Росен Плевнелиев стана президент

Росен Плевнелиев стана четвъртият демократично избран президент на България. В тандем с Маргарита Попова кандидатът на ГЕРБ печели втория тур с около 54% от гласовете, сочат резултати на социологическите агенции.

Обратно в новината

Коментари - Росен Плевнелиев стана президент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато в България няма гражданско общество и властта няма коректив от същото гражданско общество нищо не може да се промени..., цял свят е по улиците и за най-малкото потъпкване на правата, доходите, достойнството и т.н. им, а ние само си чешем езиците, заслужаваме си управниците, докато чакаме някой да дойде, да ни организира, оправи...

Обезумелия от мизерия и безпътица "мръсен" народ, получи "г-н Чист". Нещо не се връзва.

Много млади хора гласуваха за ПЛевнелиев.

Бойко Борисов си направи частна държава. Полицейска Репуплика България.

Интересна констатация - сменяме НБР с ПРБ... .

Новият президент се казва Бойко Борисов, да се разберем.

ей..гласоподавателите комунистически..Да не съм ви чул да мрънкяте когато Мангал ви обере,или мангасари се возят безплатно а вас ви глобяват...щом си дадохте задника под наем,Ще търпите! Браво ГЕРБ,само с бой по кратуните ще им просветне на левите защитници...че то с приказки и дела не може да им се обясни!!

Какво да мисля за държава, в която строителни предприемачи си зарязват "супер бизнесите" и стават президенти, охранители - премиери, сляните си зарязават нивите и стават депутати, а професионални политици още не са се родили. Кой ще оре и сее, кой ще строи, кой ще ни лекува и учи децата ни, КОЙ. Всеки иска да управлява, но ще има ли кого да управлява...Без хора не става, а хората ви мразят и си тръгват...един по един...

Още един боклук, стана президент на най-бедната държава в Европа, която е пред разпад .

Ти като си антибоковист, що не ходиш да коментираш как другарката Бокова разглобява Юнеско?!

Идиот!

станал бил плевнята, то с шашми и баба ми ще стане вице, е.аси и ГЕРБ-а, е.ти и ченгенцата смотани

подменени са бюлетините в СИК-овете, както показа училищната камера в Плевен - така ГРОБ "спечели" изборите - с измама.Те са престъпници за мен.

Никъде не чух за оставката на Сергей Станишев.

аз пък не чух за оставката на Цвъцко дето ги оцвъка изборите и се изгаври с народа, долу на простотията и диктатурата

А най-грозното е, че има голям процент българи, мислещи се за много умни, а в същото време разсъждават първосигнално.

всичко хубаво, ама пак балгарска работа. защо всички управляващи в балгария са или пряко или косвено сварзани сас комунизма. няма ли един достоен балгарин които да не е бил сварзан с бкп, дс, с дкмс? такав трябваше да баде новия балгарски президент. аз се годея че никои от моето семеиство не е бил сварзан сас структурите на разбоиническата комунистическа партия, но е много срамно, че над 1 милион балгари продадоха душите си на сатаната, продадоха честта и достоинството си за 30 сребарника.

Една част от тях не е имала особен избор. Всеки кадърен, известен, влиятелен, било то директор на нещо, журналист или ... попаднал в полезрението на партията е прилапван нея под формата на партиен секретар, комсомолски секретар, доносник или нещо друго, а в противен случай - съсипван. Така партията се справя с голяма част от интелигенцията, която не и е вярна. Естествено една част е проявила лицемерие и мимикрия и при първа възможност е дезертирала. Това имаме в резултат - партийни върхушки от последователни на партията членове в самата нея и разни бояджии в другите. Малцина сред тях са достойни, а повече са сред обикновените бай Ганьовци. Време ще мине, докато те си отгледат и подготвят нова неопетнена интелигенция.

Това бе решителен бой и победа на ГЕРБ срещу умиращата пост комунистическа мафия! Крадците и мафиотите от партиите мафии БСП, ДПС, НДСВ и крръга на Гоце ДС-то отиват твърдо и завинаги към историческото бунище, дай Боже! Сега Българите, Европа и САЩ чакат да отидат и в затвора и с конфискация на крадените им оимущества...!!!!!!

