Проф. Витанов: Ще надминем 1 милион регистрирани случая и 33 500 починали от Covid-19

Омикронът още не се е развихрил, Делта вариантът още го има, а той е доста смъртоносен, твърди математикът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И без да съм математик, мога да кажа тези числа за заболелите и умрелите. Този да не си придава важности.

Мърльо пак се е нафиркАл. И не се е изкъпАл, да изтрезнее поне малко. Чудно на кво са способни алкохолиците да изкарат за още две ракии....

Глиганът вече се върти в кръг.

ли е?

Витанка, внимавай... нароили са се някакви нови математици и всеки гледа да те измести! Хората вече като чуят математик и им е все тая, тоя ли беше, оня ли - всеки някакви прогнози и предсказания ръси. То не е много сложно - ще стигнем толкова, ще умрат още еди колко си. Аз например бих отишъл и по-далеч от тебе - не 33500, а 34000 починали ще има... някой ден. Даже със сигурност мога да кажа, че всичките 7 милиона българи ще умрат - някой ден, от нещо. Чудя се кога ще го сложат за заглавие - "7 милиона българи ще умрат!". Освен това със сигурност мога да твърдя, че водата е мокра, а пък плоскоземците нека ме опровергават и да хейтят.

Локдаун ще има, това им е последния до септемри, но ще е дълъг, за да омаломощи бизнеса, все пак целта им е финансов колапс, после цифрова валута, безусловен базов доход и пълно поробване - цифров концлагер. После могат, да се гаврят, както поискат с всеки.

В България трудно ще стане - то тука ако трябва да има "базов доход" сигурно ще е 20 лева. А ако все пак се опитат да го направят, всички бизнеси ще минат в сивия сектор и ако трябва ще се ползва някаква алтернативна валута (примерно капачки), или направо в натура.

Сив сектор при цифрова валута не може да има. ББД ще е минимумът да оцеляваш, но само, ако сим им пълен роб, а иначе ще се оставен без нищо. Това им е целта - пълен контрол, цифров концлагер.

Математик пророкува епидемията - нищо чудно, че не познава Хирурзи ръководят борбата с епидемия отричайки вирусолозите - нищо чудно, че не им се получава Не е ли крайно време всяка жаба да си знае гьола?

абе, тоя козел нали преди няколко седмици беше обещал да спре да злокобства щото хората го мразят и нищо не му се сбъдва? що продължава и го давате, тоя?

Па сигурно му дават по некой хонорар, няма да е току-така....

от колегите ми и познати последните седмица две изкараха по нещо като грип. Горе долу като всяка зима. По-гадно е от грип за някои. Но, не мисля, че трябва да затваряме държавата и спираме живота заради грип. И също така мисля, че тряба да слушаме инфекционисти, вирусолози и епидемиолози, не аптекари, хирурзи, фармацевти и стоматолози. По-скорто на разни хипохондрици да им се отказва достъп до интензивни отделения и да се лекуват вкъщи. Ама.. 3к струва като лежи в отделението : / Проблемът е търговията в болниците. То не само там де, но заради нея сега умират хора, които може да си изкарат още 10г.

Като оставим настрана верно ли , неверно ли предсказва ... на кой помага тоя индивид? На кой е принесък полза? Само ходи и плаши - хиляди, милиони ще умират ... абсолютно безсмислен идиот

тъпоглавци! Вий всите бъркате цифра с число, оборот с печалба, а висша математика е ако успеете да изчислите процент от нещо си. Живейте си сЪС своята БЕЗПРОСВЕТНОСТ и не забравяйте че не е гордост да ви наричат "дупелюбец войнстващ"! Засегнахте ли се?

като паламуд, заклевам се :/

Врачка с титла ....

Професоре, да не стане така, че според цифрите всеки ще е минал Ковид 19 по три пъти !!! А сега де !!!!

Ами като подминем 1'000'000, и като умножим по 8, нали така казвахте че трябва да се прави, ше стигнем до заключението, че от 6'520'000 българи, 8'000'000 са го изкарали!

