Осъдиха Христо Ковачки условно за укрити данъци

Софийският градски съд призна за виновен бизнесмена Христо Ковачки за укриване на данъци за над 16,7 млн. лева и го осъди на 3 години условно с пет години изпитателен срок, както на глоба от 20 000 лева.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха Христо Ковачки условно за укрити данъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нямам дъми>егати и садебната система в балгария > пази боже сляпо да прогледне егати коръмпираната садебна система>>>????балгари ъкривате данаци и несе боите това е присадата>>>????????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До всички пенсионери и преди всичко до чевените бабички! Сега разбрахте ли защо водите плачевно съществувание,защо ходите вечно гладни и броите жълтите стотинки в портмонето си! Защо нямате пари и за лекарства!Това ви докара комунизма и комунистите! И пак гласувайте за тях! И така, докато ви довършат физически!

Това нищо не е!Сега Ковачки ще обжалва на всички инстанции...ще протака делата с години...и накрая ще прескочат всички срокове за давност,а той ще е без всякаква присъда,поради изтичане на давностния срок....След това следва "втора серия"...Ковачки ще "контраатакува"в Страсбург,че толкова време му протакат делата и накрая се е оказало,че е със статут "невинен"...щото в указания срок не са успели да му докажат вината.И Българската държава ще бъде осъдена да му плати тлъсто!...И познайте кой ще ги плаща тия пари...не съдиите във всеки случай,нито следователите!...

Ехоо, Борисов, Цачева, ГЕРБ и Атака - абе какви са тия закони в БГ дето за откраднати 17 000 000 лв. предвиждат условна присъда??????

Марин, защо питаш Правителството - НАЛИ СЪДЪТ Е "НЕЗАВИСИМ" - питай тези,който "СА ГИ ИЗБРАЛИ"

А така! Държавата строго му размахала пръстче, а той трябвало да обещае, че повече няма да прави така!! Ха сега плюйте Уорлик, дето говореше за двойно "правосъдие" у нас!

Защо ли не се учудваме? При такава правосъдна система и законодателство и това емного. Питам се дали не най-добре да се обявят всички закони за невалидни, да се уволнят всички работещи в тази система , да ни преведат законите на Германия, Франция или друга ЕС държава и да ни пратят оттам магистрати.

Колкото и "сложна" да е дейността на магистратите и практикуването й да не е подвластно на нашего брата "простосмъртните", когато решенията им срещат 100% отпор и се окачествяват като нелогични, неадекватни и безумни е време да се възстановят по-древните методи за раздаване на правосъдие - 100 на голо, за неправилна присъда!!

Идеята да си внесем друга, небългарска, европейска или американска съдебна система не е лишена от логика. Неправилните съдебни решения, определения и цялата боза, която родните магистрати сътворяват в крайна сметка плащаме пак ние. Плащането е двойно и дори на н-та степен. Само този, който не е сезирал европейските правораздавателни органи, само той не е спечелил. Ежедневно се изплащат хиляди евро обещетения на неправомерни действия на български магистрати от всички нива. Последният известен случай е с бургаския магистрат, майка му и изгонената любовница, която го разкри!!

УОРЛИК - ние сме ДЕМОКРАТИ!!!! На Ал Капоне щяхме да дадем УСЛОВНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!

я не го закачайте човека, той дава хляб на над 30 000 души! Разбойник бил, че кой не е?

не разбрах какво става все пак с онези 16+ млн лева укрити данъци?! Нищо не се споменава..... "Е, това е Господин Ковачки....хайде да му ги опростим ....да му вземем само 20 хил,а?....колеги?..." 16 млн не са малко пари и могат да помогнат на някого, да се вложат там , където има нужда. Но къде ти.... сякаш не знаем къде отиват. Плюя върху такива, да се задавят дано !

Клетият, с условна присъда! Дали нежната му и лирична душа ще издържи на гова унижение?! Инициирам подписка за оневиняването му!

Ясно щом си богат : условна присъда...Прав си е американския посланик за двата вида съд у нас: за богати и бедни...условна присъда ...нещо като кон за кокошка....смешници...

