Проф. Гайдарски: Мерките са хаос, как се правят 11 000 теста на ден в едва 60 лаборатории?

Бившият министър попита как студенти по медицина могат да се обучават онлайн и изтъкна, че птичият грип не е бил по-малко опасен, но сега има политика

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обе да се'''''''

На тоя кой му е дал диплома? Птичия грип се предава само от птици на хора, а не от човек на човек. При открита заболяла птица се избиваха всички във фермите. Кво предлага да избием учениците при открита зараза в училище ли?

Желязната лейди Маргарет Тачър: Социалистите и комунистите са най-безсрамните хора на света. гаЙдарски, маНгъров, радеФ, кОрнела, манолОва и т.н.....едни и същи безсрамни отпадъци!

една здравна система, съставена от търговски дружества, да е ефективна ? Отговорът е отрицателен, понеже при търговските дружества, основен е търговският интерес. При социализма след приемане в болница те лекуват колкото време е необходимо и то за всички заболявания, които имаш. Сега в болниците гледат колко пари ще дадеш, след което час по-скоро те изписват. Ами частните болници ? Те просто не подлежат на коментар. В крайна сметка какво му е хуманното на сегашното здравеопазване?

Тестовата мафия заповяда да надписваме яко " заразени"!! Складовете с тестове са пълни!! Не бива да залежават!!

УМРЕЛИ ОТ КОВИТ. НЕ СЕ ИСКА МНОГО ПРОСР НОМЕРА ПОТ РЕЗУЛТАТА ОТ АУТОПСИЯТА СЪС ОИТОИСА НА ПАТОЛОГА ПЪК КОЙТО СЕ ИНТЕРИСУВА ДА СИ ПРОВЕРЯВА ЗА ДРУГИ ЗАБПЛЯВАНИЯ НА ЧОЧИНАЛИЯТ. КАТО НЯМА АУТОПСИИ ВСЧКО КАЗАНО Е ЛАЛАДЖИЙСТВО

Кукунчев защо не каже колко са сертифицираните лаборатории? Щото тест може и на спирката в Христо Ботев да му направят на кукунчев, ама дали резултатите са достоверни?

Целият свят стигна до извода,че училищата са основния развъдник! Само нашите пръчове си чоплят носовете там горе и гледат отвисоко как мрат учители,родители,бабите и дядовците им,как децата невинни душици са пратени да се борят с непознат,нелечим вирус! И какво,като дечицата го изкарват безсимптомно? Най-новите изследвания са,че вируса и при безсимптомните остава поражения за цял живот!Какви,още не се знае! Говори се за поражения на цялата нервна система,на мозъка,които ще се прояват в по-късна възраст! Обричаме ли децата или не??? Кой ще даде отговор???? Тия,отдалечени от народа толупи горе???? Та на тях им пука само за гласоподаватели,крадене,комисионки,далавери!!! Убийци!

слушаме, освен ако са с пагони

В България да има 185 лаборатории, който да тестват за корона вирус....ХАХАХАХХАХАХАХААХАХ, това някакъв майтап ли е . Ако работят повече от 40 лаборатории на територията на страната надали...

Комунистът си остава комунист. Вари го, печи го, разстрелвай, сечи, костите си остават белязани. Първо му дай да всява паника, страх и беззаконие. Пък хората, правилата и законите остават някъде в нищото. Дай му да бъде обслужван по съветски, за да продаде и майка си. Когато и да го затриеш, все е късно. Господ да накаже евреите и германците, че го създадоха и разпространиха сред неграмотните азиатци..

е червен гъзоблизец, путинодупец, позитаносвирец! Защо ни показвате тези отрепки?!

Поредния червен боклук се упражнява не тема пандемия! Защо бе професоре ,защо и ти се нареди до тези дето дрънкат простотии и разводняват темата?!?!

вземи си хапчетата и не обиждай професора, що ще eбa пyтkaта майчинa

да серем в устата на майка ти сифилистична

Желязната лейди Маргарет Тачър: Социалистите и комунистите са най-безсрамните хора на света. майната Ти комунистическа!

Лабораториите са... 65... ОФИЦИАЛНО, които тестват, но де факто са... 185 онези, които подават информация, така е рекъл Кунчев:)))?!? Та, какво точно е казал Кунчев??? Можели някой да... разшифрова смисъла на думите му:)))?!? Лабораториите, които споменава да не са най-вече в... мечтите му:)))?!?

