11 роми на съд заради битите деца в Асеновград

Районната прокуратура в Асеновград внесе обвинителен акт в съда срещу 11 роми за побоя над деца и треньори от клуба по гребане "Асеновец" в края на юни.

Обратно в новината

Коментари - 11 роми на съд заради битите деца в Асеновград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

vasil

У нас около 330 хил.цигани се самоопределят за роми.Към 400 хил.се изживяват за турци. В пловдивската Шекер махала живеят 10 хил.цигани. Според последното преброяване това са 2 хил.роми и 8 хил.турци.

И що са с маски? Нека да им видим циганските мутри..

Я ся да видим, какво не се хареса на ДИР, с какво съм накърнил нечие добро име: 1. Нападнатите "деца - спортисти" са всъщност малки момичета. 2. Те са били псувани, обсипвани със закани за сексуално насилие. Отделно е било физическото насилие. 3. Престъплението не е просто "хулиганство". Било е от омраза на етническа, религиозна и сексистка основа. Справка - на какво са ги псували и на какво са се заканвали. 4. Престъплението е било организарано и извършено от ОПГ - разделили са се на две, като едните са преследвали автобуса, другите са чакали пред болницата. Това е организирано от всякъде, ако не е било и предварително подготвено - просто с намерили повод, а ако не е било падането във водата, щели са да предизвикат нещо друго. 5. Опитите да се прикрият горните факти в статията са проява на толерантност и одобряване на действията на обвиняемите. Те пък са резултат на налагана редакционна политика на медията. Можете и това да изтриете - все пак е истина.

vasil

С такива има справяне, когато реално се прилага предвиденото в закона за ОПГ -организ.престъпна група.Щом в престъпление участвуват повече от двама - реално повишаване на наказанието.

Наистина има затопляне на климата , щом така грижовно сме започнали да се отнасяме към МАНГОто ! Има такъв плод и явно сме започнали да го отглеждаме !

Спокойно - Присъди няма да има ! Тези съвестни граждани имат права , а и ние сме ПРАВОВА държава ! Това с маските ,е за да не им се накърнява ДОБРОТО ИМЕ и от конфиденциалност !

Толкова ли е мръсен въздуха по тези съдебни зали ! Може ли такова нещо - излагаме се ?!

По царско време тези "лица" биха били разпънати на кръст, но комунярите им дадоха права, а дичевците и пр. соросиада ги защитава...

И що са с маски,може би резко са се разболели.

Gal

Навсякъде присъствали възмутени хора....но не се опитали да помогнат....със сигурност са снимали с телефоните си обаче

Две тухли между краката фа им хлопнат и по живо по здраво !

Не ме интересува колко са на съд, а колко са в затвора!

докато са с вързани ръце полицията така ще е!в белите държави такива ги отстрелват дори в румъния полицията вече има право на самозащита и употреба на оръжие при налагащите се обстоятелства! без да се притеснява от последствията! а в нашата тъпа държава трябва да ги милваме и цункаме ма....те

тия ченгета патрони нямат ли Ве?

Трябва да дадат малко свобода на полицаите и да ги пуснат за 48 часа в гетото и тези повече няма да посмеят да излязат от гетото !

НЕМАШЕ НАЧИН, ПРИ ТОЯ ОБЩЕСТВЕН НАТИСК НЕ МОЖЕХА ДА НЕ ПОЧНАТ НЯКВО ДЕЛО, НО.... ЩЕ КАЖЕ ЦАЦАТА,Ч Е Е МН. СЛОЖНО, ЩЕ ГО МОТАЯТ Х ГОДИНИ, ЩЕ ДАДАТ ПРОБАЦИЯ НА 3- МА МАНГАЛА И ТАКА...

Подмяната на езика и думите е висша форма на дискриминация и диктатура. Цигани се казва и пише на български. Масони, мошета, хуйманисти, бивши комунисти целенасочено или от мода унищожават всичко нормално българско и ни обиждат, че уж сме били лоши, нетолерантни и мразещи....

Защо нема име на автор на статийките, а само редактор?

