Проф. Иво Петров: Планът за 80% заетост на леглата е катастрофален

Регистрираме домашна сърдечно-съдова смъртност, защото хората са уплашени от ковид заразяване и не отиват навреме в болница, обясни кардиологът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ми сравнява смъртността в безхаберните болници у нас с тези в Израел. Малоумен ли е или какво? Единственото смислено е: "Защото големите убийци на нашето съвремие - не са вирусите, а са сърдечно-съдовите заболявания и онкологичните заболявания." Следвоателно прееекспонира се опасно проблема с грипа за сметка на всичко останало. После от каквото и да умреш все си Ковид...

Този, да не е доктор, да не е епидемиолог, да не е корумпиран ? Ако е да си мълчи, ако не е пак да си мълчи. Как не се намери един честен, да каже дайте като Китай да построим някоя болница. Хубаво и ДАНС да разследва, да не има някакви бели престъпни групи дето излишно пълнат леглата, заради клинични пътеки.

Не е редно да се дава приоритет на едно инфекциозно заболяване, за сметка на всички останали. В много от болниците има повишени вътреболнични инфекции с ковид, поради недостатъчния персонал. Трябва да се преосмисли организацията на работата в болниците в които има и ковид отделения

Не разбирате ли че в Б-я и здрав човек да вкарат в болница ще го приключат. Туп пациента е пътека нищо повече. Все се дава за пример смъртността в други страни, а истината е че там пациентите не уринират в бутилка и не се изхождат в кашони, както е при нас.

Иво, ти си умен човек. Не разбра ли, че всичко се прави проформа? Само съсипване на съдебната система и свобода за мафиотите е единствената истинска цел. България изтича в канала, а ти се тръшкаш за няколко умрели. И Цацаров е умен човек. Оставката му означава, че България е кауза пердута.

Този малоумник наистина ли вярва, че ако се ваксинираме на 80% ще си решим проблемите? Чудно ми е тогава къдее ще е проблема!? Нека първо докторите се върнат към призванието си и лекуват адекватно, и едва тогава да разчитаме на някакви отрови. За днешните лекари няма здравословен живот, няма правилно хранене, спорт, няма да дадат съвети на болните, а само рецепта! Лекарствата за тях са всичко. После да се чудим защо сме толкова болни!

А смъртността в тези държави, ваксинираните? Доста се е качила. Вярно не е от ковид, а от нещо друго, което не искат да признаят! В Испания се е по качила мкого и се чудят на какво се дължи. Но важното е че не епт ковид. Иначе да си мрат хората,..

Оо, да, в Испания смъртносста много се е покачила от 1.2% растеж през 2017 до 1.05% през 2021, мани, мани. Смъртността там намалява от 2014 насам с 0.1% на година бе тъпир такъв! Кой ви пръкна такива умствено сакати, на някои хора треа им забранят да се възпроизвеждат!

85 - 90 сравнено с 3-4 при 9 млн население спрямо 6 не е 15 пъти по ниска смъртност, по скоро е 30 - 40 пъти. Доктора може да е доктор, но математиката му куца.

Много професори, много колеги, много кочини....

Лошо! Когато простатата е по-здрава от аортата! Лошо баце,...лошо! Ама ако нема простата, що ти е аорта?

Ех Баце....!!!

Както е тръгнало, хората изобщо ще спрат да търсят лекар.

никого не са тръгнали да лекуват насила. Даже задължително всеки болен или близките му подписват собственоръчно, че са съгласни. Точно за да няма такива спекулации. Нико нито е канен в болница нито е приет насила.

Хората няма да спрат да търсят лекар. Просто болните от тежки съдови заболявания при среща с ковид почти сигурно няма да го преживеят и си го знаят. Не са като тукашните 25-30 годишни пишлемета, на които не им пука от това, защото почти сигурно ще го преживеят и също си го знаят. Тези, последните, ще продължат да търсят лекари при нужда, без много да им пука за причините, поради които други ще се въздържат. И не са единствените. Почит всеки, който няма явна причина за страх от ковид, ще продължи да търси.

