17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A който е реагирал добре на преболедуването и има доказан естествен имунитет, защо изобщо трябва да се ваксинира? Защо преболедувалите са дискриминирани? Тази уж доброволна, но реално погледнато насилствена имунизация е доста съмнителна.

Не вярваме на никого, който иска насила да ни направи добро.

На 458 има 43 починали. Вчера 20% от починалите бяха под 60г. Нещо поне опорката как бил слаб и безобиден делтата не се чува. За ваксинирани не е толкова страшен. Другите обаче...

Демек, който не пострада от първата ваксина - втора, трета и така докато се гътне?

Ефектът на хапчето ТРАЕ 8 ЧАСА.Ефектът на ваксините само БОГ знае колко.ЛЕКИ НОЩИ НА ВАКСИНИРАНИТЕ.Н-А-З-Д-Р-А-В-Е

Какво значи "не реагират добре" ? Как да позная дали реагирам? Ако не съм умрел за нереагирал ли минавам или да хвърля боб ? Некромонгите за нереагирали ли ги пишем ? Тъй както та гледам, ти ще излезеш нереагирала. Да ти пернем барем барем още две, ама съм сигурен, че немаш първите две.

На тази вече и се е подал некролога от джоба. Не е ли срам да си петни името. Нищо няма да може да замъкне със себе си. Единственото което остава след нас е спомена.

Нека уточним нещата с конкретни детайли: Първо, това не е ваксина, е експериментален препарат, който не е завършил задължителните 4 фази на проучване. А да свалиш отговорността от фарма производителя с информирано съгласие, че дори и при смърт, починалият и неговите роднини няма да имат никакви компенсации от фирмата, която с продукта си реално е довела до смърт, е меко казано, неетично и дори грубо нарушаване на добрата медицинска практика. Второ, новите мутации на Корона-та вече избягват влиянието на ваксиналния щам, и това е очевидно. Това означава, че ако така вървят процесите на изменчивост, може да се стигне до невъзможност за създаване на работеща ваксина срещу новоактивираните щамове, така както преди години, точно поради изменчивостта, същите тези фарма фирми се примириха с невъзможността да създадат ваксина срещу вируса на СПИН. Трето, ваксина срещу грип няма с доказан ефект, защото грипният вирус никога не повтаря своята генетика и всяка година новият му щам е различен от предишните. А нямаш ли точна представа за структурата на новоактивирания грипен щам, няма как и да произведеш конкретна ваксина. Това преди години още бе заявено от водещи вирусолози и епидемиолози. Четвърто, прави лошо впечатление, че не се дава възможност за градивна дискусия и анализ на двете основни тези: за и против ваксина срещу Корона-та: с обективни мнения, с аргументи и факти на двете тези. Налагането само на едната теза, което е очевадно не само у нас, води до съмнения, до несъгласие, дори до неприемане на натиск, който е неправопропорционелен на реалните проучвания в посока този вирус. Все още има огромна празнота в изучаването на всичките му качества и взаимодействие с човешкия организъм., което води до прибързани решения, налагане на локдаун, репресии и конфликти, вместо спокойно и градивно да се търси решение и изход. И пето, тази психоза и настроения на ваксъри и антиваксъри (в същност съвсем неправилно употребен термин, защото всеки нормален българин е наясно с имунизационния календар, със задължителните и полезни ваксини срещу цяла поредица инфекциозни заболявания и с ефекта от тях), е абсолютно недостойна и непродуктивна. Който е решил и си е приложил препарата на една или повече от тези фарма фирми, които го предлаган с презумцията, че ще го предпази от Корона-та, нека да се успокои и да не критикува (често и с цинични думи) тези, които не мислят като него!!!!! В крайна сметка, нали той, ваксинираният, е "предпазен" от инфектиране, какво му пречи другият, който не е. А пък, за преболедувал, който има най-силната имунна защита, придобита от самият му организъм, и несравнима с никаква "ваксина", да му предлагат някой от тези препарати, е нечувана практика в медицината..., и води до тежки непредвидими резултати... Уважение към старите медици, които сега са съветници и ги виждаме по медиите, но те са с отдавна остарели схващания и нямат update на знанията си...