СА МЕКЕРЕТА, НО НЯМАШ ПРОБЛЕМ - КЪМ РУСКОТО ПОСОЛСТВО Е САЙТА, ОТДЕЛА ЗА ДИВЕРСИИ! ОБРЪЩАЙ СЕ ЗА ВЪПРОСИ КЪМ ТЯХ, ИМАТ И ТЕЛЕФОН! НЕ Е ЛОША ИДЕЯТА ДА ПОЧНЕМ ДА ИМ ЗВЪНИМ, МАЛКО ПОНЕ ДА СЕ ПРИТЕСНЯТ РАШКИТЕ!

нещо не разбирам. да не би да иде реч за непълното изписване на популярните някога маратонки ромика. или за неправилно множествено число на спиртна напитка. но, как да осъдиш питие, това и цецо гуменката още не го е овладял. по-скоро се касае за цигани рецидивисти. защо толкова се мотаете, кога ще ги осъдите ефективно да чукат камъни за пътното строителство на мутрата проста, неграмотна, тлъста и нагла, негови избиратели са все пак. а фадромата кога ще изравни ма'алата в асеновград. а ВиК и енергото кога ще си прихванат вземанията от социалните помощи. още много въпроси се надигат, като на бай Х. малкия Х. в симитли. цацата, кога ще изгрухтиш нещо по темите. приятен ден.

за преките наследници на свещената римска империя се говори, "Roman empire", "Romans" - романи, романци, роми. (те и румънците горе долу същото твърдят че са)

значи като е да се усмирят протести прокуратурата била много бърза, дори при дела с голяма сложност.... Ама като е за КТБ - година и половина...

Se taia

Не бързай! Това, дали прокуратурата си е свършила работата, ще се види от процеса и издадените присъди. Ако започне делото да се връща заради пропуски, значи следователите и прокурорите не са си свършили работата (както обикновено се случва). От самата статия не става ясно ЗАЩО циглетата са започнали да удрят, та чак да преследват и автобуса с кола (никой не започва да бие просто така). Надявам се следователите да са си свършили работата, за да има правосъдие за престъпниците, ама де надежди...

някои от имената не са цигански , нито турски, а арабски, кво става, мигрантите взеха да се пробват?

Тези с прикритите муцуни, какви ли ценности имат ?!

Некой краден лев, некое крадено златце ...

съда се церемони с тези животни.Тая сган не се спира пред нищо и си прави каквото й скимне.Това не са хора ,а човекоподобни,които не разбират нещата по начина,по който го разбират човеците,защото са с друга психика.Изконно те са от Индия,а там може да се изсе.ът където заварят и мислят ,че е нормално.Разберете,вие,които сте "толерантни""политкоректни"мултикулти и прочие шизофрении/защото ви плащат/и вие да им паднете,те няма да направят разлика и ще ви изнасилят,претрепат,ограбят.Разберете защитници,тези античовеци са с друг цивилизационен код,те не разбират нещата по начина по който ние ги разбираме.И това не е обида,защото например аз всяка седмица в едно село давам по 5-10 лв на циганин,който няма лична карта и е изпаднал,кротък,но крадлив и лъжлив.

Причината за всичко е в образованието. Образованието е "високо", когато децата ви знаят да анализират текст, подобен на този произволно избран цитат: МАМИНО ДЕТЕНЦЕ (висока класика) (и с какво всъщност това словоблудство е заслужило В МОМЕНТА да е класика?. Разбирам, че преди 100 години друго е нямало?! но днес...) "Под една кичеста круша в една от трендафиловите градини било постлано черно-жълто китено чбрдже, на което седели две лебеници или, както ги наричат казанлъчени, две дини, които представляват едносъщност и неразделност, или, да кажа по-понаятно, едната лебеница, която била твърде голяма и малко продълговата, седяла на черджето, а другата, която била малка и туплеста, седяла на първата лебеница, така щото от тия две разновидни лебеници произходило едно неразделно мазно тяло, което се наричало Нено чорбаджи. Но аз заборавих да ви кажа, че голямата лебеница е била облечена в копринена риза, в ленени гащи и в бяло копринено, с червени пръчици елеченце, и че малката лебеница е била покрита с бял фес. Голямата лебеница се повдигала нагоре и отпускала се надоле твърде затруднително, а когато произходило това, то на малката лебеница се отваряла някаква си дупка, над която стърчели две дълги бяло-черни урезалки козина, поимала и изпускала воздух и клокала така поетично, чегато в голямата лебеница се намира цял вулкан. Но малката лебеница имала още две приемущества: на нея стърчели три червени подлоги, които носили название уши и нос, и две черни точки, които в общежитието се наричат очи, а по манастирите - светила."

