Програма "Околна среда" пред провал: Губим 500 млн. лв. само във водния сектор

Остава въпросът дали ресурс от близо 3.5 млрд. лв. е в правилни ръце и трябва ли да се чака втори Перник, за да сигнализира за системните проблеми в екоминистерството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато в министерство на околната среда бъде назначен министър, обклужващ дебеловратите ДС мутри, резултатът е бетонен подпорен хотел на Алепу, изсечена гора над Влас, разорани дюни на Иракли и накрая пропуснати вилиарди и за капак народът ще плаща за безобразията на Шайката. Кога ли народът ще се усети какви безродни продажници си избира да го управляват?

След 6 години от началото на стартирането на Оперативна програма "Околна среда" тя е с най-ниска усвояемост сред всички инфраструктурни програми - под 30%. Какво стана царю честити с интелектуалният капацитет - Какво стана с калинките нойто развъдихте във всички отрасли . Пак ще ни са виновни Ленин- Сталин - Димитров- Костов но не нашата крадлива и некадърна администрация на чело с любимеца на отбора

Алоу авторкатаааааа, ш'та помолА да си напишИш домашнотУ преди да се упражняваш в писането за неща, които не разбираш или с парите, които са ти платили да пуснеш тоя фейк бълвоч се амбицирай и отиди да се образоваш! Нали се сещаш, че тоя Дир в го четат и хора, които знаят за к'во стаа на въпрос,а? Неприятно е да си неграмотен по нЕкои теми, ама по-неприятно е нЕкой неграмотниК да внушава мнението си на останалите! Айде ако се случи така, че пак да те ангажират с материя, по която да разсъждаваш публично поне се напъни малко да звучиш професионално за всички.

Хидрозоро ще оправи нещата.

Цялата администрация на ГЕРБ е такава. Румяна Желева не знаеше, че Грузия е кавазка държава, нито пък къде действат сомалийските пирати.

ГЕРБ е доказано вредна за България мафиотска структура. Досега тя или краде държавни и европейски средства, или с действията си носи пропуснати ползи. При върховенство на закона, стабилна среда, изключвща случаи като КТБ, и работещо електронно правителство, България можеше да привлече в пъти повече инвеcтитори. За съжаление обаче държавата ни е в ръцете на злотворната ГЕРБ - чужд капитал у нас не идва, а държавните разходи отиват за ненаситните обръчи от фирми. Затова при стотици милиони за ремонти централни булеварди във Варна се наводняват при всяка капка дъжд, Перник зависи от водоноски, а водопроводът му за десетки милиони от нашите данъци всъщност не работи.

"Ние" нищо не губим. просто нашите чиновници ще пропуснат да откраднат още пари, заради собствената си некадърност!

Тези милиционери които ни управляват могат само да крадат , нямат никакъв експертен потенциал , просто дебили и калинки , тежко и на БГ .

Некадърни калинки - плачевни ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ! ОТВРАТ!

И кой каза: Уволнениееееее! тва за над 34г. Другите са виждали казарма само по филмите

ВиК Перник има 80 млн. от ОПОС от август 2019 г., за да си оправи тръбите, включая и канализация. Напредък - нулев! Бюджетните пари са по-лесни от европейските! ВиК сектора се ръководи от МРРБ, а не от МОСВ, камо ли от някой Упроляващ орган. Бенефициентите носят отговорност за усвояването на отпуснатите им средства. Оперативните програми отпускат пари, но инвестициите и изпълнението е отговорност на бенефициентите.

Оперативните програми трябва да помагат на своите бенефициенти, а не да им пречат с некадърността си. Некомпетентното ръководство води до милиони загуби. И най-лесно е да се обвинят бенефициентите, когато идея си нямаш как се ръководи програма за милиарди.

