Мюсюлманка стана първата жена президент на Сингапур

Мюсюлманка от малайското малцинство стана днес първата жена президент на Сингапур, но събитието беше помрачено от критики за протичането на изборите.

Обратно в новината

Коментари - Мюсюлманка стана първата жена президент на Сингапур | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сингапур е страната с най ниска престъпност в света. Удивително спокойно, чисто, озеленено, подредено и уредено място, където няколко различни етноса и култури си живеят заедно и през ум не им минава да се джафкат взаимно, както би било навсякъде другаде по света. За там нов президент жена мюсюлманка няма да има такъв поляризиращ ефект, какъвто би имал на други места по света. В Сингапур са важни парите, благоденствието, редът и спокойствието, другото е почти без значение.

Тая кадъна, ако захапе властта, както беше при Ли Куан Ю, с просперитетът на Сингапур е свършено. Вижте на какво дередже е Малейша, северният съсед на Сингапур!

Добре е, пингвинът е без фередже, но новата канцлерка на Германия ще е с фередже. Комсомолката от ЩАЗИ само подготвя страната и Европа.

Смятате ли, че са били равнопоставени кандидатите? Дамата е бивш председател на парламента на Сингапур. Не става ясно дали някога е управлявала частен бизнес. Но...."кандидатите, идващи от частния сектор, да са ръководили най-малко три години компания с капитал от минимум 500 милиона сингапурски долара /310 милиона евро/ !!! Едното няма нищо общо с другото. Видно от управлението у нас - хора без особен опит в бизнеса, диктуват дневния ред на бизнеса. Ами как могат да знаят как изглеждат нещата "от другата страна на барикадата" и творят някакви безумни изисквания към тези, които ги хранят с данъците си.

тъкмо бях тръгнал да си местя бизнеса и авоарите там, обаче с тоя пингвин... явно съвсем са изтрещели сингапурците

ЕДИН МОЙ ПОЗНАТ, КОМПЮТЪРЕН СПЕЦИАЛИСТ, ХОДИ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА КОМАНДИРОВКА В СИНГАПУР. ПОПИТАХ ГО КАК Е ТАМ. ТОЙ МИ ОТГОВОРИ КРАТКО - 100 ГОДИНИ ПРЕД НАС. АЗ БИХ ДОБАВИЛ - КАКВАТО Е НАРОДА, ТАКАВА И Е И РЕЛИГИЯТА.

Като изключим, че 75% от населението е китайци, a още 12 - индийци, и още три - европейци и американци, които изповядват будизъм, християнство, шинтоизъм и тао, то да - народът на Сингапур е мюсюлмански ;-)

Мюсюлманка стана първата жена президент на Сингапур Мюсюлманите вече са навсякъде.

Повярвай ми - станала е президент, не защото е мюсюлманка, а защото има ценз за тая работа (управлението на фирма с годишен оборот над 500 милиона). Ето ТАКИВА качества се търсят при избор на президент (и не само), а не като при нас - всеки неграмотник да има право да се кандидатира за президетнството, ако събере еди-колко-си подписа...

А ти къде прочете, че тази жена е управлявала фирма с такива обороти. От статията става ясно, че е била "бивша председателка на парламента". Освен ако не смятат бюджета на парламента им за подходяща база. Явно и тяхната демокрация е ялова, но времето ще покаже.