КЕВР утвърди шоковото поскъпване на природния газ

КЕВР утвърди за второто тримесечие по-висока с почти 30% цена на природния газ. Следва поскъпване на топлоенергията и ел.енергията.

Обратно в новината

Коментари - КЕВР утвърди шоковото поскъпване на природния газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз си слага ел. двигател с 5 акумулатора по 100А , а вие си вдигайте газта коолкото пожелаете.

Газпром на колене. моят приятел Дейвид офейка, много боклук има и не се чисти та да се увеличат и там таксите....абе голем кеф го чака стадото мазохисти

язе да питам що не ДКЕВР а КЕВР - да не би щот о нема държава а има територия със тсада балъци?

няма да утвърди - Боко идва с празни джобове - изпусталя с изборите, че то и кредити трябва да се връщат, че то и НАТО тропа по масата и си иска неговото - дупе да му е яко на народа - той само плаща - и за магистралки, и за хчупени самольоти 22-ра употреба, и за джанките на вожда - трябват му компоти но човека в Банкя

От друга гледна точка ... Кат се вдигне газа, ще станем по-енергоефективни. Ще изолираме къщите, ще сменим прозорците за следващата зима. Ще набучим по една перка на всеки покрив за безплатен ток и за топло чайче през зимата. Ще постелим всеки покрив с фотовотаик за телевизора и с тръби за топло душче. Зимата по-малко душчета, че няма слънце. Така и по-малко вода, че и тя скъпа. Направо идилия за тия дето преживеят, пък и ще живеят повече, че няма да цапат планетката... Абе ако се отъвем от нефта и газа ще е страшно хубаво. Натам трябва да драпаме, но за да стане ще трябва да се върнем в първобитието?! Утопия нали ... е като е така ще ни се бъркат и ще ни бъркат у джобовете ...

Въпросче, съвсем скоро имаше публикация, че е постигнато споразумение между ЕС и Русия за намаление на цената на газа и как добре щяло това да се отрази на България. Къде отиде това споразумение, кой какво крие и лъже?

Стабилност по американски: Какъвто и некадърник да изберат за президент, животът на мнозинството хора в САЩ остава стабилен. Стабилност по български: Колкото и да се влошава животът на мнозинството хора в Кракозия, те стабилно гласуват за едни и същи некъдърници! Слушахте ли сутринта радио Ереван? Радио Ереван взима интервю от г-н Бориков, мин-председателна Кракозия: -Г-н Рориков, ка е положението в Кракозия? - Ами горе-долу е. - Добрее! А общо взето как е? -Всичко общо е взето вече.

Тъкмо хората взеха да успяват да си покриват таксите и данъците (НАП отчита добра събираемост) и тети изненада - след газта всичко ще поскъпне. Действа се все едно някой не желае да има нормално плащане на данъци, а всички да сме извън закона и със задължения към държавата.

Бойко дали е забравил причината поради която дезертира през 2013 г. ? Щото тоя филм май ще има повторение!!!

Линч!

ГЕРБ са му наредили, преди да поемат властта, за да се отчете като негатив на временното правителство

Гласувахте за ГЕРБ. Избрахте си Баце. И той ВИ ГО ВЪРНА! Цялото КЕВР е назначение на ГЕРБ. Барабар с пелтека от ДСБ. Задържаха всички цени да минат изборите и след това - веднага - бой по манерките! Е, нека ВИ Е ЧЕСТИТ Баце, ГОЛЕМИЯ, ВЕЛИКИЯ! Нека ви управлява в коалиция с БЯЛАТА ЗЛАТКА! Малко ви бяха 16 милиарда, сега ще имате нови 16. Ще имате нова винетка - вероятно от 130 лева. Ще ви санират отново - по 300 лв/м2. Ще ви вдигнат осигурителните прагове. Ще ви правят ревизии на физически лица и дребни фирмички. Пеевски пак ще печели всички обществени поръчки, ТОЯ ПЪТ НЯМА ДА ИМА ЦИРКОВЕ СЪС СПИРАНЕТО ИМ. Пак ще търкате талончета на ЛАФКА. НЕКА ВИ Е ЧЕСТИТО!!!!