Разшифровам. Официално 62 лаборатории - това са юридическите лица тоест фирмите, но една лаборатория (фирма) има няколко филиала, в София, Пловдив, Перник и т.н. така реално се изследва на 185 места общо.

не става и така да е ...не става....работещи пунктове няма примерно вПловдив повече от 10 , то няма, къде ги видяхте 60, на хартия може...няма повече от 40 работещи пункта. В Пловдив има не повече от 10 може и толкова да няма.

Когато аргументите са слаби, недостатъчни, нелогични, неверни и т.н. просто ги заменяш с огромно КОЛИЧЕСТВО! Само че това което се случва е реалност и всеки ден умират хора дори и такива дето са ти повярвали на чувала с глупости!

РS Коментара ми е насочен към долу стоящите блудсвоизляния!

Средно това са по 183.3333 теста на лаборатория. Не знаем какъв е капацитета на всяка , така , че не е невъзможно.

Г-н Гайдарски е прекалено интелигентен, за да се може да влезе в сегашното правителство, или просто говори така, защото не е в него и не е получил съответните указания. Каквото и да е, във всичко, което казва, има резон. Докато от НОЩ само обявяват без каквито и да е адекватни обосновки. И след 2 дена се обръщат на 180 градуса, защото "ситуацията е динамична". С маски - без маски, навън, само вътре, ресторанти-няма ресторанти, карантини - няма карантини. Как така за 6 месеца не измислихте някакъв план, по който да върви държавата, бре?!? Пак казвам - изпълнявам каквото ми казват, просто защото съм част от обществото, а не защото съм на мнението на тези от НОЩ. Но аз моята оценка за работата им ще я дам през месец март. Забелязали ли сте, че в момента медиите ни играят страхотен цирк. За фронтмен на хората, критикуващи правителството са поели на вълната човек с говорен дефект(абсолютно умишлено) и го дават навсякъде с идеята да го осмеят. На последните интервюта ако забележите водещите, директно задават въпроси тип гестапо - все едно човека е дошъл на разпит. Дискусия-липсва. С една едничка цел - дискредитиране на всеки, който е против вездесъщите мерки! Най-смешно ми беше, като в последното предаване бяха изровили какво бил казал преди шест месеца, и че сега е бил на друго мнение. Абе, журналисти - хайде кажете ми за последните шест месеца от НОЩ колко пъти си сменяха мнението? Твърде рядко се чуват адекватни гласове, и определено това е целенасочено!

Помните ли, когато ежедневно имаше пресконференции? Идиотските и безкрайни въпроси на мисирките? Затова няма обосновки! Или вярваш на щаба като нормален човек, или се изстрелваш в облаците на конспиративните теории, заедно с идиотите и ставаш неуправляем и манипулирано зомби!

що ли съм съгласен с тоя професор

Щото си глупак като него.

Инженерче

Борка, класираш се за финала на състезанието за най-глупав коментар по темата! Мисля, че няма смисъл да обяснявам защо!

Борка, Борка, не може всички да са от... тикверастката интелигенция, от която явно си и ти, нали:)))?!?

Простотията ври и прелива в тия коментари, които са извадка на обществото за жалост. Как може 21-ви век да се говори за конспирация и да се отрича вируса като има доказателствa на практика във всяка страна. Навсякъде ли има конспирация? Всички правителства и всички хора с власт ли лъжат навсякъде? Едно е безспорно - вируса е реален, опасен и е много пъти по-смъртносен от грипа. Всичко друго е плод на селяндурщина себезалъгване, за да се почувства Бай Ганя по-добре, че той все пак разбира нещо и има някакъв контрол.

щО Е КОНСПИРАЦИЯ ? тОВА ЧЕ НЯКОЙ КАЗВА ЧЕ НЯМА ТАКЪВ ВИРУС ИЛИ ЧЕ Е УМИШЛЕНО ПУСНАТ ? кОЕ Е КОНСПИРАЦИЯТА ?

Като е толкова опасен, що не сме измрели до сега? 1000 умрели уж от него, за колко месеца вече? Къде са тъпите чували с трупове на оная плешива продажна мишка бе, хуй сплескан?

но оправия с простотията няма...Вирусът ще отмине...простотията ще си расте...

Тикверастки, точно, защото сме 21 век, за това и всичко, което някой се опитва да налага като мнение би трябвало да се подлага на съмнение:)))! Дано да не си чак толкова прост и да не може да разбереш, за какво ти пее... радиото, защото примерите не са един или два:)))!

