Превозвачи готови за протест заради опашките по границата

От Съюза на международните превозвачи изразяват в декларация готовност за протест заради несправяне с дългия престой по граничните пунктове.

Обратно в новината

Коментари - Превозвачи готови за протест заради опашките по границата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди влизането на България в ЕС/2007г/ на Кулата смяната от митничари беше 7-8 човека,разпределени на вход и изход.След 2009 г.Първото Велико Правителство на Тиквите внезапно въведе митнически контрол на Кулата,която е вътрешна граница на ЕС и съгласно Европейски Регламент 562 се извършва само граничен контрол от Гранична полиция.Само,че простите назначиха партийни активисти и въведоха митничски и данъчен контрол,като само в една смяна има около 15 души държавни хрантутници,които рекетират дребния бизнес поголовно със суми от порядъка на 10-20 евро.Ето затова има толкова чакащи по границата.Първоначално гръцката търговско промишлена палата реагира с един лек протест в ЕС,но после решиха,че тези проверки не касаят толкова гръцките превозвачи,а предимно българските,румънските и някои транзитно преминаващи.Мога още много да напиша,ама няма смисъл.

Кой ти е взимал 10-20 евро???Просто работят изключително бавно и неорганизирано,а на Видин и Русе опашките стават заради румънците.

Проблемът не е в бежанците!!! Опашките ( на Промахона ), са от бавната работа на ВСИЧКИ проверяващи по веригата, и безумни началнически разпореждания! Пример - лекотоварните автомобили преминават през опашката на камионите - безумица, кантарът е за претоварване на осите на големите камиони, 9 или не знам колко тона точно на ос... Микробуси за "В" категория при камионите, кой го измисли това?

Честно казано, всички коментари, които виждам, са малоумни.

как пък за всичко ГЕРБ са ви виновни. Имам известен проблем с джибрите на село и ми се струва, че ГЕРБ са виновни затова.

Не ти е известно, ако във функционирането на една държава, нещо не е наред, виновни са тези, които управляват държавата!Разбира се, те могат спокойно да кажат, че "предишните са виновни"!

Ходи да потанцуваш малко бачата. Помисли върху това което си написал и тогава ела да коментираш. Сигурна съм, че тогава ще се с друго мнение.

ПРЕВОЗВАЧИ не им вярвайте. БЕЖАНЦИТЕ минават през дупките на оградата, а не през ПУНКТОВЕТЕ. ГЕРБАДЖИЙСКАТА мафия е най-КРАТУНЕСТАТА МАФИЯ

не преминават и през дупките!Все още има огромни участъци по границата, на които няма никаква ограда и никакво наблюдение! Охраняваме границата така, че не може да я пресече само този, който не е поискал!