Слушам репортаж по телевизията за повишаването на цената на газа с 30%. В цената на хляба била с 10% участие. Един хлебар ни обясни как хляб от 60 ст ще поскъпне с 15 ст.. На ум се смята, че поскъпването му трябва да е с по малко от 2 ст!!!!!!!!!!!! След малко същото за краставиците и т. н.

Причината за шоковият скок на цените била.... ла-ла ала бала и ланския сняг. Честито на всички гласували!!! и не гласували най-вече. Пладнешки грабеж след изборно, че има и милиардни заеми да се връщат солидарно от всички. Дето се вика - всеки си заслужава съдбата.

ФАТМАКА СКРОИ НА НАРОДА. НЕ ОБЯВИ ПОВИШЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА ГАЗТА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, ЗА ДА ПРЕДПАЗИ ПАРТИЯТА СИ ОТ ПРОВАЛ. И ТРИ ДНИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ГО НАЧУКА НА НАРОДА.

tochno taka, vrytnaha vi iako. Prodyljavaite da glasuvate za tiah

Продължавайте да плюете срещу Русия и ползвайте с удоволствие катарския газ и газа от на Боко хъбчето.Егати простия народ

Като монополист, Путин определя цената на газот, а не Бойко! Радвай си че Путин допълнително яко ще те пооскубе! И аз ще се радвам да гледам и виждам яко оскубаните путинофили!

Не си Пурко, а Путко непоръбена.

Как е? Боли ли да бъдеш измамен? Защо ли не обявиха намеренията на КЕВР преди изборите за поскъпване на природния газ? Еххх племе затъпяло, гласувате за тоя кой по малко да ви коли

КЕВР-слуги на тиквата а уж независими.Това трябваше да се случи преди три месеца дори с по малко проценти.Предизборен подарък за мутрите.Избирайте ги пак.

Защо това...поскъпване ''''-не стана миналата седмица...а сега.!!!!!!!!

Гробарската хунта се завръща и продължава геноцида.

Явно всичко покрай тези избори е било едно голямо театро, само и само да не се окаже, че Б.Б. вдига разходите на домакинствата шоково с поне 30 процента. Демек, изборите бяха само една залъгалка за народа, да не гледа какво ни правят политиците. А последните биха могли и да погледнат проблемите в лицето. В крайна сметка, всички големи български градове лежат върху неограничено количество безплатна енергия (топлофикационна и електрическа).

"Иван Иванов уточни, че цената на петрола е намаляла с около 5 долара от 7-8 март, намалял е и курсът на долара, но тези намаления не могат да бъдат отчетени в това решение за цената на природния газ, тъй като отчетите са до 1 март." Искам само да попитам дали това е обяснение на нормален човек или на...дебил??? Другарю Иванов,ами ако цената се беше...повишила,...какво щяхте да правите тогава??? Боклуци такива,минаха изборите,гарантирахте си топлите службички и започнахте да я карате по-старому,нали така?!? И кога ще отчетете поевтиняването на петрола,на куково лято ли???

вашият гняв е справедлив! това наистина не се трае! премиера огнян герджиков и президента румен радев трябва да подадат оставка веднага! още сутринта!

председателката на комисията, заместника й, и членовете на тази комисия са за Затвора. толкова нагли животни рядко може да види човек. и благодаря на овцата и говедото, че ми обясниха как се ценообразува в бензиностанциите. няма Господ за българите, горко на този народ

Дигайте не бойте се, изкарвам 4000 лв, ако изкарвах по 500 на месец, да съм ви изринал отдавна.

Това се казва "робска паплач" или както някой други го наричат "стокхолмси синдром"! Сега дори някой ще излезе и ще каже колко сме виновни ние и колко невинни фирмите доставчици ...!

радост, толкова щастие, можем още да понесем, не спирайте с повишението на цените, нали затова гласувахме за Боко. Само той и любимата му партия могат да даряват народа с такива благини. Някакъв корифей, явно привърженик на ГЕРБ обясни по новините, че повишението на цената на газа с 30% няма да повлияе на цените на стоките и услугите. Откъде накъде ще ни лишава от удоволствието, да плащаме все повече и повече за все по-малко и по-малко.

