Проф. Герджиков: С нотариално заверен отказ до Канада не е нарушена конституцията

В президентската битка има две основни и достойни фигури - Румен Радев и Анастас Герджиков, смята бившият служебен премиер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А васалност ли е ако България обявява дали някой е гражданин на друга държава или не? Процедурата за отказване от граждансво в Канада ЗАПОЧВА от момента на получаването на формулара и заплатената такса от държавната служба в Сидни. Започва, а не завършва.

Ще ви направя по добър.Лозан Панов също е достоен кандидат,но зад него няма никоя партия.Радев ще спечели изборите.Но за да има интрига бившите коалиционни партньори на Герб,всички излъчват кандидат Президент,за да могат да отклонят гласове от Радев,но в крайна сметка това няма да помогне на Герджиков и Митева да се преборят с Радев.

Чест му прави на Герджиков !!

Герджиков юриста се изказва само заради Радев и на принципа ти на мене, аз на тебе, защото той го беше назначил за премиер, когато опитаха да поръчат грипените и сега се опитва да манипулира обществено, а може би и на съдии от КС, че един кир е нарушил конституцията ни, и не смее да си понесе последствията.

1. Герджиков се постави в състояние на васалност по въпроса с Грипените в качеството си на премиер Сега също 2. Ако конституцията ни поставя в състояние на васалност, Герджиков трябваше да инициира промяна в качеството си на председател на народното събрание. 3. Логиката на Герджиков е, че от допускането за неконституционност на указа следва, че има проблем в конституцията и следователно това не е вярно. Т.е. изхожда от предположението, че конституцията е безгрешна. Това се отрича от самата конституция в частта и как да се променя. Т.е. няма презумпция за безгрешност. 4. Декларацията на Кирчо следва да отрази реалностите и няма връзка с конституцията. Т.е той би трябвало да каже, че е подал заявление, но няма отговор. Съответно Радев трябваше да попита конституционния съд преди да го назначи. Декларацията че не е канадсли гражданин е лъжа. 5. Изречението, че е изключено Радев да е знаел подсказва истинската цел на Герджиков

По време на изслушването в Съда за отнемане на гражданството можеш да се откажеш, . . . и си оставаш гражданин на Канада.

Никога не е късно да станеш за резил!!!! Гражданството не е само права. То включва и задължения и не става с едностранен отказ да ти отпаднат и задълженията... За това има процедура...Смятате колко са се уплашили Руменчовите клакьорки!

А Вие какво сте очаквали? министър-председател в първото служебно правителство на Радев беше именно Герджиков. Как няма да защити този, който го назначи за министър?

щом този сопол се намеси да ги защитава, смятайте чии хора с кокорчо и канадеца

С нотариално заверен подпис се отказах да си плащам кредитите и пратих документа по куриер до банката. Писах им, че ако МРЪНКАТ нещо ще им пратя Герджиков да ги зашлеви, че не зачитат Конституцията. Амма хаа...

Простите гербьови пускат тъпи сравнения. Като си подадат молбата за развод, значи били разведени. Само че като си подадат молбата съдията може да ги разведе, но може и да не ги разведе. Молбата за развод не ги прави разведени. При подаване на отказ за гражданство са ДЛЪЖНИ ДА ГО ДАДАТ. Датата на подаването на отказа се счита за начало и край на процедурата по прекратяване на гражданството, първо, защото канадската страна няма претенции към Кирчо и, второ, защото такъв е духът на БГ Конституцията.

Да но, докато се произнесе Канадския съд по въпроса Канадският паспорт на Кирчо си е у него, което означава че продължава да си е гражданин на Канада.

kamabalkan.daniela@

Напъните да, се омаскари Петков ще свършат като при Спецов. Но не съм сигурна, че шефът на НАП заведе дело на тиквения бостан. А трябва!

Предплатих стока която не получих. С нотариално заверен превод на сумата. Комунистът-директор излезе мошеник (както всички такива) и даде подкуп на идиотка-съдийка за да не ми бъдат върнати парите. Герджиков се мисли за по-умен от комунистите...

А майка ти като те е раждала дали е била на коктейл от няколко наркотика? Простите и тъпи герберунгели ги раждат само яко надрусани.