Така се правят избори, а не както си мислите вие недоволните! Хайде сега отивайте да целунете ръка на БатБойко, че на другите може и бой да видите. Не само бюрото на безработни, ако не слушкате. А че сте прост народ е ясно. Нали казвате "Прост народ - слаба държава." На кого се сърдите сега? Видяхте избори по партийно-мутренски. Радвайте им се и мирувайте! Че нали, иначе... така де...

Имам добро предчувствие, след ден два, година, най-късно след пет, ще дойде нов ден. Всичко се преживява.

Прост народ, слаба държава.

Върти ми се математически въпрос в главата - при активност от около 50% от имащите право да гласуват и при победа с 52%, това са малко под 20% от общото население в България. Значи тези 20% определят кой ще е президент и коя партия ще е на власт. Избирателната система явно е порочна и угодна за определен кръг хора (не за определена партия).

В СУТРИШНИЯТ БЛОК НА КАНАЛ ЕДНО , НОВОИЗБРАНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ РАЗКРИ СВОИТЕ РЕЛИГИОЗНИ ВЯРВАНИЯ. ТОЙ ЗАЯВИ СЛЕДНОТО: "Значката на джедаите ми помогна много !!! Значката на джедаите носи както човешкото доверие така и СМИСЪЛА на това което оттук нататък ще ме товари с много работа " !!!!!! КАКВА Е ТАЗИ ФИЛОСОФИЯ НА ДЖЕДАЙСТВОТО КОЕТО ВЕЧЕ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В РЕЛИГИЯ И КОЯТО ИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА РБЪЛГАРИЯ ЩЕ СЛЕДВА ???? За мое най голямо учудване констатирах, че има "Църквата на джедаите", към която принадлежи и Плевнелиев !!! Църквата на джедаите е основана през 2001г. във Великобритания, след като повече от 400,000 души са заявили принадлежността си към религията на джедаите при преброяване на населението проведено на острова през същата година. Съществуват действащи епархии на църквата във Флорида, като последователите на словото на Йода ОСТАВАМ НА ВАС ЧИТАТЕЛИТЕ ВЪВ ФОРУМА ДА РАЗБЕРЕТЕ САТАНИСТКА ЛИ Е ТАЗИ РЕЛИГИЯ И НЕ Е ЛИ ОПАСЕН НОСИТЕЛЯ НА НЕЙНАТА ЗНАЧКА КОЙТО ЩЕ ПРЕСЪТВОРЯВА ИДЕИТЕ НА ЦЪРКВАТА В БЪЛГАРСКАТА РЕАЛНОСТ ?????

започва да ме кефи. :))) Ако това е истина, разбира се.

Първо гледай "Междузвездни войни" Второ гледай "Междузвездни войни" Трето гледай "Междузвездни войни" Ако можеш да мислиш се замисли Сам ще си отговориш на въпросите. Ако все още не можеш - в нета има интервюта с Лукас, където разкрива 'религиозната' част на джедаите.

Това е просто за избягване на прекия отговор на въпроса за религиозната му принадлежност. Той по произход е българомохамеданин (ако предпочиташ - помак). Религията му се нарича Ислям.

Не се казва"помак",а "високопланински джентълмен".Калфин пък е масон,а Кунева-Цунева-католичка!

Напълно очаквана идеология. След като досегашният президент изповядваше религията на ситите, дори сабята му е с червен отенък. А както знаем сит на гладен не вярва и иска цялата власт за себе си, най-добре ако може да стане император или поне да обучи много ученици, част от които са джедаи, да минат на тъмната страна.

джедай- елемент от непогрешима по морал структура , с право да убива, да подбужда войни и да трупа ценности . миш- маш от йезуит, самурай и лихвар. Обединява ги пълното пренебрежение към неджедаите подобно на дума - гандж от местен произход. Рекламират се с цифрата 7 като излязат от женската тоалетна. Намират се на всеки километър през 17 мига от пролетта. някои от тях наистина са..жени. като науча този скапан робот да прави мръсно но не на мен- веднага ще ги заменя.

