Издирват всички неимунизирани деца. При всеки обрив търсете лекар, съветва експерт

За отказа от имунизация проф. Червенякова каза: "Ако сега на вратата ни чука морбили доста сериозно, утре ще се появи друго заболяване..."

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

goose

И нека не забравяме, че кошмарите не свършват след "изкарване" на морбили... Според последни данни 1 на всеки 609 преболедували деца развиват подостър склерозиращ паненцефалит (SSPE). Заболяването най-често се проявява средно 9.5 години след инфекцията. То протича бавно и доста мъчително. Родителите наблюдават децата си как бавно, но сигурно губят контрол над телата си, докато накрая се стигне до неизбежна смърт. Изключително страшна диагноза, равна на смъртна присъда.

Хайде да четем по-внимателно "последните" данни в wikipedia;) 1:10 000, за бебета 1:609. Ваксините за шарки започват на 13 месечна възраст, т,е, когато бебешката възраст е приключила. Задушаване, задявяне, синдром на внезапната смърт и т.н. ...в тази възраст човешкото същество е най-уязвимо и точно SSPE едва ли е най-големият риск. Признат е за рядка болест.

goose

Не знам защо ме изтри модератора но .. Хайде да ползваме нещо по-сериозно от вики, като примерно CDC и IDCA, в които учени, занимаващи се конкретно с това, публикуват доста по-различни данни :)

Абе хора, ще се изядете с тези коментари. Няма лошо да се правят ваксини, но за наистина смъртоносни болести. За тях, уви, както знаем ваксини обещават, но не предлагат. Какво ви стана с това морбили? Почти всеки вторим роден преди 1980 година е прекарал морбили. Стоял си е в къщи по 2 седмици, а на входната врата родителите са били длъжни да сложат картонена бележка, издадена от лекар, че къщата е под карантина. Нормално е било децата да изкарат по 2-3 вида шарки. Сега проблемът е икономически и социален. Никой не иска робите да си стоят в къщи под карантина и блъскат ненужни ваксини, които, забележете, не ни предпазват 100%, но обещават по-леко протичане на болестта. Какво означава това? Че може да си боледувате и да ходите на работа. Друг е въпросът, че това ненужно в повечето случаи външно стимулиране на имунната система е бомба със закъснител, защото все още не знаем какви други дефекти натрупва в човешкия геном. П.П. По време на моите детски шарки и други детски болести, за които нямаше ваксини, престоявайки в къщи четях минимум по една книга на ден. Сега мога да се похваля с добро здраве, не пия хапчета, не боледувам и най-важното не залитам в крайности на мненията, предложени ми от про и анти агенти, т.е. нямам проблем с автономното мислене.

Ти май не знаеш какво е морбили

По-лекото протичане на болестта е при грипа, койро мутира бързо. Но при други болести ваксините работят. А внуците ти ще имат нужда от излишни ваксини, защото сега има хора, според чиято идеология има шанс 5 на милион детето им да развие аутизъм. Заради такива като тях някои болести ще съществуват още векове наред.

Да благодарим на антиваксърите, че тази болест още я има и затова трябва да се прилагат ваксини за нея.

Хубаво е да слезем малко на земята и да схванем, че нищо не зависи от про или анти ваксъри. Всичко в природата еволюира, мени, устоява, за да оцелее.

3евзек

Тогава защо си миеш ръцете? А как вирусът на вариолата се промени и устоя на предназначената за него ваксина за да оцелее?

Детето на снимката е твърде бяло, за да не е ваксинирано. И да уточня - ваксинацията няма нищо общо с полагаянето на вакса върху обувките!

Природата сама ни дава решение за справяне с тази популация, а ние тъпо и упорито искаме да ги ваксинираме.

Децата не са виновни, че родителите им са тъпи.

Факт е, че популацията расте с най-много там, където ваксини няма и смъртността е висока. Ако ти умират 2 от 5 деца, ще искаш да си родиш повечко. Особено ако пенсийките хич ги няма, а на стари години ще ти трябва някой да се грижи.