Витанов - колко си зает със сметки, като за 5 минути мога да кажа - Март ще са повече от 34000. Претрупан със сметки и накрая сметки на око. Лошо няма, но да не се изявява като бог.

A бе скъпо платен педераст, вземи се скрий от където си се пръкнал !! Ти си лъжец и измамник !!

Омикрона заразява и децата . Вие вече сте загубена кауза ,но поне те да не страдат заради вашата тъпота.

Някой се беше изхвърли че януари заразените щели да са по 100 000 на ден. Тези 11 000 не знам откъде ги изсмукаха - аз нямам нито един познат болен, бях и на протеста на 12-ти и съм здрав. Шах и мат на лъжата. Който иска да вярва на СТЪКМИстиката! Успех!

еми както навремето казваха... има 4367 кратера на Луната... който не вярва да ходи да ги брои,

явно живееш в някоя дупка . Болните са много повече от това дето е обявено. Много не се тестват ,защото омикрона има сходни симптоми с грип и протича по-леко. Въпросът е кой ще изтегли късата клечка и ще стигне до болница/интензивно. Заради такива тапунгери като вас България винаги ще е на последните места.Чисто и просто като антиваксър след баня.

не са ти виновни антиваксърите, а тъпите технократски копелета като теб дето тръгнали да лекуват и ваксинират здрави хора, каращи вируса като настинка/грип, вместо с простите си социалномедийни злеполирани мозъци да запитате за 2 ГОДИНИ с какво се помогна на болните и персона?

Не го разбирам Ганьо , човека е математик и работата му е да изчислява и предполага на база някакви данни. Колко малоумни трябва да сте да желаете да умре и т.н. ? Човека си върши работата и от това което казва от бая време си я върши МНОГО ДОБРЕ , защото в 90% познава и то с голяма точност ( не няма как да е на 100% защото това са предварителни анализи ). Бахти малоумното племе сме , да не говорим , че това което той казва е сравнително лесно да се предвиди ако имаш повече от 2 мозъчни клетки...... ама май има такива дето и толкова нямат.

И като каква е файдата от прогнозите му? Нещо някой да прави с тях, да взима мерки по тях, тези прогнози по някакъв вълшебен начин да намалявт броя на умрелите? А? Пълен нищоправец! Само тормози народа с глупостите и себелюбието си. Да мре доброволно, че да не го намерят разфасован в шкафа на катедрата между триъгълниците и транспортира.

няма какво да се мъчиш да разбереш. 70% от хората тука са си дърпали макарите или каквото имат там в час по математика. Хората се плашат от това което не разбират. А разни хитреци като мангърката се възползват от това. само да кажа ,че сега той взима по 200лв за преглед ,а преди пандемията беше 40лв. Та така

Един от малкото адекватни коментари.

По този модел пикът в България ще бъде 8 234 601 активни случаи, достигнат на 03 април. На ден ще има приблизително 623 000 заразени, което ще представлява 89% от направените 700 000 тестове за един ден. Излекуваните ще бъдат малко - около 423 000. В интензивни отделения ще бъдат настанени близо 300 000 души. Смъртните случаи на ден няма да надвишат 100 000, което е поносимо. Това ще бъде и пикът на вълната от простотия. След този информационен потоп, на водещите математици ще бъде приложено ново лечение от факултета по клинична психиатрия към БАН, защото досегашното явно не дава резултат.

Ех ако знаеше и математика , щеше да е добре. Айде сега сложи към тия цифри едни излекували се , едни отрицателни тестове дето също съществуват и още 1 куп други условия към задачата.