да консултира черепа той не е спец по конституционно право фурнаджийска лопата

Да попитам г-н Герджиков, аз ако се откажа от жена ми нотариално, мога ли да сключа брак с мъж?

Всеки мъж, който иска да сключи брак с друг мъж се ползва с предимство, така че не е нужно да се отказваш нотариално от жена ти, тя просто отпада като пречка на твоят еднополов брак.

Педерасите са с предимство в гейландия

Ако се откажеш нотариално от жена си, тя получава автоматично цялото семейно имущество ! Ставаш безгласна буква, и само стоиш и гледаш. А, как беше навремето със Сакса - хем световен гражданин, хем министър - председател на България.

Смо българско, никога друго!

Имам предвид царя!

Професор Пинокио с поредната правна изгъзица.

Дъртоза , склероза или интереси са подгонили професора Никога не е късно човек да орезили, а той го стори и като професионалист Явно нивото на Алма матер много е паднало. А ако така преподава на студентите на какво ще ги научи

Уважавах проф. Герджиков! НО ДОСЕГА

да се вмени на КС да оправдаят вродената тъпотия на Кирчо, но КС не може да си позволи да бъде псуван от всички българи.

скоро ще пригърми и ще завали лайнян дъжд върху главите на лъжците.

Интересно, ако К.Петков след 21.04.2021г. кандидатства в Канада за депутат, дали канадскоата ЦИК ще го допусне?

Интересен беше казуса и с Симеон Сакскобурготски, когато беше колеблив министър - председател, но там мълчанието е пълно и след мъглата, пак мъгла.

Да не би тогава да е имал само българско гражданство, или и още няколко ???

Защо вече 6 МЕСЕЦА АДМИНИСТРАЦИЯТА на българската държава не е отразила ВОЛЕИЗЯВЛЕНИЕТО на Кирил Петков на база на "декларацията за отказ от чуждото гражданство"?!?!? Какво чака ГРАО за да ИЗТРИЕ канадското гражданство на Кирил Петков?! "Видно от Национална база данни "Население", поддържана от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, г-н Кирил Петков Петков, в графа "Гражданство" за него е вписано БЪЛГАРСКО и КАНАДСКО гражданство". Това заявява на 14.09. 2021 г. правосъдният министър проф. Янаки Стоилов в становището си по председателя на конституцоннония съд проф. Борис Велчев, във връзка с дело номер 18/2021 ..... " ЦИК от 7.10.21 Г. "ЦИК процедира по един и същи начин с всички кандидати, извършва се проверка дали отговарят на изискванията на ИЗБОРНИЯ КОДЕКС и респективно на Конституцията и АКО НЕ отговарят на изискванията, ако в следствие от проверката се установи, че имат и друго, освен българско гражданство, биват заличени такива кандидати от листите. Но дали Кирил Петков има и друго гражданство, освен българско, ще установим тогава, когато бъде регистрирана листата и той бъде кандидат в тази листа, ще извършим проверката". Това каза заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева в отговор на журналистически въпрос как комисията ще процедира с двойното гражданство на Кирил Петков."

Какво четем в "Закон за българското гражданство" . В "Допълнителни разпоредби" ... 2. По смисъла на този закон:... 3. (нова - ДВ, бр. 41 от 2001 г.) Лицето се е освободило от досегашното си гражданство, когато: 1. е освободено по негова молба при условията и по реда на отечествения му закон; С други думи казано, първо трябва да има официален документ от Канада, че е освободен от тяхното гражданство. Закона добър лош, си е такъв. Вие нали искате законите да се спазват, както от вас така и от другите. Ами държавните чиновници , като никога са ги спазили. За вас това добре ли или не? Може би си мислите че за Петков, може да се направи изключение? Не ставате ли лицемерни, като имаме в предвид, че казавахте, че закона трябва да е еднакъв за всички. Да вкарат Петков в затвора, защото неговата измама е умишлено саботиране на конституцията и държавното ни устройство, а медийното му поведение показва, пълно неуважение към нея и законността в нашата родина. Чудя се как такъв човек иска кандидатите им за депутати да подписват договор за почтеност, да не би този договор да е едностранен. Поне да се бе извинил, да оставим на страна, че неговата измама води до възможност на всички уволнени да оспорят решенията му, а това ще доведе, до изплащане на много неустойки и те ще бъдат платени от държавата, а държавата това сме ние и нашите данъци. P.S. Как можете да познаете мошеника.... ами по делата му. Телефоните измамници се обаждат на престарели хора за да ги ръсят за пари. Как постъпват ПП ами обаждат се на Мика Зайкова която е на 79 години и започват да я навиват за правителство и после казват, че всичко е готово и уредено, само дето никой освен те и Зайкова ( а може би и тя ), не знаят.

