17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъжци и циркаджии,не се наядохте и накрадохте!!!! Колко аутопсии са направени,как ще докажете ,че са починали хората от съществуващия отдавна вирус.По колко пари давате на човек за да го искарате заразен.Мошенници!!!

Лъжци и циркаджии,не се наядохте и накрадохте!!!!

Изглежда разумно да се проследвата клъстерите и контактите, това тукашните медици го умеят от много десетилетия насам. А и не може вечно да стои блокирано всичко, който оживее оживее, това е положението.... Но трябва да се вземат по-сериозни мерки срещу тия дето хем не носят маски в транспорта, хем не млъкват. Днес пътувах с автобус (рядко го правя) и имаше две групички цигойнери които не носеха маски и не спираха да бръщолевят нещо, не знам как успяват да говорят без прекъсване толкова дълго без да имат нещо за казване но как да е. Ако има ресурс полицията макар и понякога да успява да се намесва в такива ситуации - нищо да не им правят освен просто да ги свалят от превозното средство ще има значителен ефект. Тия говорещите - то да бяха само цигани разбира се - пръскат десетки пъти повече слюнка/зараза от тия дето си мълчат дори без маска.

Професоре, след втората вълна колко крадиолога ще измрат от глад? За едни копи/пейстъри питам?

".... Вирусът е само една частица и има нужда от наша жива клетка, за да може да се разпространява. Нужно е да го приемем, за да ни разболее. За да не го приемем, е нужно да следваме препоръките за това", добавя проф. Петров....." Бреййй, доживях- най- накрая поне едно лице с научно звание да каже ИСТИНАТА право куме, та в Очи- че ИМА възможност и ДА НЕ ПРИЕМЕМ вируса- т.е. НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ УМИШЛЕНО ДА СЕ САМОРАЗБОЛЯВАМЕ С НЕГО! Току- що от теорията за стадния имунитет и приложимостта й към ковид-19 не остана дори прашинка:):):)

Абе много знаете уж за тоя вирус и неговите мутации, ама нещо няма така напредък да се овладее тая така наречена пандемия, Ковид-19!

Кога най-сетне народонаселението на България ще проумее, че не можем да разчитаме само на топлото време, за да намалеят заразените. Интелигентният човек знае, че трябва да бъде отговорен към себе си, близките и тези около него като спазва мерките, които са препоръчани /носене на маски в закрити помещения, транспорт, дистанция и лична хигиена/. Инатът на някои е пословичен, че заболяването е само един грип и по-лек от него. Фактите го доказват - могат да се разболеят и то тежко не само възрастни хора и такива с придружаващи заболявания, но и млади такива. Дано тези, които твърдят, че някои от случаите с фатален край са в голяма степен измислица, за да се вземат "някакви" пари. Това са пълни глупости. Дано си извадят главите от пясъка, в който са ги заровили.

По-забавно е като конфронтираш такива хора - почва се едно хънкане, мънкане, тръшкане, викане, пуфтене и т.н. Из любимите ми: - "Борисов лъже, няма никакъв вирус" - защо й на Меркел да лъже също? Ъъъъъ... - "Вируса е създаден от Бил Гейтс и СЗО, и цели да намали населението на земята" - защо тогава таргет групата е стари хора, а не такива в репродуктивна фаза? Ъъъъъ... - "Няма никакъв вирус, властта ни отнема правата за да си стоим по домовете" - кой печели от това да не работиш и да не си харчиш парите? Ъъъъъ... И т.н.

Пишеш за маските, а защо Боко Тиквата не носи маска? Значи ние трябва да носим, а Тиквата не. Така ли?

Маската лятно време не помага, даже обратното -вреди! Я си помисли малко, лято време е горещо, задушно, човек се пипа ,пипа и други неща там където влиза,заведения, магазини, зали, клубове, аптеки, градски транспот и прочи, изпотени ръце, гъбички, бактерии и летните вируси да не забравяме, всичко това е навсякъде около нас. А ние ще слагаме и махаме маски постоянно. Как я виждаш тая?

интелигентия човек ще попита докога ще живеем със страх,паника и напрежение. А личната хигиена,да не навлизаш в личното пространство на накого и да си миеш ръцете са неща,които са известни от доста години.

