Прокуратурата сезира ЕК за опита на парламента да закрие спецправосъдието

Това ще доведе до блокиране на борбата срещу престъпността и на работата на независимата съдебна власт, се казва в писмото

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От Евроинституциите ще отговорят,че те не се месят в работата на Законодателния орган,на отделните държави.Да сте видяли Парламента на някоя държава да е наказан досега.

А сигнолизираха ли Брюксел за 15годишната сага за Алабин? Това май забравиха да го направят, а трябваше! 15 години. Заплати на съдии и прокурори за да не правят нищо. Можеше на 3тата година да го направят. Не коментирам дали присъдата е справедлива или не. Сега следва и дело в Страсбург за бавно правосъдие, което отново ще платим ние гражданите на България.

Да бъде закрита прокуратура, съд и цялата държава състояща се от наглеци, лъжци и крадци!

БРАВО! БРАВО! БРАВО! БРАВО!Нека видят поръчковото, платено, червено ОФ и техният кукловод Радев какво правят.

Те Европа им казаха, че дори не ги признават за институция в този им вид и ги лишиха от възможност за европейско издирване и арест. Сега да ги закриваме тези престъпници и това е.

"Ръководството на прокуратурата изпрати писма до председателите на Европейската комисия и Европейския парламент, Групата на държавите, борещи се срещу корупцията (ГРЕКО) и Венецианската комисия, в които ги информира.." за сезирането на сезираните... :-)))

бухалката ли? нищожества

Спецовете - при Кьовеши! Нали те са най-,най-...

Дори само съмнения да има, че част от съдебната система е инструмент за рекет на правителството, трябва да се вземат моментални мерки. Това не е необяснима внезапност, а спешна намеса спасяване на държавността. Мутрите може да успеят да са навсякъде другаде, но допуснат ли се в съдебната система опасността да се разпадне напълно доверието в държавата е значителна. Между другото да има работеща независима съдебна система е най-вече в интерес на все още управляващите в оставка. Ако се появи правителство на реванша бате Бойко ще си мечтае много силно за независим съд, а не за специализирани състави, подчинени на правителството.

Той писал ама дали ще ги четат.

Мамооооо, пък той ми взе бухалчицатаааааа!!!

Ако няма повече шкафче, няма да има нужда и от спец прокуратура, която да убеждава разни хора да го пълнят.

Че не можете ,или не искате да изпратите 10 чисти и необвързани с хунтата прокурори,които да са приемливи. Срамота и наглост!А и протестирате...

са за затвора всичките! Докато не се напълни един етаж поне при бай Ставри с магистрати,политици и ,,честни,,бизнесмени,България няма да тръгне да се оправя. А тези негодници в тоги са основния виновник за корупцията с бездействие и съучастие.Създават безнаказаност.

Назначени протежета на ГЕРБ сезират........до кога?Срамно е тия изобщо да искат кавото и да е когато са политически зависими особенно в момента.

И къде е тая борба с престъпността?

Това някакви кукери ли са... Аааа сетих се, трудов колектив от съвеЦки колхоз !

Ако спецзвеното ви е толкова важно, закривай всички други разследващи и наказващи структури и да остава само това прословуто спецзвено. Искате да се натискате на удобните кресла и да смучите държавни пари, за да не вършите работата, за която са ви назначили по документи. А че всички до един в това звено сте баджанаци на тоя, дето ви назначава, няма как да ни убедите, че не е така. Създадоха ви за да бездействате, докато мафиотите безнаказано крадат, маскирани зад фирми, печелещи държавни, общински и поръчки с европейски пари. Сега целия държавен апарат се е мобилизирал за да се защитава. Ако народът беше доволен от живота си, щеше да застане зад вас. Но понеже на народа му е ясно какви сте и с каква цел сте на подобни длъжности - няма да ви се отвори парашута тоя път. Европата не са свикнали да си затварят очите за подобни институции, обслужващи частен, мафиотски интерес.

"Народът". Е видяхме колко от народа стои зад протестърите - даже и за правителство не стига

Ще видим, като ви разчистят политическите назначения в администрацията и като вържат ръцете на циганите, които даже не гласуват по съвест, а за 50 кинта и две кебапчета, колко ще съберете гербаджиите :) А, да не забравяме, няма да провеждате вие изборите този път, нито вие ще броите гласовете и зачертавате протоколите. По няколко пъти това със зачертаването.

"Нашите" ли прокорори са се оплакали ? Или другите случайно попаднали ? Прокурор не се става лесно.

ама ЕС не се меси в локалното законодателство, а само дава препоръки. Структурата и организацията на институциите е приоритет с локална инициатива. Като няма спец прокуратура и съд, а има институции, които обслужват адекватно и ефективно тази дейност, Ек и ЕС нищо не могат да кажат. Тея прокурори на кой свят живеят? Свикнали са като има проблем да се оплакваме на "слънцето" и той ще реши проблема. Ама сега слънце няма, а той се кланяше на ЕК, значи те ще решат проблема. Жалки хора.

тея пак свикнаха на комунизъм-обноски и си мислят, че Европейския съюз е като Свъетския съюз, само където може да се опплакваш там безнаказано. изключително принизено, долно и егоистично мислене.

Те хубаво ще пратят, ами ако отговора препоръча да се затворят, какво ще правят?

Kaк ли сме се борили с престъпността преди 2010г., когато нямаше спец.прокур.! Всички видяхме как каскета бореше престъпността, когато беше прокурор в спец.прокура., чухме записите, как се уреждат дела и се прикриват престъпници!