Пробутват ни и зехтин менте. Как да разпознаем истинския екстра върджин

Заблуждават ни, като вкарват заместители, много по-евтини, но продават зехтина скъпо

Обратно в новината

Коментари - Пробутват ни и зехтин менте. Как да разпознаем истинския екстра върджин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С една дума, у нас е невъзможно да си купим зехтин. Че и доста други неща!

Той само зехтина да е с мед да го намжеш ядем най големите боклуци на Европа и не само после се чудят защо сме най болната нация те затова първо започнаха със ликвидация та на селскито стопанство ама с тези продажни политици какво да очакваме затова сега фалшив зехтин ябълки от Полша картофи от Египет сега очаквам и минерална вода от Сахара да внасят

никой не ви го пробутва! сами отивате и си го купувате!

като гледам минусите, явно някой ви го набутва зорлен в хладилника!

Те искали нарушителите да ги затворят - смях от залата. Много по-вероятно е да затворят изрядните, щото не щат да си плащат таксата по-нагоре. Един Аладин им се опъна, но той е много голям работодател и не смеят да го затворят. Бизнесът с храни с изтекъл срок на годност или чисти отпадъци е с много висока норма на печалба. Има за всички по веригата. А който се прави на много честен му се случва случка. Оня директор на НАП дето го разстреляха показно, не беше ли разследвал внос на месо? И никой не го е грижа, че ни тровят, щом се печели добре. Активни потребители са едно НПО, което се издържа само, но им пука за хората. От БАБХ обаче не им признават анализите.

Купувайте зехтин само в тенекиени кутии! При тях няма менте....за сега!

не се заблуждавай фраш е с менте в тенекиена опаковка от 2 , 3 и 5 литра особено гръцки ментета

Представете си по ресторанти, пицарии, салатени барове и всякакви заведения за обществено хранене с какви боклуци горвят. Всичко е пълно с хора вечер, дори и салата да хапнат пл греда. Даваме си парите на чуждите фирми менте, после след години започваме да пием лекарства пак на чуждите фирми. И така докато пукясаме. За онези е далаверс да сме в ес и да ни пробутват най-долнопробната стока. Обаче за анс далаверата от ес е тотален минус.

И ако си купя от фалшивия зехтин, ще ви съдя до дупка и вас и държавата и в Стразбург, и където още мога. Убийци!

Кажете кои фирми продават ментета. С тази статия не ни помагате много. Ако имате неоспорими доказателства гипобликувайте.

искате всичко на готово. нмерете си сайта на aktivnipotrebiteli с гугъл и четете.Всичко си пише

Държава няма много отдавна!!

Като сме почнали да се поправяме, олиото е шарлан. Шафран е подправка!

Екстра върджин по-български- олио, палмово масло + арамотизатори за да мирише на зехтин.

Само от Гърция си купувам всяко лято по 2 тенекета. И е вкусен, за разлика от магазинския тук. Пък прехваленият и прескъп Борхес си беше чиста загуба на парите.

И какъв е извода?В магазина зехтините да се държат във витрини с температура от 4 до 11 градуса!Проста работа!

Това помаче, да не е дете-помак? Като ползвате чуждици - в случая - пумис - кюспе, хайде - в краен случай - помас, барем ги ползвайте по-грамотно. Така както се ползва терминът "екстра върджин" - т. е както се произнася наистина и без да се превежда на "много девствена". Това явно идва от румънците, дето викат на белината Ейс (Ас) - Аче, ама румънците зехтин не правят. А иначе по-темата, екстра върджин - само нефилтриран, ако ще се купува от магазина, също толкова здравословно е студено пресованото слънчогледово олио - шафран, което е и по-евтино, или масло от гроздови семки, а най-добре за всякакви цели е масло от авокадо, което е по-скъпо, но не прекалено.

Студено пресованото слънчогледово олио се нарича шарлан, а не шафран!

Да, знам го, моя грешка в случая, но все пак говоря не за грешки, а за незнание.

Абе кво толкова за зехтина че е менте- важното е че чичо Митко е спечелил аскера в америка

Държавата и агенцийките за кво зимат пари? Само да ги констатират престъпленията и да предупреждават ли? Кога ще затворят и конфискуват на някой бизнесмен фабриката или складовете?