А на теб ти е трудно да възприемеш въпросният текст?

на мен? за децата ти говоря, пич. на какво точно, този текст учи детето ти? да приемем, че осъзнае какво е написано вътре, и как е осмян лирическия герой. Защо това е класика? този архаично просташки стил? с какво блести? НЕ разбираш нали?

Abandon hope all ye who enter here.

В Библията при наказването на престъпления на първо място не е опитът-хипотеза да се превъзпита престъпника, а святото право на мъст на потърпевшия. Отдавна е време да се върнем към "Око за око, зъб за зъб!" (или: За око- две, за зъб- чене!)

Пропуснахте да уточните 11-те "роми" с колко адвоката са се явили - според мен на 11 мангала, БХК е осигурил поне 22-а адвокати! Тъй де - заради "фактическата и юридическа" сложност, щото трябва да излязат максимум с условни присъди за по 1-2 години!

,,десет малки негърчета,, и един ,,ром,,...!!! да не сме расисти...!!! европоколониалистите,, защо не ни оставят да си минем ,,прехода,,...??? че техният ,,преход,, към дем.ценности е осеян с воини и престъпления,робски труд, отрязване на краиници като ,,в белгииско конго,, и ограбването на колониите си...!!! това че се ,,чустват,, гузни защо да е на наш ,,гръб,,....???

Каква юридическа и правна сложност, мангалите са виновни и това е, влизат в затвора за дълго. Всички знаем каква долна пасмина са в затвора им е мястото.

11 роми на съд заради битите деца в Асеновград! По добре щеще да звучи, 11 роми на гилотината заради битите деца в Асеновград!!!

каква е разликата дали те бие циганин, българин, турчин или руснак? Битият все си е бит.

,,...средни телесни повреди....,,,??? два счупени прешлена...???

Видяхте ли в Париж куките как пердашат демонстрантите? Брутални тупалки! Ако беше станал в България, 10 посланика щяха да се изредят по продажните ТВ-та да ни казват какви сме диваци. Та и с тези диваци на снимката е така. Ако бяха араби в Париж, щяха да са вече с по 10 години присъди, но в БГ-то ред не трябва да има. България трябва да се държи в будна кома, за да е безсилна. Слагаш и една мутра за Премиер и държавата е 100% твоя. Не ти трябва дори война да водиш. Превзеха ни без да гръмне пушка.

Дрън, дрън та пляс! Виновен ти е някой че не гласуваш! После някой друг му бил сложил мутра!!! Пък тези 50% дето не гласуваха защо не си издигнаха лидер и не си гласуваха за него? Щяха да спечелят при всяко положение! Ама друго си мрънкането и чакането някой друг да свърши работата!

Ако се опитам да бъда оракул, предсказвам условни присъди, поради чистото съдебно минало на обвиняемите... Залудо съдебната система ни харчи нашите пари!!! По-добре да ни разрешат свободно да отстрелваме мургав дивеч!!!

Se taia

Всъщност очаквам дълго дело, ако не се признаят за виновни, защото следствието обикновено пропуска доста неща преди да стигнат нещата до дело... Т.е. делото ще бъде връщано от по-горните инстанции заради пропуски - класика

11 рома в съд (чаши), и да ги предлагат за консумиране в кръчмата...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

ще се обжалва на нужните инстанции докато и последния европеец разбере че тук съществува погром на ромите

Не е нужно - направо ще ви подарим на Европа - тук сме бедни и са ни тънки портомонетата.

... погром "на" ромите или "над" ромите имаш предвид Хелгинско двуличие ???????

