Проф. Генчо Начев: Правилната стратегия не ни нареди до САЩ, Италия, Испания

Положителното е, че започнахме да си наложихме спазването на лична хигиена, отбеляза директорът на болница "Св. Екатерина"

Обратно в новината

Коментари - Проф. Генчо Начев: Правилната стратегия не ни нареди до САЩ, Италия, Испания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неадекватен и нагъзен както винаги

В Испания и Италия държаха в една болница и хората със случайни заболявания и тези с Ковид... също като у нас, едва през тази седмица се сетиха да обявят че за в бъдеще това повече няма да се повтори;)

в Испания болните с Ковид са в една и съща болница с останалите ,но на отделни етажи ,изолирани в ,спешното отделение има два потока напълно разделенu, пиша го като лекар който работи в Испания. България мерките на са по-различни в сравнение с останалите европейски държави.В България средна продължителност на живота е 74 години, в Испания 81 година, няма толкова старчески домове ,в Испания възрастните имат по-активен социален живот, това е една от причините за по-голяма смъртност в Испания. Има и генетични предпоставки. В България грипната ваканцията февруари месец също допринесе за по-малък брой заразени. Мерките срещу коронавирус и грип с едни и същи, февруари месец вирусът беше в Европа. Жалкото е, че както в Испания, така и в България много хора имат безотговорно поведение и мислят, че всичко е шега и че тази пандемия се използва за политически борби.

Шило

Тоя си уреди за още години ръководния пост

Изглежда кадърен, а не мангърен.

И ти едно недоразумение умствено, ама няма как! Имаш компютър - пишеш! Прогрес!

3евзек

Не съм и аз такъв. Само вие, госопжо.

Поредния голям лекар надупил се...

Току-що ми свърши 10 часовия работен ден за работа 10 долара и 50 .Сега отивам да врътна на Бат Бойко една свирка, понеже обеща на следващите избори да бъда десятник...

Отивай, отивай. Но си объркал адреса.....ти си на Посирано.

През февруари или началото на март, в един японски вестник, излизащ на английски език, излезе статия, в която се посочваха основните сили, упражняващи влияние върху администрацията на тогавашния президент на САЩ Дж. У. Буш да пристъпи към военно решение на иракския въпрос. Според тази публикация, най-настоятелни в налагането на това решение са били нефтени олигарси, представлявани в Белия дом от тогавашния вицепрезидент Ричард Чейни. На второ място, са били кръстниците на транснационалния "медицински" бизнес, включващ не само фармацевтичната индустрия, но и едри производители на превързочни материали, които са виждали в предстоящите кръвопролития в Ирак една добра основа за извличане на баснословни печалби. Световният мащаб на аферата "Ковид 19" показа, че втората мафия не е мит, а реалност. Тя напомня за могъществото на нейните кръстници, за тяхната алчност и влиятелност, за нескритите им амбиции да заемат първото място по възможности да си играят с живота и смъртта на стотици милиони хора.

Първо България не може да се прави сравнение с тези държави, предвид територия и население. Може ли да отговори професорът, колко са пенсионерите в България над 80 години? Българите в сравнение с останалите изброени нации са много напред по отношение хигиена, изключвайки голяма част от циганите.

Гърция - средна продължитност на живот 83, смърност на 1М от ковид - по-ниска от България!

И какво?

3евзек

Как няма да е по-ниска? Там до магазина се ходеше с разрешение чрез СМС, докато тук още пътуваха по Великден.

Не се наредихме до САЩ, Испания, Италия не заради ББ и НОЩ (и въпреки тях), а заради ваксината БЦЖ и славянските ни гени. Виж славянските държави - най малко починали. В България повечето заразени и починали са цигани (нищо расистко и унизително).

Гените нямат значение в случая. Всичко е във ваксините, които сме взели и във ваксините, които не сме взели (последните 10 години). И мерките бяха наред, ама трябваше да ги махнат вследствие като85% изобщо не могат да се разболеят, защото са имунни.

Недей да лъжеш, сельо. Не са цигани, а или дъртаци от Бсп, или по-млади с коморбидност. Всички комуноиди ли сте такива патологични лъжци??

Дежурния трол на ГЕРБ или работещ в ДИР, или и двете???

Това е недопустимо, отдалечаването ни от елита на света да се смята за добро. Възмутен съм до дъното на своята евроатлантическа душа.

Ужассссс... Наредихме се в изостаналите държавите от източна Европа.