Да беше само зехтина,вижте саламите от кожи,соя и химия,мляко с палма и трансглутаминаза,хляб с химия и премесван по 2-3 със старите самуни БЪЛГАРСКО НЕ ЗНАЧИ КАЧЕСТВЕНО И ЦЕНАТА НЕ Е ГАРАНЦИЯ

А, защо не цитират “проверените” марки и тези, при които са се установили “отклонения от нармите” ?? Така всеки ще може да реши кои марки да купува . А, въпросните марки не ще могат да се оплачат от “антиреклама”, защото нищо от измесеното няма да е Лъжа !! Нали ? Както, например аз мога да споделя, че заготовките (смеските) за всички видове млечни продукти на “Сияна” се внасят от Китай с контейнери ! Как иначе бихте си обяснили , че те са най-евтините продукти на пазара ?!? Не коментирам качеството , може и да са изготвени от истинско краве, биволско и т.н. млеко, но казвам истината за произхода , което производителя Не обявява на опаковката !! Дали съм прав, или искам твърде много за нашата мила Родина ??

Ами глобете ги, спрете ги от продажба... какво ми казвате как да внимавам и да се пазя, ами държава няма ли?

Няма!

Организмът на българите е свикнал на менте храни. Ако започнем да се храним с оригинални висококачественни храни, може да се разболеем. МАЙТАП УЙЛИ.

Избщо не разбирам, защо зехтина е толкова скъп, а в България е уникално скъп. 1 литър студено пресован зехтин струва около 20 лева и повече. Слънчогледовото олио има дори по-високо съдържание на ненаситени масни киселини и съотношението между омега-6 и омега-3 и омега-9 масни киселини е точно толкова благоприятно, като в зехтина. При това слънчогледовото олио е по-вкусно и евтино. Но както е често, българите лесно се подават на пропаганда или реклама, както е в случая, и дават грешни пари за неща, които им се вменява, че са много здравословни и за това трябва да са скъпи.

Имаш впредвид не олио а шарлан?

Човекът е казал какво има (в)предвид. Много точно казано от негова страна.

Значи щом е българско, задължително е по-вкусно? Кое му е по-вкусно на олиото? Кое му е по-вкусното на саламуреното сирене, сравнено с всички останали френски и италиански сирена?

Ето това са българските власти/партии в къщи да си правим опити за да разберем дали ни лъжат. Във всяка цивилизоване държава, тези фирми щяха да получат предупреждение за отнет лиценз и солена глоба. При второ провинение излизат от пазара. Тука правете опити да не ви лъжат.

OPhellia/Extra virgin/, Rodon, Buon sapore/pomace/ са марките от проверката на Активни потребители с неразрешени химикали и чужди масла.

Не е ли е по удачно и разумно, след констатациите на органите за фалшификации, да им се наложи не просто солена глоба, а много голяма глоба, защото лъжат ХОРАТА и предупреждение за отнемане на разришителното при повторно нарушение. А това, което ще правим-да си проверяваме закупеният ПЛАТЕН зехтин дали е фалшив или не, какво ще ни топли,след като вече сме си дали парите и всеки път ли ще палщаме една цена,за да ПРОВЕРИМ дали зехтина се втвърдява или не,докато попаднем на ИСТИНСКИ. С една дума тези институции ни казват пробвайте,докато случите на истинският,а ние само ще констатираме.....

Марките и търговците трябва да бъдат предупрдени, че трябва коректно да изписват качеството и съдържанието на продукта. Може и да бъдат глобени, ако закона го позволява. Но производителите пак могат да тарикстстват, като не изписват всичко за дадения продукт или декларират съдържанието разтегливо и неясно. Попадала съм често на такива продукти. Преди няколко дена гледах едно слънчогледово олио в скъп био-магазин във Варна и на него пишеше на немски, че е естествено, слънчогледово олио от екологично земеделие, но не пишеше никъде, дали е рафинирано или студено пресовано. Предполагам, че е рафинирано, а цената му беше по-висока от българското студено пресовано олио Шарлан. Попадала съм и на българско олио, на което пише, че е студено пресовано, но няма типичният за този вид олио аромат на слънчогледов тахан. Пълно е с ментета, но ако намерите с тест продукт, който ви удовлетворява, просто можете да останете при тази марка и да не експериментирате с други. Просто е!