А може ли да видим и "условията и по реда на отечествения му закон", защото иначе имаме само част от изстината?!

Отидете в сайта на канадското правителство има ги там условията. Като цяло като се преведе става дума че се избира дата след решението на министъра. Датата Която твърди Петков е 20 Август.

Безспорния фаворит е Румен Радев, другото е ясно !

xaxaxaxaxaxaxaxa

ало аматьорчета..... поне сменяйте си имената че да си личи че уж пишат много хора. Излагате се.

Отличен и Лаконичен Коментар. Браво на проф. Герджиков - стар Парламентарен Лъв..

А професора имаше име на добър юрист. Или се е продал, или има начална деменция. Жалко.

Гласувайте за партията ПУТКА, Партия на Успелите Тарикати в Канада и Англия на менте хардвардеца Кире Путков,- канадеца и финансовия спекулант, съден в Англия, за да бъдете е постоянен оргазъм.

Мунчо е издал заповед никой да не си отваря плювалника за нарушената Конституция от него и Кире Путков до изборите, след което, конституционните съдии са се посрали от страх

хахаах ебати простите тролове сте

Байно, изкукал си, или си се продал на мунчо, подпиши нотариално заверено искане с отказ от името си и иск за ново име “Гъзолизов”

Не уважаваме себе си, страната си, законите си. Как да сме добре?

Господине, В БГ Конституцията ЯСНО и ТОЧНО е Записано че Лице с ЧУЖДО Гражданство НЕ може да Заема Министерски Пост. Смисъла на Тази Разпоредба е Лицето да НЯМА Законова ЗАВИСИМОСТ и ОБВЪРЗАНОСТ от друга Държава! КС е в Право да Тълкува Конституционни Разпоредби и Определения НО НЕ и да ги ИЗМЕНЯ или ОТМЕНЯ!!! Това дали си Законово Гражданин или НЕ го ОПРЕДЕЛЯТ Законите на Съответната Страна а НЕ самия Гражданин и ПОРАДИ това в случая по Законите на Каната при издаването на Заповета за Назначаване за Министър се Оказва че Господин Петков е имал и Канадско гражданство и неговото назначаване на този пост е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО!!! Пази БОЖЕ Майка България от ПИШМАН Швестери, Ибрикчии и СИЕ!

Ама пък Вие, господине, тълкувате както и други по свое усмотрение, няма лошо. Но младият господин, на мушката Ви, е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ВИНАГИ ДОСЕГА И НЕ СЕ Е ОТКАЗВАЛ ОТ НЕГО, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ !!!. Другото го е придобил като второ, по местоживеене известно време. ЗАЩО непрекъснато искате на хората коментарите, че видиш ли, според Конституцията ни не е позволено да заема такъв пост. Ами историята познава много такива случаи, в БЪЛГАРИЯ, забележете, не е така третирано. Много поумняхте някои кръгове в България. Значи един руснак, ПЪРВО и с ВТОРО българско гражданство меже да е по върховете и язди българския нарог, а видиш ли, оня, който му е второ по съвсем други причини и никога не отказал се от българско - портата е хлопната за него????

Кой? Цитирай!

