17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Швепс

Икономиката е за печалбата на фирмите, а историята за народа. Отец Паисий не е написал наръчник на икономиста а историята !

Продължавам да твърдя, че общата история на България и Северна Македония трябва да бъде изследвана от междуародна комисия от минимум 15 видни историци от Европейския съюз. Трябва да бъдат разгледани ИСТОРИЧЕСКИТЕ артефакти и документи и на тази база да бъде взето решение какво от историята е българско и какво северно македонско. България и северна македония трябва да имат максимум по двама представители в комисията. Само така в Европа ще видят истинското лице на македонските шовинисти!

История та история. Никой няма да си пренапише учебниците. Да ни мислите, че в нашите и турските, гръцки, румънски или сръбски учебници пише едно и също. Как пък не. Ясно е различната гледна точка от националния егоизъм към едни и същи събития и факти. Аре почвайте ме за Самуил, Яне Сандански, Даме Груев и прочие от някога си. Както се казваше нашите са разузнавачи, а техните са шпиони.

Но докато е писал, от време на време е ял хляб. Произведен от житото донесено в манастира от местните миряни - като дар или данък...

До колкото знам за да надградиш или построиш нещо е нужна здрава основа. За нас здравата основа е нашата история. С основата не може да се правят никакви компромиси. За това не мога да разбера как ще се изгради къщата на разбирателството след като съседа ти заявява, че не признава основата на къщата. Вие господин премиер казвате ,че ще правите покрив на който да кацат хеликоптери без къщата да има основи. .Мисля, че е твърде наивно да се подвеждате по лицемерните сръбско-руски усмивки от Скопие. Вето до дупка. Никакви компромиси.