В тъмни времена се появяват такива глашатаи на оня с косата -666

ПРИ ТОЯ-“АПОКАЛИПСИС”,ИМА И ЕДНА ДОБРА НОВИНА!!! ВЕЧЕ ДВЕ ГОДИНИ,ЗА ПЪРВИ ПЪТ В-ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ-НЯМА НИТО ЕДИН-ПОЧИНАЛ ОТ:ДРУГИ ПРОСТУДНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И -ГРИП!!! СЪЩО ТАКА,ВСИЧКИ С:ЧЕРЕПНО-МОЗЪЧНА ТРАВМА,РАК,ИНФАРКТ,ИНСУЛТ,БЪБРЕЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ,ДИАБЕТ,ВЪЗРАСТ НАД80-90г.....СЛЕД КАТО СА ДАЛИ-“ПОЗИТИВНА КЛЕЧКА”,ОСНОВНИТЕ ИМ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ-ИЗПАРЯВАТ! ОСТАВА САМО ДА-“ИЗКОРЕНИМ ЧУМАТА”...И НИ ЧАКА-ВЕЧЕН ЖИВОТ! СКОРО,ИМАЙТЕ ТЪРПЕНИЕ,БЕ ДЕБИЛИ! ТРИБУНАЛ ЗА-ТЕРОРИСТИТЕ!

Любчо, пак ли си на компютъра. Спирай го, че след малко влизаме с доктора на визитация.

А дано не дочакаш 19 март, продажник такъв!!!

Би било много по-добре да слушаме повече имунолози и вирусолози. Стига с тези математици! Да, полезна работа вършат, но когато гласовете на най-важните специалисти в момента са по-на заден план, изявите на математиците наистина звучат като прокоби, които с нищо не помагат, освен да депресират!

Тоя човек е изключително противен. Не заради прогнозите си, а заради отношенията си. Излиза като някакъв погребален агент и започва да раздава съвети като медик, вместо само да коментира модела.... а сега юрдечки били... аре, нема нужда - да не забравя, че заплатата му я плащат всички, на които лепи имена!

Непрекъснато официалните институции се компрометират с изявите на подобни учени , по чийто "изчисления" били създадени грандиозни медицински планове.Ама не го ли виждат и чуват този . ?

Тоя цървул са доктор ли е или безработен учител търсещ ново поприще, да говорят доктори за болести, да сте чули доктор да говори за математика?

Само малоумниците тук не разбраха, че Витанов говори като специалист по статистически/математически анализ. До момента не съм прочел да е лекувал някого. Не предлага и схеми за лечение, т.е. тезата, че се прави на доктор не е вярна. Разбирам, че троловете не отбират нищо от това, което прави Витанов, ама поне по-леко с коментарите... ще вземете да вдигнете кръвно. И още нещо - може и да не харесвате неговите прогнози, ама да го критукувате без да имате компетентност по темата..... това не го разбирам.

Aaaaaa,така ли ,че ние със стакмистиката отдавна сме запознати . Поредния шмекер е отворил гъз за пари !!

Тоя Юрдек .."прогнозира" ли си Гюме ??;)

Тоз юрдек няма ли кой да го отстреля, че да спре да кряка :))) Няма смисъл от неговите прогнози. Мангъров муго каза без изчисления - вирусът ще мине през всички, а сухите съчки ще изгорят! Хубаво лошо, тва е!

Ами след като лекарите са убийци ,защо съществата с половин мозъчна клетка отиват при тях ,за да ги убият. Тези мизерни същества дават съвети на лекарите как да лекуват ,дават съвети на математиците как се правят из изчисленията , а на самите същества самочувствието се им се базира на познанията получени от посещението / не ученето/ в някое селско училище..Нека се лекуват с ежедневното им лекарство под формата на долнопробна шльокавица.Забелязал съм ,че едноклетъчните ,които имат или по-точно нямат никакъв принос към здравната система , но най-много вдигат шум ,щом повиканата от тях линейка не дойде в рамките на 4-5 минути,за да може лекарят да почеше по гърба съответният лумпен-дегенерат

Ако изхождаме от презюмпцията за материалния интерес като движеща сила на капитализма то наистина болничните заведения имат материален интерес да убиват пациентите си. Просто е - ако излекуват пациентите си както трябва първо рискуват да излязат от пътеката, второ от чисто етична гледна точка ще спасят всички. Икономическата логика обаче е друга - всеки лекуван извън болничното заведение пациент е чиста загуба. Просто не се прибират клиничните пътеки за тях. Колкото и човешката логика да сочи, че леките случаи по-добре да се лекуват вкъщи освен ако не затрябва изкуствено вкарване на кислород в кръвта заради риск от увреждания. Така че в условия на увеличен брой пневмонии наистина лекото побутване на тези на края на пропастта води до нови клинични пътеки. Същото като премахването на дефектен детайл от конвейрната линия, която само я задръства. Това е само спекулация, надявам се искрено поне този път да съм далеч от истината. Но чисто икономическата логика води на друго място от посоченото от вас

