Около 60% пропускат задължителния годишен профилактичен преглед у нас

Над 4 милиона и 700 хиляди пълнолетни българи подлежат на задължителен годишен профилактичен преглед

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОЗОРНО РАЗИГРАВАНЕ, ГАВРА И ОТБИВАНЕ НА “ЗДРАВНИЯ” НОМЕР! 1. Инвалиди без крайници ежегодно да се освидетелстват пред ТЕЛК!!!!???? Уникално БГ-Медикус. 2. Здрави хора без никакви оплаквания да се “преглеждат” всеки месец щот малоумник така решил! 3. Болни хора да се карат да тичат по клинични пътеки, пътища и магистрали докато пукнат – ей тъй щот пак малоумник някакъв тъй решил. 4. Прегледът се съобразява с клиничната пътека!!! Например: - боли ви крак, те ви преглеждат ръка; - боли ви бял дроб, те преглеждат черен 5. Много често методът и манипулациите по време на прегледа са НЕПОДХОДЯЩИ, РИСКОВИ, ОПАСНИ или БЕЗСМИСЛЕНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ! - ЕСТЕСВЕНО ПО ХИПОКРАТСКИ!!! Никой не ви запознава, не ви пита, не ви разяснява и пр. - На практика първо съсипват (орган, система), после се отчита “ПРЕГЛЕД ПО КЛИНИЧНА ПЪТЕКА”….. 6. Никаква отчетност пред този който си плаща – ПАЦИЕНТА! Няма читави документи за нищо. Дори резултатите от лечението са написани неграмотно и без база(норма) за сравнение спрямо здрав индивид!!! 7. В основата на конфликтите ЛЕКАР-ПАЦИЕНТИ стоят именно МАЛОУМНИЦИ-ПРЕСТЪПНИЦИ, които нищо не разбират от медицина, здравеопазване и здравен мениджмънт. - Тези ЛИЦА(по-скоро ЗАДНИЦИ) умеят да правят схеми, пирамиди, уникални безумия, пъклени планови и уродливо-мъгляви закончета с ЕДНА ЦЕЛ – НЕЩАТА ДА ВЪРВЯТ НА ЗЛЕ, НА КОНФРОНТАЦИЯ! Стила им е лов на риба в мътни води. 8. Източват и преточват каси, симулират и нагласят лечения, вкарват мутри и пр, в взаимоотношения, с които те и техните близки НЯМАТ И НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ НИЩО ОБЩО! 9. Няма категоризация на заведенията, няма РЕЙТИНГ на лекарите. Например: Кво кат си доцент, пък някой друг редови доктор се справя по-добре!? 10. Липсва атестация, обратна връзка от самите пациенти поне 2 пъти годишно! 11. НЯМА КАК ДА СТАНЕ МНОГО ИСКАТ ПЪК НИЩО НЯМАТ И НЕЩО НЕ ДАВАТ! Например правя траспортни услуги, ма КАМИОНА е стар, развален, не работи, прави проблеми, има много разходи и за това ха плащайте с 50 % повече!!!!???? 12. Тук вече е ЕВРОПА подобни мутро-комунделски МИЗЕРИИ в стил Д-р Куин лечителката, няма накъде повече падение и крах.

Къде и при кой да се оплачем мотивирано за нанесени здравни щети и за некадърно лечение? Това е въпроса днес!

1. Прегледа е 100% парлама за 3 лева. 2. Методите са допотопни, а процедурите често пъти увреждащи органи и системи здравето. 3. Липсва всякаква информация за всеки 1 пациент с какво разполагат тези болници, че да правят прегледи. 4. Повечето лекари правят фалшиви диагнози, изписват неистински рецепти за да усвояват клинични пътеки.„ 5. Липсва механизъм за доказване на злоупотреби и некачествени медицински процедури.

:) Леле, страшен е този преглед - мерене, теглене (защото нали само там има кантар), мерене на кръвно (все едно няма във всяка къща апарат)...и "Имате ли оплаквания?" Ми че то ако имаш, ще си отишъл НЕ на профилактичен преглед! И това е! :) Абсолютна пародия, ма толкова пари се полагат. Е, защо да си губя моето време и това на джи-пи-то, като и без това пред кабинетът ѝ е АДът под земята от кишащи и кашлящи?! Освен да лепна някой вирус, друга файда от това НЕЩО, наречено високопарно преглед, няма!

