Започна чуждестранният преглед на българската прокуратура

Започна работата на европейската мисия за независим анализ и оценка на българската прокуратура. Ще бъдат проверени 6 дела.

Обратно в новината

Коментари - Започна чуждестранният преглед на българската прокуратура | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..."отнело много време да бъдат намерени прокурори, които познават страната ни"???

,....НЯМА ДА ИМА ! ''ВсичкОтО'' фъф Бг-съдебна система , е наред . Само където , България потъва .

ало баце, търси те мишо хахахааа

делото срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров, който беше осъден на две инстанции на 10 години затвор за присвояването на 5 милиона лева. И АЗ ИСКАМ 5 МИЛИОНА И ДА ЛЕЖА 10 ГОДИНИ ЩОТО С РАБОТА НЕ МОГА ГИ ИЗКАРАМ

Само заради това трябва да ни друснат един доклад така че сгс да ги избесят по стълбовете на булевард България.А делото по измамите сапард е позор за България.немците участвали в тази измама отидоха по затворите и са на път да излязят а нашите ги оправдаха!тая мръсна съдийска паплач трябва да се измете и смени с млади хора завършили на запад.Българските съдии или поне голяма част от тях са отговорни за ширещата се престъпност и лошия имидж на България.

Абсолютно си прав. Ама не било същото това със САПАРД. Друго дело било онова немското. Куцкова ли, Маргарита Попова ли го обясняваше - не помня.

''Наблюдаващите'' , са подбрани много ПРЕЦИЗНО , някои от тях са заменени /нали затова Цацаров поиска отсрочка / , с наши хора за да се напише и ЗАКЛЮЧЕНИЕТО КАКТО Е БИЛО ДОСЕГА,А ИМЕННО: ---СЛЕД ИЗВЪРШЕНАТА ''ПРОВЕРКА'' , НАРУШЕНИЯ НЯМА.... Номерата , на всички проверяващи институции 26г. , затова и България продължава да ПОТЪВА С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ -----ЧАС---!

--Сградата на ВСС ,е просторна и уютна , от западната страна улицата е в ремонт .

Tzu

Имаш предвид, че проверяващите няма да проверят нищо ли?

Не се разбра , какво е станало с делото на Христо Бисеров

ДАВНОСТТА ???

В другите държави , НЯМАТ ТРУПЧЕТА . Нашите от къде са ги взели?

ТАСС

Експерти по настройките.

Хм, всъщност е доста унизително да се изпращат 'проверяващи' прокурори от други европейски страни. Показва, че българите не са в състояние сами да създадат работеща система на правосъдие, не че в другите области като здравеопазване, образование и т.н. нещата са различни... Освен това няма как прокурор от Германия или Холандия да вникне за 5 дена в същността на правосъдната система в България. Макар и попреписан оттук-оттам, българският закон ЗСВ (ако не е променен през последните 17 г) е различен от тези в западаниевропейските страни. Наивно е да се мисли, че някой европейски експерт така набързичко ще прочете закона, ще прелисти няколко дела (освен ако не са преведени няма как да ги прочете) и ще каже къде са слабостите.

успя да се сетиш, че туземната популация генетично не е в състояние да изгради нормални, обществено-полезни институции ?

Не е унизително, а просто доказателство че България вече не е държава, а колониална територия. И че Българската правосъдна система си има кусури има си. Но смея да твърдя че в доста отношения е по -добра от тази в западна Европа. Там какви простотии съм виждал дето тука никой не би ги направил дори срещу подкуп и то крупен. Така че западно европейците да си гледат техните копанки вместо да се правят на велики. И когато някой в западно европейска държава ми се похвали че има започнато и приключено дело в рамките на една седмица, и то за жълти стотинки разходи, да дойде да ми се обади. Защото тънкият момент е че и там правосъдието е за тези дето имат пари. Ако нямаш 10 000 евро за начало на джоб, неможеш да осъдиш и комшията дето ти се е изходил пред гаража. Е вярноче там има съдебни застраховки, ама тяхната основна употреба е по трудовоправни отношения и административни истории.

