При нов COVID-пик: Локдаун за неваксинираните и възрастните - ще си стоят вкъщи

Обмисля се разширяване на обсега на зеления сертификат и за администрацията , каза д-р Александър Златанов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

се разпространяват относно това колко опасен бил ковид. Аз и жена ми го изкарахме два пъти, първия с минимални симптоми като при лека настинка в началото на декември миналата година. Аз си карах ски през целия този декември в Закопане (полските татри) без изобщо да ми пука и яко пиене и ядене и едни други с жената... Втория път беше през септември делта варианта като той пък мина без никакви симптоми, само малки кихане за един два дни и това беше. Бяхме си направили тест, иначе изобщо нямаше и да сме разбрали че сме го карали. Редовно си спортуваме и т.н. и изобщо никакви проблеми или усложнения не сме имали. Всички тези истории за хора в болници според мен са абсолютно преувеличени. Може би някакви силно увредени от други болести хора да го карат по-тежко, но те биха имали проблем и с един обикновен грип или настинка.

Казвате, че локдаунът и ваксините са единствения начин за защита, но има и друг - с българска технология. Виж Асоциация плазма България: https://apb.netgalaxy.org/news/2020-03-11-10-23-09

и се нарича имунна система!

Цитат: "...остава единствената възможност - пълно спиране на стопанската дейност и на обществения живот", заяви Кацаров и по-нататък продължава: "...но при нужда ще се стигне до него." ???? Както Левски е написал последните си редове в тефтерчето си "...НАРОДЕ ????" с 4 въпросителни преди да го качат на бесилото, така и аз съм учуден безкрайно как един ПРОФАН решава да спре живота в страната !!! Пускат му интервюта по БТВ - говори това, което му е казано - изобщо - пълно малоумие !! По другите телевизии пее друга песен !! И ако всичко това е взето като решение от президента и марионетките му, то това означава, че Радев ще заеме ролята на Цецка Цачева отпреди 5 години и това ще бъде последния му мандат !! Този човек НЕ РАЗБРА ЛИ ВСЕ ОЩЕ, ЧЕ ОТ КАЦАРОВ НЕ СТАВА и ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ и ТРЯБВА ДА БЪДЕ СМЕНЕН !! Болестите като бизнес, a страданието - като машина за доене на пари от хората...По 150 лв. за разни измислени тестове само, за да си нахраниш душата !!! Направи се така, че всички болници да са с COVID случаи, никъде другаде да не се лекуват други заболявания, да нямаме достъп до лечение, хората да си умират по къщите от други болести !! И още по-лошо: точно, защото не са с COVID !! Лекарски грешки ?!! Цената на живота в лева и евро от български медици, които плюха в лицето на Хипократ и медицината - СЛАВА БОГУ, ЧЕ ОСТАНАХА НЯКОЙ ОТ ТЯХ ВСЕ ОЩЕ ЧИТАВИ ЧОВЕЦИ !!

Ама че тъпак. Мерките са имитация на здравна грижа. Действително няма излекувани, а оздравели.

Изглежда на изборите ще трябва да се погрижим този, да не е вече министър. Както и неговата партия да не е на власт. Иначе ще си стоите у дома.

Аз съм ваксиниран,защитен и излъчвам ако се заразя в пъти по-малко зараза от неваксинирания! Който не е ваксиниран,да си поеме и лечението от джоба!Що аз да му плащам,че е тъп или прост?

логика...тогава по нея който пуши и заболее от тумор трябва да си плаща лечението, макар че държавата му продава отровата/ не е гратис като ваксината/, и още куп заболявания от нездравословен живот. Ако се блъснеш с колата защото се правиш на голям пич по пътищата и кацнеш в болницата, защо другите трябва да ти плащат лечението. И да ти напомня че, всеки No Vax който работи плаща на държавата здравни осигуровки, така че има право на лечение като теб.

Неваксинирания като се разболее, остава в къщи или отива в болницата. А ти като се разболееш си по-леко и си ходиш навсякъде със сертификата.

