Момчил Неков: Двойните стандарти на храните реален проблем

Когато на Запад наричат „фалшиви новини“ официалните анализи на двойните стандарти на храните, значи проблемът е реален.

Обратно в новината

Коментари - Момчил Неков: Двойните стандарти на храните реален проблем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАПАДНАЛИТЕ ДА ГОВОРЯТ ИСТИНАТА,Е КАТО ДА ЧЕТЕ ДЯВОЛА ЕВАНГЕЛИЕТО!!!ЕДИНСТВЕНО ГИ ИНТЕРЕСУВАТ ПЕЧАЛБИТЕ,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ,КАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЩЕ ИМА!!!ЗАПАДНАЛИТЕ НЯМАТ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА!!!

ЕС дава с едната ръка,но с другата взема двойно повече!Политиката на бившите колониални държави е такава!Дайте да видим кои държави в Европа са бивши колониални държави,кои са ползвали робски труд и кои не и картинката ще се проясни!?

Двойният стандарт в Европа е много по-дълбок проблем отколкото фалшиво качество на западните евро износители в източните евро вносители. Това е отношение на богати към бедни, на Запад към изток, на център към периферия. Ще е нужно доста време за да се преодолее.

Няма ли да пукяса туй българско племе най накрая,че да не създава повече проблеми на брюксел. Аааа ма ха!

КАЖЕТЕ ПОНЕ ЕДИН ПРОДУКТ КОИТО КУПУВАТЕ ОТ НАПРИМЕР ЛИДЪЛ , А НА ЗАПАД Е РАЗЛИЧЕН? ЕДИН?! Това ми прилича на пиар статия на БСП.

Не купуваме от Лидъл. Пълен боклучарник.

За мене всички проблеми се решават като си отиде човек в Германия. Храни заплати пари пенсий здраве и каквото се сетите Аз бях и наесен пак съм там Тука нищо не става Плодове да сееш тръни ще береш

Много,много българи са разпиляни по света и тези, които могат да коментират тази тема най-добре са те !! Истината е една: бившите соц. страни са "контейнерите" за втора ръка дрехи, втора ръка храни, втора ръка техника и т.н. ТОВА Е АБСОЛЮТНА ИСТИНА !! За това ми е жал и мъка за нашето родно селско стопанство и земеделие, което вегетира в момента, изпълнявайки клаузите на коленичилото ни пред Брюксел правителство !! ЕС ни взе много повече, отколкото ни е дал !!

Комисията би спечелила ако може да привлече Испания на своя страна чрез разни организации на потребители. Пробуктите, които се продават в немските вериги супермаркети са направени така че да предизвикват здравословни проблеми. Имат прекалено много сол, така че особено възрастниите хора ако ядат повече от една ще имат проблеми с кръвното. Има и сладки добавки. Също и плодовете са с много торове. Няма такива истории в местните испански стоки или във стоките, които се продават в Германия. Да не говорим че имат дъмпинг на цените. Изобщо това е ЕС на Германия.

Някои от коментаторите на новината мразят не просто род и Родина... Те неистово ненавиждат себе си! Достойни за съжаление хора...

Липсва ли ви храната която ядяхте при мен......... Да ама искахте банани и лъскави опаковки

Да, полъгахме се. СДС представяше прехода, като едно преминаване от света на необвързаните страни в "златния милиард". Мислехме, че като се включим в Европа, като "паднат границите" и ние "ще станем бели хора" и светът ще започне да работи за нас, както и преди и сега работи за запада. Да си го признаем - така си мислехме. Подлъгахме се. Имахме си всичко - работа, пазари, съюзници, сигурност, независима държава. Но се полакомихме. Искаше ни се повече, и то бързо. Повишение на жизненото равнище. Е, разочорованието беше жестоко. Жизненото равнище не само не се покачи, но и спря да се покачва с онези темпове, които тогава ни се виждаха малки. Преди растяхме средно с 3.75% годишно, както се полага на една малка икономика. Днес ако минем 2% и пляскаме с ръце. При това ако се вдигне производството с 2% работните заплати изобщо не се чувстват задължени да се вдигнат дори с толкова. Оказа се, че и в Европа има граници и има разделение на богат запад и беден изток, който работи за богатия запад. Ние мислехме, че ще станем европейци. Е станахме прислуга на европейците. При това платихме жестока цена - загуба на суверенитета, загуба на най-верния си съюзник, загуба на армията, загуба на сигурността. И пълна загуба на всичко построено от нас и бащите ни - заводи, мини, банки, фондове, пазари (!). Всичко ни отнеха. Под въпрос е поставено самото оцеляване на нацията.