Защото отказва да дава направления на тези хора. Все няма лимит. И работещите с горе долу доходи отиват в лаборатория плащат си изследванията. Отиват и на платени прегледи при специалист. Така че джипитата да не правят на ощипани, защото те са виновни. Винаги отказват. Втори виновни е НЗОК, която слага лимитите

Защото отказва да дава направления на тези хора. Все няма лимит. И работещите с горе долу доходи отиват в лаборатория плащат си изследванията. Отиват и на платени прегледи при специалист. Така че джипитата да не правят на ощипани, защото те са виновни. Винаги отказват. Втори виновни е НЗОК, която слага лимитите

... че бюджетът за профилактични прегледи, който се предлага от Правителството и се гласува от депутатите, е силно рестриктивен. И никога не е включвал 100% от заплащането за всички здравно осигурени. И аз до скоро се чудех защо GP-то ми ме пита дали имам оплаквания, ако пожелая най-после да ми направи годишния профилактичен преглед. И дори я смених с друго GP през декември, която следващия месец веднага ми направи такъв. И беше откровена с инфото... Личните лекари получават заплащане за профилактични прегледи на пациентите си в най-добрия случай до около 40% от тях. Това означава "бомба", взрив от заболявания, открити и лекувани в по-напреднал стадии с висок риск за живота. И многократно по-високи разходи от парите ни за здраве. В българското здравеопазване е заложен силен превес на разходите в болничната помощ, а не в доболничната, за профилактика или в следоперативния период за по-качествено и бързо възстановяване. Оттук и явленията свръххоспитализациите и свръхдиагностиките. А и дефицитът на лични лекари извън столицата и големите градове.

Пропускат, защото личните лекари пропускат да кажат, че трябва да се направи такъв - трябва да дават направления за кръвта и урината, че и за офталмолог.

В поликлиника се влиза с запушен нос и задържане на дишането. Антивирусно. Така може да изкараш около минута-две. Чакането е час-два. Е, как да издържиш.

Супер, ама става ли да имам пакет от съществени изследвания и направо да отида в лаборатория, а не да чакам за направление пред GP-то първи път и после пред лабораторията.

Да ама пак преди лабораторията ще трябва да минете през касата:))))))

Гледам да стоя подалеч от лекарите и всякакви прегледи. Никой не може да ме накара. Те като че специално ще те открият някакво заболяввание, включително холестерол, за който вече има излязла книга на издателстево Изток-Запад "Холестерол- голяма афера". А те ме питат:"Мерите ли холестерол?" Или казват :"Имате висок холестерол". Препоръчвам да прочетете тази книга. И да разберете, че медицината сега е бизнес, при това мръсен.

Не е ли задължение на джипито да уведомява за такива, защото много хора с години не са стъпвали при него ама той им гушка парите всеки месец защото се водят в списъка му??? Що за профилактика е това което предлагат и то за допълнителни пари??? Боцнаха ме в пръста и толкова:((((

Това за много хора оЗначава пропуснат начален стадии на рак.....Не само че не се дава това направление, но то и не покрива повече от един преглед, напр. за една жена това означава, че ако тя избере цитонамазка, ще пропусне преглед за рак на гърдата.....4000 на година ни уведомиха вчера, че се разболяват от рак на гърдата , за 5 години близо 20 000 жени значи умират от това у нас....но всичко е точно, ако погледнеш от гледната точка на плана за България на американските убийци Ран и Ът

при условие че за да ти сложат инжекция или дори да вземеш хапче се изисква информирано съгласние и никой не може да ти каже копче, ако не искаш да се подлагаш на лечение или манипулация и това е основно право на всеки човек, от къф чеп са го направили задължителен, че и глоби са сложили!!!! В тая държава всички са толкова некадърни, че повече няма и накъде. Да направят стимул - ходиш на преглед, връщат ти 5% от платените вноски през годината, тогава сигурно неотишлите на преглед ще се броят на пръсти. Ама на - трябва да се отчете дейност, дори тя да накърнява основно право на всеки човек!

ами ся? аз даже личен лекар немам. здравноосигуреване? я забравете..... то имало и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН профипреглед. смешници.

Познавате ли поне един глобен?! Никой не си прави профилактичните прегледи, защото личните доктори нямали направления/a трябват 6/. Нямат направления, но си ги отчитат и здравната каса ги одобрява. Ааа, да, като си прегледах здравното досие - има отчетени несъществуващи прегледи от доктори, които не съм виждала.

Хората в България да не са говеда? А как ще накарате джи пи ТЪРГОВЕЦА да уведомява клиента си, че трябва да ги посещава? С колко ще глобите джи пи ТЪРГОВЕЦА, че не е уведомило клиента си и че трябва да го посети. Като ходя на лекар - трябва да съм ЛЕКАР и да знам правилата и болестите а лечение. Като съм на адвокат - трабва да знам адвокатура и правните закони. и т.н. ДОКОГА !!! ДОКОГА ще ни правят на глупави и ще ни дерат гърбвете???

Нещата преливат и ще ядете кривака,ваща майка.... Чудите се,от де още да вземете от народа,профилактични манипулативни прегледи ще ми правите за да откривате несъществуващи болести и пак да се вземат пари от хората... ГЕРБ този път избори няма да спечели,много избиратели вече се оттеглят и никога не биха гласували за тези мошеници и лъжци!!!