Има доза истина. На места пречат, но на други места се помага. Въпросът е принципен. Неяснотите във Вик сектора са много и това е проблем. Видно е, че сте имали сблъскъ/допир с еврофинансирането. Наясно сте, че нещата се решават и от Комитети за наблюдени, СКУСЕС, ЕК и още други структури. УО си има кусури, но всеки пропуска факта, че ВиК се управлява от МРРБ. 30 години водна реформа - 30 години нулев напредък.

От приемането ни в ЕС сме получили милиарди евро, никога не биха ни отказали експертна помощ, за да не се налага наши политици да са хидроинженери. Вижте България днес. Харесва ли ви? Освен, че парите си ги подели изгладнялата глутница, която беше започнала да се избива, за да граби от себеподобните, че хората бяха оставени в крайна бедност друго не се случи. Кражби безнаказвани, чиновници милионери с ниски заплати, симбиоза на правораздаване и мафия

Супер , Гербаджиите по-малко ще крадат. С кеф чета новината. Отварям бира. Нека спрат всички европейски фондове и Гербаджиите да бъдат гладни както народа.

едната от тиквените опорки не беше ли, че при БСП ни спирали фондовете? :)

Хубаво проверете опита на ръководството на ОПОС - кой завършил школата в Симеоново, кой лидер на ГЕРБ-младежи, кой избягал от ДФ Земеделие (където изобщо няма корупция), кой дъщеря на съветничка на министъра.

По-добре е тези пари да не идват в България защото ще бъдат откраднати по познатите ни вече схеми.

човека който не близва и му става лошо от алкохол....и други работи... четете го Иван Бакалов бе! Неговия Е-вестник е голяма работа. Не е пропуснал и прокурора с интервю във фрог....

"Проблемът с безводието в Перник е само един от примерите за лошото изпълнение на програмата. А перспективите за изпълнението през следващите 3 години изглеждат още по-мрачни." къде е тулупа проЗт - да каже нещо...

Колко ли по-прост и тъп трябва да е човек от онзи тлъстак, дето си спинка напреко на леглото до кюлчетата злато, банкнотите и пищова, за да НЕ МИСЛИ и пише минуси?

"Проблемът с безводието в Перник е само един от примерите за лошото изпълнение на програмата. А перспективите за изпълнението през следващите 3 години изглеждат още по-мрачни." къде е тупупа проЗт - да каже нещо...

Ето така работят нашите ръководни кадри - не се интересуват нещо да се свърши, което е за хората, а само онова, от което те пряко имат далавера. Затова и страната ни е на този хал!

Президентът прецаква околната среда с дронове! Гешев да не се занимава с Иванчева и Лилана, ами да слага каскета и да действа!

Такова му е на Брюксел даването - викат му вземяне.

Хората дават, но не на ръка. Трябва работа, но за съжаление в България и специално Герб нямат капацитет, за да ги усвоят. Всъщност, това се отнася за повечето европейски програми. Повечето назначени по съответните министерства са братя, сестри, първи братовчеди и любовници. С една дума-калинки.

стига сте отклонявали вниманието с дреболии! Кажете за президента, днес в какъв скандал участва, пръднaл ли е или може би се е изхрачил на асфалта.

И до сега България нищо не е получила от ЕС.Резултатите са на минус.Няма нито магистрали,нита канализации,нито причествателни станции,нито второстепенни пътища,нито детски градини и ясли,нито транспорт,но.......има частни хотели и частни имения ,луксозни коли,пристанища,яхти,частни самолети повече от целият ЕС.,при положение ,че няма работеща икономика ,работещоземеделие по правила всичко се държи от ФЕОДАЛИ.ПАРИТЕ ОТ ЕС НЕ СЕ ВЛАГАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ,ЗАТОВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ.,НИЩО ЧЕ НАРОДА НАПРАВИ ПОРЕДНАТА ВНОСКА.

това е вярно с изключение на първото изречение. То трябва да се за мени с: Всичко, което България получава от ЕС се краде, профуква и разпилява.

