докаже във времето, че работи ефективно и е необходимо да съществува, не виждам защо трябва да се поддържа една излишна структура.

Законите се интерпретират защото са писани и поправяни от некадърниците в парламента. Съд не създава закони а ги прилага.

Независимата съдебна власт какво търси при посланници на др държави? От тях ли ни зависи съдебната власт?

Напънала се планината "Русия " и родила мишката фигурант

Просто трол глупак