Проф. Ива Угринова: Българският вариант на вируса може да е открит случайно

До момента е установен при две жени от Северна България, до 3 седмици ще се разбере дали има и други

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вариянти бол - само и само пандемията да няма край. Аман от това нещо вече цяла година и края му не се вижда.

"На теория след ваксина можеш да заразиш някого, но на практика това почти не се случва, добави проф. Христова" На практика, това си е чиста спекулация и пожелателно мислене. Когато някой е заразен, никой не знае от кого се е заразил. Иначе, най-сетне излезе и наш роден вариант !

Много се забавиха нашите ''професионалисти'' да се похвалят че и български ''вариант'' трябва да има защото всички ''вземат'' пример от нас:)))))

Забавихме се ,защото аз вече 5-6 пъти го видях българския щам да профучава покрай мен с невиждана ярост ,докато бях паднал дърво пиян в подлеза при НДК....и им казах десет пъти да дойде някой трезвен с мен и да го хване....и чак вчера пратиха човек !

Значи, всеки лекар минал курса по микробиология ЗНАЕ, ЧЕ РНК вирусите имат много висока честота на мутации. За пари ще измислят нова наука, всеки ден- по две даже! Все пак още мога да чета учебници по медицина свободно. И по тях преподават на бъдещи медици.

Колежке това в кой учебник го четохте ? Когато ме преклалифицираха от коремен хирург във вирусолог аз също започнах да чета един такъв учебник ,но явно не съм стигнал до тази страница !? Но то вече няма и смисъл да го чета ,защото след изборите ми отиде по дяволите голямата заплатка и пак се връщам да режа хемороиди и фисури .....

Статията е написана така, все едно го има ;D

Не може да се излъже природата. Всеки вирус има естествен ход на развитие. Може леко да се забавят или ускорят нещата, но в края на краищата резултатът е известен още в началото. Дори "изкоренените" с ваксинация болести никога не са били геноцидни. Геноцидните вируси не ги лови ваксина и лечение.

СЕВЕРНО МАКЕДОНСКИЯТ !!! ЗАСЯГА ЕДИНСТВЕНО МОЗЪКА,И ТО НЕОБРАТИМО !!!

Ще премахнем всички мерки, за да може българският щам да стане най-смъртоносният и да избие света. Правим го за България !

Чалгаря е с най-дългата карантина в света. Сигурно е хванал новият щам. Може тоя щам да го кръстят на негово име.

Ох миличък - а другият чалгар с чекмеджетата, дето вече една година не сме е да дойде в парламента ?

И ний сме дали нещо на света?

Дали не е време да сменим плочата. Тази епидемия няма да се разреши с ваксина. Няма да се разреши и с групов имунитет. Това са мантри от преди година, когато се считаше, че вирусът не мутира, а вижте вече си имаме дори български вариант. Единственото решение е лечението. Лечение има, скъпо е и няма достатъчно количества. Парите отидоха за разработване на ваксини, но още не е късно тази лудост да спре. Нека има ваксини и които иска да си слага, но да имаме лечение и да се оправдаваме, че е скъпо и сложно е тъпизъм при условие, че сме тръгнали да завладяваме Марс.

И след 2-3 години Китайците ще измислят нов вирус и пак ще си пишеш същите глупости. Цивилизацията не е спирала заради вируси, а в миналото са били изключително ужасни и тогава не са имали днешните технологии.

Какво стана, Тиквата е в оставка, щаб няма, умнокрасивитета дето гореше маски да каже защо още има епидемия

жълтурковци ядящи мръсотии, нелегални негри окупанти на рухнали панелки, безбройни рояци бездомни бразилски копелдаци, северозападни мангали в катуни, ... вируса мутира в мизерия

Всяка нова мутация е щит срещу ваксината, създадена от предишен щам! И това води до липса на ефект от имунизацията. Защото генетиката на вируса е нещо, което определя и спецификата на имунния отговор. Ясно трябва да се разбере, че колкото повече мутации излизат, толкова по-нищожен ще е ефектът от ваксините. И рискът да се повтори историята с отказ от ваксини, както стана при ХИВ вируса на СПИН, е вече доста реален...

sawo

Какъв колективен имунитет хората го карат вече втори път...