Вижда се,че Плевнелиев се радва на всеобща обич и управление,а тука пишещите няколко платени ,червени мишока,не могат да скрият истината!тези няколко "дришльовци" също допринесоха ,за това да гласувам за Плевнелиев!

Гласували за Плевнелиев: около 60% с висше образование около 60% със средно образование около 65% до30 години около 55% до 60 години Гласували за Калфин: около70% с по-ниско от средно образование около 70% от турски произход около 65% от цигански произход около 70% над 60 години. Хайде сега се припознайте според гласа си в неделя в коя група попадате. Хайде кажете ми кое е бъдещето на България - необразовани мангали над 60?

Вие Гого да не сте от ДАНС или сте почерпили тази информация от някоя не дотам компетентна агенция, или просто успокоявате гузната си съвест. Пише Ви човек към 58 г. високо, ерудиран, с развито чувство за справедливост, който преди 2 г. гласува за ГЕРБ и тези две години ми бяха достатъчни да разбера че те ГЕРБ са естествено продължение на синьо-червената-жълта- зелена политическа мъгла в която е потопила обществото ни едрата промишлено финансова олигархия и сега аз гласувах против това, и се гордея с това.Не можах да припозная РП за мой президент, той не ме убеди в своята компетентност и морал.А това за кого са гласували българските турци ще разберем скоро, но за циганите съм убеден че са били за ГЕРБ, живял съм близо до бул.К.Величков и зная че те са винаги със силните на деня, по принуда или свое съгласие. Лошото е че 60% от българите не отидоха до урните и поне 10% от останалите гласуваха с отрицание, което ще рече че трябва промяна коренна иначе, още много млади и умни българи ще напуснат.

1. Работата на социологическите агенции е точно това. 2. Има интернет и гугъл. 3. Аз, за разлика от други високо ерудирани хора, освен да пиша мога и да чета. 4. Ако не се сещаш сам за горните 3 - предполагам поне можеш сам да си направиш изводите

Той ги връща за 2 год, с 20 години на зад, а те го избират. В друга държава да бяха го линчували до сега.

да обосновеш това си мнение с конкретни факти? Кой от изпълнението проекти от Плевнелиев ни връща назад? С коя магистрала или с кое изобщо действие той е показал, че смята да се възползва от българите така, както го направиха Сергей, Доган и царя?

Ами конктретно - уважавани строителни инженери (включително и преподаватели) по пътно строителство казват, че магистралите, които се строят в момента са голяма бомба със закъснител. Правят се по възможно най-лошия начин с лоши материали и т.н. Защо не попитате специалистите, какво ни оставя в наследство новоизбрания президент? Такава ще му е и работата от тук нататък.

Ще стане я,ще стане защото е красив,млад,богат и умен!А оня дръвник ще се утешава в луксозния си апартамент в Брюксел с голямата си заплата и ще къта "бели парици за черни ни".

честито на избраните. въпрос има ли Плевнелиев съпруга и защо не я видяхме никъде с него ??????

Тя е "лично ползване " от РП както той ще бъде за ББ....."Като му дойде времето" както каза РП ще я видите..........

Помнете, това ще бъде най-мразеният президент в кратката ни демокрация, причини много, които той самия бълва непрестанно и изобилно. Но най-вече това, че 4/5 от хората не го понасят, а другата 1/5 още не го е разбрала.

Nе, най-мразеният ще си остане доносник Гоце. Хем агент на ДС, хем турска подлога, хем национален предател и резидент на Кремъл. И това, че е бил шеф на БСП е най-малкото. На всичко отгоре и лъжец - на два пъти излъга гражданите че е бил доносник на ДС.

може някой да бъде по-мразен от Сергей Станишев? От онова мекотело, което когато журналистите го питаха за учителската стачка, се извърна към тях с презрителна усмивка - "Кажете циркаджии"? От онзи, който даде на Доган властта да наливат пари в турски фирми и да купуват буклуци от тях с оправданието, че го правят за жертвите на наводненията? Онзи, който допусна българите да не получават своите обезщетения за същите тези наводнения, а в турски села да се плаща заради несъществуващи бури? Много ти е къса паметта.

