Проф. Пламен Киров пред Dir.bg: Без решение на Министерския съвет ветото за РСМ не може да падне

Нещата са ясни, едно елементарно изнудване - давате "зелена улица" за започване на преговори - отпускаме 12 милиарда. Ние внасяме ли във френския парламент предложение как да отпадне планът Мобилност 1?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя от къде го намерихте? Ветото трябва да падне и това не е заради лошите французи, а е в наш интерес. Колкото до пакета мобилност - имам познати, които карат камиони в Европа. На договор са към немски фирми и са много доволни. Не искат и да чуят за български. Защо? Защото защитата на “нашите” интереси всъщнон позволява на такива като ПИМК и сие да трупат милиони. Всичките транспортни фирми станаха строители! Строят милиони РЗП защото не си знаят парите.

Ветото трябва да падне но след като поне ръководството на БЮРМ вземе да се държи културно и нормално и се разграничи от езика на омразата. Простаци по улиците и кръчмите не ни чак толкова вълнува какво казват, но президент министри и тнт определен ни касае.

на конституциялиста,когато Киро държи мегафона,а мисирките эпо трите телевизии ще си счупят крачетата да тичат и да ни го натрапват по същия начин по който обслужваха Боко?????? Най-голямото разочарование е БСП,които запяха с настървение в хора на градската десница.

Първо да си оправим нашите кривинци после да мислим за Македония. Пък професори мооого!

ХАХА , .... НАЙ- СТАРИЯ НОМЕР НАМУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ Е КОГА ГИ НАБАРА НАРОДА С МОТИКИТЕ ... ДА ГОВОРЯТ ЗА КОНСТИТУЦИЯ И ЧОВЕШКИ ПРАВА .... ЖЕНЕВСКАТА КОНВЕНЦИЯ НЕ ВАЖИ ЗА МУТРИ, БЕЙОВЕ И ПОЛИТИЦИ :)))

Леле леле! Какъв цирк. Народа вече сам иска. да е национален предател. Само преди седмица бе друга нагласата и народа имаше поне малко акъл. Явно е повярвал на медиите и сълзите на българските "либерали". Глупаци, осъзнайге се как ви манипулират. Как може да имате мнение, без да знаете текста на това за което имате мнение. Тук примерно https://bntnews.bg/news/vizhte-kakvo-vklyuchva-frenskoto-predlozhenie-za-pregovorite-mezhdu-sofiya-i-skopie-1198776news.html пише това: "Предвижда се в преговорната рамка да има двустранен протокол между София и Скопие по изпълнението на Договора от 2017 г. Ние не знаем какво има в този протокол и дали в него фигурират и останалите български искания. Именно той ще се окаже ключов."

Ако някой има инфо за/тескта на това предложение, моля най-учтиво да го сподели?

Ние трябва да декларираме че сме готови да го свалим. Не само от уважение за разбирането и усилията на французите, а и защото предложението е своебразен максимум за това на което са готови нашите партньори. Това че президента го подкрепи, а Мицкоски е против, говори много. РСМ сами ще го отхвърлят. Ще видиш, но тогава ние ще сме на страната на добрите и никой няма да ни обвинява.

На натиска 20 години и постигнаха своето, а ние след 2 години се разколебахме.Кирир Петков е водил двойнствена политика и доказателство за това е френското предложение.Не случайно предложението постъпи в Народното събрание,а не в Министерски съвет,за да излезе Кирчо сух от водата.Французите са ни врагове.България е на същата географска ширина като Франция и нашите вина и сирена не отстъпват на френските.Французите не пропускат нито един случай да ни ударят.

Информация за него има в bgnes.bg

Ги изигра .Сега ГЕРБ трябва да свалят

Ако използваме спортни термини, накрая май ще ги пуснем без трансферна сума като свободен агент. Няма как за шест-седем дни да реагираме адекватно.

"професор" е подлога на ГЕРБ.Не може конституционен съдия да не знае,че България е парламентарна република и единствения законодателен орган в България.Парламентът трябва да гласува ветото.Не може правителство,което след два дни няма да го има,ще взима такова важно решение? Искам да зная становището на всички партии-и управляващи и опозиционни

Нито Радев, нито проксито му Киро имат каквото и да е основание за промяна на договора с РСМ. Единственият въпрос е дали този договор да стане част от преговорния процес с ЕС, нищо повече. Сега ни се представя пошла постановка. Корни и Копейкин се връткат точно като Мицкоски и омайват младите дето не си знаят близката история. Да припомним: Корни и Копейкин в общ "протест" - https://i0.wp.com/breaking.bg/wp-content/uploads/2021/01/%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2.jpg?fit=552%2C294&ssl=1 "На 21.11.2019 година лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Христян Мицкоски наведе глава пред тогавашния премиер на България Бойко Борисов и заяви, че категорично подкрепя Договора за добросъседство. „Това е добро за двете страни и ние категорично подкрепяме“, обяви Мицкоски пред Борисов. ..." - https://tribune.bg/bg/politika/mitskoski-navede-glava-pred-borisov-podkrepyame-dogovora-za-dobrosasedstvo-video/ п.с. Моите уважения към проф. Киров, въпросът му е зададен неправилно от ДИР.