И тоя май голям професор е станал с писания неприложими на практика след като седнал да сравнява несравними неща... Кога и по какво сме се одпрели даже до тези изброените че сега искат да ''не се нареждат'????' Ако той не се е подмивал защо съди по себе си за другите, че едва ли не благодарение на такива като него с ментор боко ''сме се научили'' какво е вода и хигиена... Само дето там дето хигиена реално за каквато бълват няма няма и зараза каквато се опитват да ни вменят..

Глупости на търкалета. Друга плоча не могат да въртят след като вече веднъж са отворили Кутията на Пандора. Но ще има Видовден за престъпните решения, във връзка с ивзенредното положение, с които съсипаха хората и всичко, което е градено в България десетилетия наред.

Кое е градено, глупако? Едни заводи, работещи на загуба, от които крадяхте?

Аз нямам заводи и отникъде нищо не съм крал, нито съм, от която и да било партия. Съсипаха ВСИЧКО. Не само заводите. Съсипаха малкия, дребния и дори отчасти и едрия бизнес. Всичко спря да работи, хората потънаха в заеми. Отнеха им надеждите. Сезон няма, нито туристически, нито никакъв. Създадоха страх, хората не искат да ходят на лекар. Пациентите ги е страх от лекарите и лекарите ги е страх от пациентите. Този неовъобразим хаос, който се създаде, не може да се оправи 2 години напред поне. Опашките са километрични пред бюрата по труда, а безработните - стотици хиляди. Режат се заплати и т.н. и т.н. Но ние нямаме правителство. Имаме инсталирани марионетки. Утре по света, ако някъде тръгнат да обезглавяват хората си и ни наредят и нас, ние ще го направим. И пак ще има герерали (клоуни) с пагони, които да се аргументират защо така е редно.

Кои хора са съсипани ? Тези ,които задръстиха изходите на София вчера

ти си професор колкото аз съм космонавт. Италия е на четвърто , Испания на пето място по продължителност на живота 84 години и нещо, в България продължителността на живота е 73 години и нещо -на последно място сме в Европа и на 80-то място в света. Тези дето сега трябваше да умрат в България от корона вирус- умряха преди 10 години ...от 150 лв пенсия...

Ами в Русия пък продължителноста на живота е 55-60 години и мрът с хиляди.Защото не бяха взети навреме мерки и здравеопазването им е на много ниско ниво.Общественото здравеопазване мисля!

Не лъжи неща, които лесно могат да се проверят.Средна продължителност на живот в Русия - 73 години.

стратегията ни била .... личната хигиена а нечистоплътните американци , италианци, испанци измрели в собствената си мизерия това ли беше казано този професор трябва да е от тия дето са в екстаз от лудницата наречена здравна система

Що така бе Генчо? Или като сме бизнеспартньори с Вълка, трябва да правим вятър на властта. Ако в България беше станало като в Италия и Испания, щяхме да сме уникален случай на Балканския полуостров, даже и в цяла Източна Европа.

Ти в дира ли работиш, или ти плащат други за всичките ти комемтари? Понеже много знаеш кое ни е спасило от вируса със съмнителна и недоказана смъртност, коментирай https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.01.20049478v1 А за генетиката коментирай примерно - https://jvi.asm.org/content/early/2020/04/16/JVI.00510-20 И понеже за нас никой няма да направи генетични изследвания, отваряй си очите за това, което ще излезе от една руска компания, която събира данни за заболяваемостта на хиляди хора с вече секвенирани геноми. А Борисов е една обикновена даказана мутра. Оттам какво има да хвалиш мутренското му правителство и псевдо-професорите в щаба му, които като учени отстъпват поне двойно на Мангъров и тройно на Чорбанов по h-index! Със здраве и да не се задавиш от злоба или с пари.

Реших да отворя втората статия и какво да видя на пети-шести ред? May affect. May - модален глагол за предположение. Дотук с коментарите. Към руските компаниинсе отнасям със съмнение. Кажи ми когонданхваля? Популистът Ретроградев или приватизаторката Нинова, които обещават пари на прошляците, но не казватбкойбще гинспечели. Тях линда хваля?????

Докторе, добре работиш с език където трябва, ама я вземи кажи има ли тая "пандемия" връзка с нЕкои финансови фактори. Световната цензура чисти наред неудобни материали, но ако потърси,човек може да намери някои нещи за за връзката между финансовото състояние на страната и заявените "заразени/умрели от вируса". Не говоря по изключително деликатната тема защо в Беларус няма камари трупове по улиците след деветомайския парад. Де гиди, мекерета...