За вече над 2 години от съществуването на коронавируса, 99,5% сме оцелели.

В България оцелелите не са 99.5%, а 95.5%.

Така: Да предполжем че всичко е ваксинирано на 100% - е тогава новозаразените ще са 100% ваксинирани. Да предполжем че ваксинирани/неваксинирани са 50%/50% - ако няма ефект от ваксините то заразените ще са 50%/50% По изнасяни данни в последните дни 23%-25% от новозаразените са напълно ваксинирани (!!! Обиконвенно пишат % на неваксинираните), а по данни - напълно ваксинираните в цялата страна са 28%

А сега по същия начин сравни приетите в болница, приетите в реанимация и приетите на онзи свят. Че попадането в тези части от статистиката е по-голям проблем от чертичката на теста.

Баце, ти не разбра ли до сега, че ваксината те пази да не умреш. Не пази другите, не те пази и теб от заразяване. Просто няма да ритнеш камбаната. Това е. Ако не искаш да се ваксинираш недей, никой не те кара. Запази си парцелче на Орландовци и си приготви костюмчето. Ама стига си бълвал глупости.

Aaa ...не така баце! Тази интелегентност не ти е присъща! Не се напиняй толкова. Да не ти изтече ваксината като бяло течение! Щото тя не подбира дори ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ като тебе!!!

Тогава и 100% от починалите ще са ваксинирани, но няма да са по 100 на ден, ами само по 10. Същото е, нали бе?

"Ваксинацията" в Израел започва 19 декември 2020. Починалите до тази дата са 3,111, общо починалите записани с ковид са 8,318. 5207 са починалите след началото на "ваксинацията" или с около 37,4% повече от преди "ваксинацията".

Ефектът от ваксинацията почна да се усеща като минаха 50%. Вижда се от ситуацията у нас че от по-малко файдата е само за самите ваксинирани. Достигнаха 50% в края на март 2021 в Израел. До тогава бяха умрели 6200 човека от ковид в Израел. Като се има предвид че нещата в Израел не започнаха в самото начало на 2020-та може да се каже че от началото на проблема с ковид там мина толкова време, колкото от края на март 2021 до ден днешен. Значи за два горе долу еднакви периода излиза, че след ваксинацията са дали три пъти по-малко жертви. А не са най-ваксинираната държава.

коя графика гледаш?

или лъжеш. В Израел с поне една доза са 72%, с две са 65%, а с бустер са 53% от хората. Като си гледала графиките как не забеляза поне че вълната след пролетта на миналата година е два пъти по ниска от предните. Да не говорим за EUC което е всъщност важният показател като ги гледаш.

За това време вируса мутира в много по-малко смъртоносен (дори гуруро ви витанов каза, че "Очаква се смъртността от варианта Омикрон да е няколко пъти по-ниска - най-много 1%") и въпреки това смъртността в набоден Израел продължава, нито са победили вируса с около 70% набодени, нито са прегърнали живота!

Професорът допълни, че в Израел се разболяват от Омикрон, само че смъртността им е около 15 пъти по-малка от нашата. "Тоест, когато в България умират между 85 и 90, в Израел умират трима-четирима на ден. Ако с такава математика изчислявате и колко са умрели от Ковид е ясно защо са такива цифрите. По-добре пак дайте трибуна на продажен математик, поне няма да каже такава простотия.

некой прочете ли оня ден, че Алфонсо Дейвис, един от най-добрите играчи на Байерн, няма да играе заради сърдечни проблеми?? Както всички футболисти които играят е ваксиниран с две дози, но миналия месец задължителния му тест е бил положителен, както и на още трима от играчите, макар че са нямали никакви симптоми.... и това е топ атлет на 20 години.... преди да се ваксинира не е имал проблеми със сърцето.... а интересното е че не е единствения, но новини за такива баскетболисти, тенисисти и от други спортове много бързо се замазват и изчезват.... странното е че почти никой от тях не е бил с ковид и никога не е имал положителен тест, но всичките са били ваксинирани миналата година

Ми явно Ковида не прощава и 20 годишни в топ форма, както си го и предупреждават - Ковида си докарва сърдечни проблеми като стой та гледай. Преди да даде положителен тест нещо имаше ли му, не, нали?