Зам. министър на какво? Ти кой беше? БЛЯ, БЛЯ, БЛЯ. Оди боцкай карфички на околовръстното шосе!

Алоо, говедата! Да сте чували израза: "Разделяй и владей! Разделиха ви, и ви владеят. През това време, печелят "пароци" на ВАШ гръб.

Ваксините са осъзнат и доброволен избор на всеки човек , а не условие за работа.

хахаха, и ако не искат да си стоят в къщи, кво??? ще ги стреляте или ше ги пъхате в затвора?? ми то целата държава я обърнахте на един голям затвор, тогаз за къф бяс да си седим дома?? и без туй сме в затвора и немаме никакви права

Боли ме хуя за неваксинираните

и за едните и за другите и най вече за целия измислен ковд геноцид

като си ваксиниран, пак можеш да го духаш. Предполагаемата защита на ваксината Pfizer е само 4 месеца, и после или те бодат отново или си готов за духане. Екпериментни лабораторни мишки сте, и то гратис. Преди да пуснат ваксините на доброволците им плащаха, а на вас мишоци един голям среден.

Защо като Израел е ваксиниран,бумът на заразените е пиков.Защо при 80% ваксинирани във Великобритания,слуяаите отново растст всеки ден...Ваксинираните разпространяват вируса дори без да знаят,а Вие се правите на ущипани.Брей,политиците вече доктори и молекулшрни биолози се извъдиха...неграмотници такива.Ако това беве ваксина,лекарите и сестрите нямаше да бягат от нея..Неграмотни продажни от долна класа нещастници акъл ще дават...

В Англия умрелите са 150 за ден, тук 240 Ама онез са тъкмо 10 Българии по 6.5 милиона Светна ли ти ползата от ваксините или си толкова тъп че не зацепваш?!

И защо тогава Англия е в червената зона, умнико?

не го убива, а може би го стимулира... никой не знае кво точно прави, даже и производителя

Това не са ваксини,а ОТРОВА.Ваксинираните са по-опасни от неваксинираните,защото вируса е ж телата им и много ваксинирани се заразшват и поради безотговорните предимства,които им давате разпространяват заразата в много по-големи проценти,нито ги предпазва от заразяване,нито гарантира на останалите защита.Хайде вървете на майната си.револчциш и бой Ви оправш само вас,нещастни глупаци.

Сичкото антиваксър под ключ! Мрете, мама ви, проста! Дано изгниете по панелките!

Внимавай,че каквото си пожелаеш,такова ще те настигне! Да не измрете всички ваксари накрая...

даже тука един цел професор каза че умирачката било един от страничните ефекти

Защото без да знаете сте заразоносители

нависоко, понеже се връща и ти пада отгоре.

Ей, тюфлек, как ще въвеждаш вечерен час за пенсионерите ? Аз съм ваксиниран, имам зелен сертификат и мога да ходя по улицата когато си искам ! Не че досега съм излизал нощем, но сега пък може да искам да излизам ! Между другото , заразените от вчера са 6816 ! Както се казва : “Ойде коньо у ряката !” Затова предлагам който няма зелен сертификат , да му бъде забранено да излиза от къщи !

недей излиза! той вируса вечер става кат вампир и дебне основно пенсионери и им се хърля изотзад... туй германските учени са го открили

Аре ся, къде са всичките посерковци, дето реват как е в нормалните държави? Там е точно така - като не си ваксиниран и като нямаш официален документ, че си боледувал отиваш и си плащаш за тест през ден - иначе вкъщи. Така е в нормалните държави, ред и закони, който се прави на тарикат го духа.

Защото ваксинираните ръсшт заразата-вирусът е у Вас и Вие се мотаете навсякъде инфектирани,а обвиняват неваксинираните Тази отрова с наночастици нито предпазва от инфекциш този,който си я е вкарал в тшлото,нито защитава другите,ами сте като заредени бомби със закъснител

Пълен идиот си, егати галфоните прости сте всичките посерковци!

