17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво е"проектил" ей така за спорта и редакторката

"Престъплението се е случило със законно притежаван от мъжа пистолет." Престъплението е ИЗВЪРШЕНО със законно притежаван от мъжа пистолет!!! Не се е СЛУЧИЛО с пистолет!

Явно този убиец и самоубиец не бе добре с главата, но все пак е имал законно оръжие. Как стана това? Дали жената се оправи, не знам, но -успех.

Проектил е съвременен термин за изхвърлян от метателно оръжие предмет с предварително зададени характеристики. Стабилизацията в полет се осигурява или чрез завъртане с винтови канали в нарезни оръжия или чрез стреловиден принцип във въздушни стабилизатори. В българския език за малки огнестрелни калибри се употребява куршум, но терминът е по-скоро художествен (както и пуле, гюле, сачма, картеч и др), а не технически. Например, сачмите за лагери са сферични, докато за ловни цели в гладкоцевно оръжие се ползват с лещовидна или друга форма.

по простото е да кажат че са извадили два куршума и готово,все пак не сме във американски сериал със лейтенант хорейшо

Опасност за живота "и".

Фрагмент от това което е напуснало цевта. Доста често, най-голямата открита част, която може да бъде категоризирана, като част от куршум, съчма, тел, пирон, парче от нещо което напуснало цевта с висока скорост, достатъчча за да предизвика рзкъсни тъканни поражения. Доста често не се е налагало да бъде раздробявано допълнително, преди да ти го извадят от мозъка.

Ако напишат куршум, всички ще решат, че е стреляно с музеен експонат от 1876г.

Докато разрешителните за оръжията се раздават на хора с връзки баджанаци и ракиени авери все така ще е. Как не дадоха на някоя баба в забито село пушка да не я крадат циганите а все на някакви соц тарикати дето работят охрана на дърти години. Иначе докторите си ги бива да спасиш човек с куршум в главата.

Смотан стрелец !!!

хорейшо ти ли си бе,аре да спреш да гледаш сериали,по просто ще ти е

Когато куршума напусне цевта, до голяма степен продължава да прилича, на това което бил преди изстрела, ако попадне в балистичен гел или просто магически спре и увисне във въздъха. При 86% спира да прилича на това кото е бил, защото това е конструктивно заложено да се раздробява с цел максимални поражения. Това е така наречената характеристика "стопиращ ефект" или способността му да те спре на мига и да те оства на място. За останалите около 14% от ситуациите не те интересува какво се случва, но отново не прилича на това което си виждал, съдейкй по въпроса който задаваш.

Отговаряш неправилно. Не е фрагмент. Щом куршумът напусне цевта, вече е проектил.

Дано стрелеца не е бил с билет за самолет, че ако беше се изнервил по време на полета щеше да стане ...

Че кой е на 100% добре с главата? Ти да не би да си?

НАПЪЛНО СИ ПРАВ, НО ТЕЗИ КОИТО ТЕ РЕПЛИКИРАТ НЕ МОГАТ ДА ПРИЕМАТ "ПРОСТАШКОТО" КУРШУМ- КЪДЕ ПО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЗВУЧИ "ПРОЕКТИЛ"

До не значи: значи че четеш глупости от глупави списания.

Със сигурност не е бил с билет. Първо, нямаше да го пуснат да се качи на самолета с оръжие! Второ, едва ли би го оставил при проверката на изхода и след това да се качи в самолета.

Ти ми обяси, че ми изглеждаш най-благонадежден.

А ти как си с главата?

Трепане на българки от български путьовци. Ако искаш да застреляш някого, първо утрепи себе си

Сульо дребнопишков... Добре, че е пукясал. Дано се оправи жената. И повече да не се хваща с комплексирани дрътльовци с паднали Сингапури. Щото мъце за секса колкото искаш. И да - и за 50 г има опашка. Щото младите искат при. А бг Мухльовците нямат!

На истинския мъж никой не му е виновен, а на амбриада като теб, все жената е к-чка и все е виновна. Дано да ти се върне тъпкано, боклук ниеден!

Ясно, че е така, но продължих локумите на автора на статията - "Все още не е ясно дали някой от двамата е имал самолетен билет за пътуване. "

Над 50г. никой не ви поглежда. Искат младо до 30г. макс.

Вижте Слави как се изцепи https://youtu.be/Xk3wkJk_46g

Всички българки трябва да минават известен стаж в Афганистан за да се оправят защото социализма ги развали.

Едно е да искаш. Друго е да можеш. И трето и четвърто е да го направиш... Казали са го по-умни от мен1 :)

Тъпоумен бивш шапкар,допълнително оглупял от безпаричие,мизерия и от работата си като пазач(пардон,охранител) окончателно е превъртял. Тоест достигнал до психическа депресия и срив. След което почнал да стреля без да мисли,подобно на някаква мутра.

