Румен Гечев: Управляващите не идват на работа

Имат непреодолими жестоки противоречия вътре в коалицията, твърди социалистът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 1980 година Румен Гечев завършва политическа икономия във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ в София, където след това започва да преподава в катедра „Политикономия и военна икономика“. През 1987-1991 година е секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност с псевдоним „Економов“. През 1990 година Румен Гечев става член на БСП и в периода 1995-1997 година е заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов. След това се оттегля от политическия живот. През 2013 година отново е избран за народен представител от БСП. През 1996, когато Румен Гечев е министър на икономическото развитие в БСП правителството на Жан Виденов, България фалира! България е икономически разорена! През 1996 цената на 1 български лев спрямо 1 щатски долар скача до 500 лв. За по-малко от 2 месеца цената на 1 щатски долар от 500 достигна до 3000 лв., фалират 15 банки, като много българи остават без спестяванията си, трупани в продължение на години. 1 л. бензин е 1000 лв., хлябът е 340 лв.! Заплатата от 14 500 лв., т.е. цял месец сe работи за 14 л. бензин (заплата от 32 лв. на месец по днешни цени на бензина). Цената на салама - 8500 лв., захар - 1700 лв., олио - 950 лв., Средната заплата пада до 5 $.

ДЕФИЦИТ; ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНОТО БРЕМЕ през 2019 г. ще се увеличи с 3.4 МЛРД. ЛВ.; През 2020 и 2021 с още 3.8 МЛРД.ЛВ. Заложили са НАМАЛЕНИЕ на приходите като % от БВП; Заложили са намаление на ръста на БВП до 2021 год. СВЕТНА ЛИ ВИ ЧЕРВЕНАТА ЛАМПИЧКА: "За 2019 г. е разчетен ДЕФИЦИТ 0,5% от БВП... ...  ПРИХОДИТЕ И РАЗХОДИТЕ за периода (изразени като процент от БВП) БЕЛЕЖАТ СПАД съответно при приходите от 37,7% до 35,8% и при разходите от 38,2% до 35,8% за периода от 2019 до 2021 г.... През 2019 г. НОМИНАЛНИЯТ РЪСТ В ПРИХОДНАТА ЧАСТ на бюджета спрямо очакваното изпълнение за 2018 г. е от около 5,6 млрд. лв., като РЪСТЪТ НА ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ПРИХОДИ Е над 3,4 МЛРД. ЛВ. ... През 2020-2021 г. РЪСТОВЕТЕ В ПРИХОДНАТА ЧАСТ на бюджета спрямо предходната година са съответно около 1,7 и 2,1 млрд. лв., от които РЪСТОВЕТЕ НА ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ПРИХОДИ СА около 1,8-2,0 МЛРД. ЛВ."?!

ГЕЧЕВ, една от грешките на прехода от „социализъмът” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщините Ви.

ГЕЧЕВ, една от грешките на прехода от „социализъмът” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщините Ви.

Епъ той бацето прави една фотосесия в Америка, друга в ООН, после се занимава да приема еврейските си колеги, туй ти ми, онуй ти ми... ... и в игри и закачки - коалицията му се разпадаааа :)

Румен Гечев със сигурност лъже за 45-те милиарда, освен ако ги е смятал с партийния калкулатор, който също лъже.

А ти къ гу сметна?

3евзек

Няма нужда да се смята. Пише в закона колко е.

МУШМУРОК, И КОЛКО Е ЗАПИСАНО??? ГЛУПАЧКА

Мушмороче, "лъжи" се опровергават с числа: "Изразени като процент от БВП при приходите за периода 2019-2021 г. се наблюдава тенденция за спад от 37,7% до 35,8%, а в номинален размер се увеличават, като от 43 857,0 млн. лв. за 2019 г. се очаква да достигнат 47 582,3 млн. лв. през 2021 г. Разходите, изразени като процент от БВП за периода 2019-2021 г., също бележат спад от 38,2% до 35,8%, което представлява средногодишна консолидационна стъпка от около 1,2 пр.п. от БВП и имат основен консолидационен принос за постигане на целите за дефицита. В номинален размер разходите се увеличават, като от 44 457,0 млн. лв. за 2019 г. се очаква да достигнат 47 582,3 млн. лв. през 2021 г." С 43 857,0 млн. лв. ще разполага правителството!!!

те са на ненормиран работен ден!

На снимката виждате Румен Гечев - Министър на икономиката в Правителството на Виденов. Човекът, отговорен за 320% инфлация и ограбване на спестяванията на почти всички българи. Персонално отговорен за фалита на 16 банки - цялата банкова система на България. Не, този човек не е затворник. Той е депутат от БСП в момента.

Какви 320%? Основният лихвен процент на БНБ беше 300%. А инфлацията - с една нула повече - около 3000%.

"... вчера сме били свидетели на нещо уникално - три комисии едновременно, за първи път в практиката на Европа, разглеждат бюджета на страната си за 2 часа и половина." Пише се "Бай Ганьо Банкянски Финансист" :( --- "Ако той / В. Симеонов / не подаде оставка, трябва да подаде оставка Борисов и цялото правителство..." Дано Винкела-воденичният камък, устиска и не хвърли оставката си!

Важното е заплатата и трудовия стаж да вървят, облагите да се трупат, извънредните да ги има -останалото - кучета го яли...