Едиственият начин да се спасим от свръхпопулацията и последващото опустошение на планетата е образовението! Само в обрзованите държави и то в последните 40г има трайно намаляване на населението! Досега винаги е растяло - нито болести, нито войните (въпреки че са взимали милиони жертви през годините), не са постигали този ефект. Така че образование и пак образование и като следствие от него - ваксиниране!

ЗА ВСИЧКИ ИДИОТИ КОИТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НА ВРЕМЕТО СА БИЛИ ПО-ЗДРАВИ. Детска смъртност по години 1960 45 на 1000 1965 30,8 1970 27,3 1975 23,1 1980 20,2 1985 15,4 1990 14,8 1995 14,8 2000 13,3 2005 10,4 2010 9,4 2012 7,8 Това е СТАТИСТИКА ГОСПОДА. Това че не ви изнася на конспиративните теории си е ВАШ проблем. НЯМА ДА Я ПРОМЕНИТЕ !!!!

Това НЕ доказва, че ваксините не водят до странични ефекти.

СМЪРТНОСТ !!!! ТОВА ДОКАЗВА ЧЕ С РАЗВИТИЕТО НА МЕДИЦИНАТА СЕ НАМАЛЯВА СМЪТНОСТТА. Въпреки по-лошите условя за живот, въпреки лошата храна, въпреки лошия въздух, и т.н. и т.н. Така че - хайде стига сте плюли по това дето ви спасява живота. Оня ненормалния долу ми говори за кръв във ваксините и как едва ли не преливането на кръв било божи грях. Аре стига.

3евзек

Болестите съвсем доказано имат странични ефекти и един от тях е смърт.

Антиваксърите са добре дошли в ромските махали. Там ще знаят, че са сред свои.

Ням по-безгрешен тест за интелигентност. Видиш ли го, че е антиваксър, значи IQто му е отрицателно.

Ти ще кажеш,платена гадино. Ай кюто на вас платените тролове на злото е на нула.

Този не е платен, този е от полезните идиоти

а на теб, умнико умен, коментарът ти само доказва очевидното

3евзек

Затова в нашите редици няма антиваксъри.

Само да вметна, че тестовете за интелигентност са просто решаване на логически задачи. Решаването им не прави никого умен или свръх интелигентен.

:) Що бре, ти не можеш ли? Иначе има всякакви тестове за интелект - не само логически...Най-разпространените са логика/пространствено виждане, но те далеч не са всички. Наистина не определят интелекта достатъчно, защото хората сме много сложен организъм, но все пак са насочващи.

Не знам дали алуминият е невротоксин, но след като навлязоха ваксините децата масово започнаха да се разболяват от аутизъм, при това точно след ваксинацията. Някакво много странно съвпадение е това.

Вижте статистиката за аутизъм и сами ще се уверите.

Няма нужда. В края на 80-те в цялото училище нямаше 1 болно от астма дете,или алергия,да не говорим за аутизъм,.рак,или нещо такова. Сега са много.

дай да я видим тази стъкмистика. Че нещо като гледам няма общо с ваксинациите.

3евзек

В края на 80-те нямаше ваксини. Ама хич. Ти в коя държава си живял?

да, абе :) ваксините в края на 80-те не бяха просто пожелателни. Бяха към ДС- ако ти говори нещо това и нямаше да намериш лекар, който да ти пише, че ваксината е бита, а да не е! Т.е. децата бяха ваксинирани, масово!

Дай статистиката бе. Нали си ербап. Дай да я видим черно на бяло.

YnpaBHuKa

Еми полдвай гугъл. 3 пъти пробвах да дам насока за търсене - не се пост-ва.

не не не... не на мене тия да гоня Михаля. Ти го гони и ми го покажи щом го твърдиш. Аз несъществуващи неща не мога да намеря. Много добре се поства тука. Един цитат от 10-20 думи точно и ще го намеря после с гоогле. Споко.

Ефектът на Дънинг-Крюгер в действие - войнстваща простотия.

