Проф. Асен Асенов: Санкциите по закона "Магнитски" не подлежат на обжалвания

Това е опит да се помогне на България да се избави от оковите на корупцията, каза преподавателят в Американския университет във Вашингтон

Обратно в новината

Коментари - Проф. Асен Асенов: Санкциите по закона "Магнитски" не подлежат на обжалвания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Горкият ''професор'' дето бърза да приказва без да се е запознал както и от където трябва че не е като да пишеш ''професорат'' ползвайки чужди писания...

Пеевски каза,че не е съгласен и ще обжалва!Ха-ха-ха!

"Конкурса" са за закопуване на изтребители е нагледен пример за корупция, правилата бяха променяни три пъти за да се осигури победата на Ф16 (платено без да е пито). Харватите си напазариха за същите пари 12 френски (ЕУ) по модерни изтребителя и ще ги получат преди България да се сдобие с Ф16

Санкции може да налага само Съвета за сигурност към ООН. САЩ налагат "санкции" продиктувани от техните национални интереси и по тяхното законодателство като "изискват" целия свят да се съобразява с законите и интересите на САЩ.

Защо сега? Въпросът е уместен. Имат информацията за Пеевски и Божков, а и за третия, от години. Някои сравняват наказанието по Магнитски с атомна бомба. Случайно ли съвпадна атомната бомба със служебния кабинет и предстоящите избори, какво наложи това? Според мен атаката е срещу Божков, а Пеевски и третия са ударени като страничен ефект, за замаскиране на удара срещу Божков и за да са удовлетворени всички, доколкото може. Около 90 процента от ударените фирми са на Божков, на Пеевски са пет-шест. Като че ли е обхваната цялата дейност на Божков, а на Пеевски не е, така ми изглежда. Извънредните обстоятелства, предизвикали атомната атака е дейността на служебния кабинет и най-вече на вътрешния министър. Американците са видяли заплаха за завземане на държавността от хора, приближени до Божков. Началник на кабинета на МВР не е безобидно назначение, а смените в органите на сигурността не беше ясно до каква дълбочина можеха да стигнат и с какви и чии хора можеха да бъдат заменени сегашните. Божков категорично подкрепяше протестите. Служебният кабинет следва протестната вълна. Атомната бомба върху Божков прекратяват влиянието на Божков, а и очакванията на някои среди от възможността за връщане на Божков на бял кон. Това щеше да е възможно, ако пресположим оставка на прокурора, отпадане на обвиненията срещу Божков, връщането му щеше да е подобно на връщането на Царя. Не казвам, че той щеше да ни насочи към Русия, но може би не го изключват! Божков между впрочем сам привидя атаката срещу себе си като политическа!

Слушах обясненията и ако правилно съм разбрал, за да се стигне до такова решение, се преминава през три инстанции. Първата са американските тайни служби, в сътрудничество с чужди служби, информация от чужди институции и НПО, второто ниво е американските държавни институции, в случая министерство на финансите, и третата е конгресът, като трябвало да има консенсус между двете партии, според Елена Поптодорова.

харесва ми тая логика, а и се вижда че работи - няма трикове с адвокати и отлагане на дела, всички знаем че си виновен, айде на кладата. като се замисли човек, за какво изобщо са ни съдилищата, да влачат дела с години? не може ли за всички престъпления така, не само за божковците и прасчовците? не може ли да си имаме един щатен американец, да го наречем за кратко губернатор, който да наказва лошите, разбира се само с нужните доказателства ?

имаме си американски губернатор, който е и.д. американски посланик. А как ще събираш доказателства и кой ще прецени дали са правилни и в чия полза са

това беше сарказъм , за който не е разбрал.

"Това е опит да се помогне на България да се избави от оковите на корупцията." Но ако се избавим от оковите ще означава, че първо няма да можем да обслужваме чуждестранните интереси за сметка на нашите и второ повече няма да има облажване за политиците ни от чуждестранните намеси!? Кой ще иска да допусне подобне нещо от политиците ни??? Пълен абсурд! А от началото на демокрацията е изключително важно да обслужваме чуждестранните интереси защото в противен случай доста влиятелни хора и фирми ще губят! Защо ли иначе се разпродадоха всички отрасли носещи печалба и контрол над продукцията, които бяха водещи в цяла Европа!?

"Това е опит да се помогне на България да се избави от оковите на корупцията." Това са глупости професоре! Въпросната корупция у нас се шири поне от 10 години. Ама те САЩ за това не са знаели и чак сега научават. Това е смешно професоре! Знаели са и всичко им е било известно от много години. Ама мълчаха! Защо? Ами защото Борисов беше удобна и послушна марионетка. Изпълняваше безпрекословно всички заръки. Той не е като Орбан. Той си е послушен! Да ама с тия шкафчета и просташки записи оплеска пейзажа. Да залагаш сега на Борисов е все едно да залагаш на куц кон. Точно затова САЩ гледат да се разграничат от него и пак да се покажат в бяло. Къде бяхте любезни толкова години?