Следващият път вместо да остават възмутени да хващат пищовите и да ги почват. На времето горе над 40-те извора охранявахме изнесени складове на поделението, което служих. Имахме 4 калашника и сандък с патрони.

колкото е предвидено за тази хулиганска проява.

Мъмрене !

Тези расисти на снимката защо са с маски? Кой позволява този цирк в български съд? Брадите на тези ислямисти ли криете?

На децата предупреждение и да се разписват всеки ден в районното докато порастнат. Треньорите - в затвора! И така всичко ще бъде наред и скоро ще се забрави. То ние турското робство забравихме... А те взели да ми съдят ромите. Сега отиде поне 3 години с обжалванията на всички инстанции. И виж ти - как си позволяват така да ги засрамват, чак се наложило да се маскирват. Безобразие!

50 циганина бият български деца, държавата се мота 3 месеца и хваща.... 11. Сигурно ще осъди 5-ма на 2 години условно. Браво! И през 1933, и през 1980 - 50 от 50 щяха да са първо пребити от полицията, после вкарани в някой противен зандан, където щяха да пукнат в мизерия след 15-20 години затвор. Българи, дедите ни са мрели като мухи на Шипка, за да сте свободни и да има България. Вие я унищожихте за 30 години. И дори не се усещате! СРАМ!!!!

а кога ще се намеси прокурор,кога ще има съд за расистите дето бият,тормозят и са убили роми?темида е сляпа ,правата на ромите не ги вижда. искаме закон против фашизма и расизма!!!искаме закон против националистите!!

Болен здрав носи, а? Кого манипулираш? Освен тези 11 главатари, наказание трябва да понесат и бандата им участвала в побоя.

"Делото е от фактическа и правна сложност, допълват от прокуратурата. Разпитани са над 30 свидетели, извършени множество разпознавания и експертизи и др., като разследването е приключило преди края на законноустановения минимален двумесечен срок и незабавно след това е бил внесен обвинителен акт. " Идиоти от така нареченото..."прокуратура",следващият път дано да напукат няколко от вашите тикви,та пак да се чудите,какви...тъпизми да ръсите,чудейки се как да кажете на...черното...бяло!!! То и затова сме свидетели в тази кочина на всякакви цигански своеволия!!!

Тези ще оперират, че са с тия маски????

Не знаех че и роми са били! Мислех че само цигани е имало ш боя

Защо няма обвинение в расизъм? Къде са толерастите, когато бият хора от една раса и вероизповедание, и биячите са от друга раса и верозиповеание?

шшшт те са богопомазани от закона, те са над него и под не го, но не в него. Ще бият, крадат, ядат и живеят на твоя гръб. Точка, свиквай с този вид паразити иначе ... си РАСИСТ!!!

расист си естествено.като искаш да умре даден човек,заради цвета на кожата му..расист си и мястото ти е в затвора.проблема е че все още няма такъв закон,но скоро ще го има.

.....и жена ти

манго, няма да ти помогне маската, копеленце. защото за сега ни спират с полиция, но нещата стигат края на търпението - а българинът може да търпи, ама като се отплесне... примерно като заплашват детето му, само да ми паднеш.

а кога ще се намеси прокурор,кога ще има съд за расистите дето бият,тормозят и са убили роми?темида е сляпа ,правата на ромите не ги вижда.

ей, лъжец мръсен! прибират се редовно хора от агитките. Заплашва се със съд и присъда, даже осъдени има. Но: до тук има само един убит циганин, при това е убит по време на селскостопанска кражба. Съдят и друг - охранител - стрелял по мангал, 'берящ' желязо от склад. съдят и осъждат. Само бели хора..

Попитайте, когато това се случи - всеки случай се разглежда индивидуално в съда. В случая над 100 роми са вилняли , а съдят само 11. Защо?

Когато се научиш да пишеш... правилно,вземи се обърни директно с едно писъмце към Цаца-та и пали свещи да получиш отговор!!!

Защо тези хлебарки са с маски на лицата? От кого и какво ги пазят? Уродливите им лица трябва да бъдат публично показвани и да не излязат от затворите поне 20 години!