Уважаеми българи, понеже сме меки пишки, ПРЕДЛАГАМ ДА НАПРАВИМ ПОНЕ КАТО ЦИГАНИТЕ! НЕ ПЛАЩАЙТЕ! ОТПОР ДОКРАЙ.

Къде са протесните мрежи,социалните мрежи, къде са партиините централи дето ни обещаха мед и масло. Къде са медиите дето маниполативно потулват новините. Няма кои да поведе народа за правда и свобода. Ама това народ ли е.

Всички партии до преди седмица ни обещаваха увеличение на заплати и пенсии,а каква стана тя,увеличиха ама разходите на семействата.Слави да ни събира на площада и да ги изгоним всички докато не са ни довършили.

Аз лично се радвам на повишаването на цените, защото тъпонаселението не заслужава друго, след като си преизбра Бай Хуй и БСП за пореден път. Честито!

Та къде го видя този хитрец 30 % поскъпване на $. То бива манипулация а ма чак пък толкова...От март 2015 до сега март 2017 $ се движи в един нанал и нещо не мърда повече от 10-ина стотинки. Като не им стигат парите от фондовете бъркат в нашите джобове колкото им се иска. Поредно "повишаване на жизненото ревнище" както му викаха по времето на соца. Но соца си отиде...

КЕРВ трябваше да вдигне цената още януари, когато петрола стана 55 долара. Тогава в големите студове за да плащаме още по-големи сметки. Вместо това го вдигат газа чак сега. За благодарност сульо и пульо псуват КЕРВ. Ама сульо и пульо си траеха когато КЕВР намали газа от 650 на 270 лева.

Овца

скрий се и започни да се търсиш.

ПРЕДЦИТЕ СА НИ ОСТАВИЛИ В НАСЛЕДСТВО ЗЕМЯ НА ВЪЗЛОВ КРЪСТОПЪТ,ГАРАНТИРАЩ ПРОСПЕРИТЕТ ОТ ПРЕМИНАВАНЕТО НА ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ!!!ДОКАТО ФЕОДАЛА ОТ СИК СЕ ИЗГАВРИ С ПАМЕТТА ИМ И ТЛАСНА НАРОДА КЪМ ОГРОМНА МИЗЕРИЯ!!!СКОРО ЩЕ МУ СЕ ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!

Я да не се занимаваме с глупости, ами да се съсредоточим върху Слави Трифонов!

Каквото и да си говорите фактите са си факти - толкова години се говори за дизертификация, но реално НИЩО не се прави. Защо ли? Зашото всеки, който поиска наистина да го направи бива отстранен от власт. Целтта е само една - ВЕЧНА ЗАВИСИМОСТ от руския газ.

можеше поне от транзит да печели България и част от печалбата да отива за субсидии, но...имаме велики политици

Сега печелим от транзит по 100 милиона. Ако имаш предвид Южен поток, от там нямаше да печелим нищо в продължение на поне 20 г, като за сметка на това щяхме да загубим тези 100 милиона получавани сега.

Диверсификация е точната дума. И прави се всичко възможно, но нещата не зависят само от нас, Все пак вече имаме интерконектори със съседите.

За това ти били виновни руснаците ,а за правописа пак ли те? Ако си с "демократично" образование простено ти е.

Глупости на търкалета,погледни котировките на шистов и втечнен газ и ми посочи по добра цена а от тази по която купуваме в момента.Имаме връзка с Румъния,можем да купуваме и от Гърция ама цената каква е?

Газа през 2015 г. беше 656,47 лева, при цена на петрола 105 долара и когато петрола стана 25 долара съответно газа падна на 266 лева. Сега е около 50 долара, затова газа ти скача с 30%, а не със 100, с колкото скочи петрола.

.....този път няма да могат дори и да влязат в парламента.......камо ли да ги назначат вътре в него.....

Не мога да схвана! При положение, че близо 2-3 години цените на петрола вървяха на долу и цената на газа падна в един момент до 230 $ за 1000куб.м защо никой не свали цените на ел.енергията, на храните, на хляба, на торовете........ а сега всички ще вдигат цени?!!!

герберастите защо мълчат ? Още 26 млрд. заеми ако дръпне мутрата ще се обадите ли ? Целувайте му ръката роби !