Трябва ни твърда гаранция, че децата в РСМ ще спрат да четат и учат фалшифицирана история, която насажда омраза към България и българите. Радев подмени това с правата на българите днес.

Че, колко му е Киро да го реши!

Професорът казва, че за да се стигне до гласуване в Парламента, първо трябва становище от специалистити в МВнР и МС. Подобно на бюджета на страната.

Ти пък си невзрачен глупак!

*88888

''...И ме е срам да си призная, че са ми били студенти...'' Професоре, професоре, от всяко дърво свирка не става, знанията по конституционно право не са течност, че човек да я налее с фуния в главите на студентите. Не е вината във Вас, а в ''качеството'' на бившите Ви студенти. Както написах преди, това е още едно потвърждение на факта, че политици в България стават само НЕКАДЪРНИЦИТЕ, които са изхвърлени поради некадърност и липса на базисни знания от трудовия пазар по слециалността си. Изключително много уважавам проф. Киров - той успя да запази професионалното си достойнство и да НЕ СЕ ПРОДАДЕ на политиците. Освен това е много добър професионалисти. Това е напълно достатъчно , за да полуучи уважението на всеки правоспособен юрист в България.

И аз съм му бил студент. Добър експерт е спор няма, но е човек на ДС/ДПС и на позиците които е заемал неизменно е отстоявал техните интереси.

*88888

Вие кога сте бил/ а негов студент- през кои години.

ТИПИЧЕН ЧЕРВЕЙ ... ЗАЩО НЕ КАЖЕ ЗА РЕШЕНИЕТО ЗА ЕС И НАТО .... НАПЪЛНО ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ... ПОНЕЖЕ НЕ СА ПРОВЕДЕНИ НАЦИОНАЛНИ РЕФЕРЕНДУМИ

Аз не мога да се начудя кой ще иска да преговаря с някой, който ДОКАЗАНО не си изпълнява поетите обещания 2017. Цели ПЕТ години! Македония забрави коя беше ПЪРВАТА държава, която я призна. Още докато всички други се чудеха България призна съществуването на държавата Македония. Нека сега Македония покаже, че наистина е ДЪРЖАВА и да изпълни това, което е подписала като такава. И не заради някой друг, а за да докаже, че е достойна да е в ЕС защото ще се държи цивилизовано и ще спазва договорите си. Въпросът касае ВАШАТА репутация , скъпи съседи.

Цялата сага около т.н. промяна, всъщност подмяна, на договора с РСМ е свързана с желанието на Радев и Киро да угодят на идеите на Гошо Тарабата за македонска нация и да заметат въпроса за отваряне на досиетата на УДБА-шите в РСМ. Все щения на комунета.

Е да, ама на Киро позицията на външния министър не му харесва и се стреми да я промени с решение на НС ! Кире, фърляй кърпата и бегай към Канада , че от ВМРО те търсят да те бият !

Айде стига с тая Македония бе, пресолихте манджата. Не промяхте ли, че на еденици (хора с някакви фиксации по темата) им пука дали макетата ще са в ЕС или не? На останалите им е през оная работа.

SirBob

"Всъщност, целта е ясна - бягане от отговорност. И прехвърляне на парламента на цялата отговорност. Защото той не може да я носи - ако прочетете член 69 от Конституцията, ще видите, че народните представители не носят отговорност за изразените от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание. Така че, като се прехвърли отговорността на народните представители, на пленарната зала, това означава една тотална безотговорност." Ето мнението на специалиста. Какво повече може да се каже?!? ПП и съучастниците им доказаха некомпетентността си и склонността си да нарушават всякакви правила и процедури в името на политическото оцелване - факт. Както и желанието да избягат от каквато и да е отговорност. С една дума - политически пигмеи и мижитурки, които за 5 сребърника ще продадат и майка си, и България.

SirBob

Идиот - кои са тези "единици" бе?!???? Ако на теб не ти пука, кретен, има българи в България, за които историята ни още има значение!!!!