За това винаги създават нови или променят съществуващи закони, правилници и наредби и издават заповеди! "Сгрешиш" ли, първо те емват чиновниците бюрократи, след тях идват съдиите и на края на веригата ти пращат съдии изпълнители или колектори, които са си узаконени мутри! А когато нещата изискват по-голям натиск се впрягат всички медии и силовите структури и се създава масова психоза и панически, граничещ с ужас от безпомощност, страх (както при извънредното положение)! Ако няма реалин физически враг, то създай у населението страх от невидим, но смъртно опасен за всички враг и ето ти редко тесто от уплашени до смърт човекоподобни, които в името на личното си оцеляване са готови на сляпо подчинение и всякакви изпълнения! Е, ще има и такива които няма да се подчинят и ще търсят смисъла и истината за всичко, но те не са проблем защото са единици или малцина и с тях лесно и бързо можеш да се справиш чрез държавната машина! Страхът е основният лост за управление на всяко народонаселение, а всички други права и свободи са само залъгалка!

Другарко Кирилова, аман от правилни като Вас, дано живеете 1000 години!

Ето ви същото мнение за вируса и обезаразяването което го писах многократно във форума още от март, но казано от професор по медицина и чак 3 месеца след началото. Не трябва да се разчита на ваксина знаейки, че вирусите са много изменчиви и е практически невъзможно да се направят ваксини за всички щамове. Продават се йонизатори - озонатори за дезинфекция, стерилизация, отстраняване на лоши миризми и прочистване, които могат да се ползват в домовете, колите и в обществените заведения в зависимост от капацитета им. При това не са скъпи. Унищожават вируси, бактерии, гъбички, обезпаразитяват, премахват лоши миризми и стерилизират. Принципа им на действие е , че произвеждат отрицателни йони на кислорода и озон. Озона представлява триатомен кислород, като единия му атом е нестабилен и също с отрицателен товар и след окисляване се разпада до двуатомен кислород. Отрицателните йони полепват по всички положително заредени частици, прах, бактерии, вируси, гъбички и ги неутрализират. Понеже озона не трябва да се вдишва, уредите се включват в празни помещения и после се проветряват. Това трябваше да се направи още в началото, а не ниско квалифицирания персонал да замазва с парцал навсякъде и да си въобразяват, че това е дезинфекция. https://www.youtube.com/watch?v=4OqEpaAUngg https://www.progenion.fr/Traitement%2Bde%2Bl%2527air%2Bpar%2Bl%2527ozone https://www.amazon.fr/generateur-ozone/s?k=generateur+ozone&page=2 Направлението към което трябва да се погледне са физическите методи за борба с вирусите. Американския доктор Royal R. Rife - анатом патолог, още през 30 те години на миналия век конструира призматичния ултра микроскоп, с които за първи път се виждат и филмират вирусите, успява да ги снима и разработва апаратура - честотен генератор и методика за унищожаване на патогените (вируси и микроби), облъчвайки ги със специфични за всеки вид патоген резонансни черстоти - М.О.R.s. Днес вече има възраждане и преоткриване на направеното от преди 100 години и апарати с модерна електроника работеща по принципа на доктор Royal Raymond RIFE! www.rifevideos.com http://www.royal-rife-machine.com/frequency-generator.htm

Ясно е ,че на докторите нищо не им е ясно. С какви ли не глупости ни засипват вече 4 месеца. Толкова нелепоси чух ,че вече и аз мога да напиша дисертация за професорска титла -То и май останах последен без професура.

Ти никога ли не си търсил медицинска помощ

Шампион съм по хирургични интервенции. Само ,че след всяка интервенция. , се убеждавах ,че не ме лекуват ,а ме спасяват доколкото могат. В един случай даже бяха казали на жена ми да не ми оставя дрехи ,че няма да оцелея до сутринта. И не лекуват не защото е невъзможно , а заради бюрократизиране , формализиране и комерсиализиране на здравният процес.