Като заспиваш вечер, поглеждай под леглото дали няма и там "финансови фактори", глупако!

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с зачервени задни части на изток към путин и очи на запад към Америка и долара. Русоробите грухтят тук против Велика Америка…А всъщност: Ето Супер-оръжието срещу русофилите и руските троловете - Покажете им долар и веднага забравят всички опорки на Кремъл ... В процентно съотношение най-много подадени документи за зелена карта са от русия. Руските "патриоти" и българските русофили лаят против свободна, демократична и богата Америка... И като се приберат в дома си веднага попълват бланките за емиграция и зелена карта. УБИЙ РУСКИ ТРОЛ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ !

А преди 140 години прадядовците на тия продажни аморални руснаци, украинци, беларуси и др. славяни дойдоха да спасят прабаба ти от потурчване и изнасилване. Преди 70 години пак същите безнравствени руснаци си защитиха родината за без пари и спряха Хитлер с колко милиона жертви. След това същият народ беше смачкан през комунизма. И чак след това беше развратен и деморализиран от демокрацията. И какво ти е виновен обикновеният руснак за политиката на царете и диктаторите си? Вместо да ги съжаляваш... А американците, испанците, белгийците са най-кръвожадните идиоти в чивешката история, извършили геноцид срещу редица етноси, но останали безнаказани. Да ти се догади заради милионите изклани индианци и африканци

Не се напъвай с доказани лъжи за ,,освобождение” и руснаци защитили родината си без пари.Защотоокупираха и осраха Източна Европа и България също.А най големият геноцид в историята на човечеството е проведен от Сталин над народите на Съветска Русия или бившата Руска империя.

Много разбирачи, много нещо. И извънземен да застане начело на щаба, и него ще оплюят. Разни неграмотни, пияни, безделници, живеещи с парите от на баба им инвалидната пенсия, разни келеши, безработни търтеи, неука сган, която за две стотинки работа не е свършила, измет, която дори не знае граматическите правила, къде се поставят точка и запетайка....Тази,същата сган, реве като юндолска мечка, не за друго, а защото не могат да се налива с ракия в градинката пред панелката и в кварталния хоремаг... Цял живот не прочели една книга, ръцете отрязани, па наврени отзадека, живеят в кочини и мърлящина, повтаряли трето отделение 3 пъти, дават съвети, чертаят стратегия и политика в условия на пандемия....Бухахаха...Марш в кочината, нечистоплътна орда!

Нямаш ли 5 лв. да платиш на редактор?!

Не се наредихме до споменатите държави не ЗАРАДИ предприетите мерките на калинките от сегашното правителство и колорадския бръмбар от Банкя, а заради доброто здравеопазване, което имахме до преди 30 години.

България е благословена с управлението на д-р Борисов и ГЕРБ! Благодарение на непоклатимата си стабилност и видими резултати, родината ни гордо устоява на човеконенавистната комунистическа поквара и прокобата коронавирус! С всеотдайните си и неуморни грижи, правителството и министър-председателят уверено водят страната ни по пътя на възраждането, благоденствието и просперитета, излъчвайки сигурност и стабилност! Гордеем се с ГЕРБ!

Единственото, което излъчва вожда е простотия и неадекватност.

Сега е момента всички лъвове-юнаци, които тъй и тъй не вярват за коронавируса, да наизлязат , да се омешат , да се заразят и да изградят колективен имунитет. Ще има над 200-300 на ден нови случая, но те са здрави , силни и " пунтата-мара- коронавируса " нищо няма да им направи. Останалите ще наблюдаваме и ще чакаме 70 % стаден имунитет да се изгради.

Септември ли ? Нема да им мине номера ...

Интересно как всичките имате наизустени 2 гнусни епитета и само това пишете. Оборете някого интелигентно с аргументи, доводи. Всичките против ГЕРБ сте утайката на обществото.Не учили, не работили, нищо неможещи, но с огромните претенции за капацитет на разбирачи и разбивачи на конспирации. Жалкари!

ТИ ЗА NeXus ЛИ ДУМАШ, МА?