и кво му е нормалното на тва?? друг е въпроса че то май само занзибар остана нормална държава, ама може вече и тя да не е

Тук тестоветеса безплатни. Поръчвам си ги на адрес - бързитеми идват в кутийка по седем и такавамога да поръчвам всеки ден. Мога да ида да си направя безплатен пср в ковид лаборатория и да ме тестват в колата на паркинга. Или да ми доставят тест кита вкъщи, да си пусна пробата в специален пощенски пункт и да ми пратят резултата на смс. Но само ако искам. Ходя в мола и на кръчма без маска и никой не ми иска никакъв сертификат. Също като в България.

Аз живея на север в Европа и не съм ваксиниран. Ходя си на работа, в екипа ни са само двама ваксинирани хипохондрици. Вече спокойно се ходи да хапнеш или в кафене, никакви сертификати, тестове или облъчване.. Ти ходи се одупи за още няколко дозички...и за малко психотропни медикаментчета

Не се ваксинирайте! Бъдете патриоти! Дайте му шанс!

Въпросът е, после кво правят оцелелите с такива умници като теб?!

Тоя байо и половината правителство трябва да ги затворят с локдауна, който са замислили. Повечето са в тази възраст за заприщване, да не правят бели с делата си, не за да ги предпазим!!! Защо не се подписват декларации за отказ от лечение при липса на свободни места в болниците и персонал и поемане на лична отговорност от отказ от ваксиниране, и спазване на наложените правила?

Ко каза?

Ние пък обмисляме как да ви избесим до ефин и да висите по стълбовете докато ви изкапят месата ,защото вие това заслужавате ! Безродници ,проводници на интресите на глобалистите,антибългари ,лъжци и мерзавци !!!

Няма как другояче, с този мат’рял така. Друг е въпроса, че шайката на Муньо, начело с него, трябва да бъде отстранена възможно най-бързо и изпратена директно при Гешев.

Като ви кажат да се метнете от десетия етаж, давайте. Нали сте послушни.

Накарайте ме да си седя вкъщи...няма да ви е много здравословно

На Бой ли ще налиташ? Ще те смачкат от бой и пак ще те приберат. Никакъв шанс нямаш, смешко! :)))

Що си не ебете путката Ленина и да пукнете в страшни мъки педали мазни Де

Това е фашизъм! Защо просто не затворите уязвимите без оглед на ваксинацинационния статус? Защо никой не говори за националун скрининг ами си играем на локдауни и сертификати? Почна да прилича на копи пейст на хай куолити продукция от порн хъб, обаче с никъв бюджет и смотльовци.

И като държавата спре да работи и няма кой да внася пари, откъде ще дойдат за заплати на лекарите, училищата и др чиновници

От нови заеми, нал' опънаха 2 и кусур милиарда лятоска, па и сега се глася'т за още. Само не питай, кой ще ги връща.

ами внучето на твойта тъща

Значи тия с ваксините могат да си ходят навсякъде, а мен с антителата ще искат да ме затворят вкъщи!! Здравната система е гнила, там трябва да се взимат мерки, а не да се затварят хората! Болниците са препълнени, щото вкарват хора с по-леки симптоми - хем не се налага много да ги лекуват и да им обръщат внимание, хем си точат парички... затова няма място за тежките случаи! Аз опитно зайче няма да ставам, който иска и пет пъти да се боцка с оная отрова, никой не може да ме задължава и да ми извива така ръцете!

Ще трябва да свикнете с новите порядки ако не иската да живеете в изолация и мизерия. Това е положението.

Ще трошим глави наред. Това ще е свикването.

Тази ненормална държава. Като спечеля делото ще дам парите на хора в неравностойно положение. Лошото е че Тъпанарите които ще осъдя няма да платят нищо. Парите ще са от джоба на обикновените данъкоплатци. Както обикновено.

В кой съд ще спечелите това дело?