Професоре, вие зарязахте всичко останало все едно всички болни извън Ковид-19 изчезнаха или пък оздравяха. Дори във вашата специасност, годишно умират в пъти повече болни, отколкото смъртните случай до сега от К-19

Саде във ''финните прахоеи частици'' не беше ''вирял'' вируса ама и там го пернаха само дето не ми казват колко часа се ''задържа'' Ане е ли неглижиране на основното заболяване на човека което предполага и друго действие на вируса ами веднага отново починалите са ''носители на агресивния вирус''??? Намериха си дъвка и ще си я разтягат на кой както му е удобно а реалността само доказва че всичко е на проба грешка а не на познания за него..

Проф.Петров, кой и как ги открива тез "по-агресивни мутации", че да се стига до този извод?

Този извод е подкрепен от теорията и е вярно за всички вируси. Хвани някое четиво преди да дънкаш...

Драги ми "капацитете", дето си прочел четивата, те тези писания там в четивата се отнасят както сам казваш, за ВСИЧКИ ПОЗНАТИ ДО СЕГА ВИРУСИ. Ама за тоз се твърди, че е нов, че бил непознат. Как ще ми внушаваш ти за писания-заключения, относно познати вируси, след като този е уж непознат, или пък е познат или пък не ни се казва, да не кажа, че направо се лъже относно тоя вирус? Коранавирусите са познати от доста години назад и тяхното влияние ако е било толкова силно върху човека, до сега да се е разбало бре многознайко. Само, че какво точно е К-19, ей в това е въпроса, а не как се умират агресивните мутации на познатите вируси!

Викаш подкрепен от теорият, а от практиката???

Предаването на заразата трае по време на инкубационния период и до 8- 10 ден след началото на клиничните симптоми. След това вирулентността на вируса намалявала . Поне така твърдят някои проучвания. Според мен това е твърде схематично и не е за вярване.

защо при досегашните грипни епидемии не се обяви никаква карантина, камо ли извънредно положение, след като по това време също бяха заразени милиони и измряха стотици хиляди хора по света?! Това е въпросът който няма отговор и заради който хората не вярват на властимащите!

... грипът е познат, има ваксини според прогнозноте щамове всяка година, има и терапия. А SARS-CoV2 все още не е познат и не се знае какво да се очаква, няма ваксини, медикаменти и терапии, води до множество все още неизучени увреждания и последствия, смъртността му е средно 10 пъти по-висока от този на обикновения грип и само по-слабата му вирулентност/заразност ни спасява от по-висок брой жертви. За сега неизвестните са много. Не знаем как ще се развие през следващата година, две и дали няма да агресира и се кръстоса с други вируси или ще затихне и изчезне. Затова трябва да внимаваме и да спазваме дисциплина, дистанция, дезинфекция. Карантината е единственото средство за предпазване при пандемии, известни на човечеството при неизвестни вируси.

Ама много сме начетени бе! Хубаво, ама я да ви видя как и колко ще я спазвате дисциплината, дезинфекцията и дистанцията като стане още по-горещо? Те и за това разхлабиха мерките , да не кажа, че няма вече никакви мерки на практика, щото сами ясно съзнават, че мнозинството няма да им ги изпълнява.

но кажи като има ваксини и лекове за прогнозните щамове защо толкова много хора по света, у нас също, се разболяват масово от грип и измират от него или от получените от него усложнения на други болести?! Като чете човек написаното от теб май излиза че първо се прогнозира какъв грипен щам ще има в обръщение през годината и с какво ще се лекува, така ли е? Ако е така май може да се достигне до извод че разпространението и лечението на грипните щамове е планово и управляемо, а?!

Ами много просто, китайците направиха карантина и всички глупаци я последваха. Дали ако в Китай нямаше карантина, другите страни щяха да направят, лично аз много се съмнявам.

... не е измислена от китайците. Това е средство, познато още от древността, за предпазване от заразни инфекции, водещи до епидемии и пандемии. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0

Има една приказка 'барабар Петко с мъжете' и България за да не остане назад реши да се присъедини към мъжете по света . Но само господ знае каква е истината дано всичко което се правеше в България е за добро на българите, защото ако не е било мъжете по света ще се оправят по един или друг начин, а наш Петко ще се окаже Марко Тотев ...