Първо очевидно нямаш никаква компетентност относно фазите на изпитване, но си написал цяла камара глупости по въпроси по които си явно некомпетентен - значи си трол. Информираното съгласие между другото не сваля отговорност от никого. Подобно се подписва преди всяко влизане в болница и преди много медицински процедури. То удостоверява единствено че се подлагаш на лечение доброволно. Второ „новите“ мутации не са нови. От преди масовата ваксинация са. Повечето в държави които и досега са слабо ваксинирани. Пак се вижда некомпетентност - трол. Трето не виждам противогрипната ваксина какво общо има. Та се ползва от толкова малко хора че няма как да има ефект в някакъв приемлив мащаб. Четвърто нима е спирала тази дискусия. Но няма как да е градивна с хора вярващи в конспирации графени рептили и караконджули. Няма как да е градивна с хора които не се свенят да излъжат и маниполират за абсолютно всичко. Нищо не е пощадено. Тролове. Пето психозата е изцяло ваше дело. И като сте толкова за свободния избор каква е тази яростна кампания примерно с лъжи като тези от първите ти точки за да се изплашат хората и да им се попречи да се ваксинират. Тролове. Това за мощният и вездесъщ имунитет на преболедувалите е още една от лъжите на троловете с които лъжете хората. И вместо ти некомпетентния да даваш оценки на хора със знания титли и биография, вземи малко да се засрамиш. Понеже троловете директно се грижите да страдат и умират хора. Ако не си даваш сметка да знаеш. И това че си анонимен не те прави по-малко виновен. Просто има вероятност не хората да те съдят за делата ти. Помисли и за душата си. Ако имаш такава.

Гола вода си, докторе

Kур80, дефинирай "които не реагират достатъчно добре на ваксината"! Това явно са тези, които не са "починали внезапно", каквито много случаи вече четем по медиите, за разни "звезди", "известни личносто", "лекари" и др. Искам аз лично да ви "ваксинирам" с тази отрова, след това лично да проверя количеството на отровните спайкови протеини, които сте започнали да произвеждате в клетките си, и след един месец да проследя токсичността на кръвта ви, лимфните течности, урината, слюнката, и клетъчни тъкани, за които ще ви взема образци с биопсия от различни органи. Смърт за био-терористичната фарма-мафия! Анатема и дано ви "ваксинират" на общо основание!

Ваксинирането в цял свят доказа своята неефективност и това, че въпреки пълното ваксиниране на огромна част от хората те продължават да се разболяват и не само за първи, но и дори за втори, път от този вирус! Тогава какво си седнала да ревеш като дърта свекърва, че никой не слуша нито теб, нито другите като теб, дето сам това си знаете и това си баете - ваксиниране, та ваксиниране на всички! Защо не проумеете че огромната част от народа ни, дори без да разбере, се е заразил и преборил заразата заради което има изграден имунитет срещу тази болест и хората за това не искат да се подлагат а на ваксиниране с нещо което нито ще ги предпази, нито ще ги излекува, а само ще облекчи, евентуално, протичането на болестта им, ако се разболеят! Стига вече! Спрете се с вашите постоянни досадни дуднения за ваксиниране на всички! Отворете си очите и ушите и си дайте сметка какво означава това, че световните лидер ще се събират в ООН без да представят ПСР тестове и ваксинационни паспорти!!!

В цял свят където се ваксинираха смъртността и навалицата в болниците намаля десетки пъти. И като е преболедувал и защитен българския народ защо пак тръгнаха да се пълнят болниците и гробищата?

Най-долното и най-достойно за презрение и гонение племе на този свят сте клакьорите, който не можете да мислите самостоятелно а само повтаряте това, което е модно и което е в унисон с думите на условията на "силните на деня"! За такива като вас хората от край време са създали определенията перекенде и плужек!

Аз зад това което казвам имам данни. А ти какво? Някой ти каза? Кой е клакьора бе?

Данните за които питаш ги има публикувани не само в българските сайтове, но въпросът е дали можеш да направиш разлика в смъртността на хората поради възраст, хронични, остри инфекциозни и други заболявания!?!? Не гледай данните като гладното магаре купата сено, а виж и какво е сеното!!!