Е това което не се прави със средства които, са предоставени а неусвоени.Втори Перник са задава казвам го защото от много месеци се говори за язовир Тича гр.Шумен и това,че същия губи много вода /без това такава няма/ и трябва да се подменят тръбите защото риска да останат големи областни градове ,като Търговище и общините е голям.Гневна съм и в същото време умерен оптимист,че все пак ще има заинтересованост от властимеющите.

Държавната и общинската адмионистрация са само калинки, които не се помръдват ако няма далаверка или сръчкване отгоре. А и тези отгоре само за далавери мислят - те така си живеем вече 30 г. После се питаме защо сме бедни и най-корумпирани.

1. Биоразнообразие - та министърътотказва да е "екологична бухалка" и разнообразието се разбира до ниво, укрепваща стена срещу несъществуващо свлачище или такова образувано от незаконни строежи, да изглежда като 4-етажен хотел. 2. Воден сектор - там хидроинженера "усвои" 1 милион евро комисионна и други не смеят да се мерят с творбите му и ранга му. Една софийска фирма поразкопа столицата и съседни области и усвои едни милиони, оставяйки подпис по разкопания асфалт, но до там. 3. Отпадъци - освен, че така политиците възприемат народа си, а и обратното е в сила, другото по въпроса се изчерпва с факта, че за мнозина арестувани в Италия, в България само миризма се почувства. Не им искат парите от Европа, защото това означава и проверки, а после нерви и подкупи на прокурори и съдии тук.

С такова управление, което не чура песенат на птиците, а само дрънченето на монети сме загубени. В Европа слушат песента на птиците, защото парите обичат тишината.

К'ва "Околна среда" бълнувате бе плебеи? Аз къде да си строя хотелите, вилите ... къде да горя и складирам вносните отпадъци ... Знаете ли колко работници имам/ 200 000/ . Като ми умере бизнеса ще ги съкратя и ще станат безработни. Та да имате за вас 7 000 000 плебеи, какво да дишате, да пиете, да ядете, да се къпете и къде да живете.

КАКО КЬОВЕШИ, СПИРАЙ ФОНДОВЕТЕ. ВСИЧКИТЕ, ДО ЛЕВ!

Герберските чакали ако няма кражба не усвояват.

Каква околна среда, каква природа? Както казваше мъжът на онази шарена птица Захариева, там природа няма. Всичко се бетонира и раздава на "наши" хора, да си построят именията сред горите. И те го правят с кредити от милиони левове, разбира се! Така че как да усвоят парите, когато околна среда не остана! Ама герберасите и за това ще му измислят схема! Ще има още видими резултати! Гарантирано от ГРОБ!

Толкова е капацитета на гербавите калинки! За 5 пари работа не могат да свършат,но в "усвояването"(кражбите) са ненадминати по всички земни кълбета...За съжаление всичко е на наш гръб и вместо поне малко да заживеем по добре,продължаваме да копаем дъното... Пак гласувайте за най бездарните и нагли герберасти,те ще закрият територията....

И за тяхната псевдо опозиция БСП и ДПС, която 2 пъти финансово катастрофира държавата през 1996 г. и през 2014 г.. ГЕРБ и БСП са двете страни на една и съща монета прости народе. Кога ще го проумееш най-после? Всеки, който плюе само по ГЕРБ или само по БСП или само по ДПС. Е нагъл мошеник и манипулатор принадлежащ към политическата или олигархическата шайка. Народе поумней, спри да гласуваш за ГЕРБ, БСП и ДПС. Мандата е само 4-ри години и само толкова може да сте под нечие крило. И когато свърши, вие сте тези, които накрая ще платите сметките и на ГЕРБ и на БСП. А те гербаджиите и бесепарите като Борисов и Гергов ще отидат да се пенсионират я в барселон, я в Москва, я на някой екзотичен незнаен остров на Карибите.