Ясно, идват да проверят как така нахалните български съдии са отсъдили срещу техни граждани, фирми и протежета. Независима, независима власт ама я проверяват. Съди по съвест, ама докато съди в полза на чужднците. После ела да видиш как ти зависи и още как, кариерата от тези "доклади", дето ще ги публикуват. Че нали откритост, публичност, пък накрая - закрити доклади !?! Обвиняват ги, че 'действат непрозрачно", идват и ги проверяват, точно така, още по-непрозрачно. Има ли тука иконка за "повръща ми се от лицемерието на ЕС" ?

В тая скапана територия България се краде безогледно Как СИРИЩНИКА създаде хотелска империя ? Ами само той ли ?

Ма немското посолство ли следи делата, какви са тия щуротии, никакви посолства не могат да се месят в работата на съда, ако се месят ,трябва да бъдат изгонени. Българския съд на посолствата ли слугува. Айде за този артист и всезнайко ,интересен приятел на Лувъра, дьо Кабан, знаем ,че е разбирач - съдия и директно може да правораздава в българския съд, ама сега и немското посолство следяло, е това вече идва в малко повече.

Tzu

Така ще е, след като съдиите не могат да вземат адекватни, етични и най-важното правосъдни решения ще има контрол отгоре. А и ти от къде падаш? България е част от ЕС и е нормално да има проверки. Дори трябва да има повече проверки!

stan_posta@

Че нали е независима съдебната власт, как така ще я проверяват ?

Следете изявленията на меркел и оланд- до 1-2 дни ще депозират документ, с който "очертават" основите на сещ. Нашите политици искат засилена интеграция- т.е. искат да станем щат на сещ. Вижте този материал и помислете над правните последици за България... .focus-news.net/news/2016/06/27/2260928/afp-shtaynmayer-i-ero-obeshtaha-po-tesen-politicheski-sayuz-v-evropa.html

stan_posta@

Изтърваха влака. Ние, разбира сме, сме първи, ама не виждам Унгария, Франция, Румъния, Полша да се включат. Свърши вече ...

.focus-news.net/news/2016/06/27/2260865/tvp-info-germaniya-i-frantsiya-predlagat-sazdavaneto-na-evropeyska-superdarzhava.html "...Ако предложеният документ бъде реализиран, то вместо ЕС ще бъде създадена обща европейска държава, която ще зависи от най-силните на дена европейски играчи, коментира телевизията. Страните-членки фактически няма да имат собствена армия, спецслужби, отделни наказателни кодекси, национална валута. Планира се създаване на общи силови структури, данъчна система и други. .."

stan_posta@

Аха, сещам се. Понеже този документ се прави с години, той не е от вчера, от излизането на Англия. А излизането на Англия се е чакало (предупредили са ги, все пак са първи дружки с американците, пък и Дж. Бонд те са го измислили). Та те са се измъкнали, щото не им минават тези, а останалите - без армия, без разузнавателна служба, без външна политика. Нормално е да го искат, всяка империя го иска. Но имперосваните дали ще се навият !? А който не се навие, какво, ще му пратят танкове ли ? За референдум, разбира се, и дума не става - видяхме колко е лошо да се прави референдум. Плевнелиев, Кунева и Паси ще са съгласни, това е достатъчно. Само че залогът е огромен. Ако не мине ЕС минава в историята, глава "Империи, дето сме ги разсипали".

Заемете се с Лукойл и Валентин Златев. Той не спазва никакви закони, българският съд не може да го "пипне", но чуждите прокурори може и да намерят начин. Дори г-н Борисов и НАП не се захващат с него, защо ли???

Ами като тръгнат да го разплитат правешкото отроче, ще стигнат до путлер.

stan_posta@

Ще стигнат до "Банк ъв Америка", собственост на 62% от акциите на Лукойл и "кипърската" фирма LUKOIL EMPLOYEE LIMITED, собственост на 11%. И ха да видим какво ще и кажат на "Банк ъв Америка" .... Много интересно ще бъде какво ще и кажат, освен доброутро, как спахте ?

гоцето за съучастие в престъпление и злоупотреба със служебно положение.

Абе какво стана с Мишо Бирата, а ? А с ало Ваньо ?

Ами Ваньо си замина при началника на Борисов, остана само ало.