Нали има разните му там институции, които си седят по цял ден в кабинетите и не знаят за какво са там. Не може ли вместо да ни казват колко е кофти това и онова кисело мляко, кашкавал, зехтин... просто да си има едни правила - нещо с този и този етикет/наименование - ако не отговаря, обекта да се затваря докато тече процедурата до пълна проверка. И да се проверява през известно време, така ще има самоконтрол. А сега некви лабораторийки се произнасят - така и така, ми добре и кво???!!! От друга страна пък НАП нали гледа да може всяка стотинка да не остане случайно във въздуха, нали и приходите ще намалеят, ако всчико е както трябва с качеството на храната, но те имат сметка от оборота, не от качеството. Затова и институциите като цяло нямат сметка от цялата работа, ако е както трябва.

При купуването на зехтин трябва да се спазват някои елементарни правила. За предпочитане е да се купува зехтин бутилиран в чужбина. При зехтина бутилиран в България вероятността за влагане на примеси е по-голяма. На нашия пазар се появяват разни марки зехтин, които имитират гръцки названия. /За да нямат проблеми с Гърция, нашенските търговци използват гръцки названия, но умишлено и винаги правят поне една груба правописна грешка, като обикновено използват букви, които не съществуват в гръцката азбука. / Друго правило е да не се купува зехтин, произведен в страна, напр. Германия, в която реално не се отглеждат маслини. Също така, има страни, като Италия, които произвеждат зехтин, но в недостатъчни количества и затова слагат всякакви възможни примеси, за да увеличат производството и да намалят производствената цена, без да намаляват продажната. Ако купуваме зехтин екстра върджин, желателно е на опаковката да пише, че е произведен само с механични средства, т.е. само с пресоване. Зехтинът извлечен с разтворители не е екстра върджин, а помас /помаче се нарича дете - помак/. Зехтинът тип помас се произвежда по същия начин като рафинираното слънчогледово масло с помощта на химичести разтворители, които разтворители след това се отстраняват. Фалшификациите на зехтина ще се увеличават, защото населението по света се увеличава, а производството няма как да се увеличи, маслиновите дървета виреят само при определен климат и условия. Обаче недостигът на зехтин може да се компенсира с други естествени растителни масла, които също имат своите качества, без да са по-скъпи. В заключение, на български е правилно /все още/ да се казва "зехтин екстра върджин" или "зехтин помас", а не "екстра върджин зехтин" или "помас сехтин".

Фалшификациите се увеличават не заради населението, а заради алчността и желанието за скоростно забогатяване. Разбрахме, че трябва да знаем поне гръцката азбука, за да наблядаваме думите за фалшиви букви... Извода? Държава няма! Всеки трябва да се оправя сам. Но това не е някаква новост. Благодаря за насоките. Би ли дал такива и за маслото, месото, сиренето, кашкавала, както и медицинските прегледи, пенсиите, злоупотребите с ТЕЛК, телефонните измамници, корупцията, гласуването и парламента, съдебната система, монополите, високата смъртност?

Браво! И за безплатния урок относно "помаче" - браво! Да синтезирам ли - най-важно е да не се купува зехтин произведен в България, защото тук не растат маслини. Аз и не знаех, че има български зехтин.

Има зехтин /също и "зехтин"/ бутилиран и "каращисан" в България. Мога да посоча конкретни марки, но ще ми изтрият поста.

Влезте в сайта на "Активни потребители".Там има подробна информация за марките и резултатите от изследванията в табличен вид.Ние имаме в къщи "Costa Döro"", италиански и пробвахме като го сложихме в хладилника за 24 часа.Въпреки, че по таблиците на "Активни потребители" всичко е ОК, не се получиха гранули.Така че не знам какво да мисля.И този "extra virgin" ли е менте, или това с гранулите не е много точно???

Costa d'oro е средна ръка "екстра върджин". Има и много голямо значение откъде е купен. Аз преди години на връщане от Италия си купих от тамошен Лидл 2 бутилки зехтин екстра върджин Carrapeli. Струваше само по 5.60 евро за литър, а беше фантастичен. След това купих от Метро-България два други вида Carrapeli, струващи между 22 и 25 лева за литър, които бяха пълен бълвоч и аз се отказах да купувам повече от тази марка оттук.

При наличие на няколко държавни институции, които харчат нашите данъци за да следят качеството на хранителните продукти..... наистина ли трябва да си бутаме зехтина у хладилника? Не е ли по-добре някой държавен инспектор да си свърши работата и да си заслужи заплатата. Ептен взехте да се гаврите с народа!

Очевидно. От агенцията по храните препоръчват още да си вземете куче, на което винаги преди консумнация да давате част от закупената храна и да го следите 2 дни.