Проф. Иво Петров: Има смъртни случаи при тежки заболявания, неглижирани заради COVID-19 Ситуацията е "бомба със закъснител" Според националния консултант по кардиология заради страха от зараза пациенти пропускали дори задължителни прегледи Вече има смъртни случаи при тежки заболявания, неглижирани заради коронавируса. Това заяви националният консултант по кардиология проф. Иво Петров. По думите му заради страха от зараза, много пациенти са пропуснали дори задължителните си прегледи. А кардиолозите у нас запълниха часовете за прегледи за близо месец напред. Оказва се, че в много голяма степен пациентите с кардиологични проблеми не са дошли до болницата заради карантината. Лекарите пък признаха, че много от случаите са били спешни, но ги е спрял страхът. В резултат часовете за преглед са запълнени за 20 дни напред. "Бомба със закъснител" - така описва ситуацията в момента проф. Иво Петров, който призна, че след като беше дадена зелена светлина за прием на пациенти с планови интервенции, работата е скочила двойно. Затова и го намираме на работа през уикенда, в почивния му ден. "Ние се натъкнахме на пациенти, които за съжаление, изчаквайки да мине проблемът, бяха починали вкъщи и това се отрази доста болезнено дори и на нас", сподели той. Кардиолозите са категорични - част от тези хора е можело да бъдат спасени, ако са потърсили лекарска помощ навреме. "Около 30% от нашите пациенти не посмяха да дойдат нито за контролни прегледи, които са важни, нито за тип лечение, което също е важно", обяснява проф. Петров. Според последният анализ на „Индекс на болниците”, приблизително 30% по-малко българи с кардиологични заболявания са потърсили лекарска помощ. Здравните икономисти са категорични, че рестартът на здравната система ще рефлектираи върху бюджета. Големи сътресения обаче не се очакват. Според лекарите пък, негативният ефект от временното спиране на диагностиката и плановите интервенции тепърва ще дава своето негативно отражение. Според кардиолозите, при бъдеща пандемия трябва да се помисли за вариант, в който пациентите да имат пълен достъп до болниците, в които се лекуват.

До САЩ, Италия, Испания не се наредихме, защото тук манипулацията не беше раздута като там. А можехме да се наредим до Беларус.

Абе пробва се Радев още в началото на Шипка и кухавелника Мангъров на Слави тъпото в тъпото шоу,но никой не им се хвана.Вроследствие Родев се у...такова тотално до ушите.Като Нинова и Мангъра!

АЛО, ТУКАШНАТА, ВИКАШ ИМАШЕ ВИРУС НА БУЗЛУДЖА, А В БАНКЯ НЯМАШЕ. ХОХОХОХОХХОХО

Преди Нова година Милано, Рим, Барселона, Париж... са пълни с китайци. София не е. Никой не идва в Тиквенария, това ни спаси. Един път да имаме щастието да сме бедняци.

Ами в Русия са по бедни от нас ама мрът с хиляди! Пачему бе джанъм?

Кой мре, бе, трол безмозъчен!!! 24 на милион им е смъртността в Русия, а ние сме с 29 на милион. Швейцария са 51, САЩ са 300 на милион за сравнение. Злоба и простотия навсякъде.

Късмет, ген и ваксини. Мерките бяха милиционерски и непрофесионални. Ако в Италия управляваше Пожарникарина, досега да бяха изчезнали като народ.

Наистина трябваше да управлява Нинова, че да се тръшнете и да видиш наистина що е непрофесионални мерки. Ако оцелееш.

тулупче, бъди спокойно! Тебе те спаси Тулупа на Републиката. Върви да МУ целунеш ръката!

Мен ме управляват умни хора в бяла държава. Нинова и Тиквун са твой проблем, не ме мисли.

Ами мий си там чиниите, какво правиш в нашия форум?

Спаси ни геномът ни, вие нямате нищо общо.

Сега остава да си покажеш и дипломата по генетика, че да ти повярваме. Иначе си Ганьо.

Въобще не е ясно какво точно ни предпази от италианския вариант. Може би е дело на Господ.

Мерките на управниците плюс известна доза късмет. Ако бяха Бсп, сега още щяхме да заравяме ковчези.

Ако бсп бяха наложили същите мерки, щеше да има рев за тоталитарно нарушаване на човешките права, фашистски затвори от страната на герб.

Много неща ни предпазиха: На първо място - България има най-добрият ИМУНИЗАЦИОНЕН календар. България е първата европейска държава и втората в света, въвела БЦЖ ваксината; На второ - вирусът влезе по-късно в България, което ще рече, че вирусът е минал през много хора и е отслабнал; На трето - България не е туристическа държава; На четвърто - България не е пренаселена; На пето - средната продължителност на живота на българина е с около 8 година по-ниска от средноевропейската; На шесто - старческите домове в България са малко...