поредната пропаганда за ваксиниране; май не им свтна след толкова време че който е искал се е ваксинирал, а който не ще след такова масово облъчване, няма да иска още повече... а отделно се показа колко точно струва конституцията и правата

Ваксъри лесно ли им е.С х уй в гз и с половин мозък

Домашната сърдечно-съдова смъртност е резултат от ваксинките...

С които българите не се ваксинирст :)!!! Дали оък не е от изкаран безсимтомно ковид или щото си муслят, че е обикновена настинчица.

като безсимптомно умен.

тоя ковид измманиците замаскираха всички проблеми на здравната ни система и главните прични да мрем.... че даже кешираха суми от ЕС.... е тва ако не е пИчалбЪ... за тях....

ДОМАШНА сърдечно-съдова смъртност. Добро утро! При НАД 16 600 ПО-ВИСОКА смъртност през 2 020 г. спрямо 2 019 г., над 7 500 КОВИД смъртност и над 9 100 ДОМАШНА смъртност... ... А 3/4 от КОВИД смъртността се дължи на сърдечно-съдовите заболявания. ... Неглижираме ПРИЧИНИТЕ и лекуваме СИМПТОМИТЕ...

сам си прецени всеки рикса... това натискане за мое добро от хора дето нищо добро не съм видял целия си живот в тая окаяан територия ме кара да се съмнявам икрено... аз съм ВЪПРЕКИ тях... а не ЗАРДАИ тях...

В Израел процента на неваксинираните в болниците е 0,7%. Тук процента на умрелите от приетите в болница ваксинирани е 2%. Така че, хайде няма нужда да сравняваме нивото на докторите.

Печатна грешка... На неваксинираните умрели е 0,7%

Спорта бил полезен? Ти да видиш... Та значи затварянето на фитнесите увеличавало заболеваемостта. То и затварянето на парковете го правеше. Пък и маските увреждат белият дроб. И баба знае че за здрав бял дроб трябва чист въздух и да се спортува (ама той и спорта май забранен). Е щом баба знае сигурно и някой доктор се досеща. Но тъй като продават други продукти забраняват на хората укрепващи белия дроб дейности. Със здравеопазваща заповед. То как иначе да ни убедят че кумчо вълчо е толкоз страшен и яде само неваксинирани?

Единственият що годе истински локдаун у нас беше през пролетта на 2020-та. С КПП, патрули, забрана за разходки и всичко. Само тогава. И? Първата половина на 2020-та година общата смъртност беше у нас........ РЕКОРДНО НИСКА. Между другото тогава и страхът от ковид беше най-голям. Моите уважения, но професора този път се изложи.

Само да ви кажа, че март месец ни готвят локдаун, затова сега са дака дашни с вазелина - колко страшно било, как щели да дават пари на малкия и средния бизнес... Страхливите ковидари са лоста с който ще бъде унищожена нашата държава.

Разбира се, че това са п ли глупости. Нови измишльотина, за дажат че правят нещо и са по-дъбри. Нищо подобно, хаосът се засилва.

Журналисти от ДИР: призовавам ви да не давате трибуна на анти-ваксърите в коментарите си. Предполагам, че най-лесния начин е просто да не позволявате коментари под подобни статии. Не може от една страна да говори професор, с реален опит и знания, човек който вероятно е спасил много човешки живота, а под него да давате трибуна на разни селски лумпени, които го обиждат и говорят абсолютни лъжи. Ясно е, че самия дир се храни от кликовете на точно тези лумпени, но трябва да си дадете сметка, че много хора умират безсмислено от това, че вие им дадохте трибуна, включително и на онзи мерзавец мънгаров.

