Преустановиха временно евтаназирането на животни в ямболското село Шарково

Протестиращи са направили блокада и жива верига и пазят последното стадо в селото

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо е толкова модерно убийството да се нарича евтаназия?

Не е хуманно за стотина овце да избиеш милиони бацили!

Евтаназия (от старогръцки ευθανασία -ευ: eu, „добър“, „красив“, и θάνατος, thanatos, „смърт“) е актът, с който някой отнема живота на друг по негова изрична молба или поради необходимост от друг характер (от милост към човек, осакатен до невъзможност да живее адекватно; от липса на надежда за промяна при болни, поддържани живи, но в безсъзнание и във вегетиращо състояние и под.). Евтаназията е смърт, причинена за доброто на човека, комуто е причинена.

Ключовата дума е временно и през това време ще следват подмолни мутренски номера.

Въпросът остава в сила. Има масово избиване, не само на болни животни.

Малагистите са измислили освен евтаназията още и мъжките ласки. Интересното е, че днес в Гърция няма болест по животните. А малагистиката е фолклор там и днес.

Ти се ветеринар и лаборант, правил изследвания на тези живорни ли?

Ти си ветеринар и лаборант, правил излследвания на тези животни?

Какво означава преустановиха евтанизирането? на какво основание го спряха? или на какво основание го започнаха? Какво да кажат хората, на които избиха животните? Те с какво са виновни че калинките първо при тях са минали и когато случая засмърдя и има реална опасност от някакви протести, изведнъж евтанизирането е преустановено. Следва че заповедта за убийства на животни е незаконна или тази с която спират умъртвяванията е незаконна? Или на боко и компания пак Президента Генерал Радев е виновен, или може би нинова че вдига шум, или пък слави че е чалгар, а защо да не е виновно времето в Турция. Напрежението назрява и ще видим кога ще избухне - протести на превозвачи, протести на млекопроизводители, лобистки закони против малките търговци на горива, сега животновъдите. Това ако се случваше при друго правителство, усложливите медии щяха да бият барабаните за разпада на държавата. Но понеже е при боко всичко е наред. А и човека ни каза, договора с македония ще ни осигури по-добър живот

Собственичката на стадото се опасява, че ако животните й бъдат поствени под карантина, тя сама трябва да им носи много трева за да ги храни. След като голкова депутати, евродепутати и т.н. са там и без това, защо не запретнат ръкави и не помогнат на жената да събира и носи трева на животните? Ако след срока на карантина животните са здрави, те няма да бъдат унищожени и ще са добре хранени ...

Винету пак ще включи на задна......Само да чуе за някакви брожения и му става лошо...

Къде ги тея положителни проби? Няма такива! Само антитела има открити. Тея французи как пък ей тъй, от нищото изследвали? Фърлят ги с парашути по селата като онея дето ядоха малко бой в Плевенско? Защо заповедта е издадена пет дни преди резултатите? И защо си мислите, че в създадената олелия няма да чуем за новите мигранти?

Ти си значи лаборант и си правил изследвания? Имаш положителни проби? Дай да видим тогава. Много отворени станахте, да не се представят доказателства вече за нищо...

Арестуван за... СПРАВКА! Идиотизмът на управляващите и администрацията в България няма предел!

Чудно как майките още не са спретнали нов палатков лагер в Странджа или може би вече са издали черните тениски в склада на Позитано?!

Трябва да си доста глупав и прост ,за да напишеш такъв коментар!!

Защо не се вземат независими от властта проби от умрелите и останалите живи животни и да се дадат на две независими лаборатории за да се установи истината!!

Жестокостта не е в превантивните мерки, а в безотговорното отношение сведено до козичките на баба Дора. Същата тази баба Дора няма да получи и лев, ако и умрат козичките от заразата. Само че въпросното стадо може да се окаже инкубатор. Тогава кой ще бъде виновен? Всички хейтъри ще се изпокрият и ще започне новата кампания, защо БАБК не са действали по протокол, а са допуснали емоцията да води ситуацията.

Щом твърдиш че е безопасно - изяж месо от тези животни. Искам да те видя ! А аз ще изям от "палмово" масло, което дойде тук по времето на тройната коалиция заедно с отровните фъстъци и 20 годишното месо от Аржентина.

СТИГА ЛЪЖИ. Няма нито едно животно, развило клиничните признаци на заболяването и починало от чума. НИТО ЕДНО. Ако имаше макар и само едно щяха да раздухат до небесата и да покажат снимков материал най-малкото. И положителни проби за вируса също няма. Инкубатор е болния ти мозък. Инкубатор на лъжи.