Една позната води на лекар нейна приятелка от Гърция, малко преди промените в строя. Някакъв проблем със синузит, не си спомням какво, но с едно посещение я излекуваха. Питала лекаря си в Гърция как така, той я лекувал от дете. Не съм чувала по откровен отговор: Ами аз какво да правя ако те излекувам ?

А стига прокоби де! Кажи нещо юбаво, усмихни се, знаеш ли някой виц поне?

Не знам има ли виц под тая коса, но ето един който ми е любим: Двама математици си говорят: - Ти къде работиш? - Като експерт в института по заразни болести. - Аха. А като зараза или като паразит?

Змийчето пак изпълзя изпод камъка да посъска.

Дано тоя рептил е един от заразените.

заразени днес тъпаци. Не се разсейвайте с професора. Не ми се мисли какъв процент са деца в тази бройка. Броят на хората в реанимация също расте и опита показва, че и броят на починалите ще го последва. Да се образува и в тези бройки съществен процент деца почва да изглежда твърде вероятно. Тогава досегашната трагедия ще ви се види песен.

Всъщност бройките заети легла в обикновените отделения, както и тези за интензивна грижа НАМАЛЯВАТ. четете докрай статистиката

"С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 5 223-ма пациенти, 541 от които са настанени в интензивни структури." Това е за вчера. Барабар с уикенда. "5 259 ХОСПИТАЛИЗИРАНИ, 554 в интензивно отделение". Това е за днес. Уравненията с повече и по-малко не се ли учат в началното училище? Хем присъствено трябва да си ходил.

Статистиката да се чете казвам, не данните. Дано правиш разлика между данни, информация и статистика. За уравненията нямай грижа. Като съм казал статестика съм имал в предвид точно това.

Абе приберете си го този бе! Пиян ли е през повечето време? Каква е тази надменност, това грозно държание. Алооо, сметача, слез малко на Земята бе, не си Стивън Хокинг да ми се правиш на велик!

Извинявам се, не следя господина редовно, за какви юрдечки говори. Този господин сериозно има ментален, поведенчески и социален проблем. Сигурно чува гласове на юрдечки. Витанов, лекувайте се, не е безобидно това, което ви мъчи.

Моля, спрете му трибуната на този! Декември разправяше, че чак средата на февруари ще имеме по 10000 заразени. Спрете му публичните експерименти!

Приберете си пияницата в Карлуково

Даже при най-незадълбоченият анализ ,може да се констатира ,че събирането на тумби на същества без маски,плътно седнали един до друг в заведения и взаимно плюващи си един друг в храната, и напитките, с цел обмяна на вируси.Разхлабването и не спазването на мерките в супермаркетите също дава своят принос увеличаване на броя на заболелите .А пък в увеселителните заведения ,стадото става не контролируемо. На митингите е същото ,под влияние на емоциите, или под влияние на парите, или някои химически съединения ,се надават викове с пълно гърло и дълбоко издишване на белите дробове, в интимна близост и това е предпоставка да има повече заразени.Разбира се, че там носенето на маски не съществува.Получава се,че колкото повече заразени има толкова по-хлабави са мерките на обществените места. Българина много обича правилата и мерките, но те да се отнасят за другите,а за него да има едно приятно ,галещо егото му изключение, за да може в определен момент пред някакъв контролен орган да каже "Абе ти знаеш ли кой съм аз". Задължително обръщението да е на "Ти",предава значимост и демократичност с привкус на лумпенизация .Друга отличителна черта на българина е изключителното му дебелоглавие ,както и неговото верую,че той е последната и най-висша инстанция на компетентност,колкото и да е незначителен и образователното му ниво да се изчерпва с няколко години посещение в провинциалното училище "Ба,он,че ми рече,язека дека го знам".Има странно чувство чувство на самооценката,че винаги е прав, и готов да раздава оценки за хора,които са на неизмеримо по-високо интелектуално, и когнитивно извисени над него.Това негово качество,на висока самооценка е прекрасно отразено от Елин Пелин в "Андрешко",житейската сентенция на първичният индивид,а именно "Дъската и хлопа на моята каруца господин съдия.Плещи кат учен човек".Кратко ясно и дълбоко съдържателно .Някои смятат ,че Андрешко е положителен образ,но според мен е селски лумпен. .Вчера пред народното събрание имаше един хепанинг на андрешковците ,нещо като само- преброяване,преминаващо в изкривена и гротеска версия на "Преброяване на дивите зайци".Жалко и мизерна изява,даже един се похвали ,че "бесели"маски-е това е тяхната креатимност