"вирусът на COVID-19 вирее във фините прахови частици," Професоре в София няма фини прахови частици - има фандъкови прахови частици! А те не задържат никакви вируси, така че всичко ни е наред. Е ако успеете да убедите Столична община да мие улиците( а не мести прахта от едно място на улицата на друго място ) по-често няма да бъде лошо , ама надали ще успеете ..

Всичко е ясно, но защо КАРДИОЛОГ ми го обяснява, не са намерили нито един вирусолог, който да го направи ли? Щом е по Нова, значи това е "официалната" гледна точка, нали?

разбира новостите от колегите си по света. Короната19 пряко влияе на работата му с въздействието си върху кръвоносната с-ма, т.е има нова симптоматика, която трябва да се знае. Оказва се, че се получават микро тромби по капилярните съдове. Вирусолозите и те са в шах, затова сега на бързи обороти почнаха да изучават какво представлява този вирус и с какво е по-различен и да търсят начини да му противодействат.

Продължават опитите да се успокои раята, че всичко е наред, за да ходи на работа...

Вие какво предлагате като алтернатива? Всеки ден умират хора от автомобилния трафик, ама никой не забранява автомобилите. Вземат се някакви мерки, като регулиране със знаци, ограничения на скоростта, системи за безопасност в автомобилите. Вируса очевидно ще живее сред нас, ще взема за съжаление своя кървав данък. Трабва да се приемат разумни мерки за предпазване, за да може да продължи живота на хората.

Проблемът е, че и елементарните предпазни мерки не се спазват.Проявява се един изключителен инат и много хора не си дават сметка, че така ще донсеат смърт за други.Обществата са научени всеки да си гледа себе си и да реве по другия.Това е истината.Коронавирусът се оказа инфекция за интелигенти хора.Оказа се, че се иска малко интелект за да бъде ограничен и преборен, но в България ината е по-голям.

Автомобилният трафик спестява няколко пъти повече време, отколкото изгубените години на жертвите. Само че всеки спестява по малко всеки ден, затова не се усеща.

А с този градски транспорт какви мерки предлагате - претъпкани трамваи и автобуси в час пик - явно само безотговорните се возим в тях.

Не се лигави, спазвай дистанция, слагай си маската докато си вътре и като се прибереш си измивай ръцете.Нищо повече не се иска.

По-скоро понеже европйеската диркетива е такава.Ако сега ония от ЕС кажат затягаме всички мерките и положението и приказките ще са съвсем други.То това е грозното в цялата история.Постави се човешкия живот след изкараването на пари.

Добре не се съобразяваме с бизнеса, затваряме всичко за 2 или 3 месеца примерно. Вируса изчизва от България. После какво? Затваряме се за целия свят. Живеем в чучхе като Северна Корея.

Като се изпоразят масово хора отново ще затвориш всичко, но тогава ще се измряли и доста народ.Ти избери кое е по-удачното 2-3 месеца да спазваме както трябва всичко и да го разкараме това чудо или да си го влачим с години, да измират хора и да се затварят в различни градове огнищата докато се излекуват хората.Не виждаш ли какво се случва ? Пламва завод и го затварят.Да не би да се случва нещо различно ?

И какво пречи на тежко болния да предаде " по- тежкия вариант " на вируса на някого, преди да умре?

Те обикновенно имат ясно изразени симптоми, откриват се, изолират се по-бързо. Също и повечето контактни.

forever_young

Всеки тежко болен преди това е бил инкубационен , т.е. безсимптомен и е предавал " по- тежкия вирус " на други.

Пречи естественият подбор. По-опасният вирус намалява собствената си способност да заразява, затова ще доминират другите, които нямат такъв проблем.

Софийските болници са подготвени за епидемията като Софийска община като софийска община за първия сняг!!!! Уахахахахаха, д-р Професоре!

Чудесна статия, реален поглед върху заболяването, не съм съгласна само с последното изречение. Половината ни медици са с манталитет на продавачи в плод-зеленчук, а здравната система е абсолютно бутафорна и колкото и пари да се наливат няма дя стане ефективна!

Отидете вие да работите като медик.След като всеки го може на вас какво ви пречи ?