Ами да, с удоволствие бих си взел агне или яре от тази баба. Жената ги грани с трева, както виждаш. Без химии и ГМО. Като е известно, месото от болни от чума животни не е опасно за хората, а в случая става дума за здрави животни. Аз месо от магазин не купувам, нито млечни продукти. Всичко си купувам от такива малки производители, на които имам доверие. И не съм бил разочарован никога.

От материала се създава впечатление, че народният представител от Ямбол Волен Сидеров сякаш е глух за реални и то много тежки проблеми на хора от ямболско.

Козичките развивали болестта по- бързо от овцете, а това засега не се е случило! Обаче баташко клане поголовно.

Някой от тук защитаващите животните - би ли си купил месо в магазина от Шарково?

Истината хем боли, хем боде, така че...

Временно ли?

Палачите отлагат "временно" екзекуцията"? Това е екзекуция и за тях.

Разбира се, Калинке или Султанке, бих си купил. Ял съм и дивеч - например глиган. Как мислиш, изследвал ли съм го за чума, бяс или друго? Просто изпичаш месото много добре и дотук с бактерии или бацили. Но това ви е нивото на гереберушките. А мляко, дори от домашно животно се преварява - за всеки случай. макар че често съм пил от млякото на биволицата на дядо ми направо от менчето. Много е вкусно.

Борисов е подписал споразумение с Меркел,да ни бъдат върнати 150 хил мигранти и като страна,външна граница на ЕС и близо до източника,да бъдем превърнати в буферна зона. Местни хора там няма да има. Ще останат само обслужващи "заселниците". Регионът се разчиства за тази цел.......Ако е имало признаци на чума,животните е трябвало да бъдат имунизирани,а не подложени на безогледни и зверски убийства.Това е диващина на едно управление на диваци в 21 век. Такива зверства няма никъде по света.

Тя цялата страна е нарочена за унищожаване и разселване. Последно ще избият и птиците в големи ферми заради птичи грип. Не може и кокошки да се гледат вече. Сега идва ред на Анадолската конвенция. Утре - делото в Конституционния съд.

Пълно унищожение на животни и хора в България през последните 30 години. Държава няма, лекари няма, образование няма, а политиците от всички партии са против малкото останали работещи хора. Като ликвидират всичко тогава само ще ядем боклуците от чуждите вериги. Това е днешната съвременна война. Големите риби изяждат малките. СПРЕТЕ!!!

Чумата е БГ правителството,което мори и хора и животни с идеите и практиките си на управление..

Чумата е ресорния зам. министър на земеделието, който от 2009 г. е на тази позиция и не е направил абсолютно нищо за българското животновъдство- прави само золуми. Няма политика и капацитет в този сектор- няма добри лаборатории и специалисти, няма правила по които да се отглеждат животните в тези региони, няма ограда на границата с Турция, няма мерки за предотвратяване на проникването в страната на такива заболявания. Говорят ,че искат в този регион Европейската комоисия да пзволи определени изключения ,но досега някой експерт да е подготвил искане до комисията за такива изключения- не вярвам да има. Освен това изпалзвания качествен метод за диaгностика - ELISA не е достатъчно надежден за предприемане на такива действия. Необходими са и молекулярни методи за потвърждаване на всеки отделен случай. Според становището на ЦОРХВ/ след дъжд качулка- такова ткрябваше да се направи преди година щом в Турция от 20117 г. има 700 огнища/-двете големи огнища в 7 общини са различни по патогенитет и вероятно имат различен произход. Не съм сигурна ,че преди всяко унищожаване на огнищата позитивните резултати от ELISA са потвърдени и от молекулярни методи- като им змнам капацитета нна БАБХ не.

Цяла сутрин кризисни пи-ари ни съобщават ,че на стапаните ще бъдат повече отколкото им се полагат компенсации, но защо всички ние ще трябва да плащаме повече пари заради некадърното управлевие в сектор животновъдство в МЗХ. Нека си понесът последствията виновните хора, да ги арестуват не самво да ги уволнят. Откъде накъде Цветан Димитрав ще обещава нашите пари за своите грешки???

Некадърното управление на Герб в сектор животновъдство , както и във всичики остнанали сектори ще ни се отрази 20-30 години напред. ! Честито народе за недалновидния избор на некадърници!!