Уплашени са от плашенето. Ако беше от ковид вероятно щяха да се ваксинират повечето. Една от причините да мисля, че антивакс тролството има за цел да всява паника и страх и да умират повече хора е важно за това, е че в еднаква степен се атакуват всички възможни варианти за борба с пандемията. Атакуват се мерките, атакуват се защитните средства, атакуват се ваксините, атакува се лечението, атакуват се и лекуващите. В световен мащаб една от първите цели атакувани от тази пропаганда която тогава беше антимаскърска и ковид скептична беше СЗО. Така че хората са уплашени от ваксините и лекарите целенасочено, троловете умишлено ги паникьосват, като ги отчайват, че ситуацията е безнадеждна и всичко е срещу тях.

че нито болниците са им толкова пълни нито умират толкова колкото през вълните когато бяха неваксинирани. Делта го минаха на майтап. Почти без мерки и почти без жертви. Омикрон е проблем, но болниците пак не са и наполовина толкова пълни, колко през вълната от английския вариант. А ние сме на път да си задръстим болниците за пореден път. За сравнения в общата смъртност и влиянието на ковид върху нея у нас и там хич не искам да говоря. Със сигурност у нас по-малко ужким се страхуваме от ковид, мерки и т.н. отколкото там. А мрем в пъти повече като цяло. Явно не от ковид са уплашени българите.

Факт е, че предпоследната вълна (т.е. не сегашната) в Израел (след ваксинирането) мина с по-висока обща смъртност от предишната (преди ваксинирането). А кой са го писали с ковид и кой -- не, няма особено значение.

Това което казваш не е факт. А е долна лъжа. Тролска.

ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКОТО СМЕЛ ФАКСИНАТОР, КОЕТО ГЕРОЙСКИ СЕ ХВЪРЛЯ ТУК НА АМБРАЗУРАТА С ГОЛО ДУПЕ …. …… СЕДИ ДОМА ЧЕТИ ШОК - ВАКСИНИРАН МИШОК :-) …. НАЙ-НОВОТО ПАРЧЕ НА ИЦО - ДУПЕТАТЪТ

"заседнал начин на живот, затлъстяване, неправилен начин на хранене, значително намаляване на физическата активност." Като е тъй, защо тогава търсиш причините за смъртността в COVID-19, а не в нездравословния начин на живот на българите, бе г-н професоре? Как точно установи, че смъртта се дължи точно на COVID-19, а не на множеството придружаващи заболявания, от които хората умираха и преди COVID-19.

Това не е никакъв план страната гори но правителството смята че това е правилно

_stankow

"нямаме автоматични дефибрилатори на обществени места" Да, също нямаме и апарати за анестезия, за интубиране, подаване на кислород, венозни вливания и коремна хирургия. На обществени места. В случай, че някой реши да интибура припаднал човек в метрото, как ще го направи !?!? :D :D :D Този не е в ред. Тотално. Пренагледал се е на американски фирми. Уан-ту, хакаш му там 400 джаула и човека оживява. Аха, само че в живота не е като на кино. Малко лекари, и то специалисти могат да го правят, и то като съвсем, ама съвсем крайна мярка, когато човекът вече си е отишъл, сърцето му е спряло. И нищо друго не е помогнало, дори прякото инжектиране на стимулант в сърдечния мускул. Та такива глупости съм виждал - дефибрилатори на обществени места. Някой се направил за загрижен за хората, похарчил пари. Прашасват за стъклото, докато не ги изхвърлят. Обикновеният човек не знае с пожарогасител да се оправи, та с дефибрилатор. И правилно. Види ли припаднал човек, види ли дим - да звъни на 112. В линейките има и дефибрилатор, и каквото е нужно. Макар че и в линейката няма кардиолог, чак в болницата.

Че ти си неграмотен и неумеещ, не значи, че целият свят е такъв. Дефибрилатори има навсякъде по нормалните държави на места, където се събират повече хора – летища, молове и т.н.

Апропо, дефибрилаторът пуска ток само ако метриките му софтуерът му реши да го направи след замерванията на сърдечната дейност. Всичко е автоматично. Не се очаква юзърът да взима решения.

