Прокуратурата: Семерджиев се възползва от правото да мълчи

Г-н Семерджиев се е възползвал от правото си да не дава обяснения, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за обвинението срещу здравния министър

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата: Семерджиев се възползва от правото да мълчи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

измисленият министър успя да настрои всички срещу себе си, защото предположи, че може да управлява министерство като лелината си фирма.

Питам прокуратурата, какво действие против действителната си воля е извършила въпросната директорка, за да се търси престъплението принуда и то в квалифициран състав.

Признавам, че съм фен на Москов. Никога на Семерджиев! Но злобата, която струеше от него по повод Москов ме отврати!! Освен това се оказа, че той е не само морално нечистоплътен, ами си е направо бандит, мутра, сатрап и разбойник!! Един затвор му е малко!! Отнемане или ограничаване на лекарските му права!!!

От такъв злобен и надут човек нищо свястно не можеше да се очаква. Както и да се оправдава, истината лъсна. Той просто трябва да бъде изхвърлен от мястото, които заема и никога повече да не заема властови позиции.

някой ще пита ли илко за 3те милиона долара за неработеща програма в здравна каса преди 20 години??????????????

Прокуратурята що не повдига обвинения кагато Бойко нарижда на министрите си да уволняват всякакви държавни служители без да им е пряк ръководител! Оня случай със заспалата сружителка на министерството не е ли по същия член!

по азиат-болшевишки модел, бухахалка срещу неудобните на туземните путлерастки олигарси ??? Що няма нищо срещу златевци, герговци, баневци, василевци, велчевци, домусчиевци, дионисиевци, манджуковци, цекоминевци, веткоарабаджиевци, славови, бориславови, доневци, черепаховци, маджовци, баджовци, ..., и още куп подобни герои-олигарси на "демократичния" преход ???

Браво доц Стоименова, такива продукти на костовата корумпирана администрация трябва най-после да намерят мястото си - в ЗАТВОРА. Смели хора като доц. Стоименова са рядкост в България. Блогъри и дежурни писачи, спрете да хвалите Румънския модел. Сега е време да създадем български модел и Гоцеделчевски тарикати като Илко и подопечните му зам министри да намерят достойно място за заслужен отдих.

На г-жа Стоименова не е искана оставката, изрично й бе предложено да провери подадените документи за поста заместник директор на ИАЛ и ако има доказателства за конфликт на интереси, да не назначава предложеното лице, за което да ми докладва на 27.03.2017 г. нещо, което тя не изпълни, а вместо това е подала сигнал в прокуратурата. В течение на повече от месец, чрез различни канали г-жа Стоименова организира масиран натиск върху мен да не бъде сменяна от поста, който заема заплаха, каквато не е съществувала. Държа да отбележа, че ИАЛ е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на здравеопазването и всеки министър на здравеопазването има ясни правомощия по закон, съгласувано с министър-председателя, да определя директора. Нормативно задължение на директора на ИАЛ е да назначава заместник директора само след съгласуването му с министъра на здравеопазването. Призовката от Софийската градска прокуратура получих един ден след като МЗ официално оповести на сайта си, че вследствие съвместните проверки с Националната здравноосигурителна каса и Националната агенция по приходите за изкупваческата търговия с дефицитни медикаменти, сигналите за недостиг на лекарства са намалели с около 70 процента. Прочети повече в link: link

Тоя бързо гледа да се окопае, прецака всички реформи с цел да не му пречат на бизнеса, както си и пролича! СДС школовка,няма празно!

Илко, я кажи кой ти нареди да наредиш"нечии" човек да бъде назначен за зам. Илко, за лекар си много агресивен.Впрочем ти лекар ли си или екзекутор на лекари.

Опасна и мафийката която седи около Семерджиев. Там са зам.министрите му до един. Деничка Сачева и Бойко Пенков. Другите са пръснати на второ и трето разрядни нива в администрацията, но като такива вършат по-добра работа за ментора си. Хитро македонско ц.....е си ти Ико!

Бойко Пенков отдавна не е зам.министър. Чети колега! Чети!

По радио Хоризонт казаха, че наказанието е от 5 до 8 години затвор. Хайде сега и останалите, които за две седмици поголовно уволняваха "по сигнал" и назначаваха без конкурс, изпълнявайки червените опорни точки.