Активаксърите бълващи дезинформация: ще се извините ли на близките на починалите за подвеждането на много хора да не се ваксинират? Ще поемете ли отговорност и ще отидете ли доброволци в болниците щом според вас ваксината е по-опасна, а вируса не чак толкова опасен?

Ще поемеш ли отговорност за хората с тромбози, хората лежащи в болниците на системи след ваксинация? Чули недочули плещите наред едно и също, копи-пействаме цифрички и графики. Никой до сега не извади една статистика кой точно от какво е умрял, няма как бизнеса ще закъса! Намерете си в тубата: Кацаров разговаря с Председателя на Българската Асоциация по Патология и чуйте какво казва човека.

Подготвяйте с легла Арена Армеец - Борисов ви показа как се прави преди година!

това е абсолютно нарушавене на човешките права. ...в къщи да стоят тези които се страхуват и имат съпътстващи заболявания

Прав си, объркал съм се и да прав си личат ТИ 3-те. И понеже явно не можеш да се добереш до заветния сайт, да ти дам статистиката и за Швеция: 1 доза - 69.7% всички дози - 65.6% заболели през последните 7 дни - 3468 починали - 3 (словом: трима) Та кое е по-тежко 1 кг вълна и колко 1 кг желязо? :)

Някой да обясни защо в Швеция имат само 200 хоспитализирани с ковид? Има ли връзка с високото ниво на ваксинация там?

там ядат здравословна храна, живеят добре (освен в гетата) и са разпръснати на много по-голяма площ

Strikercho

Пропускаш - почти 80% са ваксинирани:)

Не лъжи! Швейцария: ваксинирани с първа доза - 65.1% ваксинирани с всички дози - 60.% ЮК: първа доза - 72.6% всички дози - 66.7% И монархията ще сгъва цирка защото има много заболели, та кое пази, от какво пази и кога пази? Данните са от сайта на СЗО!

Strikercho

Швеция, Швейцария, а Ганьо? Едно и също, а? тройките в даскало личат, да знаеш, хахах! Абе да те питам, как е правилно? Иран или Ирак?

Този господин , ще си седи в къщи , че отвънка лошо.

Искахте промяна и я получихте ... понеже преди една година ви беше много непоносимо лошо, ето ви сега хубав нов живот. радвайте се на избора си

Ти явно не си чувал Ангелов наскоро какво говори. Та той е най-големия фен на ваксинацията и зеления сертификат... :D

Затвори парковете и демонтира пейките. Полицаи и общинари обикаляха оградените с ленти градинки и глобяваха хората, които си бяха позволили да подишат чист въздух. После Борисов затвори и Витоша. И там нарушителите отнасяха глоби. Затвори градовете, като постави КПП-та на всеки вход и изход. Пиле не можеше да прехвръквне от полицейски патрули и блокади без бележки от работодатели и фирми. Хората ставаха ортаци с дявола за да могат да помогнат на болните си родители в друг град. Да припомним локдауна, учението онлайн, припадащите пред болниците пациенти. Разказаха ни орталъка, а се пищи на умряло. Лесно е днес да се дава ъкъл и напада. Но в сравнение с действията на Борисов засега мерките на Кацаров са китка пред неговите. Явно бившият премиер разчита на късата памет на българина и предизборно контраатакува изборните си врагове. И пак идва на място поговорката: "Пази боже сляпо да прогледа!". Не, не прогледналият физически слепец отвращава българина. Отвращава го слепецът - простак, издигнат до върха случайно. Такава е нраствената присъда ва Алеко, такава е и нашата за безпардонната Борисовщина.

Добре де, оказа се че и ваксинираните се заразят и предават, така наречения вирус. Тези от тях които реазнасят бацила, как ще бъдат ограничени?. Или като онзи папски прелат ще кажем, че Господ ще познае ваксинираните.

Повече умрели ваксинирани!

дпбра идея, но има едно условие, трябва да имаш с какво.... а и също министърчето може би ще ни напомни как се наричаше на български карантинирането на здрави хора....

Няма вид на умен пък глпости говори ....