Ако никой не отиде да му правят прословутите PCR -тестове...ще спрат да се появяват и "заразени" от коронавирус. Но щом като има "послушковци" дето се шашкат от нищо и ходят да си правят тестове...разбира се,че "заразените" с коронавирус ще се увеличават... Умрелите-също...разбира се само от групата на тези, които влизат в болниците за "лечение"...

ЕТО АЗ НИКОГА НЕ СЪМ ХОДИЛ НА ПСР ТЕСТ.НЯМАМ ИЗЛИШНИ 120-130ЛВ.

Българските медици първи в света успяха да направят 2 милиона PCR теста при закупени 1 милион! САЩ, Китай и Русия искат да закупят патента!

ЗАЩО ДА НЕ Е "ВЯРНО" , ЩОМ МЕДИИТЕ НА ШИШИ ГО КАЗВАТ ?

О, почакайте малко, защото нищо още не сте видели или, както някой казваше... най-доброто все още предстои:)))!

Желязната лейди Маргарет Тачър: Социалистите и комунистите са най-безсрамните хора на света.

Ot kade imate tazi informacia?Niakoi link ako vi e lesno.Blagodaria.

Трябва да бъде бит и ебан публично! И тоз невнятник е бил министър?!!! Народе!!!

Ей, герберастки боклук, ти си обикновенна клавиатурна проститутка! Кой народ се опитваш да призовеш? Та той, НАРОДЪТ се чуди как да изгони работодателя ти от министерското кресло бе, боклук!

Група адвокати планират да съдят Световната здравна организация (СЗО) за заблуждаване на света относно колко опасна е пандемията от Ковид-19, както и за мерките предприети за овладяването ѝ, които според адвокатите са нанесли сериозни щети върху живота на хората и световната икономика. Инициативата идва от д-р Рейнер Фюелмих - адвокат, известен със спечелени дела срещу Дойче Банк и Фолксваген. Според него “кризата от коронавирус” трябва да бъде преименувана на “измамата коронавирус” и главните виновници да бъдат осъдени в дело за престъпления срещу човечеството, сравними с Нюрнбергския процес. Фюелмих публикува видео в YouTube с детайлно обяснение за исканията си. Видеото в последствие бе свалено от платформата. “Първо - има ли пандемия от Ковид-19 или само пандемия на PCR тестове, по-точно, резултат от PCR тест означава ли, че индивидът е заразен с Ковид-19 или няма нищо общо с инфекцията от Ковид-19?” "Второ, т.нар. мерки против коронавирус, като затварянето, маските, социалната дистанция служат ли да защитят хората от коронавирус, или единствено служат да всяват паника, за да вярват хората, че живота им е застрашен без да се питат, така че в края на краищата фармацевтичните и технологични компании да печелят огромни суми от продажбата на PCR тестове, други тестове и ваксини?" “Вярно ли е, че немското правителство е лобирано, повече от всяко друго правителство, от главните герой на така наречената пандемия от коронавирус? Германия е позната като особено дисциплинирана страна и е трябвало да служи за модел за подражание на света, със своето стриктно и следователно успешно придържане към мерките за коронавирус.” Освен въпросите Фюелмих обявява, че е изслушал огромен брой мнения на учени и експерти и ако докаже, че PCR тестовете нямат нищо общо с инфекцията Ковид-19, хората, които са попаднали под мерки за ограничение на коронавируса имат право на обезщетение. Накрая адвокатът твърди, че ще съди виновните за престъпления срещу човечеството.

На 3-ти ноември ще се реши всичко. Спечели ли Тръмп -маските падат и коронавирусът си отива изведнъж,така както"дойде". Но ,ако спечели Байдън и соросоидите от Световната Дълбока Държава...тогава и на кучетата и котките по улицата ще поискат да нахлузят маски... При всички случай обаче-първо в САЩ, а малко след това и в останалия Свят ще има дълги и продължителни граждански войни,както и други въоръжени конфликти...

ГЛЕДАМ УМНО МОМЧЕ СИ, НО ТИ ЛИПСВА АНАЛИТИЧНОТО МИСЛЕНЕ ЗА ДА СЛАГАШ ТРЪМП В ИГРАТА! ТРЪМП Е АУТ БАТКА!

Орлин_Данев

до ТРЪМП Е АУТ! (нерегистриран) Нищо подобно. Ще видиш какво ще се случи на 3-ти ноември. Нито Тръмп ,нито Байдън ще се признаят за "победени". В САЩ ще започне дълга и кървава Гражданска война....Ще се разделят на отделни щати и градове...