А кога Прокуратурата скоростно ще провери защо въпросната шефка на ИАЛ Стоименова еднолично -без заместници години наред издава на когото си пожелае разрешителни за износ на скъпи медикаменти -които са дефицит у нас--Износът е поне за 3 но по високи цени и тая Стоименова не ев кацата с меда -и не искала заместници Според Прокуратурата --този престъпен бизнес не еважен--важно било емоционалното състояние на герб-подлога Стоименова -че се обезпокоила че може даима заместници --даже не уволнена Пародиите в колониална Бг продължгават--Впрочем--къде са Патриотите--те вече не говорят за такива проблеми

Гледай си историята човече и чети закони ако ще взимаш отношение. ИАЛ не издава никакви разрешения за износ на лекарства, защото има Европейска директива по въпроса. Всеки изнася и внася всичко като само УВЕДОМЯВА съответния контролен орган. В случая ИАЛ. Аман от Некомпетентни историци, мушмули....

Защо ли никой не се оплакваше когато Бойко назначаваше свои хора където и когато си поиска и сега пак ще започне да го прави след само 1 месец, тогава и прокуратурата ще млъкне до края на мандата на Вождът!

Браво г-н Семерджиев, госпожата плаче за уволнение,тя еднолично подведе г-н Москов и се възползва да уволнява служиттели в ИАП.Може да се направи проверка колко служители са уволнени и са водили дела срещу управляваната от нея ИАП през 2015 г.

Не ми го хвалете.като има обосновка защо не е наредил писмено на подчинената си назначението?а?а само по телефона?хайде сега обратно откъдето идва.оставка!

Илко Суетното да даде пръстов отпечатък и да влиза в отделението!

Това правителство с този състав е назначено от Радев точно за да върши такива мискинлъци. Семерджиев отдавна е под чехъла на ДПС. Тарторът Герджиков не му пука нито за авторитета, нито за чест, нито за добро име. Хили се малоумно и се е разпищолил. Не ми се мисли какви ги вършат червените боклуци, които назначиха за областни управители.

Прокуратурата защитава прекупваческо-износваческата мафия на лекарства, поради което се получава огромен недостиг за българсики граждани ???

само че Дир не го публикува и пише глупости. Фрог нюз е публикувал отговора на Семерджиев и той е бая обоснован. Журналисти давайте всички гледни точки бе!

ГЕРБАЙДЖИИСКИТЕ кадри 2 месеца трепереха от страх за креслата си--от които крадяха--сега са на 7-то небе от радост--напрово неземно щастливи-че нямада ги махат Семерджиев даде обяснения--- Искал е да сложи заместник на Госпожата герб-ка от ИАЛ -за даконтролира износа на лекарства от които в страната има недостиг Не е пускал заповеди за уволнения----а тая мърша вместо дза докладва за проверката начовека --търчи право в ГЕРБ -аджииската Прокуратура -която също е на 7-то небе в несвяст Повдигат противозаконно обвинение-вместо да извършат предварителна проверка -и ислушат министъра--сега министъра ще бъде изслушан направо в съда и нещата прекратени Но ето повода гербаджиите да се целят в Радев--изобщо БОКО работи против България Така---- народа даси тегли хомота--цените нека скачат--Боко не може да пипне ни един крадец от креслото му--щото те гласувах занего и семействата им---надеяме се само на БОГ

БСП показа отново собствения си стил. Друго освен боклук от тях не може да се очаква.

Даа, трябва да минат поне сто години, преди да допуснем "столетницата" до властта.

Румен Ррадев да излезне и да поеме отговорност за тия крадци които назначи. Радев ако си мъж излез и кажи,че си сгрешил или кажи кой ти нареди правителството. Герджиков и компания правят далавери и на БФБ. ДАНС спите ли кретени. Прокуратурата вземете се в ръце и като в Румъния всички по затворите. Бойко Борисов го е страх както и Нинова. Жалки боклуци. Дуерте ни трябва,да ви изпозастреля без съд и присъда един по един

Направо ме разсмя, дансаджиите не спят, а действат по подходящ, национално-отговорен начин ???

Любо Гайдов, Папионката, Кр. Гигов, д-р Върлева в затвора

А само преди месец правителството най-неочаквано отпусна едни милиони за усвояване под мотото "Електронна здравна карта"! На печелившите - Честито!