Ко речи, господин уч'ения? Аха да кажеш нещо, и се чува кудкудяк кудкудяк, съвсем като кокошка без перушина. Айде, днеска снесе, утре пак

можеш единствено да съжаляваш, че си се родил в България. НО пък като толкова не ти харесва поне си свободен да слугуваш някъде навън, където всички са с маски и с по 5ти бустер. Като гледам може и вече да си го направил и да водиш щастлив живот на БГ гастербайтер, забутан в някое западно гето с любимите ти мерки и правила, тролещ и леещ злобата си по собствените сънародници....

Всичко е пунта мара, живея в блок с пенсионери, няма един некролог в последните 3 месеца, всичко е стъкмистика да стресират хората да си слагат витамини в ръката

Всичко беше тръгнало да затихва, ама Ганьо се набоцка, щото така правели в Европа… и станахме като тях: колкото повече набодени толкова повече заразени. Честито.

Ама ние сме ваксинирани колкото африканци бе тъпак. Що се заразяваме като европейци и мрем като българи?

Що са такива бройките яки? Па сме на първите места в света но мрачни рекорди! Още 91 невинни жертви на престъпното бездействие на шайката на МУнчо! Всъщност скритата заболеваемост е в пъти по-висока.На кой се обадя или вече е в болница или гъгне,киха,подсмърча! Крият ,че са болни,да не ги уволнят и ръсят зараза! Децата са хвърлени на първа линия сами да се оправят! Правителство няма! КОКОРИСТАНЬ!

Кокорчо и пречи. Управляващите ли оставиха простите ви задници неваксинирани? Те ли ви карат да не спазвате никакви мерки никъде? Те ли реват децата, ако ще на носилки да са ,ама да са присъствено на училище? Кръчмите да работят и всеки да си ходи и въобще да си прави каквото иска? Управляващите ли ви бият медиците? Кой ви го надроби това? Сърбайте си го сега, ваща м... тъпа!

когато преди 2020 година кихахме,подсмърчахме,кащляхме,гъгнехме и влачехме сополите какво правехме тогава? Как живеехме с това? Сега вече на мода страха.

тогавашните болести мрехме по 105-110 хиляди на година. Като се добави към това новата болест успяхме към 150 хиляди умрели да докараме миналата година. Въпреки че се оказа, че сме бая оредели и без това. Пък може и от глупост да сме така. Щом още има хора, дето задават такива въпроси, като теб...

Уважавам много математиката, само заради това този го чета и анализирам за себе си казаното от него. Винаги има по малко истина, понякога по повече, но е много тенденционно и манипулативно представена. От самото начало на пландемията, досега. Винаги чертае апокалиптични картини, препоръчва локдауни, никога не е казал нещо оптимистично и градивно. Например, защо не подчертае, че това новото се кара много леко и често безсимптомно. Аз лично, толкова много познати имам, затворени и положителни по цели семейства и никой не кара тежко, от Нова Година насам. Мълчи! Друг много важен въпрос: При толкова хиляди заразени на ден, какво правим с тези, които умират от естествена смърт, от старост, от своите си болести, а се окажат положителни, а??? От какво ги пишем умрели? Мълчание!

Ами тези 91 днес и те ли леко го карат? Ами другите 33000,а? Ако ги наредиш един до друг ще заемат пътя от София до Пирот,бе кретен!