_stankow

Апропо, как юзерът ще вземе решение, че човекът има сърдечен проблем ? Че сърцето му е спряло ? Ако не е лекар случайно, по точно най-вероятно и даже съвсем сигурно. Само че ако е лекар, преди да стигне до дефибрилатор ще направи още десет други неща, за да се опита да възстанови сърдечната дейност. Дотогава екипите вече отдавна ще са пристигнали. Трябва специалист, не юзер. С много, много опит. Софтуерът за да засече сърдечната дейност - ами нали трябва контакт, трябва сондите да се поставят на специално място, да се намажат с контактна паста, кожата да се почисти. Пострадалият да се разположи, да се преслуша сърдечната дейност преди и по време на процедурата, да се провери за пейсмейкър, да се видят лекарствата, които носи. Сигурно ще има придружители, трябва да се разпитат и т.н. доксан докуз. Как Изобщо Си Го Представяте ? Виждате паднала жена, събличате я (!) до кръста и и нанасяте разряд в сърдечната област ?! Знаете ли къде изобщо е сърцето ? Това е безумие ! Ако припадне майка ви ? Оставете тези неща на специалистите. Един дефибрилатор е достатъчен за няколко летища. И мястото му не е на стената, ами в най-близката болница. Пак ще напиша - поставянето на свръхспециализирани медицински уреди на обществени неща е форма на крайно лицемерие. По-добре да се поставят начесто указателни табели към най-близкия вход, където може да дойде линейка.

Станков, май не си много наясно, в нормалните държави във всяка фирма/учреждение има задължително служители, които минават курс по оказване на първа помощ, по време на който се обучават как се ползват дефибрилатори. Дефибрилатори има на всички по-големи обществени места, в училища и университети включително и са предназначени баш за ползване от немедеицински лица.

_stankow

Съдбата ме пощадила да живея в такава "нормална държава". Но изглежда вашата участ е по-тъжна в това отношение. Обучение за оказване на първа помощ, да, прави се и в България, само дето сме го занемарили, щото, нали, много било комунистическо. Охулено беше и затова малко хора го правят. А навремето и на шофьорските курсове имаше часове, в които се даваха ценни съвети от умни хора. Даже са ми вършили работа, случвало ми се е лично да се погрижа за човек клед катастрофа, оживя :) Та сега и вие ми разкажете - кога, в кой свят, на коя планета, в коя нормална или западна (което отдавна не е едно и също) държава някоя санитарка/дружинничка/служителка/доброволка/волонтьорка е нахакала няколкостотин джаула в гръдния кош на пострадал човек и го е спасила ? Щеше да се чуе. Щяха да пишат по мрежите. Вие ? Линк да дадете ? За такъв случай ? Или обратното - някой човек да е починал, защото, видите ли, наблизо не е имало от магическото средство, наречено дефибрилатор ? Но моля - без рекламни фрази от листовките на производителите на чудо-уреда !

Аз живея в Швейцария и въпреки да не ми се е налагало да го ползвам лично върху никого все още, твърдя това, което твърдя защото аз лично съм от тези хора, които са изкарали този курс и съм ерсте хилфе контакт във фирмата, в която работя :). Не само вас е “пощадила” съдбата.

Щях да пусна линкове тук, но те са толкова много, само с един елементарен сърч, излизат един куп, мисля, че човек, пощаден от съдбата да може да успее в нормална държава би могъл отлично да се справи и сам с намирането на тези линкове.

И ти си един дефлоратор…

Как може да се сравняваме със здравеопазването на Израел, те са в топ 3 на света, ние сме извън топ 50. Сравнявай се с изпадналите африкански държави.

....както и всички други са на хранилка от подкупи от фарма индустриятя.......Знам от сигурен източник (1л.мн.ч.)

то все от нещо ще се умре по добре да е от сърце а не човек да мъчи с години и сиччебе си и близики..е не на младипгоднии де

Започна масовия мор на ваксинираните от тромбите. За което антиваксърите предупреждаваха. Люк Монтание им каза, че ще мрат и на него не вярваха. Дарвин в действие.