А интетесното е кой е този политик, който още не са обявили! И защо не са го обявили! Имунитет ли го пази, що ли :)

Проф. Асен Асенов - близач на хамерикански задници ....

Черепарски куросмукач?

НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ! Не се хабете :)

До сега тролеха че Шиши бил лош! Само че покрай него улете и Чери и сега Американците били много лоши :) Смях :)

И още интересна информация: "Профессор Катасонов предупреждает о грядущей катастрофе: способна ли Россия противостоять?" Тези предупреждения стават все повече и косвените признаци са в тяхна подкрепа. САЩ, като държава паразит усилено търси финансови донори. Дългът им над 30 трилиона е практически непогасяем. За това са нападенията над държава като нас, с финансова атака "Списък Магнитски", което е начин да откраднеш едни пари. Съвсем реален случай: свобода, демокрация, братство и равенство. Идват добрите нови американски братя да проконтролират БГ военнопромишления комплекс. Говорят си. За беля се случва ню инглиг генерейшън бг-инжинер, дето назнайва английския. Репликата е: гледай ги тия, работят с пълна пара. А нашите компании в ... седят без работа. След някоя седмица, предприятието е затворено. За няколко нощи всичко е извозено, и продукция и техника. Ликвидация. А горките хорица, чакащи бг-продукцията, ще останат с празни ръце? Няма такова нещо. Американските компании се погрижили за добрите хора и ни помогнаха да не ги иззлъжем и подвеждаме. Та толкова за американските "помощ" и "добронамереност". Но са пълни идиоти тия, които ни пробутват разни такива простотии. А тоя "професор" не ща и да му коментирам глупостите в стил зомби. В България ручаме жабета. И не знаем нищо колко милиарда рекет плати примерно БНБ Париба, Дойче банк. И как се случва това.

Джаф, джаф :)

Съгласен с теб: 25,26,27,28,29,30,31 ...трилиона дълг и така нататък. Господин Президент ъф дъ юнайтед стейтс, корабът потъва, най-близкият бряг е дъното. Кво праим?

Дай боже и ние така да "потънем" някой ден!

Ама чакайте професоре, не сте разбирал: Шиши не е корумпиран, сам го каза, и ще ги съди тези лоши американци, дето едни други хора го натопили...., А за Божков какво да кажем, изгубил се в превода и грешно го интерпретирали, ми не го разбират тоз английски тез американци, давал подкупи 5 години ама бърка името, не на Владислав, а на Владимир ги давал, ама хайде то и на български може грешно да те интерпретират , труден език е нашият! С Магнитски или без няма на кого да се жалваме, като сме стадо, ще ни изкарват да пасем, ще ни стрижат и доят, това е!

Не разбирам, какво нас ни засягат американските закони. Те са за територията на САЩ. Защо се приема, че те са екстериториални и трябва да важат за България. Твърде глупаво е, да си държиш пари в долари и да имаш някакви авоари в техни банки. Обикновено ги крадат. Винаги пускат да работят компании в САЩ. И като видят, че бизнеса върви, веднага слагат някое милиардче я глоба, я "санкция". Но така, че не върви да откажеш. Обикновено плащат. Което си е чист рекет. У нас САЩ са обявили война на нас, българите. В момента започват така наречения рейдерски захват, удачен термин. Опитват се да унищожат част от националния бизнес и да го завземат. Без значение причината, далиПеевски или Божков, дали защото не са намерили вода на Марс или няколко пингвина са настинали. Поводът е без значение. На американците вече не е достатъчно само ТЕЦ Марици и златото. Искат всичко. Между другото, скоро имаше посещение височайшо в Украйна. Искането на американците е ясно и еднозначно. Искат пълен контрол върху висши назначения в администрацията и контрол върху всички държавни предприятия. Естествено, поводът е борбата с корупцията. Че антикомунизма вече не върви. Чисто пиратска работа и са налегнали по-слабите мишени в Европа. Вместо тук да се дръвчим и да се налагаме един друг, трябва да се поиска защита от ЕС. Защото реално, САЩ започва опити по отцепване на държави от ЕС и опит да ги постави под свой контрол. Нужна е намеса на ЕС в наша защита.