Ако още някой руски боклук ме обиди заради това, че съм етническа българка- единствено българска гражданка, и живея само в България, ще ги обидя тройно! Или руските боклуци ще се научат , че са ГОСТИ в България и ще УВАЖАВАТ българите в България или ще си получат дозата ругатни и псувни!

ТАСС

Бля бля ....ае заеби другарко...ко са занимаваш...

анонимен

Или руснаците ще се научат, че в български форум СА ДЛЪЖНИ да са толерантни към българите и българските граждани, или- пътя и към руските форуми- нямат място тук!

Браво момиче, тъпчИ ги мурзилките, те са генетични крепостници и само от камшик разбират.

ТАСС

Вий пък козяците като най-фрий пийпълс на света освен от голям,чепат уй от друго нищо не разбирате.

Браво Лидке...бой по канчетата...))))

Това са пълни малоумия. По кой закон, тези хора ще проверяват българската прокуратура.На кое законово основание тези хора, ще извършват проверки на прокурорски и съдебни дела. Те знаят ли българското законодателство ? Какво става. Ние кръчма ли сме, хотел ли сме, глупости на журналисти ли са, празно бръщолевене на Буда ли е, що е то. До колко тази представете си ,+проверка" е в съгласие с Конституцията знае всеки грамотен юрист. Айде за граждани за идиотско развитие на България, думата закон е съвършенно непозната , а думите, правова държава, изобщо не разбират и не знаят,какво означават и за какво става дума, ама в Българското министерство на правосъдието, с изключение на това момиче от Пазарджик , все има някой и друг юрист с акъла си , който може официално да заяви пред обществото, какво става тук ?! Явно цилк и малоумие +Шмент и Капелли+.

По Законът на Справедливостта и Истината, който е общочовешки и наднационален.

ОВЕН ! За това , заслужавате съдбата си, жалко ,че свободата ви е подарена,не е трябвало.

Охаааааа, насират се ся дебилите от съдебната система....

Tzu

Нека, нека! Позакъсняха дори от ЕС с проверката и оценката...

изобщо не са закъснели, с години ни правят лоши доклади че там не работят нещата, е, тъй като вече ще сме конвеир от мегадържавата трябва да си работим като конвеир; демек почват да ни ремонтират докато си станем съвестни роби.

Започна чуждестранният преглед на българската прокуратура След "прегледа", диагнозата е била- злокачествен тумор,с още по-злокачествен израстък, наречен Цацароном.

и ся не разбрах, делото ктб кво? ша чакат и него да го потулят та после да му правят оценка? тая работа нещо като одита с ктб и странната одиторска фирма май, а?

Едни бандити ще правят преглед на други бандити и ако ползите не са за първите бандити те ще порицаят другите бандити! Хвани едните удари другите!

ТАСС

Слугите правят шпалир на господарите си.

Те на делото на Кирчо не допуснаха медии защото имало секретни данни ама сега ще ли ги показат нашите или пак това ще използват???Смешна работа срещу бая профукана пара за т,н,''проверка''

ХИЕНИТЕ ЩЕ ПРЕГЛЕЖДАТ ДЕЙСТВИЯТА НА ЧАКАЛИТЕ :))) ... ТВА КАТО В ТАРЗАН :)))

Щях да се изненадам, ако в списъка беше и делото"Чакъря".

И още, "към пъстър свят ( нерегистриран )27.06.2016 16:13"- предупредени сте- да не кажете после, ама никой не ни каза, че за да стане България част от сещ, трябва да изчезне държавата България! Ето- пиша Ви го! Политиците няма да ви го кажат, защото те нямат интерес да ви го кажат.

всичко ще се замаже, както и преди

Нещо не разбрах кои са посочени от нас и кои са избрани от тях??Някой вярвали че като питаш проверявания за нередностите му той ще ви ги каже??защото ситуацията тук е същата.. Истинската проверка би следвало да се извърши по коренно различен начин, Пощенска кутия на която заинтересовани да си пратят номера на делото с кратко обяснение и от там да си изберът, тук на место да се срещнат с хората и след това да задават въпроси на прокурори и съдии на база чутото от хората

Защо още сега не си вземете багажа и не заминете кум братска Русия, всъщност там меже и да не ви трябва багаж, само ватенка!!!!!!