да бе да, та после да дойдат от "четири лапи" да ме сочат, че тормозя животинката... по-добре да си взема чиновник на изхранване...

"При две от изследваните марки са установени органични разтворители 11 пъти над нормата. Става дума за тетрахлорметан и хлороформ." България - държавата на ментетата! И после защо страната била на едно от първите три места по смъртност в света... Капитализъм - алчност и печалба на всяка цена.

Не на едно от първите места, а на ПЪРВО!

Вече и ние имаме с какво да се гордеем! Не само стигнахме американците, но и ги задминахме. А забелязваш ли как няма и една медия или журналист, които да коментират този тежък факт за високата смъртност?

Пич, не бъркай положението със ситуацията. Това, което ядеш и пиеш, ти го продава комшията, приятеля или роднината. Стремежа на българина към бързо забогатяване няма нищо общо с капитализма, а със слободията. Както беше казал един западен експерт когато бяха спряли еврофондовете заради "Батко и братко" - Вие българите не искате да откраднете няколко процента от европарите, искате да ги вземете всичките, без да има нищо направено насреща. Това повече ми прилича на див социализъм...

Вместо да си правим опити в къщи контролът върху качеството на храните не е ли работа на служителите на агенцията по Безопасност на храните?

В Т маркет са пуснали "колбас" за 2,29лева за КИЛОГРАМ. Извиха се страхотни опашки и за пакетче кайма за 49 стотинки Марката ли - Колбасо Перник

В Т Маркет ми продадоха РАЗВАЛЕНА свинска плешка. Когато отворих пакета в къщи се размириса на мърша. Повече кракът ми няма да стъпи там и им пожелавам от сърце да фалират възможно най-скоро.

В такива случаи винаги сп притеснявам заводските майстори да не са сложили повече месо от необходимото.

Дали някой от писалите преди мен е наясно какво е това тетрахлорметан ако наистина е така че има от това вещество защо още няма затворени магазини и арестувани знаят ли прокурори за този факт

Да бяхте написали и марките с ментето,за да не го купуваме.Така все едно нищо.....една жена чука в автобуса че.....

Чула*

Да го кажата за да го преетикират и да ни го продадът за още по истинско, такива - производител, купувач, лаборатория която е допуснала продажбата в бг, на съд и тях да казват не продукта, а самите продукти конфискуване и изгаряне за назидание!!!!

Вместо да мислите с какво да увеличавате диаметъра на мързеливите си задници, обърнете внимание на децата си. Вземете телефоните от ръцете им! Отглеждаме поколение преяло с екстра върджин зехтин, гхи, чия и безглутенови био фекалии, което е неспособно да общува и мисли критично.

Аз затова си купувам зехтин само от Гърция.Всичко им е по качествено.Храни, перилни препарати.Един и същ уж перилен - този от Гърция няма общо с боламача който ни прибутват у нас.Лекарствата им също са по качествени.

в гърция преди години им позволиха да добавят нерафинирано масло в екстра върджин зехтина, без да е необходимо да го пишат на опаковката, та сещай се... такива боклуци има, които си остават съвсем бистри в хладилника

Боби

За такива, като Вас, експерти, мога да посъветвам само едно - Прочетете първите страници на Паисиевата история, а ако не разберете смисъла на някои фрази... е вече е късно няма надежда да ви се помогне.

ПРАВИ СЕ ЦЯЛО ПРЕДАВАНЕ ЗА ФАЛШИВИЯ ЗЕХТИН , А НЕ СЕ КАЗВАТ КОИ СА ФИРМИТЕ , КОИТО ГО ПРЕДЛАГАТ .КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКО ДА Е ОТКРИТО .НА ЕТИКЕТИТЕ ПИШЕ ЕКСТРА .НА КОГО ДА ВЯРВАМ

Влез в сайта на "Активни потребители", там има пълните резултати с имената.

ПРАВИ СЕ ЦЯЛО ПРЕДАВАНЕ ЗА ФАЛШИВИЯ ЗЕХТИН , А НЕ СЕ КАЗВАТ КОИ СА ФИРМИТЕ , КОИТО ГО ПРЕДЛАГАТ .КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКО ДА Е ОТКРИТО .НА ЕТИКЕТИТЕ ПИШЕ ЕКСТРА .НА КОГО ДА ВЯРВАМ

На времето мой близък, по образование ветеринарен лекар, постъпи на работа в ДНСК. Бях изненадан да разбера, че работата му е да проверява храните в големите вериги. Още повече се изненадах, като разбрах че получава малко над минималната заплата (тогава). Няма как да не си цените проверяващите и да имате качествени храни. Той тогава ми разказваше за разни далавери, които правят началниците му, включително и за таксата "спокойствие". Е той не е такъв човек да взима подкупи и напусна след година. Впоследствие сляха ДНСК и Агенцията по храните в мега агенцията БАБХ, но следейки скандалите по медиите, нищо май не се е променило от тогава.