Е, няма да стане точно така. Мога да заложа колкото искаш на това! ;) И съм убеден че познавам щатите по-добре от теб. ...но иначе с доста от другите ти постове съм съгласен!

Груйо, само да не стане така, както стана с Брекзит-а и с... първото избиране на Тръмпи за президент, че доста тикви ще ядете хурката за... пореден път:)))!

oh ,ti umnika

оБРАТНОТО Е .пАДНЕ ЛИ тРЪМП КОРОНАВИРУСЪТ ЩЕ Е РАЗОБЛИЧЕН !

дъската ти хлопа, ДЪСКАТА в празната червена кратуна.

Професор Гайдарски трябва да бъде съблечен гол, намазан с катран и посипан с пера за назидание. Заради него сега няма лекари. Той е автор на една наредба за специализация на лекарите действала повече от десетилетие, която ги обричала на труд без пари и 4 години живот в мизерия и недоимък, ако не емигрират. Ти, световно безизвестни професоре, без нито една статия с импакт фактор носиш най-голяма вина за сегашната криза!

Настана време, всеки тъпak ползващ Интернет да си мисли, че знае повече от университетски преподаватели - доценти и професори. Боже пази България !!!

Много професори и всичките на различно мнение. Учили по различни учебници. Съсипаха нервите на хората от противоречия. Как да вярваш и да ги уважаваш?

Професор Гайдарски е светило в българската и европейската медицина и към думите му следва да се подхожда с респект и уважение! Не политизирайте изказването му ако не го познавате или не сте чували за него! Дори политическият му опонент от СДС- проф.Чирков навремето изтъкна професионализма му с огромно уважение! Не ви пожелавам да се запознавате с него по професионалните му занимания , но ви моля да чуете КАКВО КАЗВА ЗА МАСКИТЕ! В тоя ред на мисли, почти е кощунство да споменавам името на онова мекотело Мангъроф, но вие може да направите сами сравнението!

В българската може да е светило. По света е кръгла 0/нула/ точно колкото са статиите му с импакт фактор.

Ти си ikonomist колкото аз съм ПАПАТА! Ако не си мангъров/ нарочно с малка буква/ си просто някое некадърно докторче!

Освен, това съм гърбав и нямам зъби и съм едноок. Но пишман професорът продължава да си има 0/нула/ статии с импакт фактор.

Към фалшивия икономист! Бъди здрав, но ако ти се наложи той да те лекува, му предложи да го прави със статиите на някой като тебе!

Това е един от на-добрите , най-компетентните и най-талантливи хирурзи в Европа. Ако знаете какви уникални опарации е извършил(говоря за хора, които лично познавам) Невероятен специалист. Престанете да плюете и да злословите по негов адрес.

Коремен хирург, точно като Мутафчийски.

Гайдарски е хирург а оня в черната униформа - КАСАПИН!

Там в тази партия всички са Експерти, няма начин да е по друг начин.

Имам лични впечатления. Преди години заведох майка ми в частния му кабинет срещу голяма сума, разбира се /професор/. Той беше зает да дава консултации по телефона и претупа прегледа. Тъкмо бяха простреляли Манол Велев, който се оказа много по-важен. Е Малнол вегетира доколкото знам, а майка ми почина 5 месеца след това. А какво друго да каже сега като е от БСП ?

Та казваш 70 лв. за преглед включващ и ехограв е голяма сума? Ами ходи при МангъроФ са нищожните 200лв., пък е и СПЕЦИАЛИСТ!

Хахаха, за пореден път цялата тази ситуация беше направена на Пух и Прах. Ето че и екс Министър, открито казва некомпетентността на нашите експерти, парламент и лъжите в медиите. Все повече се вижда манипулацията. Бойко ако обещае 1000лв мин заплата може и да го преизберат но сега е пътник в ковчег за Ковид труп.

Няма начин министър на БСП да политизира и този въпрос с цел по-бързо идване на власт.

Този не стана ли министър, за да си направи частната болница?