Ся заболяванията от аутизъм, алергии, астма и т.н. модерни болести имат бум от около 20г...а ваксините съвсем случайно са на повече от 60г. :) Връзката е удобна - вменява се вина на родителите, видиш ли САМ си си увредил детето, защото си го ваксинирал. Направо е отвратително ...или рискуваш да се разболее и даже да умре, или го увреждаш. Да ама НЕ. "Вредителите" не са еднократен избор, те са навсякъде около нас и изграждат съвременния ни живот - замърсители от всякакъв вид - като се почне от тежки химикали в храна, въздух, вода, мине се през постоянния фонов шум в градовете и се стигне до "мозъчното увреждане" - екраните, на което децата са подложени още от бебета. Този "прекрасен" коктейл ще ни прави все по-болни, ама ние се дърлим за ваксините!

ясно е, че по -голяма част от неваксинираните са от циганите, не виждам защо се карате, повечето зарази и болести тръгват от там, държавата не може да овладее половата култура на тези хора, от една страна не може да им забрани да се размножат и да спазват хигиена, от друга организации отвън гледат със зорко око към нас дали не проявяваме расизъм, но все пак "нашите избраници" там горе в парламента, трябва да намерят начин да се справят със ситуацията, това им е работата, тоест да намерят решение за "малцинствата" и за тези, които доброволно се отказват от ваксини, другото са празни приказки на платени и на хора без работа!

А аз пускам отново и отново, допреди следващото изтриване на проучването. ---- Immunoexcitotoxicity as the central mechanism of etiopathology and treatment of autism spectrum disorders: A possible role of fluoride and aluminum Anna Strunecka, Russell L. Blaylock,1,* Jiri Patocka,2 and Otakar Strunecky3 Surg Neurol Int. 2018; 9: 74. Published online 2018 Apr 9. doi: 10.4103/sni.sni40717 Abstract Our review suggests that most autism spectrum disorder (ASD) risk factors are connected, either directly or indirectly, to immunoexcitotoxicity. Chronic brain inflammation is known to enhance the sensitivity of glutamate receptors and interfere with glutamate removal from the extraneuronal space, where it can trigger excitotoxicity over a prolonged period. Neuroscience studies have clearly shown that sequential systemic immune stimulation can activate the brain's immune system, microglia, and astrocytes, and that with initial immune stimulation, there occurs CNS microglial priming. Children are exposed to such sequential immune stimulation via a growing number of environmental excitotoxins, vaccines, and persistent viral infections. We demonstrate that fluoride and aluminum (Al3+) can exacerbate the pathological problems by worsening excitotoxicity and inflammation. While Al3+ appears among the key suspicious factors of ASD, fluoride is rarely recognized as a causative culprit. A long-term burden of these ubiquitous toxins has several health effects with a striking resemblance to the symptoms of ASD. In addition, their synergistic action in molecules of aluminofluoride complexes can affect cell signaling, neurodevelopment, and CNS functions at several times lower concentrations than either Al3+ or fluoride acting alone. Our review opens the door to a number of new treatment modes that naturally reduce excitotoxicity and microglial priming. ALUMINUM AS A NERUOTOXIN There are a number of Al3+ sources, such as the drinking water, dietary substances, cosmetics, and the widespread use of Al3+ in medicine, namely in vaccines. Many investigations show that Al3+ can elicit impairment of development and immunity; that it acts as a hormonal disruptor, a neurotoxin, and elicits intense and prolonged activation of brain inflammation. Al3+ toxicity in humans, especially as regards the CNS, has been studied and discussed by several authors [e.g. 23,171,256,271. It is not surprising that Al3+ appears among the environmental toxins, which can participate in the etio-pathology of ASD. ASD – aluminium specter disorder --- Така действа ДИР-ската пропаганда за ваксините в стил Ким Ир Сен - трият се коментари с научни проучвания И вече ми баннаха 2 IP-jd

виж първо импакт фактора на списанието. - 1.41 Моята най-смотана статия която я направих за 3 месеца има 3.67 Така че - недей да вЕрваш много много.