Тъкмо прочетох нещо интересно в "Закон за българското гражданство" Чл. 34. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2001 г.) Министърът на правосъдието въз основа на мнението на Съвета по гражданството прави предложение до Президента на Република България за издаване на указ или за отказ за издаване на указ за придобиване, възстановяване, освобождаване или лишаване от българско гражданство, както и за отмяна на натурализация. Чл. 35. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2010 г.) (1) Министърът на правосъдието прави предложение за издаване на указа по чл. 34 в срок до: 1. (изм. - ДВ, бр. 21 от 2021 г.) дванадесет месеца - по молбите за придобиване на българско гражданство по натурализация; 2. (изм. - ДВ, бр. 21 от 2021 г.) девет месеца - по молбите на лица от български произход за придобиване на българско гражданство по натурализация; 3. шест месеца - по молбите за възстановяване на българско гражданство; 4. шест месеца - по молбите за освобождаване от българско гражданство; И най-вече в допълнителните разпоредби В "Допълнителни разпоредби" ... 2. По смисъла на този закон:... 3. (нова - ДВ, бр. 41 от 2001 г.) Лицето се е освободило от досегашното си гражданство, когато: 1. е освободено по негова молба при условията и по реда на отечествения му закон; ... Проф. Герджиков може ли да ми обясните, защо искате да нарушете нашия закон. В разпоредбата е казано много добре, че процедурата трябва да свърши "по реда на отечествения му закон" (в случая има се предвид,по закона на страната на отказаното гражданство, но и дори да е по българското, пак нямаме издаден указ :) ). Нима вие като виден правист подкрепяте нарушаването на закона? Или някой ви е принудил да кажете подобна глупост?

Проф.Огнян Герджиков - защо ГРАО не е вписала промяната на база ЛИЧНАТА воля на К.Петков?!?! Щом волеизявяващата декларация от сорта: ..... "че аз Кирил Петков се отказвам от канадското гражданство" не е в нарушение на върховния Закон на държавата Конституцията - защо от 21 април до 11 май, когато въпросното лице стана служебен министър, т.е. защо за тези около 3 седмици 20 дни, .... българската ДЪРЖАВНА служба Гражданска Регистрация и Административно Обслужване на населението ГРАО - не отрази ПРОМЯНАТА в гражданството на Петков?! Защо ГРАО не е вписала и до момента, че Кирил Петков е само български гражданин на база ЛИЧНАТА му ДЕКЛАРАЦИЯ за отказ от ЧУЖДО гражданство Нека да е и нотариално заверена, както иска Огнян Герджиков !!!! Въпросът е към преподавателят по право, дългогодишният юрист, защинтик на върховенството на закона проф.Огнян Герджиков, но и към всички фенове на Кирил Петков, защо ГРАО не е вписала ЖЕЛАНИЕТО на Кирил Петков да не е канадски гражданин САМО по .... "чувството му за българска принадлежност"?

Тълкува конституцията като Дявола Евангелието, никога не съм го уважавал, защото е корумпиран червен боклук ! Например, да си спомним за Герджиков, Радев и Грипените !

Това което се случва е позор за народа. Защо се слушат внушения изобщо по такива кристално ясни теми. Основния закон е поакан от тези алчни за власт и постове хора.Не вярвайте на никого, не гласувайте повече и не ходете на работа повече,не плащайте данъци ,не плащайте и сметки повече,крийте се ,лъжете поголовно и крадете много,така смятам че с техните приоми и поведение може да се постигна една нормална подмяна.

Даа, невероятно, но факт! И този ни взима за балъци. Ами как бе, другарю Герджиков, може да се е отписал от канадското си гражданство само с едно нотариално заявление, след като според Канадския закон за гражданството, докато не приключи процедурата с предвидения сертификат, той все още се води гражданин на Канада с всички права и задължения? Освен това, за да започне процедурата по прекратяването на канадското му гражданство има конкретни законови изисквания, които, ако не се спазят молбата се отхвърля и процедурата не започва, а гражданството продължава. Ами виж прочети Канадския закон за гражданството бе, другарю Герджиков. Ако щеш на английски - Canadian Citizenship Act, ако щеш на френски - Loi sur la Citoyenneté Canadienne! Всъщност ти ми казваш, че в Канада може да си го водят за техен гражданин колкото си искат, ама щом е подписал нотариално заявление, за България той не е канадски гражданин? Е, може, ако ти го е подшушнал Шорош, няма накъде, ама поне да си беше мълчал да не ставаш за резил!