"Междувременно обаче главният здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че това са "откровени лъжи", тъй като 65 са лабораториите, които са към заповедта на МЗ, но реално информация идвала от 185 лаборатории..." Мунчев,май лъжецът си ти. Само описаните в заповедта лаборатории дават меродавна информация, която трябва да бъде потвърдена от Националната лаборатория. За справка - извадка от заповедта на министъра, точки 7 и 8: "7. Провеждането на високоспециализирано медико-диагностично изследване „Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19“ се извършва в определените за целта лаборатории в лечебни, здравни заведения и регионални здравни инспекции, съгласно Приложение № 3. 8. Всички съмнителни/неубедителни резултати от проведено високоспециализирано медико-диагностично изследване „Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19“ в лабораториите по т. 7 се изпращат за потвърждаване от Националната референтна лаборатория „Грип и остри респираторни заболявания” на Националния център по заразни и паразитни болести."

Не човек-комунист

Да само в ГЕРБ са умни и красиви. Като вашия 200 килограмов слон.

Е как така хем да не работиме, хем да купуваме маски. Пък даже и да ги сменяме често. Не можах да го измисля. Може би затова не съм министър...

Инфекцията с грипен вирус А (Н5N1) при хора може да причини тежко заболяване и смърт Хората се заразяват при: директен контакт с инфектираните птици (болни или носители на вируса). Най-често това става при по-продължителни и интензивни контакти, напр. свързани с грижи за домашни птици; при контакт със замърсени от птиците предмети и повърхности; при контакт със секреции и птичи тор, където концентрацията на вируса е много висока. ТОЯ Е ЗА ЛУДНИЦАТА, ВСИЧКИ ЛИ БЪЛГАРИ ГЛЕДАТ КОКОШКИ У ТЯХ БЕ ДЯДКА?

Тикво, не всички гледат... кокошки, но почти всички май имат контакт с хора, които го правят по един или друг начин, не мислиш ли:)))?!?

Боже, скъсаха се да дават акъл, когато не носят отговорност.. такова ломотене се е развихрило... умник до специалиста и обратното.. спрете се бре хора, като не помагате, не пречете.. ееее...

Специално в този вирус се намесиха и други сили дааа един милион трупа - природни сили се намесиха тъпак

В клона на ОББ Монтана има няколко положителни проби за Ковид на служители, но клона на ОББ ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ. ЗАЩО НЕ СА КАРАНТИНИРАНИ, НАЛИ СА КОНТАКТНИ?????

Изпрати сигнал до РЗИ Монтана

Как защо??? Защото... парите им го говорят, та за това:)))!

А БЕ ДЕМАГОГ - ПРОЯВИ МАЛКО КОЛЕГИАЛНОСТ СПРЯМО КОЛЕГИТЕ ТИ КОИТО ДЕНОНОЩНО ЛЕКУВАТ ХОРАТА . НО КАКВО МОЖЕ ДА ОЧАКВА ЧОВЕК ОТ КОМУНИСТ . НЕ Е ЧОВЕК А ЖЕЛЯЗО - НАЙ- ЛОШОТО Е ЧЕ НИТО ЕДИН КОМУНИСТ НЕ Е ЧОВЕК .

Абе те лекуват и даже взимат заплати за това, ама май да излекуват не могат. Веднъж съм ходил като пациент преди много години при този на снимката и ме излекува. С преди това бях при няколко демагози лекари, които не лекуваха без никаква полза. Така че кой е демгога дето по цял ден работи и лекува дълги години и кой за половин час ще те излекува, по-добре да оставим да го кажат пациентите.

На някои тука, ще им трябват много години да пораснат до върха на обувката на Професора

Особено проф. Балтов, с неговата НИСКА диплома на медицина и други с политически назначения медици калинки.

ГЕРБ ни води към гибел: Студентите по медицина учат онлайн, но тенис турнирът ще е пълен с публика? А здравният ни плаши: Чакаме по 700 жертви на ден

tonk11

Даваш ли си сметка, че студентите ходят по задължение а на тениса отиваш по желание?

Някой може ли да даде информация ,колко теста общо са направени от началото на пандемията,,и на колко човека

680 744 До вчера общ брой тестове, в системата влиза само по един път на човек, ако един човек си прави 10 теста, в системата се отчита само един, засичат се по ЕГН

За какъв период от време е невъзможно да се дублират? Защото не е невъзможно някой да се зарази 2 пъти Ако е само за ден , какво пречи да се впишат тестовете на лица от предходни, на следващият ден (примерно)...или пък след седмица?

и не малко хабилитирани лица си позволяват мнение по въпроси по които нито са компетентни нито са подготвени. И после чакаме от такива адекватни решения.

Само война и после военен съд! Да оттървем бъдещите поколения от тиранията на старчоците, които са окупирали живота им. Чудовища!