YnpaBHuKa

Е ти да не искаш да я публикуват в списание Тайм?! Че ако такава статия стигне дотам представяш ли си каква паника ще създаде. Най-малкото ще трябва да се даде опровержение и тогава точно изплуват проблемите с многовалентните ваксини.

Владо, какво значение има статията, като ваксините се правят от окултисти и слагат кръв във ваксините (която е грях според Бог)

такива измишльотини има само в главите на глупавите хора за които всички останали са лоши и гледат кака да ги избия. Слагане на кръв във ваксините??? Къде ги четете тези простотии? Идея имаш ли как се прави ваксина? Чувал ли си за дендритни клетки? За адаптивен имунен отговор? Стига чете жълта преса. Вземи една обикновена имунология и я прочети. Няма да ти навреди. Стига измишльотини от скапани сайтове.

Абе Гостчо. Я ми цитирай в библията този "грях". Ти да не си мюсюлманин бе?

В Библията пише, че да се яде кръв е грях. Не пише дословно "да не си биеш инжекции с кръв"

НЕ. Не го пише. ЛЪЖЕШ. А Лъженето е ГРАХ наистина.

Всяко месо което ядем има кръвоносни съдове в него. Над 10% от месото е кръв. Вегетарианец ли си?

Единият от авторите е неврохирург, затова публикува в списание за неврохирургия.

Много добре знам кой как публикува. Дори той знае, че никое сериозно списание няма да му публикува статията. Под сериозно разбирам импакт фактор над 8. Това че бил неврохирург нищо не значи. Това не определя списанията в който да се публикува. Има неврохирургични списание с фактор над 15.

Когато се говори за медицина е хубаво да се позовава човек на образовани медици и , доказани медицински издания и проучвания. Какво пише в бг мамма и какво мисли съседката с 3ка по биология някак не е меродавно .https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X14006367?fbclid=IwAR0Unvc89v44LH-op96hjxzbwQQ_R7L13XwiXoC3HShIUjkWF2YVvSDGBcY

Абе и на това списание не бих се доверил много много. Ползвай sci-hub.tw за да успееш да прочетеш статията, а не само заглавието.

Жалко е, колко неграмотни хора отглеждат деца в странта. Отделете половин час да прочетете, какво се случва в цивилизационен план, когато ваксините навлизат. Тумори причиняват жълтите новини, с които ви обливат, а това дали детето ви получава трайни увреждания от липсата на ваксини и дали ще зарази невинни деца не трябва да е ваш избор.

Е, какво като има кръв във ваксините (освен живак и алуминий), то в сиренето по БДС стандарта има кръв, вие се циганите за някакви ваксини За сиренето направете справка, като напишете в търсачката "Сирене заешка плазма БДС"

Значи всички сме яли кръв без да знаем. Отвратително.

Защо никой не коментира влиянието на храна, вода и въздух върху организмите на малки и големи? Или само ваксините са Ви виновни за всичко? Да, няма безопасно лекарствено средство, да, дори и минимален, рискът от алергичния реакция съществува. И какво? Да върнем всичките болести от едно време, защото някаква група хора не се информира правилно и сайта на бгмама е по-достоверен от лекарското мнение. Аз съм прав, здрав, млад човек (чукам на дърво) , който спортува, храни се възможно най-правилно и гледа максимално добре да се грижи за себе си,ваксинирана с всички ваксини, последно миналия септември реваксинация срещу тетанус и дифтерия, всички около мен се разболяха от грипа, само аз не. Явно самолета, който разпръсква вирусите не ме е уцелил!!! По-склонна съм да вярвам, че ни тровят с храна, вода и въздух, и те са причината за по-голямата изява на ракови заболяния и други болести, отколкото, че ваксините са проблема (да не говорим за това, което ние си причиняваме сами - алкохол и цигари). А глупостите , които чета в други социални мрежи и медии, че тези теми се пускат за разединяване на обществото ме докараха до истеричен смях. Това че българинът не може да спори по дадена тема без да използва обидни фрази и епитети, и без умението да приеме чуждата гледна точка без да обижда и да осмисли казаното от човека отсреща, и първо да се информира преди да бълва нелепици, не е проблем на никого, освен на нас самите. Хубав де на всички! :)

Във ваксините има кръв. Аз съм християнин и според Библията да ядеш кръв е грях. Уважавайте религията на останалите.