В десетката!!! Адмирации! Но! Има едно "Но"! Подлъгаха НИ!!! Фино,хитро,с лъскави опаковки... И ние като Горбачов-повярвахме на западняка,на едрия капиталист... Е,сега се мятаме на кукичката,ама късно...

проблеми се решават с бачкане а не с хленчене

И кво да бачкам? Да одим да копам? Аз искам да сглобявам персонални компютри! Ама не ни давате! За робите е останала само черна работа!

Питай китайците, дето сглобяват по цял ден електронни устройства, колко получават и дали се чувстват "бели хора".

С бачкане на запад Тука бачкането само влошава нещата По добре ритни някоя витрина да те приберат и хем вечер ще си на топло хем ще ядеш 3 пъти всеки ден

Двойните стандарти в цените също са проблем! В България някои марки се продават на цени по-високи отколкото в Европа. На това му викат корпоративна политика на фирмата. Затова проверявайте цените и съдържанието и НЕ КУПУВАЙТЕ когато ни лъжат!

като почнете да произвеждате мерцедеси ще ядете като германците, а сега сърбайте щембе чорба

stan_posta@

46 милиарда ни е износът, главно за западните страни. И в производството на Мерцедеси и на Ауди участваме, според силите си - стотици хиляди кабелни комплекти годишно се произвеждат в България и се влагат в споменатите коли. И въпреки това - да ядем шкембе чорба ? Е, няма такава наглост германска !

За това са виновни не западните производители а родните търговци.

Кой са родните търговци.Лидъл, Била Кауфланд. Колко са родни а ? Колко струват бебешките пюрета в Германия и тук на ХИП например В германия с по-евтини..... Това са капиталистическите престъпници които грабят от нас макр че немците имат по-високи заплати

Типично бесепарско леке. Взел е пример от кокошката Курнелия, все едно всички са му длъжни. На всеки продукт пише какви са му съставките. Който не чете, сам си е виновен. Да не би да пиеш Кола и да се тъпчиш с шоколад на Запад е по-здравесловно? Дали няколкото различни съставки са толкова от значение за здравето на нациите? Други неща играят по-голяма роля - избора на храна, стреса, недостатъчно спортуване.

Ма да ти кажа, те там у Запада щото избират мамбото, ходят все веселяци и са спортивни натури, сите са едни вейки и анорексици/чки ти казвам :)

Малко по-страшен е проблема с лекарствата и хранителните добавки. Там също нямаме контрол над съставките и по-точно, законите ни, позволяват некачествени и определени като вредни съставки да са във витамините, лекарствата, а да не говорим, че не би било редно в една свястна държава, помощ ни те вещества да са модифицирано нишесте и аспартам, да не говорим за останалите по-сериозни вещества, в продукти за "здраве".

Браво Момчиле- удари точно в десетката- двойните им любими стандарти!

Огромната разлика в жизнените стандарти - покупателна способност инициира съответния ефект - "Ефекта на двойния стандарт"! Унифицирайте стандартите в Правосъдната система, всичко останало ще се саморегулира!

произвеждайте си сами бе да ви ева в мързеливите ганьовци готованци, дремете по цел ден в кафетата а селата обезлюдяват, във вода газите а жадни ходите ...и се отучете да гледате в паницата на другите а хващайте мотиката

А след това ще почнем, сами да си шием дрехи от кожите на изядените животни, ще си печем сами тухли а който не може ще си загради едно местенце в някоя пещера, например в Магурата. Ей, умен си ми ти, гордостта на мама и тате, нали?

българско бяло саламурено сирене се търси в цял свят но като не съумявте да увеличите произвдството, бухайте тогава палмово масло като негрите

Момчилче, комунуненце младо... типична риторика на комунистически лицемери!