Нищо не му е ясно на посланика - само една е системата: плащаш и се отърваваш, а ако си беден съдиите се ядосват ,че им губиш времето и съдят сурово

осъди на 5 г. затвор бащата на бившата номер 1 в женския тенис - Щефи Граф. Делото продължи точно 5 месеца и той си излежа точно 5 г. Мисля, че е добре да си внесем една цяла съдебна система от там - ама от деловодителка до Главен прокурор.

Съдиите че са държава в държавата е ясно на всички. За милиони няма закони! А после ни били виновни Германия и Франция, че не ни пускат при "белите хора" с това министерство. А на бас, че на втора инстанция ще го оправдаят, че може и държавата да му плати и нещо отгоре.

Поредния смях за Българският съд.Докога хора като Ковачки,Лечков,Доган,Овчаров,Масларова и ................ ще продължават да ни се присмиват в лицето.

Е па сигур са му дарени от тъщата, нека сега гонат нея, той си е чист, като един друг специалист, който е по-правилен към властта и тъщата пое всички удари.... въпроса е в аршина да е еднакъв...

Жалка история наистина! По-интересното е,че НП Джеймс Уорлик знаеше за тази развръзка преди седмица! Как е достигнал до тази информация трябва да отчетем драги сънародници. Но живота продължава за бойците!

А дали,в една нормална страна,с нормално правосъдие,би издала такова решение "В имети на народа",ама че смешно звучи,ако не е жалко....

187 коментара и 100% една и съща позиция .... това е прецедент, имайки предвид, че правосъдието трябва да олицетворява моралните ценности на обществото, тук има явна дупка между двете.... това е вече недопостимо!

Чудно ми е кви ли са името на този Съдята и всички замесени в тази нелепа история що не ги цитират та да знае човек на кого да "благодари" че я има тази съдебна система дето работи така "перфектно"

СРАМ! "Българиоо за тебе те умряха"

Това е България, която ни оставя другарят президентг.Първанов, с друго име-агент Гоце! И Боко Тиквата успяха да вербуват! По точно уплашиха го! Това копеле на мъжкар се прави, ама си е п.тка занесена!

Май май ..както е почнало след време по примера от фотбила ще внасяме и съдии.. за по обективни присъди

Според българския Закон за защита от дискриминация, тя може да бъде полова, религиозна, образователна, по политическа принадлежност, увреждане, семейно положение, сексуална ориентация или имуществено положение. Това означава, че авторите на публикации, обидни за гейовете, възрастните хора, неграмотните, бедните или богатите, могат да се озоват зад решетките. Това решиха вчера депутатите на второ четене с промените в Наказателния кодекс

С решение на съда се конфискува и една десета от имуществото му, съобщиха "Фокус" и БГНЕС. А тази част от новината защо никой не я коментира??? Просто в момента държавата е толкова "гладна", че всеки който покаже че има бива обиран.

Абе НЕНаблядателен, защо не коментираш, дали тази 0,1 от имуществото отговаря стойностно на 16+ милиона нанесени ЩЕТИ на държавата (2+ лева щета си понесъл и ТИ)!! Колко е цялото му имущество и дали тези гуши, които му се отпуснаха в Гълъбово не ни ощетяват още повече???

ало цензура, ко стаа ве :) рейтинга ;-)

Нека всички международни престъпници да поискат да ги съдят в българия.Колко ли е получила съдийката?

а кажете ми, що пишете тук? кому файда? ни политиците ще ви гледат списванията, ни пък някой ще ИМ обърне внимание. АБСОЛЮТНО БЕЗСМИСЛЕНО! ЗАГУБА НА ВРЕМЕ! толкова интересни места в нета има, полезни, любопитни, всякакви - тук са правите рейтинг на сайта :):):)

ковачки е крадец и боклук...разстрел за такива изроди

За милиони няма закони!...