Нямам нищо общи с русия- дори мурзилките в този форум нон стоп ме псуваха, въпреки, че съм жена, защото доказвах с текстове от автентичните договори, че русия е извършила военна агресия в Украйна и незаконно окупира и незаконно анексира Крим! Но- като български адвокат не мога да мълча, когато виждам началото на разпада на Третата българска държава! Ако България не е държава, а щат,аз губя статута си на български адвокат, защото дипломата ми за висше юридическо образование е издадена от СУ на Р. България, а не от някакво си пършиво щатче на 4 буквието на сещ!

аааа, недей тъй! кака пъстра преди много мразеше Путин и Русия, но сега изглежда нещо и е станало. видът на стотици хиляди 'бежанци' минаващи през 10 държави за да се тръснат в европа е способен да накара и най-върлият евро-атлантик да се се опомни

анонимен

Прочети много внимателно мой коментар "пъстър свят ( регистриран ) 27.06.2016 16:18" особено частта"...Ако България не е държава, а щат,аз губя статута си на български адвокат, защото дипломата ми за висше юридическо образование е издадена от СУ на Р. България, а не от някакво си пършиво щатче на 4 буквието на сещ!.."

но снимката кърти!

твоят ник нейм

Ай с'я САПАРД!;) Гоцевите спонсори чопнаха "само" 7,5 млн. евро, а Батко и Братко - цели 120! Тях няма ли да ги проверите?;))

Заключението на експертите ще бъде "Всичко е тихо на източния фронт" :)

Чудесна идея!!! Нека 6 да е само за начало. И по-често да е!

Когато България стане щат на сещ, ще са всяка седмица- споко! Само, че- тогава НЯМА да има: българска прокуратура; български съд; български закони; българи в България ; български граждани. В момента, в който забележа, че нашите политици ясно си казват, че без референдум ще станем щат на сещ, си хващаме чукалата и се махаме от щата българия.Има държави, които с удоволствие ще приемат образована семейна двойка на средна възраст от бялата раса и няма да им прави впечатление, че сме атеистка и православен християнин, а не мюсюлмани- даже ще се радват да ни приемат. Тези, които ще останете тук, ще виждате нонстоп бурки, джамии, всякакви хора от всички континенти и накрая някъде може да Ви забият нож в гърба, само защото сте бял немюсюлманин от бившият държавообразуващ етнос в щата българия...

Така правят слабите и страхливите. Нашите прадеди в такива ситуации са се хващали за Калъчката! ПОНИМАЕШ БОЛВАНке!

Тази проверка започва с една единствена цел- да се види от германия и франция доколко е тежко положението в България и колко може да се изсмучи от нас и територията ни, след като станем щат на сещ.AFP: Щайнмайер и Еро обещаха по-тесен политически съюз в Европа 27 Юни 2016 14:43 Агенция "Фокус"..Ще предприемем по-нататъшни стъпки към политически съюз в Европа, и каним другите европейски държави да се присъединят към начинанието, се казва в съвместно заявление на Щайнмайер и Еро.

Моето тефтерче искат ли да поразгледат?

И моето да видят кого да ударят

И трите дела са еталон, пример за корупция. Не знам какви изводи ще направят, освен да ги вкарат в учебниците като нагледен пример, защо не трябва да се прави бизнес в Булгаристан... Това с Люси Стойков и машините втора употреба даже е връх на наглостта, защото германските му партньори вече си излежаха присъдите!

Това че немците са си направили гешефта на наш гръб никой не е виновен. Когато ви доставят нещо за ново вие плащате и няма как да оспорвате и за това тях ги осъдиха защото те са излъгали и там на място хората го проверяват

ще се фанат за главите тия. Ще им скрием топката, разногледи ще ги направим, сами ще си приказват.

Каква мисия?То се инспектира нещо,или му се помага ,когато работи.При положение ,че съдебната система в Бг не функционира толкова дълго време,а проблемите са необхватни как за 5дни ще успеят нещо да свършат.Тук, за да се очаква някакъв и малък резултат трябва поне няколко години.

А мисия за замазване на очите на обществеността как ти звучи ? нищо чудно нашите сами да са си я поискали, за да тушират напрежението и после да разправят наляво и надясно как всичко било наред, щото европейците били казали така ( "У нас няма осъдени, щото няма корупция") цитат !!!!