май ти се ще да се погрижи за теб това комунистченце младичко?

Какво странно има в това?!? Като търговец бихте ли позволили да речем шоколадите ви които вървят по 10 лв, да почнете да ги продавате по 5 лв някъде, само защото държавата е бедна? Да - но ако направите шоколада от по евтини и следователно нездравословни материали.

Цитат: Проучване на University of Chemistry and Technology в Прага през 2015 г. например доказва, че еднолитрова бутилка Sprite в Германия се подслажда само със захар, а в Чехия с фруктоза и глюкозен сироп, както и с изкуствени подсладители като аспартам и ацесулфам. Освен това продуктът в Чехия е малко по-скъп. В студения чай на Nestlé Nestea в чешката версия също е имало повече изкуствени подсладители и около 40% по-малко чаен екстракт, отколкото в германската.

Ми продавай си го колкото струва, пък пусни друга марка с отрови за бедняците. Или направи фабрика при бедняците и ниската цена на труда ще ти намли себестойността и продукта. Даже изнеси си цялото производство при бедняците и ще си яко на кяр, като го продаваш на богаташите. Е така рискуваш бедняците да станат богаташи и обратно......

То не само храните, а целия ЕС е един голям проблем, ама нейсе :).

И като излезем от ЕС ще решим проблема!Тогава българските и руски феодали ще може да ни продават само и единствено своите пищезаместители!Да ама не!Два иполовина милиона Българи предпочитат ЕС пред путлераския съюз на крадците от москва!

Няма закон, изискващ еднакъв състав на продуктите за различни държави от ЕС. Много неща - от шоколадчета, през инструменти и до пасти за зъби, да е с далеч по-ниско качество у нас в сравнение с това в Германия. Затова предпочитам да пазарува български, китайски, турски и румънски стоки с внимателен подбор. Западноевропейското на нашия пазар често е боклук.

А бре млади момко нема света да оправиш,тия с парите хем ще троват електората с боклуци,хем ще го насъскат да гласува против теб!Има и по лесен начин - плащат на партийните ти началници и си готов!Такъв като тебе трябва да е еврокомисар ,а дано!

това копеленце на симката да беше станал агроном а не бюрократ тунеядец дето произвежда само лайна и пазни приказки ... ебати нахалството, манджта не ми харесва, а по цел ден само лежи и пърди

Това момче ме кефи ...поздравявам го за активната позиция!

отровна американска царевица в Добричко заловени в Пловдивско 16 тона замразено говеждо от държавния запас на Ирландия на 25 години! * заловени на Кулата 12 тона отровни консерви, бракувани от VI-ти американски флот с изтекъл срок на годност А незаловените?

Заловено-незаловено - все тая. Всичко вече е изядено.

И нашата Агенция какво направи за 2 месеца- ЕДНО НИЩО! Хей драгими български "политици" от 09.09.1944 крадете, но не ви стига от 30 години пък тровите българите с прекрасни храни от Европата. СТИГААААА!

Тровите народа от години и сега се сетихте, а то било двоен стандарт! Къде бяха всички агенции , министерство, асоциации и тн. И какво ще промените ,умните спряха да ядат боклуците на Европа, другите пък заминаха за там ..

На харизан кон, зъбите не се гледат!

Да ама този въпрос беше повдигнат от Словакия когато пое председателството на ЕС... Ама пък Еврокомисията хич не гледа с добро око на словашкото предложение за уеднаквяване на изискванията към хранителните продукти в Европа;)

такива се европейските" ценности"/като я чуя или чета тази глупост/ми идва да изокам.Та такива са тези идиотски "ценности "с коита лягат и стават,нашите..нашите продажници,не знам вече как да ги наричам,глупави ли са или се правят на такива,та такива са им ценностите да ни тровят,да ни забраняват,още малко сигурно ше ни забранят да се наричаме българи.Шизофрения или евроатлантически ценности,за мен е равностойно.

марш в Москва копеленце комунистическо, да ядеш там

Ям там и храната е хубава, нещо да кажеш? От л..на на масата са ви се разкапали мозъците.

ти тука , какво ще ми ядеш ?