Премиерска проверка в РСМ: Как се спазва законът в неделя да не се работи (снимки)

Категорично подкрепя зоконодателната поправка, според която 92% от населението почива в последния ден от седмицата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а тоя смешко писал ли си е 50% увеличение на заплатата че е работил в неделя, или ще си наложи глоба за работене в неделя?

Сега започнаха и с РСМ да ни спамят, все едно някой го интересува в България какво правят в Сърбия

????????????? По голЕма глупост не бяхте писали

Трябва ли да ни пука?

Какво ни интересува това, направете проверка колко хора работят в неделя, а не им плащат.В България, работят и не получават възнаграждение.

Северна Македония или каквито там искат да се наричат са поредният пример как на Балканите в някой държави законодателството се спазва,а тук в България бг работодателя те задължава два пъти в месеца задължителна работа в събота,а накрая ако може и да не ти плати. Значи при комшиите може производството да работи, без експлоатиране на персонала и същия този работодател да има фин.възможност да плати, а тук и при два пъти по-висока производителност пак нашите бг засмени да са вечно на загуба и да нямат пари за заплати (разбира се загубите им винаги се изразяват в смяна към следващото по-скъпо возило и екскУРзия на Малдивите, но не си мислете,че там почиват,там те мислят и милеят за фирмата и съставят план за справяне с трудното положение)

тая"новина е пълна глупост! във всяка държава, дори и севернамакедония, в неделя работят доста повече от 8% ! това са транспорта, градски, инвън градски и железопътен, болници, полиция, армия, услуги и развлечения, магазини и ресторанти, кафенета и хотели, производство и доставка на храни, земеделие, животновъдство и преработка, леярни, стъкларски заводи, и църквите ако щете! работят половината от заетите!

Вярно изплискахте лигеня с тая глупост

В интерес на истината, тия хора в РСМ се показаха много по-цивилизовани от нас с тази си мярка.

Бил ли си в Западна Европа? Оттам е тръгнала идеята за дължината на работната седмица. И други права на работещите. Ако се работи извънредно, се получават много бонуси.

"работодател" робовладелец. Не ли?

чорбаджии изедници ли са?

Всеки работи когато си реши, има хора на смени за които събота, неделя и празници нямат значение. Това с по високите надници на празници и 'почивни' дни са някакви страшни отживелици от индустриалната епоха.

Да! Аз сега съм на Малдивите, и ми дреме на дедовия за тъпите работници!

Защо в Европа това се спазва стриктно? Само аборигените, като нас умуваме. В Англия и Япония престои да въвеждат 4 дневна работна седмица. Във Франция работят 70 часа седмично и това е. Но на нашите работодатели с анцузи това не им харесва. Така ще е. Иначе си работете вие. Лека вечер.

Като не им плащат, да спрат да работят!

А не искате ли еднодневна работна седмица - така ще надминете западноевропейците в грижата за трудещите се.

Не може да работиш, когато си решиш. Има трудово правни закони. Работника не е роб на никой. Работиш, когато си решиш, ако сам си работиш за теб. Ако ли не все ще викат няма работници. Еми няма и да има. Тук в Щутгарт, във фабрика на много голяма фирма НЕ може да останеш на работа и една минута след 17 часа. Бие звънец и чао. А на повечето български работодатели пак Чао. Работете си ежедневно и денонощно.

Асо ти ти дадат

И Вие чакате в трепетно очакване, звънчето да отбележи 17 часа - ден да мине, друг да дойде, нали така :)) Колко мило! :)

Цял ден съм на поточната линия. Всичко е регламентирано. Започваш работа в 8.В 10.30 половин час почивка. В12 половин час почивка. Обяд в стол. Безплатен. В 15 часа 15 минути почивка. В 17 край. Събота, ако се наложи работим един, два пъти в годината. Заплащане 150 процента на часовата ставка. Неделя 200 процента. За пет години досега не се е случило да работим събота или неделя. 25 дни отпуск. Това е. Кратко, точно, ясно.. Докато и в България това не стане ще търсите работници. Но няма да намерите читави хора. В София вече се случва. Скоро и на всякъде. Лека вечер.