Ами яж истори зимата. На нормалните хора точно тая тема им е през оная работа и самия факт, че не можеш да посочиш смислен довод защо се дъвче всеки ден (историята има значение, е леко смехотворно) е показателен. Или смяташ, че ти си представителна извадка? Виж си писнията, достатъчно е само намек за различно мнение от твоето и почваш да обиждаш. ВИновни ли са македонците, че те квалифицират като тъпанар? Не разбирасе, това е нормална реакция. Айде плюй още, то е ясно, че няма как да се промени нечие мнение с пост във форум, та поне да ти гледаме сеира докато почне порното в парламента.

КирКорЛор могат само да крадат. Да поемат отговорност? Абсурд.

SirBob

Това е така. Опасявам се обаче, че политическите проститутки, които управляват България в момента, няма дори да се постараят да втърдят тона спрямо РСМ и разбира се, спрямо ЕС, за да гарантират такъв резултат.

Няма как да падне ветото без гласовете на ГЕРБ.

Киро парапетът ще ни вкара в гражданска война,барабар с платения башибозук на божков ( справедливост за всички), щото иначе ленчето остава без работа. 4ервен боклук като баща си. простите американци му вярват, а тъпите руснаци доволно потриват ръце.а всяка псувня от скопие, се диктува от москва.смотаните демократи каубои се месят, където не им е работа обаче макрон не получи мнозинство. Като републиканците се върнат, всичко ще си дойде по местата.

ДПС са твърдо за вдигане на ветото.

SirBob

Че историята имала значение, е смехотворно, така ли? Интересно твърдение, меко казано. Тук само ще припомня максимата, че който не се учи от историята, е осъден да я преживява отново и отново. Но ти си далеч от тези неща, нали? Мислим само за банковите сметки и някак да оцелеем, вписвайки се в корпоративния пейзаж. То от теб няма смислен довод, аз моите ги изложих.

стига си плакал, бе бербаботен помак. Утре като дойде на власт Буци Чекмеджанов може да ти подари сакото си с едно кюлче вътре.

Всеки който не е съгласен с канадския путьо е подлога на ГЕРБ??? Доста плоско.

няма как да падне ветото, защото ако падне, Джамбазина, Копейката, Чалгаря вкупом отиват на бунището

Прозрачен си.Правителството да свали ветото ,за да може Борисов да каже:"ето ги националните предатели".А Борисов целия в бяло.Е няма да стане."Простото Кире ги изигра.. Сега да видим"всички тука сме "парле ву франсе".

Винаги има начин.... Както е казал чичо Сам - ако не става с пари - пробвай с много пари. Ако тези не вземат пари - пробвай с други!

kak бе?!?! поемат, поемат... отговорно го поемат!!

Гледайте снимчици на Натали Трифонова и карайте по-простичко. Не си мъчете мозъка с работи като правителство, РСМ и т.н.

Те са на бунището.

Дрън-дрън. В теливизионните студия са за вдигане на ветото, но чрез техните проксита в медиите и социалните мрежи, като например въпросният професор, на практика призовават към точно обратното. Защото са агенти на Москва.

*88888

До '' 2022-06-21 09:43:59 Студента (нерегистриран)'' Интересно- защо не ни съобщите с какво точно професора защитава дпс и как точно е негова креатура, а... Да не би да ви боли, че г-н професора беше сред първите, които разкриха истинското съдържание на истанбулската конвенция, публично си каза мнението, което беше за нератификацията й и че тя не съответства на нашата конституция и затова да сте затаили неприязън към него;0

Аз като достойна българка, не лягам веке с мъжо си за по-малко от 14 хил на месец

За какво не е изобщо тоя ЕС, ако големите диктуват на малките и ги изнудва. Но иначе се сърдя големите от ЕС, че Русия правила каквото си иска и не ги зачитала...

България е парламентарна република.

"Президентът е готов с нов служебен кабинет. Това каза за БНТ професорът по право и бивш конституционен съдия Пламен Киров. „Той няма да бъде по-различен от предишните, но по обясними причини ще бъдат различни лицата в него, коментира той пред БНТ. Но като линия на поведение ще се придържа към предишните служебни кабинети”, каза още проф. Киров." Радев си направи самооценка за служебните, министри според него, недоразумения според други. :) п.с. Пламен Киров е бивш съветник на Първанов, после конституционен съдия - https://news.bg/crime/parvanov-naznachi-svoy-savetnik-za-konstitutsionen-sadiya-1002456.html

Министерския съвет да вземе тази позиция, която реши Народното събрание . Толкова е лесно. И се спазва Конституцията .