Като си гледал данните не ти ли направи впечатление, че някак като почнат да се откриват повече заразени, скоро след това почват и да умират повече от обичайното хора? Докато станат повече от двойно на обичайното, както се случва вече на два пъти у нас. Както се случваше преди ваксините и на много други места по света. Редно беше първо този факт да отчетеш преди да се занимаваш с подробностите. Защото заради „мислители“ като теб скоро у нас пак ще стане така. Естествено пак ще носите от какви ли не кладенци вода и ще ви е виновен кой ли не. Но да си знаете от мен, че сте директно виновни вие. Някакви някъде са умрели бавно и мъчително давейки се на сухо заради вас. Заради теб.

Нарочно ще използвам само факти без да използвам медицинска терминология, защото с нея само може хората да не разбират за какво става дума, а тя е за медицинската компетентност, за която претендираш. Виждал ли си какво представлява рентгеновата снимка на възрастна жена, която на младини е боледувала от така наречения "воден плеврит" и след навършването на 60 години започва трудно да диша и спешно е приета на лечение в лечебно заведение от национален мащаб. След лечението първоначално е със значително подобрение, но след 4 години отново се влошава здравословното й състояние и от същото лечебно заведение отказват да я приемат и лекуват, за да не им се брои като смъртен случай защото ... диагнозата й е "белодробно сърце", а от възпалителния процес рентгеновата й снимка е "прозрачна" платка без никакви очертания на белия дроб и скелетните кости и мускулатура. След продължително разтакаване от болница в болница така си и почина в мъки и без да може дори да си поема дъх. И всичко това стана по "онова време". Другият случай е от " сегашното време". Колега от държавна институция започна да получава почти постоянни болки в главата и се наложи да го придружа да болнично заведение което в "онова време" бе недостъпно за "простолюдието". След обстойните прегледи и рентгенови снимки му поставиха диагноза "рак" защото на снимките главата му бе "като коледна елха". Отвориха го и го затвориха защото диагнозата им бе грешна. Причината не бе рак, а заболяване на кръвоносните му съдове, което "тушираха" с медикаментозно лечение и въпреки че вече настъпва в 8-то десетилетие на живота си колегата още с ума си е е витален човек. Искате ли още случаи или, за сега, това стига?!

Направете най-накрая едно масово изследавне, за да се види какви са нивата на антителатана ваксинираните и какви са нивата на антителата на преболедувалите. Защо едните имат пожизнен бонус, а другите само за 180 дни

Официална страница на American Red Cross - Q&A, трети въпрос: https://www.redcross.org/about-us/news-and-events/news/2021/answers-to-common-questions-about-covid-19-vaccines-and-blood-platelet-plasma-donation-eligibility.html

Ето няколко мисли от велият физик Ричард Фейнман, цитати от неговата великолепна книжцица "Вие навярно се шегувате, г-н Фейнман!": "Има лекарство което не работи. Трябва да се разгледа; откъде знаят, че техният метод трябва да работи? Очевидно не сме постигнали напредък - много теория, но няма напредък ... И все пак се казва, че тези неща са научни ... Мисля, че обикновените хора със здрав разум се плашат от такава псевдонаука ... Така че наистина трябва да разгледаме теории, които не работят, и наука, която не е наука ... Формата е перфектна. Изглежда точно както изглеждаше преди, но не става, резултатите не идват. Аз наричам това товарна култова наука, защото те следват всички очевидни предписания и форми на научно изследване, но пропускат нещо съществено, защото резултатите не идват ... Да ви кажа какво пропускат. Това е един вид научна цялост, принцип на научната мисъл, който съответства до един вид пълна честност. Например, ако правите експеримент, трябва да докладвате всичко, което мислите че може да го направи невалиден, а не само това, което смятате за правилно за него ... В обобщение, идеята е да се опитате да предоставите цялата информация, за да помогнете на другите да преценят стойността на вашия принос; не само информацията, която води до преценка в една или друга посока ... Това е особено важно и при даването на определени видове държавни съвети ... Ако не публикувате резултат (който противоречи на политик), струва ми се, че не давате научни съвети. Използвани сте. Ако отговорът ви излезе в посоката, която правителство или политици харесват, те могат да го използват като аргумент в тяхна полза; ако излезе по другия начин, изобщо ще го пренебрегнат. Това не е даване научни съвети."

общи приказки и дълбокомислени глупости. Ти от позицията на какъв критикуваш мнението на някой защитил научни титли в дадена област? И до тук единственият смисъл от даването на много информация е че някои се объркват, други тенденциозно си подбират някакви части от нея и манипулират неспособните да обработят информацията. Спести ни кухите си мисли насочени единствено към личността на тази професорка. Явно нямаш нещо по същество срещу това което казва.