Ако трябва да сме точни капацитетът им за краде е значително по-голям от умственият им такъв

Лично Радев ги е откраднал с дрон

Тогава някои купуваха вестници , само заради 1-ва страница ,...... дали и сега ще стане същото !

"""Програма "Околна среда" пред провал: Губим 500 млн. лв. само във водния сектор/ ""Това не е сериозно.Няма ли кой да открадне/ усвои / тези пари,а с част от тях да финансира или политици или партии ,както му е обичая у нас

Идват избори !

Последни новини ! 1/ Кафе от Рилският манастир ! 2/ кафе от колекторката фирма ! 3/ Кафе от ПИБанка ! А КАФЕ ОТ ПРЕМИЕРА И ГОРАНОВ ЗА В. БОЖКОВ ,...КОГА ?

А? Я разясни, че не съм чел много новини и си нямам на идея за какво става въпрос. Сериозно.

''УЖ"" нямало пари за вируса , амЪ: Пари за Рилският манастир /от Премиера и Горанов / , пари за колекторската частна фирма /Премиера не знаел , ама пък Горанов знаел / , пари за частна банка /от Премиера и Горанов / . А , ''къде са парите'' които Божков дал , Премиера и Горанов не знаят !

Хем не им ги спират, хем не могат да ги усвоят... Пълна безидейност и бездарност в гербаджийските малоумници.

Едни КРАДАТ , а другите им плащат откраднатото !

Сега се очакват оглушително аплодисменти от Европа за мъдрото ни курорък.... пардон ръководство, защото тези стотици милиони ще отидат в други държави.Но, трябва да се гледа реалистично! Не е възможно няколко " наши" фирми да поемат всички обекти.....що пък да работят и други.

Сега пак ли вината е на Орешарски? Или Радев, пък може и Нинова? Най-некадърното и корумпирано управление на България в най-новата и история

Ти явно си 20 и нещо годишен и не си чувал за управението на Жан Виденов/БСП/ или Любен Беров. И вероятно си нямаш и предства коя е партията, която ги крепеше на власт. Явно не си чувал, че 1997г. гладни хора замеряха с камъни всички видни бесепари и искаха да ги разйкъсат. И за хитреца Тодор Живков явно не си чувал. Той е един от менторите на Бойко Борисов, по негови думи. Явно си от тези, които вЕрват, че 1990 г. Андрей Луканов е излъгал, че България е била фалирала, с външен дълг от над 100% от БВП. Неработеща икономика и земеделие. И спряно петролно и газово кранче от Москва. Което беше пуснато едва, когато в обратна посока. Към Москва и руските олигарси потекоха реки от „български“ долари. Защо Москва да ни подарява нефт и газ. Когато Западна Европа е готова ди плати за тях и да им даде в замяна реки от долари. Но би трябвало да си спомняш недоволните хора от "управлението" на Пламен Оршарски и БСП. И би трябвало да си спомняш, че тогава 2014 г. хората бяха толкова гневни, че предпочетоха Б.Б пред тях. И си мислиш, че за всичко е виновна "Демокрацията", защо така ти е казал татко или дядо. Те са прост и необразовани, недей да бъдеш като тях, ами се образовакй сам. "Демокрация", не това дето ти пълни паницата и хладилника или пък асвалтира магистралите. Това го прави икономиката. "Демокрация" е хем нещо различно, хем нещо подобно на „Диктатувата“. "Демокрацията" е нещо, което се опитва да балансира интересите на отделните хора. Така щото да няма такива като Васил Божковци, Георги Герговци и Бойко Борисовци. Но не винаги успява да го направи по най-добрия начин. За това обаче не е виновна "Демокрацията", а са виновни хората. 80% от дебилите в България, си нямат на идея, че управлението на държавата(финанси/пари/банки/БНБ/, здравеозваен, пенсии, образувание...), икономиката/производството, земеделието/, правосъдието и армията и полицията. Макар и свързани помежду си, са различни неща и не могат да просперират едно без друго. Икономиката, не само определя, но и зависи от останалите неща. И когато дори само едно от тези неща се е изродило се израждат и останалите. И че нито едно от тях не може да бъде оправено без да бъдат оправени и останалите. Обикновенно всичко започва от израждането на армията и полицията. У нас това започна след 1944 г., когато окупационата Червена армия завзе българската полиция и плени бългрската армия.