ваксините са вредни, вредна е и храната, дрехите, въздухът, компютрите, микровълновата печка, телефоните. Станаха много неща. Общото между тях е едно, сътворени са от хора, при условие, че не всичко ни е познато в човешкото тяло. Съгласна съм, че трябва да се предпазим от смъртоносни болести - с висока степен на смъртност, над 50%. Останалото е ненужно вмешателство в нещо, което не познаваме напълно - нашето тяло. Да не говорим, че вирусите мутират и се получава омагьосан кръг.

YnpaBHuKa

Не питай старило, питай патило. Всички много се радваме за вас, но според мен не ви е хванал грипа, защото сте човек който, цитирамМ "гледа максимално добре да се грижи за себе си". Факт е че активността и здравословното хранене води до по-добър имунитет. Ваксина за ... примерно, наразумно шофиране ... на съм чул да има. По вашата логика.

Аз искам да попитам върху кого са тествани ваксините за бременни, за да се види и докаже, че не са опасни? Също и върху кого са тествани ваксините за деца?

YnpaBHuKa

Еми върху бременни и деца, разбира се. Фармацевтите ще ви кажат.

Засега медиците са намерили здравните досиета на 5 деца от тези 12, които са новодиагностицирани. 3 от тях не са били имунизирани, защото са още малки - под 13 месеца. Другите две са били имунизирани.

що лъжеш. Пари поне взимаш ли или просто живееш за плюсове и минуси?

да бе,пълни глупости - пак бизнес със здравето на децата. Едно време кротко си карахме морбилито и с ваксини и без ваксини

Карал си ти.. тарарънци. Баба ти кръщаваше децата си Стоян и Стоянка, че барем останат на този свят. Де ви намират бе? Детска смъртност 1960 45 на 1000 1965 30,8 1970 27,3 1975 23,1 1980 20,2 1985 15,4 1990 14,8 1995 14,8 2000 13,3 2005 10,4 2010 9,4 2012 7,8 Аман от тъпаци като тебе

Потърсете в Гугъл и ще видите, че всяка година в края на зимата гръмва новина за "епидемия от морбили" случайно... така след пропагандата за ваксините за грип почват морбилито... Гьобелс пасти да яде :)

Да издирят и антиваксерите и да ги извадят от мишите дупки,където са в момента.

Да издирят и фармацевтичните компании, които предпочитат да скътат парите за допълнителни тестове. Защото да напишеш в листовката, че продукта ти може да доведе до неописани и нежелани странични ефекти и да платиш на чиновника да направи продукта ти задължителен, е по-еФФФтинко. ;)

Опасни ли са ваксините,не мисля да рискувам.

Няколко случая на морбили и веднага да имунизират децата. От тези ваксини се хваща рак и тумори , безплодие и други редки болести. Имам три деца и няма да ги дам за имунизации. Убиват децата ви.

YnpaBHuKa

Офффффф, от едната в другата крайност. Просто поставени под "микроскоп" ваксините не издържат на 100% за безопасността си.

Няма проблеми да не ваксинирате децата си... просто поемете отговорност за това. Подписвате декларация, че ако се разболее ще си платите лечението - хепатитното е някъде към 100-тина хиляди лева!

YnpaBHuKa

Ахаааа ... Тоест търсим сметка на жертвата, а не на причинителят. Пешо, а защо не направим така. Хайде фармацевтичната компания хваната в крачка, защо то такива ИМА, да прекрати дейността си завинаги и всички нейни служители, свързани с разработката на продукта да не могат да практикуват като фармацевти? Това ми звучи честно, нали?

Управник, ти малоумен ли си... причинителя е вирус, как да му потърсим сметка хе-хе-хе ;)

Интересно какво ще кажеш ако децата ти пипнат полиомиелит, туберкулоза или тетанус?!