Ричард Файнман не е случаен учен, той е определян като един от най-забележителните американски физици на 20 век, наричан още най-великият ум след Айнщайн. През 1965 година, заедно с Джулиан Швингър и Шиничиро Томонага, получава Нобелова награда за физика. Горните думи са негови, и са "дълбокомислени глупости"? Друг нобелов лауреат е френският вирусолог Люк Монтание. И той е глупак и "тъп учен", така ли? Съжалявам, но Кожухарова не е от калибъра на тези хора, и най-жалкото е че изповядва 100% само една теза, и нищо друго, дори ще си запуши ушите ако "вражеска" теза се появи на "научната арена". "Товарна" е синоним на "карго" и означава наука която се осребрява.

И какво разбира този физик от вируси и епидемии? Говориш някакви мъдри неща принципно и на ангро. Общи приказки. Откъде знаеш научните изводи и съветите които ти се дават на база на каво са направени? И за проф. Монтание се оказа, че май е сериозно употребено името му от разни тролове. От теб включително. И не се дразня. Бесен съм. Че някакви бездушни мерзавци необезпокоявани работите за това да боледуват и умират хора. Да има страх, объркване и разделение сред хората. Бесен съм. И все повече хора си дават сметка за вашият тероризъм и са бесни.

Като чета коментарите, тази статия явно е запазена за антиваксър троловете. Под повечето статии се мешат, но има и такива като тази под която коментарите са или само на едните или само надругите.

Повече нормални хора са коментирали.

Аха, вече така му казват. Който е ваксиниран, но се разболее, "организма му не е реагирал добре на ваксината и се нуждае от трета доза", ясно.

а 4-5 за ? благодарение на псевдоваксините които са в основата вирусите да мутират няма отърваване ако не бяха алчните шарлатани това до 4-7 м щеше да сее забравило. абе къде с а другите вируси?

Ето защо не се нуждаят хората от ваксините. Ако бяха първите и вторите дози ефективни, нямаше да има нужда от трети дози. Тази е направо за психиатър, психотерапевт и т.н.

Та да си дойдем на демокрацията. 80% не искат да се ваксинират но нямат достъп до телезията. 20% са се ваксинирали и по този начин ваксинираните са единствените, които могат да говорят...

Третата доза е за хората, които са преживяли първите две.

засега

съпругата на приятелят ми от детинство, като всички други вече на възраст, си имаше своите болежки, но взе че се ваксинира и сега е с пейсмейкър!

Въпроса бил решен. Абе госпожо, хората за да ядат трябва да работят. И като затваряте цехове за двама болни и пращате под карантина всички, то те не са луди за една настинка да си губят поминъка. И го правите с много злоба, естествено, защото целта ви е да си изпълните пионерското поръчение, за поставяне на инжекции, спуснато от някой, който винаги е мечтал в България да няма местни, Хората не са на държавна хранилка като решаващите въпроса.

Ами как ще се разбере кой как реагира ма плиткоумна овцо?

Много ясно - най лошо реагират на ваксината слабите, болните, възрастните и глупавите (по Жак Атали) :)

Защо трябва да се водим по акъла на някоя, която явно е в рискова група? Ами ако е със счупен крак може да ни гипсира краката за да не си ги счупим. Явно е че като ваксините станат над 50% се използват за терор над останалите. То и маските са си терор.

Доктори и мед. сестри няма, но що професор има в България не е за вярване. И повечето положили клетвата на Луцифер.

Ама как преценява тази госпожа кога ваксината не е приета досатъчно добре от ваксинирания.И да го ре,до,над ваксинират докато започне да я приема добре...Тези ...съветници...усетили мимолетния лъч на прожекторите върху тях,като че ли дават всичко от себе си по темата.

Ами нали го казва: като престанеш да реагираш е достатъчно.

Един пример. Ако един човек се съмнява, че е болен от заразна болест (в случая коронавирус), кое е по-правилно - да си остане вкъщи и да повика лекар да го прегледа, с оглед защита на себе си и другите, ИЛИ да хукне по целия град да си прави тест, заразявайки сума ти народ през това време, ако се окаже че той е заразен? Я да помислим малко! Мога да продължа с такива въпроси. Явно мерките са сбъркани, ако изобщо могат да се нарекат мерки!