Тоя доктор е за 4 километър. Да си набие 10 ваксини в мола а не при специалната сестра от софия мед и да замълчи.

Каквото и да се прави в момента е късно. 7 м. Румен Радев и Служебните му кабинети ни убеждаваха , че проблеми няма да има. Всичко е сото контроло. Е да ама НЕ !!! Ей го на одеве пред Спешното Радев пак ръси злоба и говори простотии. Да не затваряли държавата, ами в момента какво е ? На практика зелено затваряне, което няма да подобри положението, защото е изтървано !!!

Ковид прочиства нацията от слабиъе и дебилите. Не се ваксинирайте! Бъдете патриоти! Дайте му шанс!

Затваряй ги сега, че интелигентните искаме да живеем нормално Вече! Ама с разни идиоти антиваксъри, дето пълнят болниците, не е възможно!

Нормално няма да живееш. Това е новия ред. Нарича се опитна мишка и ти вече си в редиците

А ти като не си, къде си ?

"Интелигентните"?!Що не идеш да ти забият една и в гръкляна,боклук продажен!

Абе не говори празни приказки.В нашето семейство всички са ваксинирани юни месец,Пфайзер,и 3ма са болни,а баща ми е в болница 2ра седмица.Ваксините са слаба работа,видно е.Съседката ,мъжът и детето й бяха болни април,според тестове,без симптоми.От миналия петък пак са болни ,този път по-тежко.Явно ще живеем с вируса завинаги .

Мутафчийски беше прав като каза, че яко ще се мре....Смъртността за м.септември 2021г. и почти изтеклия м.октомври 2021г. е в пъти над тази за м.септември и м.октомври 2020г./вижте НСИ и официалната статистика на МЗ/. Пълно безхаберие,а болниците са пълни. Държавните препликват, в частните също са разкрити и се разкриват нови ковид легла. Заради това останалите заболявания остават на заден план за лечение....Жалко за нас! Муню и кликата му ни го докараха с пълното си безхаберие и неумение да управляват.

Търпението на много българи се изчерпа и е въпрос на време да има последствия за тези , които инициират това безумие. Апелът на здравомислещите българи към управляващите е да спрат с тези безумия и да започнат да се държат уважително към българските закони , като ги спазват.

Сега да видим... кои са Тъпите овце... Хахахаха. Цял свят вече забравя за Ограничения и мерки, защото са 80% ваксинирани. Булгар-Булгар е винаги по-умен и затуй е най-беден в ЕС. И най-зле. Овцете почват да се броят. Хахахаха

Че тъпака си ти! Просто докторите са некадърни и не могат да менажират ситуацията, нищо че всички имат магистратура по здравен мениджмънт, гола вода са! И тоя старец да не лъже, че ще праща болни в Румъния, където положението е същото и в Гърция!

Няма да има падане на ограниченията поне до август догодина за света. Глей какво ще се случи много скоро в англия

В Англия в момента заведенията са пълни и навънка е фрашкано с хора.Като отвързани са и не им пука за ковида.Само тук пак започнахме да говорим за затваряне.

Ти май си сляп , та невиждаш какво се случва из Цяла европа.. Тея демонстрации в Италия, Франция, Швейцария от нормалния живот ли е?.. Данеби като те е носел щъркела и да ти е блъскал главата по комините а?..

Два месеца пълен локдаун и задължителна ваксинация за всеки над 16. Само така ще се оправим

Пак няма да се оправим! Здравната система е много зле, както и докторите в нея!

С вече доказано неработещ експериментален продукт се бодат само идддиотиии

А теб сега ще те наврат в мазетоооооооооо

Ганювци, преди да се обяснявате как държавата това, държавата онова, как вие знаете най-добре и т.н., вижте си бедната полуразрушена клоака, в която живеете, и вижте другите държави къде са. Ама то Ганю ако можеше да загрее, че все се мисли за много умен, ама очевидно не е, нямаше да е на това дередже, я.

