Лекар и ИТ-специалист най-предпочитани професии

„Компютърен програмист” и „лекар” остават най-предпочитаните професии за последното десетилетие. Адвокати, митничари, политици, журналисти са с по-малък интерес

Обратно в новината

Коментари - Лекар и ИТ-специалист най-предпочитани професии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И съдии и прокурори също само, че те са запазени за децата и внуците на МАФИЯТЯ!

Защото са най-добре платени.

децата искат меринджей да стават, никой не ще да работи! като го питаш какво учиш - отговорът обикновено е икономика, финанси, туризъм... скоро няма да има изобщо свестни, но дори и никакви механици, макар че някои от тя взимат повече от айти специалистите!

банкер е най-печелившата - вервайте ми!

"Ефектът на бумеранга" вече блъска главите на българските р0ботодатели-офицерите от КДС /кръгът "Монтерей"/. И това е така, защото мисленето им на шапкарите е егоистично, стигащо до безкрайна алчност. В най-скоро време (Коледа 2017) обаче, те ще получат ЖИЛОТО на меда, който 73 години цоцат. Но както често е казвал българския революционер Васил Левски: "Но и ние търсим случай да разкъсаме робските вериги, да изгоним далече от земята си турските кеседжии, да повдигнем и изградим храма на първата свобода и да дадем всекиму своето." В условията на NWO, под турски кеседжии да се подразбират дюмнетата, хазарите, амишите и евреите. Също така и суспендирането на "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на московския ционистки конгрес 1988 г.

Професиите, които отчитат спад от години имат спад в работата и много соят безработни. Гърците и банките убиха целия сектор на строителството за десет години. Така архитекти и строителни работници пляскаха дълго време с ръце. При 14 юридически факултета хиляди адвокати отглеждат зеленчуци и мизерстват. Да не говорим за счетоводителите, които вече работят под 800 лева, а цената на абонамента им е стигнала до 50 лева. В същото време някои айти специалисти работят за по 6500 лева на месец... И няма нищо чудно, защото са търсени и са малцинство, за което се плаща. За архитекти и адвокати работа няма и само малка част от гилдията, която е с висока квалификация работи ефективно. а лекарите просто завършват и бягат в чужбина, където се реализират житейски добре.

Не познавам гладуващ адвокат, нито пък архитект! Работата е там, че и адвокатите са си мафия, хеле пък ако искаш да станеш нотариус... трябва да имаш родител адвокат или нотариус, пък и се плаща над 100 000 бона за място. При лекарите стана същото - ако тати или мама е лекар някъде на добра позиция, значи имаш шанс за добро място, като пак се плаща, ако не - хващаш Терминал 2!

Не вярвам на стъкмистиката. Не съм виждал обяви за търсене на полицаи.

Сега да ви обясня защо българина иска детето му да е лекар - за да има работа! Само че това не е обикновена работа, това е призвание, интелигентност, трудолюбие. Учи се 6 години + още 5 докато вземеш специалност. Заплатка 800 лв, че и по-малко поне за 5 години , която не стига за нищо. След 12 години премеждия се развеждаш със съпругата си, нямаш пари, хващаш диабет или нещо друго. Не си сигурен дори за година напред къде ще работиш и дали ще ти изплатят заплатата.....и кога ще те пребие някой мангал или изкуфял българин. Медицина има смисъл да се учи само ако се насочиш към Терминал 2 -София, иначе не!

Хващането на диабет тип В е пряко свързано със стреса. За да го няма е нужно да не се яде, пуши, пие и стресира. При лекарите само срещата с някои болни е стрес да не говорим за трудностите в лечението после. Лекарите, обаче си докарват много повече пари под масата и не спират да се оплакват. Само едни джипи си докарва по 2-3000 лева , че и повече. Да не говорим за приема при професор , който шие 400 на консултация.. За съжаление обществото ни пострада поради тежко невежество и подкрепа на престъпници.

Ами като не искате да плащате на масата ще плащате под масата! Джипитата получават поносими доходи, за БГ.Голямата мизерия е в болниците-заплатки под 1000 лв и денонощно бачкане!

Виж какво професоре! За Диабет тип В за пръв път чувам. Иначе си личи , че ги разбираш нещата, особено финансовите.

Правете , струвайте но ИТ и особено софтуерист или поддръжка не ставайте - най отегчителната и застояла работа на света( от личен опит споредлям). И парите вече не са много, в София бъка от добри програмисти, ако си добър в обастта си винаги ще си добре платен. В моята област примерно дали ще съм тук или в Синди, или в Мюнхен все тая, тук дори имам повече пари, данъците са нискии цените а други...но пък си имаме бездържавие ...

Да си жив и здрав, че казваш истината, тука някакви идиоти бълват глупости за ИТ-тата, които нямат нищо общо с реалността. Явно се разчита на това, че българите ядат доматите с колците или живеят в пещерите.

трябва да е "Почти половината българи искат да емигрират и не виждат перспектива в България"

Наскоро четох, че в БГ някои ИТ специалисти получавали по 76,000лв годишно. Не е лоша заплата, но бих се замислил да се върна в БГ когато ми предложат около 80,000€ след данъци.

От къде ще се върнеш бе мишок! Тези пари не си ги виждал и на снимка даже.