Разбрахме: третата доза е за хора, които не реагират достатъчно добре на ваксината, тоест не си отидат след първите две дози, а се мотаят още!

Тоест на две дози не са реагирали, а ще реагират на третата??? Ти ,вещице, съвсем си повярва в лъжите:)))))

те били достатъчно да учиш и си неук. Но ако повече те бяха били можеше и да се научиш.

Какво означава "добре" и кой решава дали е "достатъчно"? Да ви и у лаладжиите...

пусни си събранието на ФДА от петък на 04:20:00 и кажи колко умряха от тези спринцовки

да се знае, тези боклуци НЕ са безопасни, за ефективността вече разбрахме, че също не струват https://youtu.be/WFph7-6t34M професорката да гледа

https://cutt.ly/MEpHAhc (съкратен линк препращащ към официалния сайт на FDA със събитието) https://youtu.be/cyZ0lh8DrmU Горният, съкратен линк е към официалния сайт на FDA, а отдолу е изрязана само частта, където той говори.

Осъз-най-те се! Когато вирусите се носят във въздуха заедно с водни капчици те да не би да се целят именно в устата и носа ви? Полепвате се навсякъде, по косата, кожата, дрехите, влизат ви ушите, навсякъде. Ако намерят подходяща среда да се размножават те ще се размножават и рано или късно ще се заразите, ако не пряко то косвено. Тази работа с маските е глупост, казармено извращение, липса на здрав разум и средство за дискриминация и насилие над онези с хорничните заболявания като астма например. Всичките мерки са безсмислени, а ваксините явно не са както трябва щом половината лекари са против тях. Ако всичко беше наред няма да има такива скандали, нали. Явно нещо много не е наред. Не нярвам в конспирации, но явно този път има нещо предварително замислено, нещо гнило има в тая работа. И защо Пфайзер строят нови заводи? То така се строи завод, само заради една ваксина, а? Явно се планира увеличаване на работната ръка н този сектор. Гнусна работа, гнусна. И това били хора, човешки същества. Дори маймуни не са - това се пси-хо-пати.

Напоследък явно е нова тактика някаква троловете да лицемерничите учтиво докато всявате страх и объркване. Интересно как маските пазиха от въпросните капчици болните в операционните десетки и стотици вече години, но извън операционните явно въздуха ли хората ли нещо ще да е друго. И естествено няма как да е 100% предпазване. Никъде. Но много зависи и колко са патогените в средата. С малки количества организма се справя. Това е целта. По възможност да се намали количеството. Иначе вирус не може да се размножава в среда. Колкото и подходящя да е. Само в гостоприемник. И гостоприемника, като носи маска повечето вируси остават в нея. Ваксините са си ОК. Огромната част от лекарите в света са за ваксините и са ваксинирани. У нас има малко повече с особено мнение. Ама те нали бяха некадърни? Ми гледайте от тези в държави с многократно по-добра медицина какво правят. Колкото и да не ви харесва на троловете накрая разумът надделява. Колкото и да се стараете да обуначвате хората чрез страхове и съмнения, които всявате ежедневно.

Размерът на коронавируса е около 80 нанометра, или греша? Каква плътността на нишките на всички видове маски на пазара, ооххх? Има ли такава информация, или трябва сляпо да се вярва? Хайде къде е ясно и доказано, че маските са с плътност на нишките под 80 нанометра и категорично предпазват? И при такава плътност как изобщо се диша продължително време през такава маска? И какво става с белите дробове и кръвта, когато наличието на кислород рязко намалее, особено в замърсена градска среда, тролчо...? Искам конкретни отговори в цифри. Ясно! И къде е този вирус? За една година никъде не го видях публично заснет под микроскоп. Къде е вируса? И колко хора ще зарази един болен по пътя си, докато отиде да си прави тест? Искам ясни отговори!

Кртко ще ти отговоря че нямам време да ограмотявам неуки. Прочети мнението на колегата си горе. Много е прав. Вирусите не се къпят и подсушават преди да напуснат заразния с поредната кихавица. Чудя се и има ли смисъл да обяснявам нещо на човек дето две години не е успял да намери в интернет многото електронно микроскопски снимки на SARS CoV 2.

За да се разбере какъв е имунният отговор след втората имунизация, единственият начин е чрез тест за антитела. Цената му достига 30 лв. Колко хора биха могли да си го направят??? Или си говорим, без да мислим???