Но къде е семейството на новия Президент? Нито веднъж не видяхме първата дама, нито децата. То бива, бива ама така простотия не очаквах от уж западните и умните...

Има логика в това що думаш,...обаче вибрациите са други а и паралаксът сочи друго. Впрочем има едно предсказание на Слава Севрюкова тъкмо за след няколко години. Живеем в най-интересните времена от сътворението (посяването) на човечеството и това трябва да ни зарежда с оптимизъм и търпение...

Българите са чудни хора, идват едни, които за две години им разказват всички игри, намаляват им заплатите, изхвърлят ги с дузини от работа, гаврят се с тях денонощно и те отиват и гласуват за същите. Е нема такава държава.

Чета и се чудя, чудя се и чета - Защо изобщо си губя времето с тези писания. В този момент отивам на обяд! Приятен обяд на всички. Не се притеснявайте - нещата са ясни - БСП видяха накъде отиват нещата преди 2 години и направиха всичко възможно да загубят изборите, друг да отнесе недоволството на народа и се готвят след 2 години да се завърнат триумфално на бял кон и ще го направят, вярвайте ми! Всичко е толкова ясно. а народът на всеки 4 години проявява някакъв безумен мазохизъм. Но както е казал поетът: " ... но, млъкни сърце".

Никога досега не бях гласувал за комунисти, ама на, случи се! Вчера гласувах за един от двамата комунисти, познайте кой?

Калфин. Само привърженик на Калфин може да напише такава глупост.

БСП ги видяхме вече, че не стават за нищо! Нека да се даде шанс на някой друг. Пък ако и те не стават тях ще сменим.

Едно от малкото разумни мнения. :)

Като гледам отново каква "народна любов" се лее, към тоя завалия на конци, дето ще се прави на президент, си задавам вечния въпрос, ЗАЩО гласувахте за него, като не го харесвате, а партията му е най- ненавижданата. Това национален спорт ли е.

Най-лошото е че има голям процент българи, които помнят максимум една - две години. И ти си един от тях явно. Но знам ли може на теб да ти е било добре с крадене и далаверки.

Мен да гласувам ме стимулира Виденов. Спомена за Жан, когато 1000 спестени лева станаха 1 лев. Затова гласувах против БСП. Надявам се ГЕРБ да е по-добре.

Разбира се, че с ГРОБ ще е по-добре, сега 1000 спестени лева ще станат половин евро! Фискалния резерв вече са го профукали и е само въпрос на време кога ще ни връхлети хиперинфлация както при другия комунист жанчо...

сега, да обясня просто и бавно, като за тъпаци и пожарникари. предимно към феновете на лепабрена и нейния фен. Ако не си партиен член на герб- няма работа. Ако не си партиен член на герб- няма частен бизнес. И още по-простичко- чалгария приключи със свободната икономическа инициятива, илюзията за демокрация и конкуренция.

Плевнелив е добър вариант. Но Борисов трябва да беде контролиран от тук нататък много - така че Не се радвайте ,а мислете как да има Гражданско общество.

Росен Плевнелиев стана четвъртият демократично избран КОМУНИСТИЧЕСКИ президент на България. :))))))) щото овцете гласуваха безстрашно :))))))

Мисех го за по-умен, пък то акъл като на комсомолец - вместо да ИНКАСИРА, тръгнал пост фактум да КАСИРА... Злобата и тъпотата граници не признават. нали се сещате за мъдростта на Айнщайн за глупостта и безкрайността?

Не гласувах на тези избори за президент. И се гордея с това. Нямаше за кого. Не можех да дам гласа си за представителя на БСП Ивайло Калфин. Не исках (и продължавам да не искам) и представителя на мутроолигархията Росен Плевнелиев. От ГЕРБ има с какво да се гордеят - поне веднъж България е по нещо първа в ЕС. Станахме първата страна в Европейския съюз с президент - мюсюлманин.

