Спряха от продажба 97 вида спинери

Около 60% от проверените спинери от инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор не отговарят на изискванията за безопасност.

Обратно в новината

Коментари - Спряха от продажба 97 вида спинери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С такива важни неща ли се занимават инспекторите в тази агенция ??? Я направете една калкулация, колко са стрували заплатите, командировъчните и разходите за изпитване на образците и какъв е ефектът от тази проверка ???? И не се излагайте с обявяването на този "опасен" нехранителен продукт в някаква европейска система ... ЩЕ СТАНЕМ ЗА СМЯХ!!! Иначе е хубаво да се предивиди механизъм за предварително действие, а не пост фактум, щото за тия 3-4 месеца са продадени сигурно над 100 000 спинера и ако имаше сериозна опасност от тях, вече немако деца щяха да са пострадали ..... далеч преди вашите проверки!

Съсъпаха бизнеса на китайските магазини. Но, така ще е! Не очаквах китайците да са такива скръндзи...

Аз вече направих пачка от тях а пък им мина и модата сега вече мога да ви подаря останалите бройки

Ами получават ги като редовни,а при проверка се оказва че съдържат отровни съставки и инфото е от други държави! Хем искаме безопасни стоки,хем защо ги проверявали!А каква точно е работата на контролните органи според теб?Ама,че хора!Сега пък защо ги проверявали!

аз пак ще кажа, че тия играчки не са за ядене! Едно време си играехме с пръчки, камъни и тръби и никой не ги проверяваше дали са "безопасни".

Хайде сега,много глупаво изказване при положение че от Китай бълват боклуци с повишена токсичност и дай да ги оставим без контрол!

спинерите не са врадни, напротив- "Занимателните за игра с пръсти джаджи могат също така да третират симптоми, асоциирани с дефицит на внимание и хиперактивност, нервничене, разни неприятни навици. Те са основни инструменти за борба с излишната енергия, помагат за мисленето и повишават концентрацията."/от немски сайт/ Действително лекарите ги препоръчват иммено с тази цел-успокояване на нервите, намаляване на безпокойството. Това, че както казват някои тук, били раздавани първоначално в психиатриите, също говори за успокояващото им въздействие. Има много вредни и най-вече-тъпи играчки, да спират тях...спинерите са си ОК.

Не става въпрос за действието, а за материалите вложени в изработката!Съдържат олово и живак и дори да в " нормата" ,е доста несериозно,защото според евростандартите тези съставки по принцип са изключени от употреба!

Аз ли съм глупав, че не разбирам смисъла от тези спинери?!?

Абе може и да не си. Няма голям смисъл от тази щуротия. Ама от проверката и спирането няма хептен никакъв смисъл.

Спинерът не е тест за интелигентност, че да се делим на умни и глупави. Просто твоят мозък е така конструиран, че подобно занимание не го впечатлява. Моят пък е такъв, че заниманието със спинера по няколко минутки на ден като има време между другите задачи, ми доставя удоволствие и ме отпуска.

Ето как се използва буквата от закона за да се спират играчки, за които вносителите не са си платили рушвета на някоя агенция! Спинарите и за какво ги спират!! Не защото съдържат живак в боята ( което не е установено), а защото нямали някаква си там маркировка или брандиране!! И за да се установи това един куп служби и специалисти са изимитирали дейност и ... спират от продажба спинарите! А колко други стоки (напр. ГМО, опасни хранителни добавки, хранителни оцветители и консерванти, фалшиви авточасти и моторни масла....) които трябва да бъдат спрени не ги спират, защото ...са си платили рушвета!

Гониш ли "покемони"??? и тази дивотия е "всяко чудо за три дни" или някоя да вземе едни пари - другото е вятър

поредната безумна мода

ГЕРОИ сте, лемури....!

Супер малоумно изследване. Всяка пластмасова играчка при изтърване от високо отделя частици, които могат да бъдат погълнати от малко дете.

Не всяка. Виж си вибратора, който ти продадох преди три години. Протрит, но нищо отчупено.

Айде да ги спират 'щот вече се чудя как да не го купя на малкият. Поредната 5 минутна глупост.

БЕЗУМНА ИГРАЧКА ... ГЛЕДАМ ВЪРТЯТ ГИ НЕГЪРЧЕТАТА И СЕ ЧУДЕЖ КВО Е .... ТВА СА ГЛОБАЛИСТКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ НА ЕРПТИЛИТЕ - НАСТРОЙВАТ САТЕЛИТИТЕ ЗА МАСОВ КОНТРОЛ .... ... РОТШИЛДА КАЗВА ПО САТЕЛИТА "СЕРИ" И ГЛЕДАШ ВСИЧКИ СВАЛЯТ ГАЩИТЕ И ПОЧВАТ ДА СЕРАТ :))

И в Щатите ли не ви лекуват?

Там гейовете не ги закачат.

"...първончално играчката е измислена за забавление на слабоумните в лудницата..." Изземат ги за нуждите на народното събрание ;)

Да се пусне обществена поръчка и за министерствата!

Да можеха да им турат акциз ехеееее...още 97 ще пуснат, ама НА...нестава!

Някой да е чул за спряни и иззети опасни храни???

Аз съм чувал.

чувал си....празен!

Всичко Мара втасала и ...

Предлагам да се забранят пъзелите легото и играчките като цяло.Поне децата няма да са spoiled.

Преборихме се с мафията...

Върнете в продажба забавните и развличащи спинери!

Намерили и те проблем, кат че нема други. Ние кат деца си играехме с кубчето на Рубик, са играят с спинери. Меж впрочем говори се че първончално играчката е измислена за забавление на слабоумните в лудницата. Преди 50г на некой болни в психиатрията, докторите са давали просто лагери да си ги въртят и да си намират занимание.

Ами той й Фейсбук затова е измислен- за слабоумни с мозъци с размери като на хамстер

Като спомена кубчето на Рубик,представяш ли си какви простотии щяха да ръсят и за него в днешно време "капацитетите"!