Тоя издухан комунист от къде го изкопахте, да дразни хората с лъжи и простотии

Дървен философ, .. Какъв министър на здравеопазването е бил, като не знае елементарни неща по отношение на обработка на лабораторни проби ? Не си спомням да е имало разписани алгоритми за овладяване на птичия грип. Или само ще плюем Правителството, за да сме на гребена на вълната ? Или защото вече никой не ни одобрява !

как ще си спомниш нещо, което не си занаела? То и Борисов, на когото си фенка, също не знае много и затова и той не си "спомня". Компенсира със сценки и етюди, на които никой не вярва, освен ЕП - така им е по-изгодно.

я кажи като много знаеш, как се процедираше с болните от птичи грип, защото Гайдарски прави сравнение на Ковид19 с птичия грип!

ако ще и 10 Covid-а да изкарам! Първо защото почти сигурно ще ме заразят - я от теста, я на опашката за тестове. И второ, защото на тези тестове изобщо не може да се разчита - общо-взето показват нивото на река Дунав в сантиметри.

ама те "управляващите" не могат да смятат до толкова, така че тях това не ги бърка. Да го мислят и преживяват сравнително умните...

tonk11

Коя математика не излиза? Я сподели щото математиката е точна наука и не може да не излиза.

правителствено-политическата математика, има разлика от ортодоксалната.

11000 теста на ден по 60-100 лв/ако това е ниска цена/ . са 660000-1100000 лв на ден. Оня вика можем и по 20 000-30 000на ден да праим. Тоест ше праим минимум по 1 200 000/2 000 000- 1 800 000/ 3 000 000лв на ден , чакълък народна пара /и от бюджета и от личните на населението/. Бе вий луди ли сте!!!!!!!!!!!!!!

tonk11

Ми прави лаборатория и изкарвай пари бе. Кой те спира? Давай.

Абе гайда ли си, тупан ли си не знам, ама като беше министър ти каква я свърши освен да си присвоиш една болница та сега знаеш всичко и даваш акъл. пп Това се отнася за всички многознайковци и лизачите журналисти ,който им дават трибуна .Как пък никой не ги попита те какво са направили.

След като си толкова "компетентен" я кажи коя болница е присвоил ?

Спокойно, схемата е известна отдавна - всичко опира до това кой оповестява информацията и как получава данни. Нали преди години изловиха така снегорините - един и същи е регистриран в няколко общини и така като ти обявят, че 200 снегорина са в готовност, в действителност са 50. Същото е и с лабораториите и резултатите - не са 185 лаборатории, а 60, регистрирани по 3 пъти...и не са 11000 теста, а 4000 теста, повечето регистрирани по 3 пъти. И новозаразените не са 2200, а 700 - останалите позитивни резултати са от втори,, трети, н-ти тест на едни и същи лица. Гледайте бройките заети легла. Въпреки че и там едно легло може да се регистрира от няколко болници/отделения, но ми се иска да вярвам, че изкривяването на данни не е толкова фрапантно.

И така в Германия, Италия, Чехия, Словакия, Индия, Пакистан, Чили, Мексико, Сингапур, Австралия, Русия, Япония, Бангладеш, абе целия свят

Тъпако, не знам за другите държави, но наскоро в Германия беше обявено, че дори и в най-напечените дни на първата вълна от... "смъртоносната коронка", леглата в интензивните им отделения никога не са надвишавали заетост от... 25 процента на обща база!!!

Бе много разбираш от медицина бре,отворко.Нерде Ямбол,нерде Стамбол,от снегорина до лабораторията.Бе много поучаваш,бесакаш си свидетел и ежедневно из лаборатории,здравни заведения и отделения.Изкривено ти е съзнанието,дрОгарю.

tonk11

А правиш ли сметка,че една лаборатория има повече от 1 клон? Май не! Я сега пак смятай ако можеш.

Като беше министър на здравиопазването със какво ще се запомниш бе,северозападняк? Защо не махнахте тогава търговските дружества от здравните заведения,а сега ревете при ГЕРБ,сакаш те са го наложили.И ти като Мангъра почна да мешаш гриповете с КОВИД-19,сякаш не ти е ясно,че птичия грип се появи и изчезна за 3-4 месеца,а това"групче" даже светилата в света по медицина не могат да вземат точните решения.А колкото до лабораториите за тестовете са вече 180,а не като преди 3-4 месеца 60 на брой.Защо лъжеш като дърт циганин,бе дърт пергиш,вместо да си гледаш старините.Вече си минал 80 год.

Щот е червен боклук