Вярвам ти, само те поправям - ДВСК, а не ДНСК (все още съществува тази уродлива структура). ДНСК е Дирекция Национален Строителен Контрол, ДВСК е Държавен Ветеринарно-Санитарен Контрол.

СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ -В САЩ СА ИЗЯЛИ И ИЗПИЛИ ЗЕХТИН ЗА НЯКОЛКО МИЛИАРДА ДОЛАРА.ТАКА ,ЧЕ МОШЕНИЦИТЕ НЯМАТ ПОЧИВЕН ДЕН И ТЕРИТОРИЯ

От векове се прави и все по- добре. Като си на пазара не можеш да замразиш шишето, нито да го отвориш, а отвореното ще е с истинско съдържание. Затова отиваш в Италия, Испания, Гърция или турция и се оглеждаш добре после знаеш кои са свестните марки и си пазаруваш. А в България само от утвърдени търговци. Като изрично не е нужно да се използва зехтин за готвене, а само за овкусяване на сготвеното, защото е по- канцерогенен от другите мазнини.

ТАКА,ПИТАМ ТАЗИ ТЪЙ НАРЕЧЕНА АСОЦИЯЦИЯ НА АКТИВНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ-НЕ,ЧЕ ЩЕ МИ ОТГОВОРЯТ ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ КОИ МАРКИ СА ФАЛШИВИТЕ!? ИЛИ МАЙ И ВИЯ САМО ПУШИЛКА ДА ВДИГАТЕ............СМЕШНО Е

Много просто - правят разни импровизирани изследвания, които ако се пратят в лицензирани лаборатории се опровергават веднага и затова ако кажат имена ще получат присъди за уронване на престижа. Освен това тая организация е криминална защото пречи на пазара и нищо чудно да действа поръчково

Не пишете глупости и двамата бе! На страницата им на потребителите МНОГО ПОДРОБНО СА ОПИСА ВСИЧКИ МАРКИ тестван зехтин даже от кои разфасовки са! Дабе мързелите ви тъпоъгълни! Отворете страницата па прочетете! -https://aktivnipotrebiteli.bg/

Свободата в пазарната икономика е над всичко. Всеки е свободен да продзава каквото си реши. Купувачите избират дали да купят или да не купуват. Щом има глупаци да купуват що да не се продава? Държавните регулации и забрани са корена на всяко зло

Това че има свободен пазар изобщо не означава, че държавата не трябва да контролира качеството на стоките и да изисква от търговци и производители да отговарят на стандарти. Именно липсата на такъв контрол или по-скоро абдикирането на нашата държава от този контрол позволява на производители и търговци да правят горните неща.

Не е гаранция, че ако купиш зехтин от Гърция или Турция не е менте. Особено евтин зехтин от пазара в Одрин. По голямо менте е от този който го има в нашите магазини.

Преди години и в Италия имаше случай на измама и то за десетки милиарди евро.

Яко сте прости!! Каквото кажат в сутрешния блок на онази просташка телевизия, се появява тук!! Простолюдие!!

Зехтин си купувам само от Гърция, докато съм там на море. Взимам си един кашон с 4 бутилки от по 5 л. всяка. Стигат за цяла година, до следващото море. Купувам го от приятел-грък в село в района на Тесалоники. Гръкът го взима от негов съселянин, който обработва полета в района на Халкидики и всеки Септември таман е събрана новата реколта. Прибирайки се от августовско море, в началото на септември взимам кашона , мятам го в багажника и се прибирам към България. Една бутилка ми е 13,50 евро. Литъра ми се връзва на 5 лева, е , няма тук в магазините такава цена за екстра върджин !!! Миналото лято исках да си купя и от Корфу, но там на литър върви доста по-скъп зехтина. Най-хубавият зехтин е от о. Пакси , но не успях поне една бутилка да си взема. Корфуският зехтин е по-мазничък. Халкидическият не толкова, тъмно прозрачно зелен е и става за всичко - маски за коса/кожа, пържене, салати, печене, готвене... Като се остави на балкона зимата в студа, става мътен и трудно подвижен, не замръзва ! Намерете си връзки по села в Гърция и си носете зехтин от там, у нас всичко е ментета...за съжаление. Аз готвя (слагам по малко, пестя го) и с този зехтин. Олио не е купувано в нас от не знам кога. 5-6 бутилки от по 5 л. ви решават проблема за цяла година ! И с готвене ! Тоест , не купувате никакво олио през цялата година.