YnpaBHuKa

С разликата, че в последните години при ваксините забелязваме повишаване на валентността и недостятъчно тестване. Оттам идва и недоверието.

е от 10-20 години, струва ми се. Преди това какво ли се е случвало? Аз лично и моите деца са от поколението когато не се слагаше тази ваксина. Това е детска болест, тя трябва да се преболедува в детска възраст, а не като станем на 30-40 години. Друг е въпросът, че сегашните морбили не са като тези отпреди 40 гидини. Защо - да се опитаме да си отговорим сами.

коментарът Ви е тенденциозен. Аз съм на 40 г. и съм била имунизирана като дете. На 12 г. карах морбили - за 4 дена ми мина. Без усложнения. Направете си справка - за първи път ваксината с/у морбили е въведена през 1963 г. Комбинираната ваксина срещу морбили, паротит и рубеола се предлага за първи път през 1971 г. Бъдете информирани! Хубав ден на всички.

с какво са имунизирани децата ми - 74 и 78 година родени с дядо педиатър, в София. Само за детски паралич, туберкулоза и диф-тет-кок. Само синът ми е ваксиниран и за едра шарка. Ако е имало и други, не са били задължителни, аз съм им ги спестила. И заушката и рубеолата е много по-добре да се преболедуват в ранна възраст, когато не са така опасни.

при момчетата заушката води до стерилитет, без изключения...

Ваксината за морбили е от началото на 60-те години, т.е повече от 50 години. Има много данни в нета, освен против ваксините, четете и тях.

кога е задължителна в България, това е важното.

Добре де, ще ги издирят и какво ще направят след това! Сега не могат да ги имунизират (нали има епедемия)!

голям смях са доХтурите :) те бичат ваксини и на болни деца и после... ааа не то не е от ваксината... вродено е... гнус ме е дори да коментирам...

Интересно тези розови понита как вземат детски и социални помощи за тези деца, при положение, че те не са ваксинирани. Когато се кандидатства в социалното искат документ от личния лекар, че детето има всички ваксини - иначе помощи няма. Кой тук не си е свършил работата, както трябва, а е взел заплата? Докторите? Или социалните? Или всичките? И сега държавата ще похарчи десетки хиляди от нашите здравни осигуровки, за да лекува розовите понита, при положение, че държавата им е осигурила безплатно ваксини, но те не са се възползвали от тях?

Срещу определена сума някои лекари попълват имунизациите в картона, без да са направени.

YnpaBHuKa

Оффффф, подписваш декларация, евентуално плащаш глоба и това е. Какви суми пак. Ромите просто не ходят по лекарир освен като стане късно .... и за да ги бият.

Казвам го от личен опит, имам приятелка хипохондричка, която реши че няма да си ваксинира детето, плати може би около 1000 лева на една лекарка. Все пак чест им прави на лекарите, които все пак и отказаха да го направят. Но всяко стадо си има мърша.

Хахахахахахаха. Големи циркове. Аз нямам нито една реимунизация- чакам да ме хванат за шнура!

Кога ти е погребението ?

А твоето?

Ти си лесен, засега... Големите хора все още не ги гонят за ваксини, а само малките деца. Така че можеш да пропускаш реваксинациите без никакви последствия за теб.

А защо трябва да ги издирват след като родителите им са решили, че няма нужда да ги ваксинират когато е било задължително ? И как ще ги издирят като много са ваксинирани само на хартия ? За един приятел питам .... дето е от онези 80%

Никой не казва обаче дали всички заболели не са били имунизирани.

80 или повече % от неимунизираните деца се водят имунизирани по документи. Аз поне с колкото такива родители съм говорила , всичките казаха, че имат уговорка с личния лекар да ги отчита като преминали имунизация., защото иначе трябва да ги глобяват , а да не говорим, че децата им не могат да бъдат записани в детска градина или учебно заведение

YnpaBHuKa

За училище въобще никой не гледа имунизациите. За детските градини - да. Пак чели-недочели. И пак консспирация. 80% от децата не били имунизирани, а само по документи. А защо тогава във всяка тема за ваксини антиваксърите са малцинство?! А? Прави са написалите - да се каже колко са НЕ имунизирани от вече разболелите се и колко имунизирани.