Много приказки за да ни кажеш че Чери е чист като сълза и не финансира пуча, а? Но не хваща дикиш :)

Това, че не ти хваща дикиш е щото си тъп трол. Защото така и не си разбрал какво искам да кажа. Каквото съм искал да кажа - ясно съм написал. А че се опитваш да ми прикачиш твоите тролски инструкции върху коментара ми, това съвсем отделно.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Я кажи ми, грипенче ле бяло, отде идеш, де си ми летяло? Не видя ли бащини ми двори и не чу ли майка да говори: „Що ли прави мойто чедо мило, с чужди хора, краден хляб делило?“ Ти кажи й, грипенче че ле бяло, жив и здрав че тук си ме видяло. И носи от мене много здраве. На бай Ставри, мъничко остана. Наближава в село да се върна, да се върна — Ставри да прегърна.

Замени "грипенче" с "хъбченце" или "реакторче" и ще си по-близо до бай Ставри и обятията му;))

Адмирации за Балкански поток!

Адмирации, адмирации - ама газът скочи яко;)) Нали уж трябваше с тази "диверсификация" да си гарантираме конкурентност и ниски цени?;) А интерконекторът с Гърция 12 г. боксува - що така?! Тръбата на Путин - петилетката за 3 години?!;)

Видно е,че американците видяха накъде отиват нещата в България и с този ход изпревариха и нас и европейците. Бойко Борисов, който в ранната си кариера ходеше и носеше всичко каквото чуе в американското посолство. Реално Борисов е американско творение и имаше тяхната подкрепа и пари. Той досега им слугуваше вярно и продаваше интересите на България срещу американска подкрепа.Американците го оставяха да си краде на воля. Еднокнижния даже и плати накуп няколко милиарда, за едни самолети, като си мислеше, че така ще се откупи, но така тия работи не стават. Сега американците практично се освобождават от досегашната си марионетка, като се правят, че не нямат никаква представа какви кражби и корупция е имало досега. И ето ни сега ние (от Америка ) "помагаме на България да се справи с корупцията". С този ход американците от една страна ще откраднат колосални суми от България (парите на Божков и Пеевски) и цинично излизат пред обществото, като "борци срещу корупцията". А, Борисов и тази система е реално тяхно американско творение! Чудесна работа на държавния департамент!

Мани, лоши хора са това хамериканците :) А как хубаво си беше да идеш до лафката и да изтъркаш едно талонче :)

Ух, тия лоши американци! Сигурно Борисов е подкупил цялото правителство, начело с Байдън. Все пак има 4 милиарда долара (нали така ги беше сметнал рогоносицът). И затова сега няма пари горкият, и си живурка в бащината къща в Банкя. Докато другите пускат снимки от Дубай и малдивите...

Бойко Борисов защо не е в списъка?

Ами сигурно защото не е корумпиран. А който чете сайтовете на Бабикян, да иде да поздрави Божков.

Абе България не беше ли независма република от САЩ или нашите еврогейчета вече и това продадоха ?

Е, боже, може ли да съм толкова прост, на учиндолец мязъм

американски университет във вашингтон? hohohohohoho

Славунчо ще черпиш, изпуснали са те в списъка :) За сега :)

Някаква слуга, като този проф. Асенов ни обяснява, че американците искали да помогнат на България срещу корупцията. Пич, нищо подобно, американците се грижат само и единствено за собствените си интереси и под предлога, че "борят корупцията" крадат на всички парите по цял свят! Нямат никава правна норма, нито правно основание за такова брутално вмешателство в българската правна система Как така чужд закон има предмство пред вътрешен местен закон бе пишман професоре!?!?

Когато професорът говори ще мълчиш и ще си водиш записки!

Ей шушумиго, ти от козяк ли пишеш, че си така загрижен за американските интереси? А, скапаняко?

За България милея! Смърт за черепарските подлоги!

Пак ям лайна

Колкото и да не ни се вярва, понастоящем руснаците не пият. Ако някой успее да откаже българите от техният характерен, масов спорт - кражбите, би заслужил адмирации.

Адмирации за САЩ! Народът подкрепя тези санкции!

Е те това е робска психика и обикновено предателство ....

крайно време е за закон за агентите на чуждо влияние - разните американски политически проектчета, "независими" не0либерални медийки, анаЛизатори, джендър-мендър и други токсични НПО-та и подобна сган

Лапай на Чери и не се напъвай да мислиш!

и ближещ анални отвори

Не че нещо общо, ама проблемите на Бойко Методиев с корупцията, шкафчетата, .....с 200 бяха огласени, когато последният започна да се дърпа за първите осем самолета. Демек, сега зора е богата България да закупи още осем такива хартиени, чисто нови, модел 70-те години. Явно ""правилните хора"" имат право да крадат, пък тези, дето се сопват - еми да са крали.

Мани, лоши хора са това хамериканците :) Отидоха ни лавките и талончетата :)

Сега светна ли ти колко са достоверни театралните постановки с реквизити "шкафче", и колко са автентични записите “200“ и “ПКП“? Ако имаше и 1% шанс да има нещо вярно, и Борисов щеше да е в списъка.

