При дело за развод, съдът реши мъжът да плати на жената за домакинската й работа

7700 долара ще получи вече бившата съпруга за усилията й вкъщи за период от 5 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това в Китай бе! Като ще ни давате примери от там, нека всеки ден да ни съобщавате колко разстреляни има за корупция.

И пак тънко е минал мъжът. Само за домакинска работа ще плаща. А 5 години секс ако трябваше да плаща? А?

Егати лицемерите! Говорят ми за еманципация и равенство между половете, ама стигнели се до развот и курв@та взима всичко.

Жълт, искрящо жълт, Дир-а .... Феминистки новини .... от Китай, вярно, че сте на НПО хранилка и трябва да заработвате, ама все пак имайте малко мяра.

Семейните норми, които крепяха здравия разум, ами превърнаха повечето жени в бесове, които ламтят за още и още и насита няма. Докога така другари !

Бременна и до печкатаааа!!!!

Най-после и Китай узря че чрез семейния закон и правосъдие най-добре се унищожава раждаемост . И се печелят пари отгоре на всичко ! Най после се поучиха от нашата правова система . РАБОТИ БЕЗОТКАЗНО ! ЕТО НИ НАС С НАШАТА РАЖДАЕМОСТ . У НАС ТОВА Е ПРИЧИНАТА !

Никога няма да се оженя. Съжалявам балъците, които са се подлъгали по женските приказки и са се закрепостили към женската. Сега пичът ще си плати като поп, че жена му си е седяла вкъщи да гледа общото им дете, докато той в това време е бачкал и плащал всичко, ама тя очевидно няма да му плати наем или режийни разходи.

А за това, че въпросният е трябвало да е.е по задължение някаква никаквица не се ли полага обезщетение ?

5 години си стояла в къщи, калпазанката! Че тя може да стои и 25!

ЛИКВИДИРАНЕ НА ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙСТВО ПО ЦЯЛ СВЯТ !!!!!! Сега нали се сещате, че след такива новини много ще се замислят дали е разумно да се сключва брак и да се обвързваш ?

Ама човекът е изтърпял само 5 .

Браво на съда в Китай!

Ако мъжът беше плащал на детегледачка или чистачка, нямаше да мине номера.

Хм, у дома аз готвя. Една мусака отнема два часа. Сърмите отнемат поне три часа. Любимата обаче глади и чисти. Аз простирам, тя проверява домашните. Аз ги водя в парка, тя им чете. Дотук изглежда наравно. Обаче само аз отварям виното с тирбушона. А си мислех, че хората се женят защото се обичат и искат да живеят заедно и да спят заедно и да се събуждат заедно също. И да имат деца. И да остаряват заедно защото тя не вижда моите бели косми, а аз не забелязвам нейните стрии по дупето и бръчките на очите. Защото любовта била сляпа, казват.

Ефектът е, че ще намалеят браковете. Кой нормален мъж ще влезне в тази измамническа схема ако се институционализира това положение.

А на съпругът и дали не трябва да платят за това дето всяка вечер е вдигал краката И. Да не би тези усилия да са безплатни!

Любовта не е за бедняци...

Да бе, да! Той и Шварценегер е плащал на детегледачка, ама жена му го осъди за това.

За това бедняците ръгат на провала и правят деца -после държавата се грижи за издръжка и отглеждане; пък тези деца правят други деца и се стига до там че прабабата родила от съпруга на правнучката си!

Жена съм, но това ми се струва твърде несправедливо. Не разбирам домакините, които стоят по цял ден вкъщи и се оплакват, че много работа вършели. Това за мен е абсолютната наглост.

Тъй, тъй, равенство му е майката...

Аз също съм жена и съм на мнение, че домакинската работа е доста тежка, особено, когато жената гледа сама няколко деца, не спи, готви, чисти, обслужва всички и т.н. , по няколко пъти на ден. Ако Вие не домакинстване, а си наемете, дететгледачка и домашна помошница, която са готви, чисти, пере, простира, глади, ще плащате една доста голяма сума на месец, а жената го върши безплатно 24 часа в денонощието! В България, сигурно има някакъв процент мъже, които помагат, но болшинството са свикнали да ги обслужваш, щото са балкански субекти!

skromna35

О, йеее!

Стъпка след стъпка, за по-малко бракове. Всички тези откровени идиотии се правят с цел да се намали популацията. Световния елит прави всичко възможно да разбие семейството. Така и хората се управляват по-лесно, като са сами и без подкрепа!

А кой ще компенсира мъжа ако той е бачкал като луд по 10-12ч.....както знаем в на някои места в Китай не се бачка по 5ч като в мързеливия Запад. Ако жената не е плащала никакви сметки, тя трябва да компенсира мъжа и да плати половината от сметките....Абе работата става дълга и широка...а как се доказва че тя си е вършела съвестно домакинската работа и че трябва да получи 7700 може би трябва да получи по-малко....

Тъй тъй...а какво прави жената когато децата тръгнат на детска градина и училище....май доста се увеличава свободното време...а и какво ти всеки ден ли переш на ръка...вече си има перални машини които и ти сушат дрехите....само не ти ги простират... а също готвиш по 5 пъти на ден....а вече си има и решение...заебаваш домакинската работа и започваш работа...ако смяташ че домакинската работа ти е много тежка зарязваш я започваш да бачкаш яко и плащаш на някой друг да ти гледа децата....ето отърва се от домакинската работа

Китайци, сър!!

Ха-ха-ха-ха, да бате, ама е точно обратното. Китайския бачкатор има работно време, бачка и си тръгва, ако западния управленски персонал нещо се опита да го държи след работно време, партията ще му обясни, че тия неща няма да ги бъде. По 12 часа бачкат в щатите, на две работни места, че да си платят тока. В Китай западния работник работи извънредно, щото той шъ съ издига в корпорацията.....

А тя дали ще си плати храната, тока, кабелната, интернета и водата 5 години назад?

Ние от там взимаме пример за Истанбулската Конвенция! Нашите Другаре в Пекин, са нашите Шефове!!

когата Едни винаги Взимат, а Други винаги Дават!

Не равенство, а справедливост. У нас трябват същите закони- най- вече при разделяне на наследство. Не е справедливо грижещият се за възрастните родители да получава равен дял с останалите наследници, които са стояли настрана и са се съхранявали. Грижите за възрастни с рак и деменция причиняват редица психически заболявания на грижещия се. Той не е възмезден по никакъв начин за тези грижи.

И не бъди дребнав.

До ???, Даги господине/госпожо, как решихте, че не работя ,не знам. Не само работя, но си гледам децата и когато свърша работа, не сядам на дивана да гледам телевизия, почвам да готвя, подреждам, да, пералнята пере, миялната мие, но трябва някой да я зареди, извади и прочие, не знам защо в БГ се предполага, че това е задължение само на жената??? Също така, децата докато са малки, има поверие, че бащите трябва да спят в отделни сати , за да се азаспиват, видиш ли хотя на работа, ама аз също ходя на работа, но когато се прибера не се наспивам, не сяда, да си гледма сериали.. , затова много моля, мързеливите мъже, да не знаят много и да си уважават жените, пък мопже и да си размърдат задниците и да свършат и те "никаквата", "несъществувата" домакинакс работа! Толкова от мен.

Уроди.... Ненормални...

petrovito

по тая логика, тази да си плати наем за леглото, тока водата и храната тогава...

petrovito

за туй са виновни родителите наследство се оправя приживе или се уточнява в завещание