Президентът: Има несъразмерност във финансирането между малките и големи общини

Често общините получават подкрепата на държавата според партийната принадлежност на кметовете и затова е необходима промяна на тази порочна практика, каза Румен Радев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново в десятката. всички знаем истината, всички я живеем, но малцина имат кураж да я изговорят. До кога страх и безразличие.

някой има ли идея, от къде се е появил почетния караул в каспичан?

Тоз неуморим бе! Защо не впрегне тази енергия в нещо полезно

Голяма смрад на гербаво гюбре се носи тука ;)))) Три -четири фекалки , ама врещят като цял катун . А чекмедженцата им ...им празни ...

тъпи, в каспичан, дето тоя се прави на загрижен, бсп има само 470 гласа на последните избори! а недева, дето е кмет 1678 гласа !!

По малко президентски екскурзии-повече рали за общините

Харманлийски каун е този дурак.

То бива да си тъп,ама да ходиш навсякъде и да си показваш простотията и колко си ограничен вече идва в повече на всички хора Скрий се , Ушко и си играй на воля с дрона че ти се губят всички години от детството.

ако ще и с господа да се среща все същият прост военен ще си остане, като никой не го кани навън обикаля градове и паланки да ръси простотии ,ше речеш че той ще участва в парламентарните избори не корнела

Вярно е, има несъразмерност. Големи уши, малко мозък, една гънка от пружината на шапката. Много приказки - никаква работа. Много "вета" - всички отхвърлени. Има ли смисъл от марионетка?

Да го глобят за неспазване на социална дистанция. Награбил е лелката с 2 ръце и без маска. Само дето не я цИлЮва в устата.

Тая хлебарка пак изпълзя.

На тоя,как му прилича с маската,идеално му пасва на ушите!

ИМА НЕСЪРАЗМЕРНОСТ В ГОЛЕМИТЕ ТИ СВИНСКИ УШИ И БЕЗЧМОЗАЧНАТА ТИ ФАТМАШКА ЧОТУРА И ДРУГО ТЕ ПИТА НАРОДА ТИ ПЕПАЛ ЛИ.СИ

стига трошил народна пара с тия безмислени екскурзии из България. В понеделник си щял да си в АЕЦ Козлодуй...

гусин президента отива за го развали със дивотиите си против властта

Айде стига с тоя муньо резидент.

гноясъл плъх лъжата е като "Отче наш" за попа. По отвратителен е от чумата и проказата този злобен безделник и некадърник.

летото и Руцката тръгна по ескурзии из страната. Ама Деса не е с него защо иска у чужбина ама нема.

То и затова село Славяново, Харманлийско от което е излязал затъва все повече. Даже за изгорялото читалище откакто е президент не е дал и един лев да се възстанови. Лесно е да даваш акъли, но когато става въпрос с какво ти си допринесъл отговор няма. А колкото до средствата естествено, че не могат да се уеднаквяват. Разходите са различни.

Винаги съм подозирал че си селянка... или някой друг ти подшушна какво да пишеш?

Има ли в света по пропаднала държава и по гнусна държавна мафия .

Русия и Турция например. Има и държава която държи целия си народ в робство... Стига с тези комплексарщини. Не е най-добрата, но не е и най-лошата държава България.

комуноидна гнидо.

Тези малки общини със сигурност получават в пъти повече отколкото те внасят в държавния бюджет. Радев предлага да са независими - т.е да получават колкото и внасят. Което реално ще им ореже бюджета. Маргиналите обаче му се радват и му ръкопляскат, като не разбират какви нелепици говори.

Това е поредният му опит да настрои едни срещу други живеещите в по-малки срещу по-големите общини. Без да се мисли каква е разликата между нуждите на едните и другите. И какви са приходите, което е в основата.

Много е гнусен клепоухия злобар.

трагедия е този тотален нещастник. Пълен крах е тъпия експеримент на българите да се правят на интересни което ни струва 12000 на месец, хвърлени на вятъра

Парите които взема правителството са хвърлени на вятъра ! Ти смятай колко са !

Не Правителството, а Президентството! Само думи и речи написани от съветници, за които вече е факт, че се облагодетелстват. Даже днес прочетох за друг негов съветник, който има криминална регистрация, арестува преди години за купуване на гласове и по тази причина изключен от партията РЗС, в която тогава членувал. Изводите са ясни

Президентът Радев напоследък започва да ми прилича на г-жа Мая Манолова. Безмислено дърдорене по всякакви теми, с цел привличане на внимание и нула действия в областите, в които може все пак нещо да свърши. Разочарова ме този човек.