хахахаха всеки гербер конституционалист стана напоследък

Питането го КС го внесе ИТН, не ГЕРБ Вече два месеца чакаме решението на КС без да сме гербери Това че имате страх от ГЕРБ си е ваш проблем Аре писта

За да е толкова категоричен професора, значи нещо е подочул от Конституционния съд. ДА ВИ Е ЧЕСТИТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ К. ПЕТКОВ.

Че сте така категоричен? Ъ?!

Както винаги, с две думи натикахте тъпите и неинтелигентни тролове в миризлив кучи задник Ей го тоя mockingbird има лайно на главата

Нали Знаеш,че в крайна сметка съдът ще каже. Така,че замълчи малко.

глупости на търкалета. и тоя човек учи студентите......Значи кики харварда се отказал нотариално с писмо от канадското си гражданство. ама дали си е върнал пашапорта. щото едно е да се откажеш друго е да те отпишат , да ти земат докиментите и да не можеш повече реално да ползваш канадското си гражданство.. казсуса е доста завързан за да се изцепиш толкоз накратко и да го заметеш под килима

"Той е на мнение, че Конституционният съд се бави с решението по казуса, тъй като вероятно има вътрешни разногласия.". А по-скоро чакат резултатът от изборите и тогава ще вземат решение. А и най-верочтно ако този канадец не влезе във властта , ще си извади паспорта от задния джоб и обратно в Канада. А за там ще му трябва паспорта. Между другото Киро Канадеца ( на пазара Д. Петков има един Киро бриджьора , но той не може да играе чист бридж а само белота) е усетил, че може да удари някой и друг милион от България и пак обратно в Канада .Имаме такъв прецедент с едни юпита, добре захлебиха младежите да са живи и здрави.

Курчо и Кокорчо Че Конституцията се потъпква така жестоко?! Херо Мустака, Пиздин или Султаня ? Тва е куешчъна

Няма такава държава.

Абе,Герджиков-четеш ли си глупостите които ръсиш по медиите? Къде си тръгнал-Президент никога няма да станеш...НО ИЗЛАГАЦИЯТА И ЛАКОМИЯТА ТИ ЗА ВЛАСТ ЩЕ ГИ ПОМНИМ.ИДИН ЖАЛЪК МИШОК С ДЕМЕНЦИЯ СИ!

Този е друг Герджиков - президент няма да става. Трагедията е, че вече беше премиер.

Все повече екземпляри които ги мислехме за ПОЧТЕНИ се подиграват и с почтеността и със законите а УЖ вземат пари да ги пазят.

Просто не сме чак толкова тъпи за да вярваме на такива измислени манипулации. Ти може и да си някое хлапе и да не помниш ама ние знаем кой е тоя човек и какви ги е вършил преди. Знаем и партийното му минало. И също така знаем, че когато получим какъвто и да е документ, това е документ важи от датата на издаването му а не от датата на която сме го поискали. И лично аз не съм чул държава в която да е обратното.

Ако третата страна, в случая Канада, се забави или откаже да се произнесе, означава ли това, че Петков ще остане неин гражданин въпреки волята си. Разбира се че не. Да се мисли противното, е твърде ненормално и в противоречие с основни принципи на правото, както и на идеята за суверенна, правова държава.

Държавата Канада може да откаже да му прекрати гражданството ако в момента примерно тече разследване срещу този човек. Същият има правото да спре процедурата по прекратяване на гражданството. Дори и всичко да е наред, един документ важи от датата на издаването му а не от датата на която си го поискал. Освен това никъде в приказките на Герджиков се споменава срок в който държавата е длъжна да прекрати гражданството на този човек.

Герджиков е клонинг на Плевнелиев!

Тук някакви самозванци се правят на по-големи юристи от проф. Герджиков ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Сладур, какво е предписал Герджиков на Киро си е негова работа. В случая си плюе по авторитета. Канада е ПРЕДПИСАЛА каквото пише в сертификата. 20 август ли беше...

Броя на пренаписващите закона и конституцията става все по-голям и по-голям. Законът е недвусмислен. Според канадския закон преставаш да бъдеш канадски гражданин когато получиш указа издаден от държавата Канада. Според конституцията човек с двойно гражданство не може да бъде министър или депутат. Нито конституцията нито канадския закон се интересуват кога какво заявление си подал. Така че всичките измишльотини и увъртания си остават само това-измишльотини и увъртания.