Това значи, че всеки, който укрива милиони данъци, няма да бъде осъден!!! Е как да не укрива тогава, нали после 3 години условно ще му дадат, супер просто! И аз ще укривам!!! Няма смисъл да се страхува човек за милионите си!... За близо 17 млн. - глоба" от 20 000, все едно за 1000 лв - 0.10 ст.! И от страх - условно!... Остава сега и най-тежкото наказание, което направо ще го тръшне - обществено порицание и мъмрене с вписване в характеристиката!... Смях в залата!... Не ни е ясно, защо като кажат за правосъдното министерство и ВКС, че в България има двойно правосъдие (едно за бедни и друго за бизнесмени) ТЕ се сърдят и CE правят на ощипани?! Нека сега да ни дoкажат, че американският посланик не е прав за българската правосъдна система!!! Двойно правосъдие и двойно законодателство - едно за бедните, друго - за богатите! За кокошка няма прошка, за милиони - няма закони!

Нямаш представа колко си прав-сега всеки укрил данъци под 17000000,може да се чувства защитен.

някои да направи фацебоок акаунт и да видим колко сме дорасли

кажете ми, моля ви се, че тая "присъда" е някаква шега!?!?

Не е шега, а отговор на обществените нагласи въпреки липсата на доказатекства.

Последната надежда за някаква справедливост към тоя нагъл шопар е братята сърби, на които им окраде няколко завода и ги фалира, а на хората не плащаше заплати, да пратят един снайпер от ония, дето тренираха три години край Сараево, та поне да ни отърве от него. Те имат опит, с доста подобни се справиха, това се нарича пряка демокрация, като не работят институциите - остава засегнатите да вземат нещата в свои ръце и да поставят всеки на мястото му - народните изедници в частност - на два метра под морското равнище! Колкото по-скоро, толкова по-добре и за двата народа, както и за демокрацията на Балканите!

Ееее, все някой друг да ни свърши работата?

за кокошка нема прошка, за мильони нема закони... да вий 4еастита димокрацията! идат избури. ти4айте да гласувате за тоз дето ше ви нае... :):)

УПРАВЛЯВАЩИТЕ В СТРАНАТА ЯВНО НЕ ОСЪЗНАВАТ КОЯ Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ДА ИМ БЪДЕ ПРЕДОСТАВЕНА ВЛАСТТА ИЛИ ДОКОЛКО МОЖЕ БИ Е ВАЖНА ТЯ ЗА КРЕДИТА ИМ НА ДОВЕРИЕ. ТРЯБВА ДА СА НАЯСНО ОБАЧЕ, ЧЕ МАКАР И ДА РАЗЧИТАТ НА РОБСКОТО САМОСЪЗНАНИЕ И ПРИМИРЕНЧЕСТВОТО НА БЪЛГАРИНА, АКО НЕ ПОКАЖАТ НА ОМЕРЗЕНИЯТ ОТ РАЗБОЙНИЧЕСКИЯ ПРЕХОД БЪЛГАРСКИ НАРОД ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ МУ, ЧРЕЗ АДЕКВАТНИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ И СЪДЕБНИ РЕФОРМИ ЩЕ ЗАГУБЯТ НЕ САМО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. ПРИ ПОДОБЕН ПРОВАЛ, ТЕ НЕ САМО ЩЕ ОТИДАТ ПРАВО В ИСТОРИЯТА/КЪДЕТО МОЖЕ БИ ИСКАТ ДА ОТИДАТ С ПОНАПЪЛНЕНИ ДЖОБОВЕ/, А И ЩЕ ОТВОРЯТ ПЪТ НА ДОСТА ПО-РАДИКАЛНО НАСТРОЕНИ ГРАЖДАНСКО-ПОЛИТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ, КОИТО ЩЕ ВЪРНАТ БАЛАНСА В ОБЩЕСТВОТО И РАВНОВЕСИЕТО В ДУШИТЕ НА ХОРАТА. НА ХОРАТА ГОСПОДА. НА ВСИЧКИ ОБИКНОВЕНИ, НЕ СПЕЦИАЛНИ ПО СЕКСУАЛНОСТ, ИЗВРАТЕНОСТ, ЕЛИТАРНОСТ, СНОБИЗЪМ, ПАТРИОТИЗЪМ, ФАЛШИВА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ И ПРОЧИЕ ЛЮДИ, КОИТО НОСЯТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА НА ПЛЕЩИТЕ СИ И МОЖЕ БИ ВЕЧЕ УПРЕКВАТ СВОИТЕ РОДИТЕЛИ, ЗАЩО ЗА БОГА СА ГИ ВЪЗПИТАЛИ В ЦЕННОСТИ, В КОИТО ВЕЧЕ САМО ГЛУПАЦИТЕ ВЯРВАТ.