Кукловодът им е един и същ.

Държавата това, държавата онова, а никой не коментира КАК се харчат държавните пари по МАЛКИТЕ места. Покупката на супер-дупер гъзарски автомобили за местни администрации особено дразни и разочарова ВСИЧКИ НИ, но е факт .

Радев , сухар такъв , барем едно коремно да беше извъртял , за повдигане на духа......

НЕ КОРЕМНИ НЕ ВЪРТИ НО ВЪРТИ СВИРКИ НА МАФИЯТА

Единствения, който си позволява открито да говори истината. Безкомпромисен !!

Смешник

Спокоен и уверен в себе си, това е президента Румен Радев.

спокойно и уверено рецитира заученото , написано му от съветниците. Винаги едно и също , излиза , декламира и се врътва. Пионерче :)))

То като гледам какви са му съврниците...

Караули, водосвети... Абе,Радев, твоето гостуваме колко пари струваше на Каспичанската община ?

Вчера кмет на БСП благодари на държавата за помощта, днес недоразумението Радев излиза и плямпа обратното. Обединител.

Президент всред избирателите си, няма лошо !!

Ей ненаиграл се каспичанския клепоух, червен пингвин. Че и взвод строил сякаш е селския кмет. "Никой си бе лигльооо. За нищо не ставаш!" От проваленото НСО викат, това били последните думи на Десата преди да отпраши в неизвестна посока с любовника.

Леле, леле ! - ся Ако вземем да хукнем из чаршаф”тайните” генщабни...:-) —- Намирам че го полъгаха. ..и той Им се върза.

Хора - просто Няма. ...Бизнес/поминък - ЙощПо. ...София е “бетер” гр. Мексико за Мексико. ...но Непродаваеми аудита, мерджани, бимъри...”прогимназийки”..”управляващи”..и т.н. - Бол ! ——— Притчата за Неволята. ..ама ЦелевоПричинената. - та Ще има щоТрябва.

Президентът изтъкна, че държавата има неотменим ангажимент да подкрепи младите хора да остават в малкия град... Ти защо не остана в село Славяново, бе господин Президент. ГЕРБ ли те накараха да напуснеш село и да идеш в града ?

И нека някой не каже, е предизборната кампания в БКП/БСП не е започнала, а съвместно и подготовката за новите парламентарни избори. Агитпропагандаа, агит пунктове по площади и исторически места. Той дето гледа нито е сляп нито глух, а и тези дето не ни е ударила старческата деменция още помним и по години, и по петилетки, и по десетилетия. Да му мислят тези дето са рожби на новият 21

Еврофондовете - Спират. ...бюджетът за След-ковида - ще Е на база Локални приноси. ...пък и г-ца Кьовеши иде. ...т.е. Вси”наште” - ..ммм... - Успех ! , ОТ и ЗА НасВсички.

Така ще бъде щом малките общини си избират кметове -комунисти или уж независими, но пак от същата боя, а те са неграмотни, карат я по социалистически и не могат един проект за финансиране да спечелят. Я вижте Бургас, Стара Загора, Пловдив и т.н. къде стигнаха с грамотни кметове и администрации! Големите и развиващи се общини могат да помагат на малките /въпреки посоченото по-горе/, но до известна степен, защото не трябва да ощетяват техните граждани заради спящи и некадърни управници и администрация на малките.

Забрави София и Варна. Интелигентен си колкото твоя президент.

Абсолютен факт. Това е защото в малките населени места, хората открай време ги държат в страх, и им припяват песента"Колко хубаво беше по Тошево време". А иначе комунистите са ви търтеи и номенклатурчици. Нищо креативно не може да се очаква от тях. Те са по саботажите и грабенето на мандрички в името на светлото бъдеще. Абсолютни импотенти.

има и между хората ... аз се спуквам от работа за 1 хилка , той се спуква от лежане за 11 хилки . Та и с общините е така , празноглави популисте ... ха ха ха ... нещастник !

Цените в цифри у Нас - са Равни или поГолеми от в Водещите Държави. ...та поогледайте ДоходитеТам, както и МаксималноДопустимите разлики (Минимална-Максимална заплата)...

Още един дето иска да работи по нашенски, ама да печели като на Запад. Ей прости ще си умрете!!!

ЛУДИЯМАКС

Виждаш ли, чете и не разбира написаното а то е очевадно Цените на стоките са над европейско ниво, каеството арабско, заплащането като в Мавритания. За пенции не говоря.

Chapeau, Max !