Прочети пак! След Нова Година, заразените карат леко, а при толкова много заразени, всеки умрял, който се окаже положителен, го пишат от корона, за да има такива като теб да се вайкат. Не гледай какво ти набиват в главата продажните медии, а се огледай около себе си! Реалността е друга.

Ама тя и общата смъртност се движи 50-100% нагоре бе глупак. Как става това с писане?

Елементарно е. Понеже има такива малоумни като теб, да вярват в телевизора, когато бяха най-много заразени, болниците бяха препълнени с уплашени хора, каращи по-леко, реално нуждаещите се умираха на стълбите. Защото болните от други болести и тези за операции, бяха последната дупка на кавала. На всички е ясно, че клиничната пътека е златна кокошка, само на коне с капаци като теб - не :))

Колко умряха на стълбите? А колко в ковид реанимациите? От уплах според тебе.

Аха, на въпросчета ще си играем :) Колко от статистиката умрели бяха нелечимо болни? А с придружаващи заболявания? Колко бяха на преклонна за България възраст? Защо от увеличената смъртност за 2020/2021, повече от половината, дори не бяха с ковид? По-добре не ми отговаряй, да не се излагаш.

Това, че се кара много леко и често безсимптомно, трябва да го казват лекари-вирусолози. А не математици. Тоя да си гледа цифрите. Ако всеки тръгне да казва неща, които не са му от професията, ще стане батак. Разбира се това е моето лично мнение. Снощи гледах в ютюб интервю с проф. Чавдар Ботев, дано е прав и цялото това безумие да приключи. https://www.youtube.com/watch?v=91SjEAZkQ-g

Изчислявай, колкото си искаш, но без тази надменност в начина ти на изказ, Това е тъпото! Правиш го вече близо 2 години. Срамота! Научил си математиката, но не и как да се държиш с хората. Грипът ще отмине, но ти ще си останеш с все същото гадно държание, т.е. с липсата на първите 7 години...

коментарите за човека по-надолу. И е така две години. На този фон е твърде сдържан и учтив в изказа си.

Заразени днес. Спешно почвайте да биете доктори и сестри, че здравеопазването е кофти, а ваксинацията никаква.

са минусите бе? Нали това ви е единствения начин и напън да подобрите здравеопазването? Напопържайте докторите поне, че работата наистина отива на изуйгащи.

Нагоре по лай-яната река без гребла.Оставам с впечатление ,че не е далеч момента ,когато дружно ще потопим ръце до лактите в тази консистенция и с небивал ентусиазъм ще загребем в същата река и същата посока.Как добре го описал случаят със съвременните антиваксери ""Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани; душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани.""

Днес отиваме към 25%,91 са загубилите живота си,,гоним 12000 на ден заразени,а София 3500!!!! Печале рекорд,а не е вторник! Откакто започна да слугуваш на власта и смени тона в мрачно-успокоителен,нещо не ти излиза аритметиката! Какво правят в този тъжен,плачевен момент децата в училище???? Денков,Фандъкоеа,Кирчо?????? Да затриете народа и бъдещето ли целите,за да угодите на еврогейовете,издали заповед да мрем? После ще ни напълнят с мюслита и обратни!

11181 заразени. Какво става тролчета? Нали само "ваксите" се заразяват в Европа? Иначе на смъртност сме си баш като у нас. Тъпаци.

Витанката е много забавен. Харесва ми. Има добро чувство за хумор. Който не го харесва или не го разбира, да не го чете. Вие какво предпочитате - щабът с провесилите носове и вечно кисели хора? Радвайте се на живота, до колкото може и тва е. Приемайте нещата весело. То и в двата случая ще се мре някой ден.

Изкушавам се все повече и повече да отида до София, на гости на тоя. Просто ще пием кафе, някой да не помисли, че ще го бия???? Е, ако докато вървим се спъне и падне 20тина пъти - аз кво съм виновен????

Ти че си малоумен си малоумен- но поне го крий!!!!!

Как да скрие малоумието си ,та то се вижда като хлебарка в купа с кисело мляко