" Във Франция работят 70 часа седмично и това е. " Ти чуваш ли си собствените приказки? Седмизата има 7 дни и 70 часа седмично означава по 10 часа дневно, без почивен ден. Ако има ио почивка часовете се разпределят според работните дни. Я, по добре, върви се гръмни вместо да пишеш неа за които нямаш представа!

Като са готови с изпълнението на клаузите от договора от 2017 да се обадят. До тогава си имаме свои, по-важни проблеми

УСЕЩАТЕ ЛИ КАК ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ХВАЛЯТ САМОЛЕТА СОФИЯ-СКОПИЕ, КАТО СУПЕР УСПЕХ. НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ПРАХ В ОЧИТЕ, СЛЕД КАТО КИРО НИ ОБЯВИ ЗА ФАШИСТИ.

по-скоро Киро е готов за поза партер

А В СЪРБИЯ ВЕЧЕ НЕ РАБОТЯТ И В СЪБОТА .…. НЕМА ДА СА ТОЛКО ТЪПИ КОЛКОТО МАКЕТА Я ????? П.С. А БУГАРИТЕ СА НАЙ-ТЪПИ, ИЗБРАХА СИ КИРО (ХЕРО) МУСТАФА

Лапай на доганя, бедняк платен

БЕГАЙ ДА ЛАПАШ НА КИРЕТО ГНУСЕНЪ ТРОЛЪ …..

Чудя се на ниската интелигентност и липса на професионализъм на управляващите у нас, подписват договор, изпращат комисии да спорят за историята ни, открадната от сърбомакедонците, отиват на крака да молят за прекратяване на омразата към нас…ще откриват и самолетна линия от София до Скопие…като че ли ние сме виновни за всичко… А решението е много просто: вместо цялата тази галимация и унижения, подаваме иск за наказателно дело срещу РСМ в Страсбург и предоставяме наличните исторически, фактологически и научни материали, подкрепящи нашата кауза, както и снимков и филмов материал за вандалщини на наши паметници и светини, омраза, палеж на знамена, избиване и асимилация на българското население след ВСВ и всички други доказателства. Приемането на РСВ ще бъде отложено до решението на съда, а то може да им даде изпитателен срок и други наказателни мерки. Така отпада ходенето по мъките, срещи, спорове, обиди, омрази…

Няколко пожарни автомобила и най-малко 20 пожарникари се борят с голям пожар, избухнал във фабриката за хляб и сладкиши "Жито Битоля". От видеокадри, публикувани от телевизия "Телма", се вижда, че сградата е почти изцяло обхваната от пламъци, а от нея се издига гъст черен дим. На 23.01.2022 г. в 17.20 часа от Сектора за вътрешни работи (СВР) Битоля е съобщено, че е възникнал пожар в хлебозавод в индустриалната зона на града. Незабавно са изпратени екипи на териториално противопожарно поделение Битоля и полицейски служители и са взети мерки за потушаване на пожара.

Свака среда ли че радиму?

1 мин. след регламентирано работно време от 8 часа за мен значи 50 евро след данъци. Ако те повикат събота или неделя е 75 евро на час след данъци. Стриктни са до крайност........ У нас сме много далеко от реалността. И тия същите работници дето ги плюете, си работят най-добре и тук. Експлоатация може да има в някои професии, но е рядко и най-често хората нямат договор, не говорят език, неграмотни са и пр. Оплакване за такова нещо може да доведе до затваряне на компания. А глобите и главоболията за шефовете ще са огромни. Затова предпочитат лесното.

И след това дело като ще настане един мир и една любов... Та маани ,маани!

Требе да се бачка и у неделата, даже и у понделник. За фторник да не гоориме.

Кирето е едно големо дете, без никакъв опит в политиката, без маниери, без визия, без подходящ дрес код, слово и поведение, български ескимос от Канада, застинал в тинейджърската си възраст. Обладан е от комсомолски ентусиазъм и нарцисизъм като ментора му мунчо, неуравновесен фалипръцко , наивни и илитерат, Асенчо изглежда по уравновесен, организиран и интелигентен от Кирето

Кирчо е добър за директор на детска градина, защото е горе долу на един акъл с децата

Що трябва да ме боли члена за работните дни на граовските шопи наричащи себе си македонци?

Проверката и контрола в областа ни Северна Македония трябва да се оглави и от националното РЗИ в Сифия.Защото и там в Скопие е пълно с корумпета ,като Пловдив и Варна.