17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Простаци това е инвестиция,гледайте си ракията и салатата и не расъждавайте инвестиране в бъдещето, няма та мозъчни гънки за това

се оказва, че Панагюрското златно съкровище е по-евтино от 60 годишна шотландска ракия. Дори на тежина....Панагюрското съкровище е по-тежко.

Живота беше по-хубав без коментари ! Все още не е късно...

Живота беше по-хубав без коментари ! Все още не е късно...

Пил съм доста среден клас уискита , но от 5год. отлежала кайсиева ракия по-добро не съм пил

Тъп въпрос но какво е "Свещеният граал"??? За уиски съм чувал, нещо като ракия но не е направено от плодове...

Перат един пари ...

400мл вода, 300мл спирт, дъх на буре и еди си кво - 3 и кусур млн... ,че една неразработена плеймектка не мож ти ги изхарчи за година бе, бентли ше си купиш, за обикновено 12г. не мога и да ги броя колко са...

Аз имам една ракия от 18984 година.... и на 100 000 долара ще съм доволен. Тя поне е правена от грозде, а не от зърнен материал и е отлежала в стъкло по правден начин. Питам се какъв трябва да си да плащаш за зърни напитки толкова, много, а за гроздова да се скъппиш? Явно варварщината притежаваща по някоя модерна вещ и лъскави дрешки все още не се е заознала с образците на цивилизацията.

Никакъв алкохол не "отлежава в стъкло"!!! "Отлежава"-нето става само в дървени бъчви, излезе ли напитката от бъчвата по-добра не може да стане, в най-добрия случай може да остане същата, но много рядко и при много специални условия!!!

Мноогоо бъркаш, явно си уискаджия, но не и ракиджия. Което казваш важи за уискито, но не и за ракията. Ракия повече от 3-4 години в буре не се държи, защото става горчива и вече няма вкус на ракия. Алкохолът не се променя така или иначе, и след 50 години си остава етанол. Дървото може да само да поеме част от вредните алкохоли. Да ти дам една 50 годишна ракия, отлежавала в дамаджана от стъкло - нищо общо няма с прясната. Ракия от 1898 е безценна, ако е запазила градус поне едни 30%, което е малко вероятно.

idio

тъпанари. това уиски не се купува за пиене. след 5 години цената ще е поне двойна. какъв по добър начин да инвестирсш?

Щастливеца е от партия ГЕРБ!

50 мл от това, тоест "едно малко уиски" излиза 121 400 евро. Всяка глътка - колкото чисто нова малка градска кола с всичките екстри.

121 400 евро си е мноого яка спортна машина, че и гориво за няколко години ще има... Да не говорим за тия 50 гр какво жилище слънце, че и с гараж може да се вземе... Просто не знаем колко сме бедни.

това не става за пиене ... това има толкова вкус на бъчва, че по-добре да започнеш да гризеш някоя ...

Ох котьоооооо

Ако средно една глътка е от 10 грама, при 700 мл. и цена от 1 700 000 Е, всяка глътка ще е по около 25 000 Е или 50-тина хиляди лева. При това положение предпочитам нова Шкода пред една глътка от това пиене, мерси!

За 50К пък аз предпочитам втора ръка кола а не нова шкода. Просто кола.

кво значи просто кола?!? Едва ли ше да е нещо по просто от теб....

Шкодичките яко се изхвърлят в цените, вярно е. За 50 бона ще вземеш едно А4 на 2 години и 50 хил километра.

Добре само че има хора с достатъчно пари, които не искат да карат Шкода.И както се казва " за всеки влак си има пътници"

Не са хора с ценности, а парвенюта. Аз колекционирам уиски /не такова, разбира се/. Не си разбрал поста. Казвам ти го, ако не знаеш. Между уиски за 60 лева и такова за 8 000 лв. няма разлика във вкуса за 7 940 лв., можеш да ми вярваш. Ако имаш 1 700 000Е за бутилка, по-добре ги дай за стипендия на талантриви цигуларчета /като не щеш Шкода/. Показност, избиване на комплекси,...възможна инвестиция, но не и ценност е тази покуппка, която е апотеоз на безсмислеността. Няма такова питие. А тези, които се правят, че разбират защо е платено, да помислят на какво се правят. Не са много изискани, само искат дза приличат на такива.

Имам бутилка Бен Невис - дестилирано през 1972...бутилирано 1999 г....Бутилка № 044 от 250 броя...Отворих я за един приятел...Не става за пиене...само да го душиш!...Ама като за колекция става...

Щом е отворена вече не става за колекция или поне за стойностна такава.

Цар Киро хареса това.

цар киро? В историята на нашата държава няма такъв Цар!

то тук 90% са манги

Нещо не виждам бандерола.

очила,номоце и да е късно вече.

пиене

Въобще не пия алкохол. Подарили ми бяха Макалан 12 годишен 48% VOL. Влизаше като елексир в стомаха. Излекува ми гастрита. Изпих го за 2 години. По малко ама с кеф. Това го признавам за пиене!

руски милиардер, ще си я изпие с кеф. Ако ли не, така ще си остане...............

пожелавам ти да пиеш такова уиски и да разбереш защо не става за пиене :) това е само за колекция и се купува с колекционерска цел