Глупости и приказки на ангро. Няма нищо такова. Което е наистина вярно че антиваксърите умират с добра скорост, развиват тромбози 123% повече от ваксинираните в допълнение на бъбречна недостатъчност, разрушаване на белодробната тъкан, и сърдечни проблеми. Никой не може да помогне на глупака вярващ в небивалици.

Правилно, само за процентите не си прав. Британското проучване показа на глава над 260 пъти по-чести тромбози при боледуване от корона, сравнено със след векторна ваксина. 260 пъти повече е 26000% повече.

Къде с Израел се сравняваш, бе цървул! Евреите имат най-добрата здравна система в света. Дори и заради религията им. В тяхната религия няма възкресение, няма "Лазаре, казвам ти! Стани!" Има само един живот.

Герберски смешник ! Защо мълча, когато тъпия Тиквун извършваше тъпотиите си????

Колко си прост, Сашеее!

В момента няма пилот в самолета и България логично пропада. Още месец-два, после оставка и нови избори! По-добре ГЕРБ с растеж и предвидимост, отколкото Кирчо с хаос и мизерия.

Мечтай си, но герб е минало.

_stankow

Стига сте тролили ! Борисов е свършен вече, измислете нещо друго. На колко години е ? Кога ще се връща, кога ще печели избори, кога ще управлява ? И кой ще го търпи с неговия авторитарен стил ? Откъде сили, откъде здраве ? Да си гледа внуците и това е.

Прав е. Трябва да се спре откриването на допълнителни легла, защото така умират хора, които не получават нужното лечение за други заболявания. Отделно при 80% заетост трябва да се спира приема на неваксинирани. Те нали са избрали естественото.

Не вас трябва да спрат са ви приемат и лекуват! Вие нали сте безсмъртни!

Кой ги уплаши хората? Отговорността за повишената смъртност кой ще понесе

Когато Борисов затвори парковете и планините и не можеше да си разходиш дори детето,защо не писка? То хипертониците с по 120-130кг.само във фитнесите стоят ? А вие ,специалистите по сърдечно-съдови болести,защо не наблегнете на превенцията,а само стентове слагате.Защито там са парите .

Как ще искат?! Приемате пациент с инсулт, сгабилизирате го и след дни го записвате с ковид, защото точите пътеката и го наблъскате с противопоказните ковид медикаменти за инсулт и човекът умира. Аз зная поне за няколко такива случаи. Дори не са имали симптоми на вирус!

В Германия има поне 15, ако не и 20 милиона неваксинирани, те що не умират бе Ивко?

Не е така .И там умират.В цял свят има болести от които се умира.

В Германия имаш 20 милиона неваксинирани, в Бг имаш 4 милиона неваксинирани ама умрелите от ковид са горе долу равни. Сега схвана ли?

Не катастрофален, а малоумен. И е всичко, което един зависим политик може да сътвори!

Мое мнение - ваксината е единственото спасение за хората . Хората се уплашиха и започнаха масово да се ваксинират , до оня ден . Навсякъде в медиите се излязоха световно неизвестни светила в медицината и казаха че няма смисъл да се ваксинираме - по-лесно било да измрем на кислород с тръба .

Добре е да имаш мнение и да може да го изкажеш. Още по-добре обаче е да имаш свободата да избираш. И да не си обект на терор и насилие от властимащите!

Прав е Иво Петров. Кой ще поеме отговорност за умрелите от сърдечно-съдови и онкологични заболявания! Сербезова ли?

Не ни занимавай те със здравето на хората!!! То не е важно!!! Важно е да свалим Гешев и да се превърнем в рая на земята ;)

Сърдечно съдовата смъртност е от ваксите с тромбите. Не че не искат или ги е страх, просто като се гътнат как да стигнат до болница. Предупреждавахме ги.

Ето го първия Ганьо, експерт по всичко.

Слагай каската и се пази от 5G -то

Не може да се вярва на Израел. Те са затворено херметически общество и информацията, която подават се филтрира