Готвенето със зехтин е безсмислено. От температурата се разграждат всички полезни съставки на зехтина и става обикновено олио. Не, че не може да се готви със зехтин или, че е вредно но ползата е никаква. Само по голям разход на средства. Каза го известен готвач при Ути. И аз не бях се замислял.

Петя, а вие пържените картофи със зехтин ли го правите? Какво му има на олиото, че толкова много подчертаваш, че олио не купуваш? А за даровете на данайците всички знаят...

Ама наистина ли от района на Тесалоники? Аз вземам от района на Солун и е по - хубав зехтин, да знаете!

На гръцки е Тесалоники - вероятно го използва от уважение или дипломация :-)

То на гръцки и "Истанбул" няма! На табелата в Кавала, под виадукта пише : "Konstantinoupolis 460km"

Тесалоники на български е Солун.

Съгласна съм със почти всичко казано от Вас,но ще направя една поправка,защото най-вероятно сте в заблуда.В края на август,пък и септември бихте могли да си купите единствено и само миналогодишен зехтин.Маслините се берат в края на октомври,след което се пресират,но за да се получи естествена филтрация,са нужни минимум 2 месеца.Така че пресен зехтин може да консумирате най-рано през февруари-март.Съпругът ми е производител в района на Солун.

Кой да разпознава олиото,ние ли ? Че за това си има държавни служби които контролират вноса на хранителните стоки,това се нарича ,,Стандарт''.А ако не си вършат работата както трябва,или не могат да различават кон от кокошка,тогава за ,,чий уй'' ги храниме тези толупи и лежачи!

Като чета си мисля а олиото всъщност истинско ли е ?

90% от това, което виждаш по рафтовете на магазините и най-вече това от известните и популярни марки - не е 100% слънчогледово! Добавят му рапично олио, което е доста по-евтино! Аз лично си доставям от малка маслобойна, която зарежда локален пазар и не добавя нищо. Разликата е огромна. А със зехтина съм си решил проблема радикално. Имам къща в Гърция и 3 маслинови дървета, които ми стигат само за маслини. Зехтина си го купувам от местната маслобойна, от самите хора, които си дават там маслините за преработка в зехтин, за собствени нужди. 100% екстра върджин за 5 до 6 евро литъра.

Що пишеш глупости, като хабер нямаш за производство и производители на олио?

Всъщност, тази статия показва, че щом може някой да си позволи това, то проблемът не е че си го позволява, а че няма кой да го контролира!

А за какво да си правя 24-часови проучвания, след като е по-добре да има ЕЖЕДНЕВЕН КОНТРОЛ не само на зехтина. Като ги изловите и глобите яко, ще спрат да се внасят ментета! Иска се мааааалко желание... и воля... В една държава живеем, толкова ли е сложно?

Прав си, но и при желания това трудно може да се постигне. При хилядите марки от всеки артикул е почти невъзможно да се правят проби на всяка от тях. Може , ама ще трябва да назначат 100 000 души да се занимават с това и ще ни излезе пак солено. Сигналите от потребителите са сигурен и надежден начин по цял свят. Ментета се продават навсякъде. Специално със зехтина, най-голямата афера беше разкрита преди 10-тина години в Италия. Години наред големи производители смесвали екстра върджин с други боклуци/слънчогледово олио, рапично, нискокачествен зехтин и др./ и го изнасяли по цял свят с етикетите на тези доказани марки за есктра върджин. Властите се усетили чак когато количеството изнесен екстра върджин се оказало доста по-голямо от целия произведен зехтин за страната. т.е. статистиката ги е издала:) Оказа се, че мафията е голяма и е действала с години.

Интересно на базата на какво знание слънчогледовото олио е упоменато в графата "боклук"? Пратете повече информация. Очевидно сте експерт.

Значи от 13 марки 2 са менте,ами дайте тогава имената на марките с добър зехтин.Иначе какъв е смисъла да пишете все едно всичкия е менте.