А се пишеше за , '' честен '' политик !

Аз не се обидих от пръстовия отпеачатък, защото се надявах така да се спре кражбата на НАШИТЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ! Като сме толкова крадливи, явно няма друг начин.Наливаме пари в здравната каса, а пари все няма и няма. Трябва да се сложи край с този здравен рекет!

а преди как говореше.... новите ти господари те наредиха а???

Уважаеми господа от МС и Президентството, КАКЪВ Е ВАШИЯТ ОТГОВОР НА ТОЗИ ПРЕЦЕДЕНТ? ВСЯКО БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ ВИ ПОСТАВЯ НАРАВНО В ОТБОРА НА СЕМЕРДЖИЕВ.

По делата им ще ги познаете....

И какво от това ? Наказани , и осъдени няма , НЯМА И ДА ИМА . Държавата е прекалено циганизира , и ...корумпирана .

Само на 5 % се разминахме от предният тотален грабеж..Здраво са изгладнели, другарите..Нямат търпение.За два месеца се развихрят, пък...Ако бяха спечелили...Камък връз камък нямаше да остане...Както при Виденов

Ти на Виденов не си достоен да целуваш дори краката.

Не съм...Затова бих го пратил при бай Ставри...Той да го поцелува..

А гербаджиите не крадат,така ли?Как ме разсмя само.Да не говорим за Москов наркомана.Що далавери извъртя само и няма наказание.Явно се пази мястото за някой човек на герб или Марешки.

Според мен зад цялата тази история стои този пишман президент, който избраха преди известно време. Тогава точно пред изборите излезе в медиите една хвалепствена ода от накой си Доганов. Сега видях, че човекът, който е трябвало да бъде назначен с тези заплахи също се казва Доганов.....Е ....нещата се изясняват....Просто трябва да се види тези с еднаквите фамилии едно лице ли са, или са роднини....

Има ли умни, честни и почтени хора в България?! Писна ми от далавери, кражби и корупция!!!! Всеки плюе всеки - Този плюеше срещу Москов , сега и той се излага...изобщо положението е отчайващо. Където има пари, се краде и се лъже като ли ще са вечно на този свят. Спрете се бе,хора!

Защо не проверят и уволненията в Министерството на здравеопазването при служебното правителство и новоназначените кадри с които са заместени. С каква скорост се назначават хора без конкурси и как им правят след това, специално за тях. Да видите как ръководи стар кадър.

Семерджиев когато се надигна срещу светналия поглед се знаеше че няма как да ти се размине нещо такова. Отмяната на палеца ще трябва да си намери отражение защото бая финансови московски далавери прекърши...Едно назначение което явно не е угодно на премахнатия кръг ще ти изяде главата докато техните далавери им напълниха джобовете и както се вижда движение срещу престъпленията им няма...

Сегашни, предишни и всички до тук са БОКЛУЦИ и народни предатели! Няма какво да се коментира, омръзна ми да гледам тоя бардак.

Голяма новина. Ми това го има постоянно и навсякъде в Булгаристана. Да има някой осъден?!

Уважаеми Зам. М-р Председател Семерджиев, Краде от Свитовна Банка по процеса за "Аремис софт". Краде от приватизацията на сгради на МЗ - бишата сграда на "Аптечно управление" на МЗ. Рекетира собственици на на частни здравно-осигурителни фондове. Рекетира собственици на частни здравни заведения, когато ги регистрираха и лицензираха. Сега обаче падна в собствения си капан. Срам за Мин. съвет, Срам за Президентството и за тези които са го предложили и толерират.

щом фармацефтичната мафия се е разквичала, значи е за добро. Опитват се да го окипазят.

Тези за два месеца управление и вече в прокуратурата. Представям си ако бяха спечелили изборите комунетата какво чудо щеше да е.

Да му вържат два шамара и ще си каже и заради КОЙ махна пръстовия отпечатък........

Същият човек е назначаван и от Москов,не в агенцията по лекарства но във сходно звено и това не е било проблем. Има и публикуван документ.

Този мошеник трябваше да търка наровете още през 2000 година по повод аферата с Аремис Софт. Червените кратуни мислят, че всички помним като маймунките само 2 минути и вече сме забравили тази история?