Защо се канят чужди съдии за футболни мачове?Целта е да се гарантира реален резултат .

това не е мач бе , тия се канят за да се симулира дейност ......................след тях нищо няма да се случи

ЕТО ЗАТОВА АНГЛИЯ ИЗЛИЗА ОТ ЕС , ЗАЩОТО ТРЯБВА ПОСТОЯННО ДА ТЪРПИ КРАДЦИТЕ И МОШЕНИЦИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ . А НИЕ СЕГА ЩЕ ТРЯБВА И ДА ГИ ХРАНТУТИМЕ И РУШВЕТИ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА УПРАВЛЯВА МАФИЯТА

А със шпиц командата, ще се запознаят ли? Навремето Румбата ги водеше такива на море и след смъркане и потене с малолетни, получаваха по едно копие от фотосесията, с което проверката приключваше успешно. Интересно сега какво ли ще стане?

А дали ще гледат делото срещу Мирослав нАЙДЕНОВ ? а СРЕЩУ цВЕТАН цВЕТАНОВ ? а делото за убитото момиче от полицая в Перник ? а делото срещу Мургина, за откраднати 4 млрд. лв. ДДС ? А срещу Кокинов и изпълненията му в Банкя ?? А делото срещу Христо Бисеров ? А делата за измамите по САПАРД ? А делото за фалшивите бюлетини в Костинброд ??!! Трябваше Моника Маковей да изпратят .... тя си има опит с такива неща а и са си приятелчета Бойко :))

А далои няма да преразгледат делото на Болен и Чуки?

Щото на фона на останалите дела изглежда много важно, така че неминуемо ще го изберат за преразглеждане! Доволен ли си ? ... впрочем това е добра тактика, да ги засипят с глупави и незначителни дела срещу психопати и да не се стигне до истинските проблеми.

за 5 дена, освен добро впечатление, какво друго да направят. Целта е да се покаже нещо, и то е "Ето ние сме целите у бело, затова викнахме и чужди прокурори без да ни е страх." Иначе, едно време му викаха на това - ПОКАЗУХА!

нищо няма да направят за 4-5 дни. Първия ден ще се настаняват, втория ще се запознат с правните норми при които действа нашата прокуратура и основните аспекти. Третия ден няма да знаят къде са, понеже на втория вечерта всичко е било мата-хари от българско гостоприемство, пиене и девойки на годините на дъщерите им. На четвъртия ден заключително дават 'основни насоки за бъдеща работа' , грамоти, плакети, медали за вечна дружба, бъдеща съвместна работа и сътрудничество и т.н. - и айде на петия ден сутринта кафета/cpaнeтa и на самолета при негрите и танганайците които обгрижват в техните си почернени Европейски държави.

Ако ме приемат и ме изслушат за откраднатата ми кола и как прокурор прикрива престъпници,ще им стане ясно за половин час.Ама сигурно няма да ме приемат.Вероятно сега ги обгрижват с едене,пиене и девойки!

Любомире ти нямаш кола бе..(((

И какво е общото между снимката на ехцибионистка и прокуратурата? Вярно че ако имахме прокуратура, трябваше да я задържи за това и изпълнение!

Момичето (даже в този си вид) е стотици пъти по-целомъдрено и независимо от нашата прогнила прокуратура!

тия, като се върнат от където са дошли, трябва да ги дезинфекцират, и най малко месец под карантина!

Обмен на корупционни практики.

Добре дошли.И да постановят жалбите до прокурора да се дават, от прокурора задължително на наклепаната страна.За да е наясно човек кой и за какво го плепе.Сега не е така! Прокурорите отказват всякаква информация на потърпевшите.

Хаха - ей тия за 5 дни ще оправят цялата каша! Да се смееш ли, да плачеш ли ....

Е, не знам за пет дни дали ще вникнат в особеностите на бг прокуратура, но със сигурност ще са им достатъчни да се запознаят с гостоприемната българска душа!;) Пък и какво има ново да научат - думата корупция я има в лексиката на 4-те "проверяващи" ни държави! Само дето при нас е правило, а не изключение!