Никой няма и да ти каже. Но помни, когато човек е ваксиниран и разболее, ''изкарва болестта по-леко''или се е разболял от друго. Когато обаче е ваксиниран и не се разболее, ваксината го е спасила. А ако не е ваксиниран и се разболее, непременно е било заради това, че няма ваксина.

"Една от засегнатите общности, което е в Разлог и областта, е ромската..." По-добре сложете като картинка едно "ромче" да е по реална картината. Коментиращите, използвайки думата "анти-ваксър", нали си давате сметка че веднага изскача и думата "ваксър".

-Докторе трябва ли да имунизирам всичките си деца? -Не разбира се, само тези които искате да задържите.

После обаче да не се налага да ги учите на азбуката до 10-ти клас?

Виждам че ти си я научил поне до 30 та та си година

Навремето (родена съм 70-те), когато ни имунизираха на 100%, нямаше аутисти. А сега всяко второ или трето дете го водят аутист. Де спрете се с тия простотии.

YnpaBHuKa

@До - До .!. - А защо ли така се е вдигнал броят на хората в аутистичния спектър?

Имунизираха ви, обаче с 3 ваксини и то едновалентни, а не с 10 петвалентни

И как прецени, че 5 едновалентни е по-добре за организма от една пет валентна? Клинични излседвания ли проведе или само така си мислиш с недостатъчните си познания по темата?

И как ще се случи това в циганските махали????

С чипосване няма ли да бъде по-лесно откриването? Нали, когато трябва да се промени нещо в обществото, обработката на съзнанието става от най-младото поколение?Значи и чипосването ще започне от там!

Във ваксините има живак, алуминий, кръв и какво ли още не. Родител, който сложи на детето си такова нещо (а не който не сложи) е неразумен.

лудостта винаги има железни аргументи!!!!!!!!

Можеш сам да провериш какво има във ваксините.

знам разбира се, но риска от едното е по-голям, не е ли така, мисли с мозъка, а не само с интернета си

YnpaBHuKa

@da - Какъв риск, бе!? Лекарствата трябва да са БЕЗОПАСНИ и БЕЗ!!!!!! странични ефекти. Искаш ли ти да си тоя дето се жертва за общото благо, а? Ти да си 1 на 100-то дето, а? Ейййй, на чежд гръб и 100 тояги са малко!

Който иска да си слага ваксини, не може да задължават и който не иска също да си слага.

Това, че има живак не я прави отровна. Защо всички антиваксъри са пропуснали уроците по химия между 8 и 12 клас.. NaCl е най-безвредната сустанция за тялото ти. Въпреки това чист Na се възпламенява при контакт с вода, а чист Cl ще свали кожата от костите ти при контакт. Химичните елементи имат коренно различни свойства според това каква молекула са формирали. Защо неграмотниците сте толкова убедени в себе си след като сте прочели една статия bgmama?

Чукча писател, чукча не читател ... Написали са повече постове в БГМама отколкото странички от книги са прочели през живота си ... А и е много изкушаващо да се правиш на "модерен" и "революционен" ...

важното е да се държи населението в паника и нащрек, непрекъснато, така се управляват масите най-ефективно, за този, който се върже разбира се нали няма опасност за имунизираните, тези които по своя воля са отказали имунизациите са си поели риска, другите на които им предстоят имунизации Бог да ги пази, какво да се направи всичко е вързано, набутаха се хората в големите градове, защото няма работа по селата, обезкръвихте икономиката, защото няма производство, умните се изпариха от държавата, а останалите Бог да ги пази, хехехе, просто е, като едно и едно, много хора на едно място много болести и зарази, плъзна и краста, и екземи, и венерически, да не мислите че е само морбили!!!!!!!

Само дето не живеем в гората и такива като теб като се домъкнат болни в болницата - парите и лекарите отиват за тебе, вместо за три баби например.

