Пробив срещу Covid-19: Открито е първото лекарство, което доказано спасява тежко болни

Британският здравен министър Мат Ханкок заяви, че стандартното болнично лечение на Covid-19 ще включи това лекарството от вторник следобед

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е те после ще пуснат някакъв нов вирус, щом почнаха така да ни разигравт!

Като ти отиде черния дроб кел файда...

Дозата прави отровата. Кортикостероидите стабилизират клетъчните мембрани, особено на чернодробните клетки. Освен ако не ти плаща някоя фармацевтична компания да разпространяваш глупости, първо се ограмоти, а после давай мнение.

Тръмп вече е поръчал един кашон и почва да се налива...

А дано.

Това откритие според мен показва с доста висока точност, че Ковид-19 НАИСТИНА е поредният грип, както всички останали есенно-зимни такива при които именно при по-тежки случаи се ползва Дексаметазона. Добро лекарство от доброто старо време...евтино при това...е, има и достра странични ефекти, дори там където не се сещаме да си го и помислим дори, но спасява временно положението, като подтиска имунната система, отпуска белите дробове от спазмите...(Нищо ново под слънцето и със сигурност не панацея... Доближаваме се само до факта, че И ТОВА е просто грип - повече или по-малко опасен от събратята си.

Бе тя и чумата е просто бактерия.

От грип който убива в 0,3% и такъв който убива в 4-5%(че и повече) от случаите има голяма разлика. То всичко са вируси и бактерии. Дали е грип или не няма значение.

От написаното горе разбираме, че лекарите се учат във движение по метода на пробите и грешките. На случаен принцип си викат, я да опитаме с това лекарство. Не става? Добре, айде сега с друго...

Математиците са друга работа. Те точно пресмятат кое лекарсто трябва. Ако не съществува, тогава си го дефинират.

Не е точно така. Това меже да се случи в България. Ав Англия всяка болница решава какво лечение да прилага на болните с корона вируса. След това се правят статистики да се види , кое лечение е било най- ефективно.

точно с кортикостероиди прецакаха много италианци

Г-да английски доктори, още през Март когато в България се регистрираха първите случаи на Ковид-19 наши лекари обявиха че се прилага комбинирано лечение което включва и стероиди от типа дексаметазон, кортизол, урбазол по преценка на лекуващия лекар и това дава резултати, най-вече срещу интоксикацията или цитокиновата буря която предизвиква вируса в организма на човек. И стероидите като цяло помагат при общи инфекции на организма това дори и хора без медицинско образование са наясно, както са наясно че тези лекарства сами по себе си не лекуват а по-скоро облекчават, потискат, предотвратяват... и по този начин дават шанс на организма дали сам или с помощта на други медикаменти да се пребори и възстанови. Нищо кой знае какво не сте открили, просто тръбите много щото сте гръмогласни.

FFF

Ами нашите лекари да бяха направили проучването и да бяха публикували статията. Ама не са. За което по-скоро е виновна системата ни, отколкото лекарите. Но все пак има огромна разлика между “лекарите казаха” и “лекарите направиха изследване, прието в Нейчър”. Науката трябва да работи с научни изследвания, а не с анекдотични резултати.

Най-стандартния кортикостероид, със стандартно действие ... Все адно да откриеш че аспирина действа.

Значи да вземат да пробват и с аспирин, пък току виж смъртността намаляла с още 28%.

Днес открили едно лекарство, което намалява с 1/3, утре ще намерят някое, което намалява с още 1/5, след месец трето... И ще се появи едно такова неловко усещане у стадото, чиито съчки изгоряха в борбата за стадния имунитет. А може и въобще да не му пука.

Явно дексаметазонът не толкова лекува, колкото помага на повече хора да оживеят, ако белите им дробове са толкова увредени от вируса, че е трябвало да бъдат интубирани и поставени на апаратно дишане. Изглежда, че ефективното лечение — ако такова бъде намерено — преминава през запазването на дихателните функции на организма и способността на белите дробове да транспортират кислорода от въздуха в кръвоносната система. Струва ми се, че ако такова лечение бъде открито, от него ще спечелят не само заболелите от COVID-19, а също така и астматиците и хората с хронична обструктивна белодробна болест. Лошото е, че засега не са известни начини за регенериране на тъканта на белодробните алвеоли. Дискутират се методи за лечение със стволови клетки, но там все още нещата са повече научна фантастика, отколкото практическа медицина.

За тези, който не знаят - това е кортизон. Добре е, че намалява смъртността с 35%, но нека това не е повод за разпищолване - 65% продължават да умират. Не е панацея.

В допълнение към добрата новина е правилно да се добави че кортизоните не са съвсем безвредни. Както винаги и навсякъде се подчертава, че хидроксихлорохина има вредни и опасни странични ефекти

65% биват бутнати от влак или убити от лекарски "грижи".. там е нормално нищо да не помага

Да наблегнем профилактично на 3-4 скилидки чесън и 50 грама гроздова вечер. Ако не помогне, поне няма да навреди.

Двойна доза, за по-сигурно.

литър младеж. дозата прави лекарството!!!

При положение , че тръбят за цитокинова буря недоумявам как на петия месец разбраха , че кортизонът помага? И още нещо . Никой към момента не ви казва , че смъртността е намаляла 2-4 пъти сравнена с преди два месеца. Поне така излиза от графиките .

В началото на Май, Нова Зеландия тържествено и гръмогласно обяви, че е проборила вируса. После? После дойде есента. Никой нищо не говори вече за Нова Зеландия.

В болниците стандартно се дават кортикистероиди и антикоагуланти + антибиотици при лечение на к. Ковид. Всъщност стероиди се дават почти при всяко критично състояние.

Много точен коментар. Може би им е трябвало време за изследването.

Чакай малко младеж - коронавирусът не е проблем на медицината а манна небесна за някои. Какво да се чудим - идеята е друга - да се направят и пари, ако ще през труповете на измрелите от рак и сърдечносъдови, и т.н. защото тяхното ЛЕЧЕНИЕ ГО СПРЯХА че имало коронавирус. Сега разбирате ли защо Пол Пот изби И лекарите в Камбоджа...

Първо - на китайци изобщо НЕ чоже да се вярва! Второ - кога са правени опити с животни с тази ваксина?! Досега не е имало ваксина срещу коронавирус, защото при всички предишни опити с животни между 2002 и 2012 антителата, които се образували, предизвиквали толкова силен имунен отговор у живетните след нова среща с щам на коронавирус, че те развивали много тежки белодробони проблеми и умирали!!! Трето, изгледайте това видео, заслужава си - вирусолог и имунолог говори! В ютуб: Вакцина от коронавируса: нужна ли она вообще? — вирусолог Надежда Жолобак

това лекарите много прости и алчни били. По света и у нас.

Не са единични случаите на лекари изнесли се на квартира в началото на кризата, за да са сигурни че държат на страна семействата си. Това са хора, които не са си виждали децата с месеци. Имайте поне малко благодарност.

за какво благодарност??? за това, че крадат и от здравните ни осигуровки ли? и после ни карат да ПЛАЩАМЕ НА РЪКА и да ходим по Германия??? БОКЛУКСИТИ!!!