ЛУДИЯМАКС

Варна, ти къде пък видя навън да се работи за да получиш пари. И навън е порка мизерия. Тоз който работи -натегач и не се гледа с добро око на него. А пък не дай си боже да каже на некадърника, че е некадърен. Иерархиятаа в капиталистическото предприятие/фирма е по -консервирана и от времето на тоталитаризЪма. Сега разбилаемо е че си ОТ ВАРНА, ама не смятай че другите дето са по роднитеси места за глупаци....Щото често за да станете ОТ ГРАД...СЪМ сменяте най -често резбата

Ти по-далече от София хотил ли си? Цените в Белгия, Холандия, Франция са x2 на тези в България и то в евро. Един хляб в 2 евро (800 гр). Колко е в България? Наем на обикновен двустаен апартамент е 1000 евро на месец,колко е в България? Данъците стигат до 50%, в България - 10% плосък данък. С 1500 евро в българия ще живееш по-добре отколкото с 3000 на запад. А че ти си некадърен и мързелив и не можеш да си намериш добра работа си е изцяло твой проблем. Типична червена електорална единица - само мрънка, а за чепна зеле не става.

Аз пък за цял живот не мога да изкарам пари колкото има в малкото чекмедже на Бойко Борисов ! Не ми се мисли колко държи в гардероба.

Хахахаха, на Цвъки комплотите все пак вършат някаква работа. Яка постановка, а балъците кай нямате.

На колко години си? На 50? И още вярваш в дядо мраз?

Единственият начин малките общини да забогатеят, е да им се разреши да прибират поне част от данъците на предприятията и заводите на тяхна територия. Не всичко да влиза в държавния бюджет. В момента те печелят само от това, че това са работодатели, които дават средства за живот на хората. Ако поне автомобилите им са регистрирани в местната община, а не са със софийски номера... Или да позволят на производителите да влагат средства в общината за образование, култура, благосутройство и т.нат. и да им го признават като фирмени разходи.

Не слушай клепоухия. Той нищо не разбира. Има малки общини, които са изцяло на държавна издръжка. Така и трябва да бъде, ако нямат предприятия, които да плащат данък на общината.

освен областните центрове са така.

Има несъразмерност във финансирането ... Точно така ,чедо ! И аз съм за това, от Каспичан да си разменим финансирането със София . Тогава в Каспичан, дядо ти поп , вода няма да помирише. Ще постим с червено вино и свински мръвки. Дай, Боже !

хайде сега ! чакам всички платени герберастки тролчета да почнат да плюят -независимо, че не са чели думите на Президента !

Ами то откак бекапету ДъСъ изпонатакова на ЧетириСтотин и кусур бекапентсъ...

Думите на президента? Изказванията му ги пишат съврниците по инструкции от Позитано. Чучелото само рецитира.

"Президентът изтъкна, че държавата има неотменим ангажимент да подкрепи младите хора да остават в малкия град, да учат, да се реализират " Лицемер!!!! Нали точно Президента показа как се назначават посланици и любовници .... Що няма в Президентството хора от ГЕРБ- това е дискриминация и тази поредна практика трябва да се прекрати.

Младите хора си търсят по-добър живот и по-високи доходи . В цял свят младите мигрират от малките населени места към големите и това е от векове , а не от вчера . Само комундетата се опитаха да заселват насила хората в някакви си западнали селца и градчета , и се видя , че не се получава ! Нека Радев да се върне в Димитровград , а Корнелия в Крушовица , че да дадат личен пример на младите хора !

Браво за копейката ! ..а Анахронизмите у Нас са Навсякъде ! - ДоказаниКретени “управляват”, “изборите” са ЯсноКак, София е докъм 3/4 от Цялото население...ДоказаниКрадци са Топ”бизнеси” или “банки”.. - и Ще бягат Хората !, като от Чума ще Продължават да бягат докато е тая Воня у Нас !

в червените градчета,за да дрънка простотиите си...

По дефиниция мъжете с неедин брак Имат склонност към “странности”...

ТО ЗАТОВА ФАТМАКА Е НЕРВЕН И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА МУ НАМЕРИМ ЕДИН НАДАРЕН ЛЙБОВНИК

снимката, слушателите му не са кой знае колко много. От дясно и фронтално са охраната и може би кмета. Човекът с детенцето, както го гледам е военен, вероятно организатор на почетния караул. А да, и всъщност госпожата, която ко гледа с влажен поглед

Докъм 7.2К за Цялата община. ...по официални данни.