Един разсъждава ВЯРНО. Когато няма за кого да гласуваш - не гласуваш! а не "гласувайте против еди кого си". М/у другото липса на политическа сила, която отговаря на нуждите Ви, Господине, показва, че държавното устройство е гнило и предстои подмяна на дюшамето, аможе да се наложат и нови основи - т.е. събаряне на цялата сграда, за да не се срути сама и с много жертви...

Абе хора, всичко е много прозаично, манадта е пет години, след това може и да е разминала кризата и вече бившия президент ще тръгне пак да строи друг Бизнес Парк, че на тая президентска заплатка доста ще изтънее. А великите обещания са си за баламите, днес така, утре иначе...

И България се поздрави наистина с нов ден, но не този на мафиотите от БСП!!!!!! И дано този нов ден да е края на крадците и мафиотите от БСП, ДПС, НДСВ и от кръга на Гоце ДС-то...! Сега наред с нас българските граждани, ЕС и САЩ очакват най-после крадците и мафиотите да отидат там където им е мастото - в затвора и на бунището на историята!!!!!!

Точно така.Много често пътувам до Люлин и в пиковите часове не може да се влезе и излезе от комплекса,защото магистрала Люлин я забиха в жилищния комплекс и даже и светофар има и колоните стават километрични.Браво на Плевнята и на Мутрата.

Най-важното от всичко е... че на Плевнелиев му намериха работа. Поне един да си намери работа в тая безработица, пак е добре. Всичко останало са приказки за наивници.

Много е важно и на доносник Гоце да намерите работа. Щото с тази история на бКП, освен да пасе патките в с. Сирищник Пернишко, не му остава какво да прави.

Това е стъпка напред в развитието на страната. Гоце беше изпаднал в международна изолация. Но така е като стреля по защитени животни, слага чадър над посланиците-доносници, спъва с всевъзможни средства реформите мълча си за безобразията на тройната ламя.

И спонсорите.

Сериозно? Искаш да кажеш, че новоизбрания ни нежен мюсюлмански президент няма да си мълчи за безобразията на ГЕРБ? :)

Нищо ново под слънцето, застарял соцфункционер ще бъде заместен от застарял комсомолски апаратчик. Промени, не се очакват.

Ами то избора беше между две гофна, по-малко миризливото. Нищо чудно няма.

Хубавото е, че наистина хората направиха правилния избор, което от друга страна говори за това, че има все повече трезво мислещи, които за разлика от някои от тук коментиралите имат малко по-дълга памет и си спомнят какво направи БСП и как управляват. За да не ме разберете погрещно, не защитавам герб, нито бат бойко, дори напротив. Но болезнената истина е, че този дето всички наричат неграмотен престъпник и неговото правителство направи повече от всички други ерудирани управляващи.Може би не достатъчно но със сигурност повече. Та потърсете информация, проучете и тогава нека правим сравнения. Радостното за мен и че БСП-арите издишаха, начело с онзи истински престъпник, който първо окраде държавата, след което посочи всички други за виновни. Нищо страшно не е станало, робство няма да има, и ако настоящото правителство се уака, на следващите избори ще можем да гласуваме иначе, а иначе драги мой, значи за всеки друг но не и БСП и техните другарчета от ДПС. За финал, бих искал да кажа, че е много жалко как много от хората коментирали тук обвниняват държавата за дереджето си, а не се хващат в ръце, на такива като вас мога да кажа само, че който и да си изберте и докарате на власт, няма да ви оправи живота. Време е българина да се опомни и да разбере, че нищо не идва даром, и че и Иисус да сложим за министър, живота ни ще се подобри само и единствено ако направим нещо за себе си, без да чакаме подаяния. Много ви здраве!

Така е, всеки чака да го оправят. И политиците това и правят.

ахх честит ви плевелл... тва момче е много зле до сега е дигал панелки само и не знам аджиба има ли си идея от политика и икономика ..... за англиискя убаво видях го че дума кат борат хахахаха сехъ тиме аххх *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.