Българинът не живее в клоака за разлика от много западноевропейци. Домът му е просторен, спретнат и най вече негов, личен. Българинът има собствено мнение и лично отношение към живота си, не е овца, вървяща в стадото, пред остена на чобанина. Българинът ако не го ОГРАБВАХА собствените му политици и еничари по властови позиции няма да е на последно място благоденствие и няма да се оплаква от нищо, защото знае какво иска и какво има.

Интересна работа. Загрижила се фдържавата за здравето ми. Вервам, ама друг път.

Загрижила се е, щото иначе тя трябва да те лекува, вместо ти да ходиш на работа и да изкарваш данъци, ганьо. Мисли малко.

Мунчо, на държавата не й пука за здравето ми а как да ме дои само. Тоест точно това, което казвам. Имайки предвид сумите, които като данъци и осигуровики внасям в държавата на годишна база, идиотщините дето се случват само и единствено ми показват колко точно не им пука не само за мен а и за всички. И да, имам имунитет към тоя вирус. Както не веднъж казвах - изкарах го, не ходих по опашки за тестове за да заразявам други (ако на това не му казваш гражданско самосъзнание, то на кое), не натоварих скапаната здравна система дори и за момент. Друго обаче което ми прави много сериозно впечатление е злобата с която разни уж ваксинирани индивиди с 2 мозъчни клетки сипят огън и жупел срещу всички, които не мислят като тях. Както и същото състояние от страна на управляващите... Жалко, държавата няма да се оправи с тая злоба. Вместо да слушаме нашите си лекари гледаме какви простотии се ръсят от "учени" на хранилка при фарма корпорациите. Математици търсят 5 минути слава по медиите и изкарват статитиката както им изнася. А управляващите си сменят мнението по-често от ветропоказател.

Ми точно като си болен и се търкаляш в болницата или вкъщи, държавата не може "да те дои", ами плаща бе, ганювец. Естествено, че има сметка да внимава да не стигнеш до там бе, ганювец. Мисли малко бе, ганювец!

да да загрижила се е само как да точи пътеки....

По време на пандемия хората в страната ни не искат да се доверят на държавата и разчитат на собствените си знания, умения и възможности. По време на предната пандемия, преди малко повече от 100 години, държавите надали са подхождали толкова демократично, а са работили в обществен интерес, дори и при ограничаване на интересите на отделните личности. Сега уж сме в подобно извънредно положение, но индивидите не желаят да бъдат ограничавани, а от всичко това страда обществото като цяло. Ако вървиш против обществения интерес, в един момент ще се окаже, че вървиш против държавата и нейните граждани. Нека се запитаме дали в една пандемия нашия индивидуализъм пречи на останалите хора, да се разхождат свободно, да имат нормален достъп до болници, училища, ресторанти, кина, концерти и т.н. И ако пречи, дали трябва да се учудваме, че този наш индивидуализъм ще бъде ограничен. И нека не се лъжем - ако вървиш против обществото, ще бъдеш изключен от него. Европейската цивилизация изключва справяне с една болест на принципа на естествения подбор. Дори Индия и Русия няма да допуснат на 100% подобно решение.

Накараха хиляди хора да си правят антигенни тестове, за да идат на работа. Съответно имаме 51.6 хил. теста за денонощие и о, чудо - имало рекорден брой "потвърдени случаи". А че процентът положителни тестове спада, това е без значение. Важното е да се помпа истерията. Заболеваемостта "нараствала лавиообразно". Единственото нещо, което нараства лавинообразно е наглостта на тези шмулеци и накрая ще си го отнесат.

България е на 1-во място в света по смъртност от ковид. Ще останем в историята, като държавата в която на хората не им пука един за друг.

А най-накрая го проумяхте. Аз го повтарям от март миналата година. Затова няма да ми ограничавате правата!

Ако сте толкова заблуден разходете се до някой голям град, до някоя голяма болница и вижте за какво иде реч. Ако сте много смел може и доброволец да станете! Цял свят говори за биологична война, господин Никой развива някакви конспиративни теории.

А дано!

Аз как ще работя дистанционно?