Даже дадох и 200 лева за тест за клетъчен имунитет. Че ми е омръзнало да ми обясняват,че химическия имунитет е по-добър от природния.

се печели от идиоти. Иначе са умрели гладни всички печалбари.

Добрутро, "Събуди се". Третата доза не беше одобрена от експертите на FDA в САЩ. "5 reasons why FDA advisers did not recommend Covid-19 booster shots for everyone" https://edition.cnn.com/2021/09/17/health/fda-advisers-booster-five-things/index.html

С агресия ваксърите само настройват хората срещу ваксините. То не беше тричане на малцината инакомислещи сред медицинските лица, не беше информационен терор - уволнете, разпнете, вкарайте в затвора. Милиционерът дреме в много хора. И какво мислите че ще постигнете - защото ако някой си мисли, че така ще убедите съмняващите се да се ваксинират, дълбоко, ама дълбоко се лъжете. Някои са агресивни просто за да се самоубедят, че са направили правилния избор и са се ваксинирали. С агресията си изравяте ров между двете общности, като забележете, тази на съмняващите се е по-голяма, макар и по-тиха и с по-малък достъп до екран. Да бяхте попитали защо хората не вярват на ваксините и не се ваксинират, пък може и да разберете къде грешите. Презирам насилието във всякаква форма, особено това, което е за "мое добро". Цялата комунистическа и съветска система бе базирана на това, че Партията знае най-добре от какво има нужда човека. Ще забраните на неваксинирани да ходят на работа, да имат доходи - сори, ама това е дефиниция на фашизъм. Нали ваксинираните са защитени от ваксината, рискът е за неваксинираните. И едните и другите пренасят заразата. Какъв точно е проблемът? Че дразнят ушите ви с новини за броя на заразени и на починалите. Ама нали ваксинираните не умират? Пак какво ви дразни. Ще свършат местата в болниците, в интензивното, разходите ще стават и така обеднявате? Насила спасение не става. Дори да приемем, че съмняващите са "луди", защото могат да умрат пред очите ви и така да развалят усещането за колективно благоденствие и сигурност, да ви минава през ума, че щом дори риска от смърт не може да убеди много хора да се ваксинират, значи има нещо друго - възприемат го като принуда, като насилие, а като насилиш хората, те се затварят и ограждат със стена през която аргументи "за ползите" не минават. Мнозина подозират фарма бизнес интереси и най-вече игри с ваксините. Нямат основание, нали, а как започна ваксинационната кампания? Тази ваксина ОК ,другата имала странични ефекти, е как да има усещане че не сме в гигантска лаборатория? Да ви минава през ума, че цялата тази истерия срещу неваксинираните, при ниските проценти на ваксинация обслужва едни "началници" политици и здравеопазващи, които сега си търсят алиби за милионите похарчени за ваксини, които сега ще трябва да бракуваме, защото ТЕ бързаха да харчат пари, за да има облагодетелствани по веригата, и то милиони, но не похарчиха време и хиляди за информационна и разяснителна кампания. И сега им трябват виновни, инатите неваксинирани. Защото новините за бракуваните ваксини, поради изтекъл срок на годност, нещо не заемат централно място в новините, но за това се бомбардират с унизителни обвинения съмняващите се. Бракуват основно, но не единствено от Астра-Зенека. Помните историята. Има огромна разлика между анти-ваксъри и съмняващи си. Едните, антиваксърите, са осъзната и организирана сила, сред тях има и откровено "зле" - тези с чиповете и 5G, но другите са просто съмняващи се хора. Като не ги делите, само правите нещата по-сложни. И не, не е като грипните ваксини, защото те са минали прага на подозрение и са приети, станали са рутина. Съмнения има към много други лекарства, дори одобрени след всички процедури, - питайте професор Чернев, видния дерматолог, който се бори срещу лекарства, които причиняват рак на кожата, защото някой е пропуснал да изследва и комуникира "страничните" ефекти.. Така правят добрите лекари, грижат се за пациентите си и ги защитават дори от фармацията и търговците. ОК, централните медии са про-ваксърски, но знаете в нашето общество, че слуховете за странични ефекти от ваксини, са по-мощен мотиватор, отколкото цялата информационна машина на държавата. Защо не опитате този разговор да го извадите наяве, защото ви уверявам никой не може се пребори със силата на слуховете, на мълвата. Опитайте тези истории и разговори да се водят открито и без да ме нравоучите, защото прекъсвам веднага комуникацията. С високомерието на вие, умните, срещу нас глупаците, не само че нищо няма да постигнете, но и такива в междинната зона като мен, ще принудите да се съпротивляват просто заради принципа. Имах един откровен комплексар /заради дребния си ръст и като характер/ прост старшина в казармата и той така се опита да ме превъзпитава, нямаше общо с военното обучение - той там беше никой. Искаше да назидава и така да блесне в собствените си очи. Нищо не се получи, но за по-малко от година заради непорядите /наказания да дежуриш/ не спах /по 3 и половина час спиш и то в абсолютно време/ като хората над 110 дни и заспивах прав от умора, но не позволих да ме унижава. Накрая за отмъщение ме прати в бойно поделение на края на България /от гледна точка на Плевен/. Много хора са се напатили и търсят "второ мнение" винаги когато стане реч за здраве. И тази пропаст от недоверие и здравословен скепсис, често е защитна реакция срещу несъвършенствата в здравната ни система. Колко пъти второто мнение е спасявало или давало допълнителна увереност, което първото не е могло да даде. Как изобщо може да мине през главата на политик, да призове ЕК да упражни административна принуда и забрани пътуването на неваксинирани българи зад граница защото била заплаха за общността?! Като че ли мерките с писиар и паспорти не са достатъчни.? Пак повтарям, по този път, по който са тръгнали ваксърите, нищо няма да постигнат, само ще разделят нацията, и на изборите ще избираме по белега ваксър/антиваксър - което ще убие не само демокрацията, но и излизането от кризата.