Нали другаря Борисов казвашe: Управляващите трябва да си подсигуряват кворума.

Абе, Гечев, те и да идват в НС да не мислиш че работят? Пък и каква и колко работа могат да свършат? Калинки, позьори и малограмотни малоумници! Става каквото каже онзи другият олигофрен, от Банкя, а те само вдигат ръце или натискат бутоните, както им нареди Гуменката.

Искам на власт Корнелия и оня Кара...как беше( дето ,когато и да го видя, умирам от смях). Тях си искам.

Ами то и с Вожда Тиква е голям майтап! Особено, когато си чеше топките през джоба. И то майтап, майтап, ама нали знаеш на гол г..., какво е?

БСП+ДПС искат да предизвикат политическа криза. Смешните депутати от ''Воля'' им пригласят. Пази боже, при евентуални предсрочни избори да спечелят мнозинство. Тогава управлението на ГЕРБ (което също НЕ ми харесва) ще ни се стори красота. Хора, мислете с главите си, опитайте да помните малко по-назад от вчера.

Крайно време е когато депутат не се регистрира на заседание да му режат от заплатката за съотвения ден. Да видим дали бсп ще съботират заседанията.

Отдавна и м ги режат. Щяха да идват на работа, но само ако разчитаха на едната заплатка.

За 3500 лв. на месец заплата на 240-те тупани от Парламента трябва люто да бъдат санкционирани !! За всяко отсъствие - санкция !! Откъде - накъде ние ще си понасяме наказанията, а те ще си пируват по барове и ресторанти като Волен Сидеров, БСП-рите и много други и след това ще се редят на опашката за чекове от 3500 лв.?! Погледнете в парламентарния Петък не могат да съберат дори половината от депутатите !!

То пък Вие идвате ЧБ

Целият цирк сега е заради т.н. патриоти,които много добре знаят,че при едни предсрочни избори ще са вън от НС!Това е!

Те БСП и ДПС по принцип нямат право да са в парламента защото са антибългарски партии. Най-добре ще е на следващите избори въобще да не бъдат допуснати до участие.

Проблемът е, че всички са от БСП - спомнете си.

некадърник

Първо изгонете хитлеристите и оня червен олигофрен , където го хванаха да купува цигански гласове ! То всъщност това ви е електората, прости хора и купените цигани !

Добруджански суджучец хапваш ли си?

Всичко това се случва защото сме радетели на едни БУДА-ли!!!

Добре е да си припомни г-н Гечев кави ги надрони той и неговия началник жан Виденов преди 23 години. И сега този акъл седнал дадава. Да с емаха. такава пасмина - в затвора. Забраната да заема публични длъжности е най-малкото, което трябва да им се случи. БСП + ДПС саботират работата на НС. така са решили - ОК. Но после да не им е криво когато им го натякват. Те и тия и ония са абсолютни гьон-сурати, но като е така крайно време е да им наврем мутрите в лайната. И още нещо. БСП се кани да ни управлява. БСП иска да свали законно избраното правителство. БСП иска политическа криза. ОК. Но ако не дай Боже стане така че бСП+ДПС да дойдат на власт ( то няма с кого друг) този тъпанар и неговата началничка Курнела да сои спомнят и за уличните протести и за кворума в залата на НС. Щото тогава на тях ще им въртят същия номер. Те какво си мислят че ще им с еразмине ли. А сега когато има кворум - тогава. И когато с епояви кворума кой с ерегистрирал, регистрирал. А който не - да го духа.

ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, КАТО ВИ МЪРЗИ ДА РАБОТИТЕ , НЕ СПЪВАЙТЕ ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ ! МАХАЙТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, ХОДЕТЕ СИ В СИБИР , ПРЕДАТЕЛИ !

а и да не забравите другите комунисти - б отбора си герб да си вземете

ТИЯ НЕ РАБОТЯТ ,ОНЯ ЕВРОПЕЕЦ ВИНЕТУ ПОСРЕЩА "ГОСТИ" ...СТАНАХМЕ ВТОРО КАЧЕСТВО В ЕС И НА ТИЯ ТИКВЕНИЦИ ИМ Е ВСЕ ЕДНО ЗА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН

дръжте фронта че ако и вас разбият оставаме без надежда да се измъкнем от блатото в което ни потопи герб,виждате как са впрегнали всичко, и медии и вътре гергов и продажници да ви разбият и така да царуват вечно.

другарю, то с държане на фронтове не става! става с акъл и почтеност, а румен-гечевската партия не притежава нито едното, нито другото. на мен, лично, ми писна от трън, та на глог...

А във форма 76 ще имат ли присъствие?

И Хюлет Пакард каза сбогом на стабилната ни Родина! Браво Баце, браво Буда, браво Борисов!

tonk11

Това ли е болката? НР? Я се заинтересувай малко кви са причините и после драскай!

кой беше румен гечев? ааа, да-сетих се! и с такива ли "лица" и "капацитети" бсп ще преборва и сменя другите "лица" и "капацитети"?!

що? с мутрите от герб ли ще "просперираш"?

не, бе, искам си румен гечев! нека втори път настъпим тая мотика, пардон-тоя "професор"...

Не ти ли стига дето три пъти настъпваш мотиката с Вожда Тиква?