Ти наистина ли си толкова тъп?! Чувал ли си за стаден имунитет има хора/деца/бебета, които по различни причини не могат да бъдат ваксинирани и заради “анти-ваксърската” пасмина те ще си го отнесат. А относно другите ти бъртвежи... дори не заслужават коментар

За стаден имунитет не съм чувал, но стадно мислене виждам всеки ден - понаплашат ви малко платените курви по телевизията и се юрнете на (хапчета, ваксини, талончета за търкане)

Как ще издирят неимунизираните деца, като тъпите им родители- антиваксъри подправят имунизационните им календари? Дете, което не е имунизирано не може да посещава детска градина. Грозно е заради простотията на една шепа родители да страдат невинни деца

Ако ваксините действаха наистина, значи не би трябвало да се страхувате, че ще се заразите от неваксинираните. Мислете бе, хора.

Ти не можеш да мислиш, Иванке. Бебетата са имунизират на 13 месечна възраст. Иначе не ме интересувате вие и мангалите, умирайте си на воля. Самият факт, че сте в един кюп с тях трябва нещо да ви говори, ако малко имате акъл в главата.

:( тъжно ми е за теб не си достатъчно умна за да осъзнаеш колко си зле

Иванке, има хора които не могат да се ваксинират - алергии, автоимунни заболявания, бебета под 13 годишна възраст, възрастни родени преди да стане задължителна имунизацията. Морбилите има висок процент на смъртност. Тези хора излагат на риск имбецилите като теб. А те нямат избор. Не могат да се ваксинират.

И аз това питам и никой не иска да отговори и май започва да ми става ясно защо. Нищо лично. Просто БИЗНЕС!

страх, страх...

Грипът затихна от самосебе си, сега намериха нова златна кокошка - морбилито. Навремето в детската градина като някой се разболееше, даваха по три домашни дни на другите деца, да го изкарат и те на спокойствие в къщи и туйто. След това не ставаше обаче всеки трети аутист, алергичен към всичко, асматик и така нататък.

Така е, но са имали по 3-4 деца, едно-две дават фира, другите остават... сега хората са с по едно, 2 макс!

Като затихна защо се рекалимрат по тв препарати против грип? Фармацефтите няма да се минат с кинти за реклама.Пазете се още,и поддържайте имунитета.

От морбилито се умира. Спокойствие не го лекува. Не дай боже да ти се спомине бебе под 13 месечна връзка, щото комшийката ти е много умна и не си ваксинира семейството да не станат аутисти. Предполагам и ти си от много умните.

Преди 20 години как не се споминаха бебетата под 13 месечна възраст, като никой не беше чул за такава ваксина? Омръзнало ми е от недочели получовеци.

Преди 20 години ВСИЧКИ все още се ваксинираха и ваксина за морбили имаше! Това, че ти не си чул не е никакъв критерии.

Виждам че си шофьор, ама нивото на коментара ти е като за австралопитек.. глупост след глупост. Каква златна кокошка като ваксината е безплатна.. ти си поне доктор по икономифа и финанси.. Бъркаш морбили с варицела или скарлатин (не е изненада като се вижда колко необразован си); Аутист, алергичен или асТматик (така се пише да знаеш) не се става от ваксините - проблема с автоимунните заболявания е много сериозен и в държави БЕЗ задължителна имунизация за морбили (да, има свят и извън селото ти). Като цяло, ЕВАЛА, хора като теб са причината България да е толкова пробита държава. Вие сте на власт! :)

Безплатна е да ти я сложат в задника. Плащат я всички (чрез държавата) в джоба на компанията-производигтел. Не бъркам морбили с варицела - втората е много по-тежка. Какво се става от ваксините, има независими изследвания, не чети само брошурите на производителя. Направих си труда да напиша този пост, за да ти покажа колко си заблуден и глупав

преди да пише човек е хубаво да се информира. Има различни видове шарка и за всеки от тях се действа различно. Морбили-то е с ваксина от преди много години, а това дето си седиш вкъщи три дни е друго.