Крадливи, алчни некадърници! И навсякъде е така, некадърни началници на всички нива, във всички области. Виновни няма. Колективна безотговорност и безогледен грабеж!!!

.....това става ясно от сигнал подаден към дир бг !?????!? стига бе! какво е тожва дир бг, та някой да подава сигнал към негош???

Остава въпросът дали ресурс от близо 3.5 млрд. лв. е в правилни ръце - в правилни ръце е и още какви !!! Вече всичко е на правилното място при правилните хора, които имат правилни чекмеджета !!!

А бе може ли пожарникар-мутра да е министър председател и нещо да върви? Държавата се тресе от простотийте му всеки ден, а той вика "Вижте ме как си нанкам" с пачките в нощното шкафче откраднати от пенсионерите и онкоболните. Време е да спрем с толерантността към наглостта и простотията.

Трябват повече такива статии, браво.

Защо не казвате, че боко е в Рилския манастир и дори си е поискал "кафенце " да го почерпят, защото заслужавал.

Не знам какво кафе ще получи от КОЛЕКТОРСКАТА ФИРМА , която се облажи със 70 млн. ! И второто , от ЧАСТНАТА ФИРМЕНА БАНКА , С 200 МЛН. ! Какви ША сЪ тия кафета , и кафенета ?

Ей ХОРА най-добре е ако направо забравите думата УСВОЯВАНЕ. Тя означава само, че един обем пари са били прибрани от едни хора. Нищо повече. Вместо това търсете какво е НАПРАВЕНО, ПОСТИГНАТО, ИЗВЪРШЕНО .... и то говорим за релани, полезни и смислени неща на прилични цени. Всичко останало е ПУНТА МАРА. Не може да замениш ремонта на водопреносната мрежа с купуване на електрически автобуси!!! Двете неща не са еквивалентни! Проблемите ще останат, а някой ще се нагуши с бързи комисионни от автобусите. Не може да затриеш плановете за подобряването на биоразнообразието, само защото някой е поставил неизпълними условия за кандидатстване .... УСВОЯВАНЕ е МРЪСНА ДУМА. Почти еквивалентна е на ПРИСВОЯВАНЕ. По пачките им ще ги познаете.

Отличен коментар !

Сещам се за една невинно звучаща умалителна дума - "заменка". Тя също беше станала синоним на кражба.

Какво каза Меркел на Премиера Борисов , относно въпросът на Премиера за двете скорости ? ''Ще има 1 скорост , ''АКО'' : 1/ Оправете си КОРУПЦИЯТА ! 2/ Вдигнете доходите на населението СИ " ! Явно ПремиерЪ НИ , е разбрал ОБРАТНОТО , защото на практика се вижда че е обратното !

Къде е прокуратурата?????. Нали уж няма недосегаеми

Държавата ще остане без Премиер и всичките министри ! Ясно се вижда , че там / при върхушката/ , не е направена ''проверка'' , то само там няма крадене и корупция ! Какъв е докладът на ЕК от ЕС за България , всяка година , т. е. , СМЕНЯТ САМО ГОДИНАТА , ИНАЧЕ Е КОНСТАНТЕН : ''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА , БЕЗНАКАЗАНОСТ И КОРУПЦИЯ , ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , НА ВСИЧКИ НИВА '' ! И за капак : ''БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА '' ! Да не говорим и за 111 място по цензура и свобода на словото !