ама пак идват избори !!! тоя път всички трябва да гласуваме за волен сидеров . защото само той може да се справи със смешниците от съда който ни правят на маймуни !!! ето сега и с кремиковци пак жалка история и пак я няма държавата . докога ще ги търпим тези измамни политици - айдуци да ни управляват ???

Господ здраве да Ви дава, господин Уорлик! Сега им кажете каква ше е присъдата в САЩ за 16 млн. укрити данъци. Имате право на отговор на нападките срещу Вас, а и виждате колко хора са възмутени тук!

За да избегнете затвора, крадете милиони и нищо по-малко.

Симпатичният и талантлив Уесли Снайпс е в затвора за укриване на много по-малка сума. А този даже не е симпатичен, а е на свобода.

лично аз спирам да плащам данаци на шибаната държава !!! аман от назначени босове !!! а сега и кремиковци ....!!!!

За милиони няма закони, за кокошка няма прошка. Кв'о да се прави, това е България.

навремето за 1000 лв.надчет даваха по година ефективно.А сега направо им убиват бъдещето

Майкъл Мур каза в един свой филм, че най-лесният и сигурен начин за командване на масите е чрез СТРАХ и ДЕМОТИВАЦИЯ. Преди 1989г ни управляваха със страх, а сега с демотивация. Тази присъда е отличен пример за това.

еми, ко да са прай батка ...прос народ - слаба държава. ку4ета я яли... не е виновен тоз дет изяда зелника, ам тоз дет му го дава!!! кой ги избира тез политици в БГ??? на него се сърдете :):):)

Какво да очакваме от независимият съд. Едва ли някой се е надявал да го осъдят.

е надявам се поне да си пати 16те милиона данъци ... но и да не ги плати пак ще го глобят 20 хил :) смешна историйка ... това вече е до самия съд а не до прокуратурата ... мисля че съдя показва че не остава по-назад от прокуратурата ... не знам до кога ще ги търпим ... съмнявам се че дълго ... все пак си мисля че тихата революция беше най лошия сценарий за България ... защото ако не беше тиха, то сега тия мушмуроци доста щеше да ги е страх

Някой може ли да даде информация относно прокурорката Маргарита Немска и по-точно нейния етнос? Щото фамилията й много наподобява такива като Софиянски, Пирински и др. п. Щото ако е от същия етнос, характерен с афинитета си към парите и манипулациите, то това хвърля светлина върху тази скандално неадекватна присъда.

Хайде сега да помислиш пак, но този път с главата си, а не със задните си части /може пък и да има разлика/. Съда ли издава присъда или прокуратурата? Ако прокуратурата издаваше присъда, то каква щеше да е ролята на съда в наказателния процес? Признали са го за виновен т.е прокуратурата си е свършила работата, подържала обвинение и е доказала /според събраните от МВР доказателства/, че има извършено престъпление. Тук вече се опира до съд и изникват няколко въпросчета - защо се постановява присъда съотносима към минималния праг за престъпление в особено големи размери? Защо се дава условна присъда за 16 милиона, а не ефективна /каквато по закон също трябва да се даде предвид размерите на престъплението/. Пример, че МВР и прокуратурта могат да работят заедно, но ако се включи и съда ще стане още по-хубаво.

Принцпно е така, но вземи пак да прочетеш предпоследния абзац от новината.

Когато американския посланик каза че има правосъдие с различен аршин за бедни и богати нашите прокурори скочиха обидени.Искрено съжалявам че преди 20 години не се изнесох от тук както направиха моите приятели.Повръща ми се от случващото се.

Просто отвратително! Как можахте да осъдите този герой на нашето време?! Вие милост имате ли? Цели три години да му лепнете условно! Самозабравяте се драги ми съдии. Ще горите в Ада за такива жестоки присъди.