Браво на наще дофтуряци, иначе министерството на здравеопазването като го питат да каже черно на бяло има ли изолиран Ковид 19 в България, отговаря, че не разполага с такава информация и не знае кой разполага, ама ония измекярчета нов щам открили!!! С рогца на охлюв и един чеп по средата, поне един фотошоп да пуснат като колегите си измекяри на запад

Ама някой да не би да се съмнява?

Кой е другият вариант на случайно?

може да е, може и да не е тука има-тука нема но тази си е професор

е как ..... и ний сме дали нещо на света

Този щам ще бъде наречен Боко-щам, в чест на първия българин при който е открит. Човекът е скромен и не искаше до сега да се спекулира в никакъв случай с името Му, но след откриване на разпространението сред една негова приятелка и една почитателка се съгласи да се увековечи това име. По този начин смята, че ще остави нещо стойностно, с което да го помним вечно!

ЩО НЕ РЕРКЛАМИРАТЕ ВЕЧЕ ВЕЛИКАТА АСТРА ЗЕНЕКА ИЗПОКРИХТЕ СЕ МИШКИ ГОЛЕМИ ПРОФЕСОРИ, МА НЕ ЩАТ ДДА СЕ ПОДПИШАТ ПОД ДУМИТЕ СИ, А ИКСАТ НИЕ ДА СЕ ПОДПИШЕМ,ЧЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ ПРЕТЕНЦИИ ПРИ ВАКСИНИРАНЕ! ДА ВИ ПИКАМ НА ПРОФЕСОРИТЕ!

От българското по-убаво нема! Епа нема!

В него се пишеше че няма предоставени доказателства за изолиране вирус на име "ковид19" в България....

Ами защото научното наименование е друго , цървул.

Още един професор. Колко са общо професорите и академиците вирусолози в България ... всяко село е с поне двама.

Как точно в България установиха нов щам??? Кой и с какво го изледва???

В страната, в която никой никога не е правил анализ на вирусите и се предписват антибиотици масово профилактично имало вирусолози ... кой да вярва на подобни измислици.

Айде, айде.... Стига измислици.

Защо плашите хората!!! Доцент Мангъров обясни още преди година,че мутациите на вирусът са нещо нормално и затова е трудно да се направи работеща ваксина! Също така обясни,че през втората половина на аплил вълната постепенно ще спадне и така до октомври когато отново ще има повече заразени! Това не зависи от мерки и ваксини,а е така от край време!

Тъпият Мангър каза , че миналият юни вирусът ще изчезне.

Да обяснят как сме номер 1 в Европа по съотношение починали къмто заразени? От нас по зле са например Мексико. С това ли се хвали НОЩ? Като нищо с мерките им, ще убият пъти повече хора от ковида. То вече раждаемостта е 47% от смъртността, ама криха данните преди изборите.

Отделно от ужасните сгради, мен минала седмица с онкологията и ИСУЛ ме порази бездушието на изродите в бели престилки - едни затъпели , озлобели и загубили всякакви чувства търгаши....

Наредено е по тая причина да бъдат спрени спортните активности ..юТояа го пишеше минала седмица в сайта на д-р Меркола, а в петък чух от Кантарджиев че спорните зали трябва да бъдат затворени....

вече надминават всякакви висоти! На 7 млн население- нов щам?? Другите щамове са в големи държави... Абе сещам се за комедията велика "Кит" - май е подходяща за материала!

Очаквахме да има измама с български вариант на ковида. Ние понеже сме свикнали, управляващи с нисък морал да ни лъжат и съответно взехме да не вярваме много много, то логично беше да се пише за български вариант на ковида. Честито - това ще да е обяснението! Само ако може да обяснят, защо национални предатели вече десетилетия работят за демографската криза, пак ли ковида ще е виновен? Работи се активно по програма "България без българите" и има резултати!

Какви щамове на несъществуващи вируси? Я си стиковайте версиите с новия месия Славе.