Хвала на разследващите органи

То след 30 българките не стават за нищо вече .. с по 1-2 деца (поне), злобни, дебели и разведени (повечето). Малко са изключенията, вервайте ми !

Дали руснаците не са замесени в случая? Може би имат нещо общо със стрелбата?

За сетен път се убеждавам, че завършил служба, без значение военен, полицай, оръжието трябва да се предава. Па ако ще и генерал да си. Разни охранителни най-много с газов пищов. Най-добре само спрей. Че баш тия са егати опасните и лабилни.

А българските мъже след 30 за какво стават? Шкембеливи плешивци, без образование и професия, измекяри на мутрите, смучещи евтина пиячка, разлигавени с претенции на крезове.... Жалка картинка....

И само колко богат речник има редакторкаста: Калина Петрова: "проектил" вместо куршум. Знае неразумната юродка и се срамува да се нарича българка

"Извадихме два проектила"- обогатяваме българския език!

Ми що в казармата ни учеха, че основните елементи на патрона са гилзата и куршума ?

Израза С един куршум, два заека да се замени С един проектил..... Всички с фамилни имена Куршумови вече да се казват Проектилови.

си бил пък ти в казармата бе, чукундур и какво точно са те учили??? Патрон през живота си с клещи не си ли отварял? Това ГИЛЗА, КАПСУЛ, ЗАРЯД (барут), КУРШУМ - поне на кино виждал ли си?

E, нима някой се съмнява, че лично Путин не е замесен?!:))))

Аве дебили, проектил в медицината (хирургията) се използва от години, когато оперираш и вадиш курпум, метално парче и т.н. Това че за първи път чувате и ви звучи смешни или различно показва колко сте ограничени.

Абе ловецо, аз освен злобни (което си е доста субективно), други минуси не видях. Както си ги изредил "с по 1-2 деца дебели и разведени", ще ти се смеят навсякъде. Ти на женени ли налиташ? Очевидно злобния си ти, както и охранителя, както и младежчето намушкало жената 27 пъти за 5 лв. и много други.

Може да му е повлияла слънчевата активност този следобед. Ако е психо лабилен. На мен мъжа ми следобеда превъртя и вдигна скандал, че не била почистена...прахосмукачката! Явно от магнитната буря ще да е. Не че той не е злобар, ама този път изкрейзи съвсем. Добре че няма оръжие, че можеше да има още случки за новините. Види се, психолабилните се влияят от магнитните бури.

Термина няма нищо общо с медицината, дори да е приет. Проектила е балистичен обект, а в българския се използва като обобщение за такива с военно предназначение - сачми, патрони, гюлета, снаряди и тн. Пирон, забит с чук в главата НЕ Е проектил. Стрела, изстреляна от лък е.

Този пазач вероятно е пенсиониран военен или милиционер ,врроятно драма от ревност и понеже зелените чорапи са много лабилни на темата жени е оправил положението!. деса няма ли да врътне някой номер на Мунчо че и той да се развихри

Откакто дойде Военната Хунта на Руското Фърчило, и на Джепането му се вика "Проектил". Например в изречението: " Утепах русофилско диване с осколъчен заряд в гъза." вече се изписва: "Заковах фърчилска еденица с проектили в седалищния мускул".

То, щото куршум е чисто българска. Трябва да е съвпадение, че значи олово на турски.

Тва ли ви е опорката хахахахах ебати смотаните гербери...

Май само герберските курви сте се развихрили

Повечето коментиращи си представят убиеца като оцъклен психопат с нервен смях и тикове по лицето , и наивно питат - а защо дават на такива да имат оръжие? Такава детинска наивност сред възрастни хора е чак тревожна, точно такива балъци като пускащите подобни коментари са първите клиенти на "нормално изглеждащи" измамници, защото в инфантилните им представи психопатите са оцъклени, а лошите хора се смеят като лорд Дред и веднага се познават. Драги наивници, дръжте се сега от шокиращите неща дето ще ви кажа: психопатите изглеждат като съвсем нормални хора, не само за вас, но и за специалистите. Няма никакъв начин за разпознаването им, докато не почнат да "творят". Това първо, но има и още по-шокираща новина за вас - този не е бил психопат (ако беше нямаше да се самоубие), вероятно е убийство в състояние на афект, което добре трениран психолог-провокатор може да предизвика у абсолютно всеки човек, и у вас самите. Всеки човек има слаба точка която ако нацелиш случайно или неволно, ще откачи. Жертвата явно е нацелила такава.