не вярват на ваксините защото има тролове които много професионално всяват страхове и съмнения. А те са ирационални и много трудно се преборват с логични аргументи. Това троловете също знаят. Хората вярно са много лъгани и недоверчиви. Не си дават сметка че не рядко същите тролове дето ги лъжат сега за ваксините и ковид са помагали да ги лъжат и досега. Просто поръчката е била друга. А проблемът е че вирусът е тук и сега времето за реакция преди настоящата вълна у нас повечето хора вече го изтърваха. Другият проблем е че противоепидемичните мерки не са ли достатъчно масови не помагат. И умират хора. Нормално е да се предприеме всичко за да се опита да се предотврати това. А агресията срещу троловете и тролещите е разбираема. Говорим за хора работещи повече хора да се разболяват и умират. Ако и да не им е това основната цел това е от неизбежните резултати от работата им. За всички терористи жертвите не са основна цел. Целта е паника, объркване, страх и несигурност.

"Сега имаме ваксина, а не я използваме. По света не е така - имат ваксини, говорят за трета доза", посочи проф. Кожухарова. Какво имаме, и какви ваксини? Имаме препарати одобрени за за спешна употреба на базата полза-риск, имаме дори информирано съгласие за участие в масовия експеримент. Ако не е така, какво е? Ето два от тези препарата, където ползата намалява (говорим за 3-та доза), а рисковете всеки месец се увеличават. 1. Пфайзер, одобрен за спешна употреба на 21.12.2020, и до сега 9 Актуализации за безопасност, последната от които е на 08.09.2021. Ето само какво е подчертана в началото: "Миокардит и перикардит са добавени към информацията за продукта като странични ефекти и ... За да се подпомогне възстановяването и да се избегнат усложнения, хората трябва да търсят незабавна медицинска помощ и лечение, ако изпитат задух, силен сърдечен ритъм, който може да бъде нередовен или (остра и упорита) болка в гърдите, тъй като това могат да бъдат признаци на миокардит и перикардит. 2. Джонсън, одобрен за спешна употреба на 11.03.2021, и до сега 7 Актуализации за безопасност, последната от които е на 08.09.2021: "PRAC финализира актуализациите на информацията на продукта, включвайки подути лимфни възли, необичайно или намалено усещане в кожата, шум в ушите, диария и повръщане като странични ефекти. PRAC продължава да оценява дали съществува риск от Мултисистемен възпалителен синдром след доклад за MIS с Comirnaty в Дания, друга ваксина срещу COVID-19.