Събота-неделя е. Излезте. Идете туктам. Поговорете с Хората. ...и Ще видите че на ВсичкиНи - Е писнало. ——- Диоген да НЕ се офлянква !

от простака радев...

От АбсолютноВсичките Вси”наште”, Отче !

Има несъразмерност във финансирането на големите и малките общини. Този коментар ме навежда на вица: Уволнили директора на филхармонията и сложили на негово място един "борец против фашизма". След първата репетиция събрал оркестъра и започнал да командва. Ти там големия. Какво си ми взел тази малка цигулка . Я виж тази дребна женица с този голям контрабас. Ти какво на тарикат ли ми се правиш. Бързо смяна на инструментите. Та така и нашия президент Румен Радев. Народа постави на президентския пост човек, който си мисли, че разбира от всичко. Дава некомпетентното си мнение от тази висока трибуна за неща, които не влизат в неговите задължения и от които понятие си няма. Използва поста си за да натрупа лични политически облаги за бъдещата си партия.

тъпа фуражка чеп за зеле не става от тебе , точно ти ще ми говориш за финанси , страшно си прост за да го разбереш ,че копаеш дъното вече .

...а има Всевъзможни Съветници ! - та на Колко такива “съветника” Плащаме ?

ДАВАЙ НА СОФИЯНЦИ ЗА ДА БЪДАТ УМНИ, БОГАТИ, КРАСИВИ. А МЛАДИТЕ В КАСПИЧАН ДА БЕГАТ ПО ЧУЖБИНА ДА МИЗЕРСТВАТ. САМО СЕ ДЪРЛИТЕ ПО САЙТА.

Браво ! ...ама да Изкажем факта че НаемоПлащащите в ГолямаСофия (дето бачкат за “големите” 1-1.4К лв/мес) - им Дерат кожата поне два пъти Всеки месец.

...и нещо Наистина сериозно ! - извън ГолямаСофия и поостаналите засега Полу-градове - ЗемитеНи са Пусти.

Пуста ти е главата. Пътувам из цяла България всяка седмица. Няма пустеещи земи , освен тук там някой камънак с трънки.

Брееиий ! - настаяший заведуюший атдел реклам и прадажей ! —- НЕ лъжИ ! ...коя Заповед на Моис беше я...

Колко удобно за Радев! Разхожда се из Плиска и Мадарския конник на държавни разноски, среща се с разни местни хора, които, разбира се, напълно спонтанно са хукнали да изразят любовта и уважението си към височайщия гост, а не са организирани от местните структури на БСП, "вслушва се" в проблемите им (трябва ва ли физически да отиде до Каспичан с целия си антураж и медии, за да разбере, че районът е беден?), не предлага абсолютно никакви решения, защото това слава Богу не е негово задължение, но пуска мъдри коментари като "Да, малките общини са много важни!" и "Необходими са ви повече средства!" и след това, натрупал политически дивиденти от имитирането на дейност, се прибира с лъскавия автомобил обратно в София. Една реч насред мегдана, изнасяна вече 1000 пъти и само преработена от секретариата, където префърцуненият патриотизъм среща традиционните критики към правителството, което още преди 3 години и половина имаше само десет дена и оттогава все върви към проспатта, и пълни площадите и готово! Супер-работа за 11 000 лв. на месец! А Руци е велик политик с визия и силно изразена гражданска позиция!

Нещо да кажеш за джипкаджията спящ с пачки евра :D

"Джипкаджията" отива да покаже отношение и личен ангажимент към проектите, които са важни за страната, носят добавена стойност и създават работни места. Ако си стоеше в София, ти щеше да си първият, който щеше да напише, че нищо не е нправил за новите магистрали. Само пари бил отпуснал. Но после, коагто се качиш на "Струма" и хукнеш на теферч у Банско, да не забравиш да кажеш една блага дума за Бойко? Щото ония, които твърдят, че хората не ядат асфалт, принос за това нямат!

Да те светна работата на премиера не е да се прави на строителен инспектор ! Затова има дирекция за строителен надзор ! ПР акциите на джипкаджията не ме вълнуват ! Отдавна съм разбрал , че лъжец и каквото да каже го проверявам 10 пъти !

Хората отдавна НЕ се литкат. ...остава неясно КогаТочно Ще Скочим.

с какъв влажен поглед гледат "бащицата"

Влажен , като на крава / вол /.

На общините следва да се определя пропорционално на общата сума на консултантските договори, сключени от роднини на екипа на президента

Ами до докат Ни се изредят Вси”наште” - псовисахме зер ! - та я да Си таковат фъкината им фъкинка Всичките !