На Курнелия един милиард няма да и дадат, а на Бате Бойко, милиарди на корем! Който го може, го може!

Вчера имаше статия и за скок на водата с 18 процента. Къде в нормална страна се склучват такива ценови скокове? Досега са работили на 20-30 процента загуба ли, какво? Всички ценови шокове се случват на крайния потребител - обикновенните хора. Печалбата на върхушката, пардон на елита (чужд и наш) остава неизменна и неприкосновенна. Замислете се как след скок на горивата и тока скачат всички останали продукти и ще разберете истинския смисъл на тази новина.

Хора, айде да си построим още един АЕЦ в Белене, какво ще кажете?

Е па защо само един?

Пластмасови кофички и лопатки има много евтини в Джъмбо. Бегай вземай и почвай да строиш 10 БеляНе-та

Води се безпощадна война срещу обикновените хора в България. Въпроса е - след като те измрат, кой ще пълни хазната? Алчните режат клона на който седят, сигурно се надяват че докато дойде Видовден ще са толкова богати, че нищо да не може да ги засегне.

Като гледам коментарите и си давам сметка защо телефонните измамници имат такъв успех у нас - народа е отчайващо тъп, или нарочно не иска да види истината. Търсят под вола теле само и само да не видят истинските виновници, защото толкова им е набивано в главите че черното е бяло, че вече го вярват. Докато сме толкова слепи ще ни доят като дойна крава, на която главата и е тука,а вимето в Русия.

Причината Париж да се откаже от американския газ е свързана с цената му 6-6,5 долара за 1 млн. британски термични единици, докато руският газ, идващ по тръби, е далеч по-евтин. Цената на руския на пазарите в Европа е максимум 5.8 долара.

О, Боже...от 9 кладенежа вода ще донесе, само и само да види истината. Причината да нямаме други доставчици на газ - Катар например, е че ТРЯБВА да купуваме руски газ. Не ни се позволява да имаме избор, не виждате ли?! Дори нашето находище няма да се разработи само и само да купуваме от Русия!

Русия и купените ни политици правят всичко възможно ние да купуваме газ само от тях - затова ни е скъпо и ще става все по-скъпо. Руснаците ще ни купят със собствените ни пари, с които купуваме газта им, а те на свой ред подкупват нашите предатели, за да може нищо да не се променя!!! Дизертификация - да, ама друг път!

Ти тъп ли си - Цената е на пазарен принцип т.е Брюксел, 13 март 2017 r.Заради спада на цените на петрола цените, които Газпром налага съгласно действащия български договор за доставка, индексиран към цените на петрола, също НАМАЛЯХА. и от къде ще го внасяш този ГАЗ - в буркани от шистовия на САЩ ми той е по скъп бе аланколу!

А кой подписа договор с Газпром за газ 50% по-скъп от този в Германия и без право да внасяме от други страни, нитп да препродаваме излишъка - Р. Овчаров в компанията на Корнелия Нинова 2005та година.

Причината Париж да се откаже от американския газ е свързана с цената му 6-6,5 долара за 1 млн. британски термични единици, докато руският газ, идващ по тръби, е далеч по-евтин. Цената на руския на пазарите в Европа е максимум 5.8 долара.

В края на 2021 г.....увеличението на заплатите е от 420 на 600 лева... със 180 лева или 45% така че парно, ток вода дават някакви си 50-60 лева .... другото е кяр за чиновника. Ура! Да живее и пребъде КОНЦЕСИЯТА.......

Прокуратуратаааааа - ей ви ги престъпниците не ми гонете Марешки - законен рекет и геноцид се нарича това

Червени боклуци... пак ли ГЕРБ и Борисов са ви виновни за това драстично поскъпване на газа??? ГЕРБ не са на власт от повече от два месеца!!! Защо др. Радев и др. Герджиков не се намесиха?? А Мая Костинбродска?? Отрепки!!!

... ама да бе ... то това става за два месеца ... той Борисов и ГЕРБ ги "нямаше" и при случката КТБ ... нали бе олигофрен ...

Вярваш ли си - КЕВР и президенската институция нямат нищо общо! КЕВР се избира от парламента - и кой е имал мнозинство ГЕРБ !?