Точно профилактичните прегледи са замислени за да ловят пациенти за скъпо платените пътеки за сърдечни, злокачествени заболявания и диабет. Имаш ли нещо различно от сърце е захар въобще не си им интересен. Гледам си кръвни изследвания от 2014-та и 2010-та. Ми че аз все съм била с анемия и никой не ми е обръщал внимание на това. Добре че е интернет да се образоваме. То затова все искат да ми пишат сърдечни лекарства за ускорен пулс, да ми "успокояли" сърцето. То сърцето ми имало нужда от хемоглобин и кислород, не от бизогама.

Като си с анемия, правила ли си в София изследването "фото фореза на хемоглобина", в лабораторията към "ХЕМАТОЛОГИЧНАТА БОЛНИЦА" (65 лева)? Без да си провела това изследване, рискът от развитието на рак на кръвта или лимфона е огромен. Повярвай ми, "ИМАМЕ ГО!" - девиз на "Метро".

Млъкни, че главата ми не ми носи днес на простотията ти.

Ма аз съм Бойко Борисов, какво очакваш от мене ..., освен да си разгъна маркуча?

Никога личният ми лекар не ми е правил такъв преглед. Даже когато исках, питаше:"Нещо боли ли те?", и като казвах "не, просто профилактика", ми отговаряше "е, ако те заболи нещо - ела, засега довиждане". Ето така...

На 42 и НИКОГА не съм ходил на профилактичен. То си е 100% загуба на време, както е организиран сега ... Чакаш 2-3 часа на опашка с 100 пенсионери, УБЕДЕН СЪМ, че нищо съществено не могат хванат личните лекари, то апаратува, изследвания трябват за тях, а болшинството нямат такава! Всичко на частно съм си плащал и ходя ... работещ съм по 10-12 часа на ден, по-евтино е да си плащам .. ако можеше, не бих плащал здравна осигуровка, тя е за пенсииоте и циганите - това ми е мнението

Понеже имам право на два прегледа в годината като онкоболен, аз съм благодарен на д-р Гергана Николова. Тя регистрира три рецидива на НХЛ през 2006, 2008, 2015 години и след проведено лечение през годините, аз все още съм на "белия свят" с IV-ти клиничен стадий на лимфома. Когато започна "ЗДРАВНАТА РиФОРМА" през 2000 година, станах потърпевш от нея ... защото лекарства - като vipizit (Випизит, повече от 5 месеца липсваха в България).

Пропускам профилактичния си преглед, защото изследванията, които великата здравна каса е преценила, че са необходими за мен е кръвна захар, кръвна картина и елекрокардиограма. Като цена, ако реша да си ги направя на частно струват общо около 7 лева. Едно, че това са безкрайно малки обеми изследвания, няма цитонамазка, няма мамография за жените на възраст под 50 години, а ракът е по-често срещан при по-млади жени, та въпросът ми е как ще ми открият раковото заболяване с изследване на кръвна захар ли? Естествено, че всичко е за заблуда на народа! Второ - ще трябва да чакам часове пред кабинета на джипито, да му дам такса 3 лева и да бъда претупана за 5 минути, защото ситуацията е изнервена и всички са изнервени, за това не ходя. Като имам проблем отивам и си плащам и ми правят изследвания и всичко. А здравни осигуровки защо внасям за мен е пълна загадка, след като за нас- работещите хора все няма направления!

Наистина, и аз се чудя - за какъв дявол се плащат здравни осигуровки след като само малоумен би разчитал на 'годишните профилактични прегледи' , за да се грижи за здравето си .

Електрокардиограма прави ДжиПи-то - до кардиолог няма как да припари човек, освен ако не си плаща. И ДжиПи-то е като Баш Майстор - от всичко разбира. Направих си експеримент - отидох с кожен проблем. Личната ми изписа нещо, което след 2 месеца още не беше подействало. Отидох втори път - смени лекарството, но за кожен лекар направление НЕ получих. Второто лекарство и то не помогна. Защо да ходя при личния лекар?! За мен е излишно! Ходя само когато ми трябва болничен. Тя също си знае, че друго не може да направи за мен. Другото, което може да направи е да ми напише смъртния акт, когато ми дойде времето да ме отпише от системата на здравното осигуряване.

Докато работех, ходех на т.н. профилактичен преглед. Просто беше коректност към работодателя, който плащаше за тях. Но ползата от това беше нулева. Очният лекар констатира проблем със зрението, но за очила или някакво назначение - "Заповядайте в частния ми кабинет". Терапевтът пита: "Имате ли някакви оплаквания?" и, ако му кажеш, че в момента ти се вие свят или имаш главоболие, или каквото и да е там, те съветва да се обърнеш към личния си лекар. Не знам как е при други, но при нас профилактичният преглед беше абсолютно формален. Тогава защо да го правя? Само защото така е казал законът?

Страшна тъпотия е това, каква профилактика е това? Най-много да хванеш някой грип или нещо по-лошо от купищата мангусти в поликлиниките!

На профилактичен преглед ти мерят кръвното, талията и килограмите, най-много да ти вземат и кръв за изследване на кръвна захар и през две години мамография на мл. жлези- е как да ходиш на профилактичен преглед. И на всичко отгоре си плащаш и изследванията.