Полза-риск е пресметната и се презентира в 4:21:44 (час:минути:сек) на видеото на FDA: https://www.youtube.com/watch?v=WFph7-6t34M Даже в изследване на Пфайзер е установено, че за спасяване на 1 човешки живот от ковид19 умират 5 (петима). Просто и ясно, в таблица. Ама вие се ваксинирайте ;)

Върховния закон е Конституцията. Нея може да я промени само Велико Народно Събрание. Та там пише: Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими. (3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37. Искат се здрави топки и читави мозъчни клетки. Има ли ги тези неща всичко ще е ОК. Ако работодател иска да се ваксинирате срещу Ковид 19 като предпоставка за започване или оставане на работа - подавайте жалба в прокуратурата за принуда по Наказателния кодекс и в Инспекцията по труда за нарушаване на Кодекса на труда. Действащото законодателство не допуска подобно поведение на работодателите. Няма действаща правна норма, по силата на която работниците и служителите да бъдат задължени да се ваксинират срещу Ковид 19. Раздел V. Принуда Чл. 143. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., предишен текст на чл. 143 - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години. ПП Това, че сиропите са експериментални (по официална фирмена документация още изпитателни) е утежняващо вината обстоятелство. При добър адвокат и що-годе честно съдебно дело, работодател-изнудвач отива в затвора с ефективна присъда. Хайде набиите ми минусите ВАКСААтролове!

"Има разлика между реимунизация и трета доза. Тя е за хора, които не реагират достатъчно добре на ваксината." А по какво познаваш колко добре реагира човек на ваксината ма, бабо???!!! Като се набоцкаш нали не трябва да ти има нищо! По какво ще разбереш че реагираш "добре"???!!!

Вадят някакви старцу и баби-професори за да произнесат своето меродавно мнение.

Тази бабичка и подобните на нея от управляващата каста трябва да бъдат дадени на съд за медиен, психологически и физически тормоз. И трябвя още малко време да мине май та да се гътнат ваксинираните близки на тези пропагандатори за да разберат в какъф филм са се вкарали. За съжаление обаче ще е късно и дано не е фатално късно!! НЕ НА ВАКСИНИТЕ!!! Сполай ви и успех!

Къв "процес", бе, Калино, моме?...

Едни и същи хора по няколко пъти в седмицата обикалят медиите за да плашат и страхуват хората, да пропагандират и агитират силно агресивно за експериментална течност, която не може да се нарича ваксина. Питам тези хора другата работа нямат ли ? Платени подлоги на всяка властта, обърнали палачинките за пари и минутка слава.

Изтъркаха се. Вече ги запознахме и не им обръщаме внимание. Иначе има доста сносни коментари :)

Който е издържал на първа и втора игла и въпреки всичко е оцелял, да продължи с опитите да го довършат, така ли? Не, мерси

Изключително цинично е поведението на всички управляващи спрямо населението на цяла Европа и не само.Принуждават хората да си вкарват в телата течност която само производителите знаят каква е.Политиците никога не са се интересували от обикновенните хора освен ако не наближават избори а сега много са се загрижили.Лицемери.Демокрация как не.

продажна убийца, за колко се продава, къде ще нисиш тези хартийки наречени пари, къде ....

ама булка СЗО излезе със становище да не се слага трета доза, само при мн3рядки и отделни случай, какви ги плещиш.

Аве какви са тия изкуфяли бабички професори по всичкознание

Чакам 5 доза

Това е безумие. Мухоморките показателно разрушават имунитета, а лекар, и то професор, призовава хората за трета игла. Кой ще отговаря, когато започне масовият мор от увреждането на клетките и органите от тия генноинженерни продукти, убиващи хуманния човек?

Вирусът ще бъде обвинен, но никой няма да носи отговорност.

За кого ще четвъртата доза?

Третата доза е за тези, които са избрали ваксина, която с две инжекции не постига каквото другите с една правят ;) да са мислили и чели какво искат да им сложат.

Защото слуша какво говорят и правят в САЩ. Те нали се ръководят от там. Ваксини само за над 65(ако случайно не са умрели, за по-сигурно да умрат), томболи за ваксинираните и очаквайте скоро там, където раборят повече от 100 души -задължителна ваксина, както и за държавните служители.

бием ваксини докато започнем да реагираме ли? Защо такава механична глупост е изрекла проф-Кожухарова?

Защото е изкуфяла. Поне да бяха платили на някой по-умен изпечен лъжец.