17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оctavius

Запушват се шахтите, защото никой не чисти улиците. Шахтите чисти, ама улиците покрити с листа и кал и прах и камъчета... И като завали дъжд, всичко това за секунди се струпва на шахтитеее... Я виж колко не било сложно. Само кмета не може да го разбере...

Проблемът съществува във всички градове и села защото: 1. В голямата си част канализацията е изградена преди много години и капацитетът ѝ не е предвиден за такива обеми вода. Застрояването води до по-малко зелени площи където водата да попива и тя отива на улицата/ в канализацията. 2. Дори новоизградената канализация не се предвижда да е съобразена с такива "извънредни и бедствени" положения. (За справка и последният голям дъжд над гордоста на Боко във Варна- бул Левски.) В кавички са, защото само за властовите органи са такива. Само на тях не им стана ясно, че промените в климата водят и дори ще засилват аномалиите като: кратки проливни дъждове, сухи изключителмно студени зимни и изключително гореши летни дни. Всичко това трява вече да се взема впредвид при проектирането и изграждането на всяка една сграда и инфраструктура, независимо дали е обществена или частна.

Проблема е че кмета на Русе от бсп не си е свършил работата никакъв контрол.

YCBM

Ако се изсипе някой порой като в съседните около нас държави тук всичко ще бъде отмито. 30 минутен дъжд тук го наричаме бедствие, а не е нищо особено освен ако канала не е проектиран и бетониран от архитект Боко и близките му фирми.

Причните? Причините са, че няма държава, малоумници....

Причините та причините! Причината е ясна отдавна - некадърността на проектантите!

Проблемът не е от днес или вчера,още през далечната вече 2005г видях за пръв път как въпросната улица се превърна в плавателен канал за минути,при един обилен дъжд. За 16 години положението си е все същото.