Историята със хвърчилните Ф 16 започна от онзи танц със саби на Тиквоний в Саудитска арабия, когато Обама даде 2,2 милиарда долара за финансиране на Идил, срещу обещание от Тиквата да купим оръжие от САЩ на тази сума. Тиквоний, Шиши и Доган си делнаха тлъстите комисионни от доставките. След това Тръмп си поиска позабравеното ресто. До сега сме върнали / защото ние ги връщаме, а не "Светата" троица / 1,4 милиарда. За останалите 800 милиона ще си купим още 8 хвърчилки Ф 16 и въпросът с рестото е уреден.

Не се обжалва, т.е. няма арбитраж. Законът Магнитски е изграден изцяло на принципа "Аз да кажа, че сестра ти е к..." Нататък го знете.

И това му е хубавото :)

Ми наеби сестра си тогава, келеш

Ей, Гумене! Сега от къде кинти за пуча?

Най-опасната корупция - да работиш за чужди господари срещу Народа си

Боклук!

Който гроб копае другиму - сам пада в него, не ли , не0либерален трол :) ?!

Нито съм неолиберален, нито съм трол! Ще се боря против престъпниците и убийците, ако трябва и с оръжие!

поредните колониални вериги наложени ни от глобалната не0либерална Империя, приветствани от хабилитирани и политически проститутки! обърнете внимание: екстериториалност на измислени американски правни норми в съчетание с невъзможност да следваме собствените си правни норми на собствената си Българска земя, когато престъпниците са с гражданя на САЩ, особено ако са в униформа - случаят с нахлуването на рейнджъри е цех в Чешнегирово е само поредното потвърждение за отказа ни от суверенитет и концептуалната си власт

Ти си дрънкай глупости, а на черепухата му навряха дебелата пура отзад! И не подлежи на обжалване :)

При избор между Боко и Чери, народът с пълно мнозинство ще избере бате! А в момента друго не се предлага!

Смърт за мурзилките!

Не, че съм привърженик на дебелото прасе Пеевски, но ВИЖТЕ лицемерието: Дори да си най-закоравелия престъпник и мошенник, ти имаш право на обжалване в съда. За какво ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА става дума, след като това НЕ МОЖЕ да се обжалва. И това се води ВОДЕЩА демокрация!!! После защо Путин и другия, как се казваше на Белараус... Лукашенко, правели и те каквото си искат. Ами има от кого да гледат!

Да би мирно стояло, спокойни старини би карало :)

Да би спокойно рушвети плащало, не биха Бойко и Праси сега пищяли ...

Я кажи ми, грипенче ле бяло, отде идеш, де си ми летяло? Не видя ли бащини ми двори и не чу ли майка да говори: „Що ли прави мойто чедо мило, с чужди хора, краден хляб делило?“ Ти кажи й, грипенче че ле бяло, жив и здрав че тук си ме видяло. И носи от мене много здраве. На бай Ставри, мъничко остана. Наближава в село да се върна, да се върна — Ставри да прегърна.

Интересно защо чак сега ги въведоха тия санкции. Че на въпросните другари корупционната дейност не е от вчера а от дваисетина че и повече години.

За да питаш бе, дебил!

Се проверяват на ръка. Да не обиждаме крадци и спасители.

Шайката на Пеевски, Борисов и Гешев стана нетърпима за САЩ. Както генерал Сюлеймани гризна дръвцето, така и нашите не разбраха, че не може безнаказано да крадеш и да служаш на Русия едновременно.

В грешка си! Убиеца Чери отнесе хурката!

С това си действие законът помогна на главния прокурор. Работи се със солидни доказателства, а не една жена каза. Ще последват съдбата на тези и другите фамилии. Ще дойде ред и на Цветан Василев.

Твърдо подкрепям!

В страна която от 1989 е демократична и от 2004 в НАТО и от 2007 в ЕС се появява корупция през 2021(след 30 години демокрация). В демокрацията, НАТО и ЕС нямаше корупция- това ни го набиваха от 1989 докато ни приеха в ЕС. Тя била само в тоталитарни режими като Русия, Китай, Ирак.... И накрая какво излиза - демокрация, НАТО, ЕС = Русия, Китай, Ирак= тоталитаризъм...

ко викаш чак сега се появила корупция а? Така ли ви учат в герберските форуми.

Ще ти набутам гербери в гъза!

Това си е вмешателство в чужда държава. И това ми било професор? Поредния гъ.олизец.

Ха-ха-ха. Корупция и престъпници ли да защитаваме в този случай конкретно?!? Ако ставаше въпрос за нещо друго - може би.

За коя държава говориш? За държавата на твоя идол и твоето предпочитание на вкус задницата на Боеко, или за държавата, такава каквато трябва да бъде?

Бойко е за предпочитане пред Чери! А заради продажни, безродни копеленца като тебе, сме на този хал!