Толкова глупости си написал..... Сф, плд и вн са претъпкани със селски дебили като теб. Няма категорично доказана връзка между имунизация и вирус. Всичко е догадки. Когато имаш коморбидност, няма значение възрастта. Бг Е туристическа държава, направи справка за милионите туристи. И прочие.

Това са лъжливи и манипулативни внушения. Като:България не е туристическа държава(!) Или :вирусът минал през много хора(!) Или още по циничното : средната продължителност на живота на българина е с около 8 година по-ниска от средноевропейската... Отврат и помия!Ено затова вие няма да видите власт в България повече!

Ако по подобие на директната самолетна линия Ухан-Милано имаше и Ухан-София, професорът щеше да запее друга песен. Още повече, че д-р Годжи ИЗОБЩО НЕ ОЧАКВАЛ, че вирусът от Китай ще достигне до България. ... И стига с тази хигиена! Ако професорите не са я спазвали преди КОРОНАТА, това си е техен проблем...

Оф, не ти ли пусна вече с тези позитански простотии? Ако беше имало? Да, ама няма! Това е реалността, червен троле!

Кафявия, миенето на ръцете ли те спаси, бе?!

Голяма е злобата ви на автибългарските сволочи начело с Нинова и Радев,че в България беше предотвратена катастрофата с пандемията.Очаквахте и стопанска и политическа катастрофа,но не би!

Не, безНИКовице, камари от трупове, ЯКО трупове, виждаха само ген. Бойко и ген. Годжи.

пък все тъпанари се пънат да изплюят нещо под всяка статия , която ни дава нещо положително.

Това са онези 80% на Иво Христов + 4-5 трола, пишещи по 20 пъти.

Разумно и премерено изказване. А не разни стадни имунитети и подобни простотии, неподхождащи на мед.лице. А през това време Бсп и Ретроградев искаха да си правят предизборната агитация и, ако може, преврат. За сметка на собствения си дърт електорат, който да изпука. Предполагам, че дъртите са го разбрали това и на изборите Бкп ще се сгромоляса още повече. Особено и Галева като им дръпне 2,3%...... Пъпешът - и той толкова....

"Правилната стратегия" на щаба на полковник Годжи причини смъртта на стотици българи , защото ги лиши от навременна болнична помощ през двата месеца карантина ! "Правилната стратегия" на правителството доведе няколко големи болници у нас до невъзможност да работят нормално !!

Малоумник, всеки е имал достъп до болница!

Да, умнико, затова болниците спряха плановите операции; хората отложиха от страх посещенията в болниците; притокът на пари към болниците секна и здр. министър обеща да им плати 80% от дейността, пък после се отметна и каза, че трябвало да връщат парите...

Ти, образ, опита ли да постъпиш в болница през двата месеца карантина ?? Близък почина от сърце точно преди Великден, така, че вземи пистолет и се гръмни в главата !

За негово съжаление, не ни нареди. Изпусна печалбата, поредния имот и автомобил.

съветвахте ги да не тичат към болниците, за да им е добре и да си ходят направо в орландовци генчоооо, стратег си, мама, професор също

Нали като изтичаш в болницата, ще заразиш всички останали, кретен?

Истината е доста по-проста - няма тествое, няма заразени. Още Сталин го е казал, макар и по друга тема - нет человек, нет проблем.

И общата смъртност намалява, пък в други държави е по 3 в сравнение със същия период на миналата година. Остави заразените, гледай смъртните случаи.

Професоре защо въпреки липсата на планови инвазивни процедури има над 5% спад в смъртността по данни на НСИ? Да не се окажат надценени близо петнадесетте хиляди ангиографии със средна цена 5к., които си договорихте при овладеният съвет на НЗОК? И кога ше отвори летището? За един преятел питам?

Ангиографията е повече от 10 пъти по-малко от 5000лв. Кога са затворили летището?

Смешно е как се гърчат инвазивните кардиолози. , и как искат да манипулират само и само да не пуснат кокъла. Всеки може да види цените на инвазивните пътеки в НРД2020 или по точно анексът към него. Кокълът ще го пуснете, дори и със зъбите

Добре казано Професоре. Спомняте ли си бай Генчо?

Още един се изказа неподготвен !!! Не правилната стратегия а факта, че вирусът най-вероятно мутира няколко пъти и загуби силата си !! Друг факт, е че нямаме толкова пришълци от Китай, т.е. директно от огнището, както например са САЩ, Италия и пр. Тогава щяхме да видим как работи "правлината Ви " стратегия !!!

Ти по-подготвен ли си, Мунчо? Я да чуем каквонтине медицинското образование? Да не се окажеш склададжия?