Премиерът на Полша отвърна остро на Русия, че бойци от съпротивата са избивали евреи и украинци

Колко ли още такива глупости ще изфабрикуват онези, които в продължение на десетилетия приписваха на германците престъплението в Катин, попита Моравецки

Обратно в новината

Коментари - Премиерът на Полша отвърна остро на Русия, че бойци от съпротивата са избивали евреи и украинци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Немският антисемитизъм е конюнктурен,ситуационен предизвикан от териториалното окастряне на Германия от всички посоки. Полският антисемитизъм е дълговековен и до днес не е изкоренен.

Ако не бяха руснаците ,сега поляците и цяла Европа щеше да говори немски .......ние щяхме да сме на Бяло море но ...пуста Хитлерова лакомия и простотия .......няма добро ненаказано-последното е за поляците

по-големи фалшификатори на историята от руснаците. А който фалшифицира историята, той няма бъдеще. Сталин спира с един месец офанзивата на съветската армия пред Варшава, за да могат нацистите да ликвидират въстанниците от армия Крайова.

Както е тръгнало следващия път руснаците ще се забавят повече от месец. А може и въобще да не си вдигат телефона.

и френците, и ингилизите "не си вдигаха телефона" при т.н. странна война. А после чичко Ади мина триумфално под Триумфалната арка. Да усетиш кое зло е по-малко е дарба, рядко притежавана от политиците...уви...

Ми за някои Оруел е написал роман, а за други е учебник. „Който владее настоящето - владее миналото, а който владее миналото - владее бъдещето.“

Чета как русофилите с пяна на устата пак плюят всеки, който иска да е свободен и независим от Русия и им се възхищавам как успяват да живеят в непрекъснат когнитивен дисонанс. Да се опитваш да вярваш едновременно в 2 или повече антагонистични теории едновременно и да игнорираш фактите и здравия разум не е за всеки. В резултат се получава каша в главата, неадекватно поведение и лишен от аргументи, но пълен с обиди и клишета говор. Поляците и тяхното отношение към Русия и руснаците са един от дразнителите. ВСВ е може би най-благодатната тема да се наблюдава явлението. Основните факти около войната са общоизвестни и общопризнати, но русофилите продължават упорито да отричат тази част, която не им харесва. И съюзът между двамата сатрапи единият от които националсоциалист, а другият интернационалсоциалист, които започват войната нападайки Полша. И кланетата и изселване на цели народи, когато ги върши Сталин. Забравят естествено кой народ от окупираните даде най-много колаборационисти на Хитлер (руският) и чие знаме се вее в момента над Кремъл (знамето на РОА на ген. Власов). Друга забавна тема са славянофилските идеи. От една страна панславизма, когато е пробутван с руска окупация е идеален. Когато обаче славянските народи следвайки собствените си интереси се обединяват доброволно в ЕС и НАТО са обявени за по-черни от дявола.

Това русофилство дето се демонстрира тук си е вярно някаква странна шизофрения. Едни неща се хиперболизират, други се омаловажават, защитават се тотално противоречащи си тези, появяват се от време на време някави халюцинации, правят се логически връзки между понятия дето нямат общо...

По време на войната в Полша и Украйна местни са се самонастанявали в домовете на изселените евреи. Когато след войната някои от оцелелите се върнали и поискали да им се върне собствеността, те тайно били убивани и изчезвали безследно. Може да се променя историята временно, но не завинаги.

Само сталин уби 8 милиона СВОИ, бе, затвори си устичката отровна

Не си мисли, че не е имало причина за това действие.

На Солженицин простотията.

броиш ли си минусчетата, броиш ли;-)??? В твое "лице" (реално - седалище, ама такава е приказката де) Русия откри неочакван и неканен, но много ефективен с автоголовете си в нейна полза, апологет;-). Дерзай!;-)!!!

и дрипите, и особено - минусите му;-), работят за руската кауза. С "капацитета" си представителят на древнейшата професия не "стопля" тоя феномен,... по-интересното е, че и дърпащият коняците му не го "стопля", инак отдавна да го беше шкартирал.

Минусите ви само доказват твърденията ми. Искаш ли да завъртя и аз проксито и на тоя пост да получиш 10 минуса? За някакви гении ли се мислите?

¯\_(ツ)_/¯

Така всеки може, руска подметко. Но нека малко и с машите камъни - по вашите глави. Не се занимавай с мен, за да не ти се стъжни.

направи една "РЕТРОСПЕКТИВА" иВЪПРЕКИ минусите ми под предишния коментар картинката ще се окаже друга;-). Дерзай;-)!!!

Тия другари с номерцата се пишат така, защото после с Control + F се търси най-лесно на кой от тролчетата да се заплати за съответвия коментар. Нещастни майкопродавци руски..

Не е добре да се дразнят Великите сили. Защото ако сега подляците се крият зад гърба на чичо Сам, утре той може да се забърка в истински проблеми с Китай ( което ще бъде главното противоборство на 21-ви век) и тогава руската мечка с едно перване на лапата ще усмърти полския пудел ( това Финландия и Швеция го знаят много добре - и двете са водили войни с Русия, в които са печелили страхотни битки и в края на краищата са губили войните. Та затова 200 години вече Швеция не е уяаствала във война изобщо). Тази истина ще я разберат по трудния начин и балтийските държавици-джуджета и румънците, които явно смъртта на войниците им край Сталинград не ги вразуми.

Съчувствам им на Пшеките. Много е неприятно когато от ментор се превънеш в хлапе направило сериозна беля, което го дърпат за ухото

Премиер се водиш и едва ли си еднокнижник като нашия ама вземе та прочети и други архиви а не само тези дето са угодни в момента..Това че искаш да се покажеш катоз''ащитник'' на страната си е едно на ум ама и фактите са важни да се знаят...

Тъпанар!!!

Не е вярно поляци от съпротивата избиха много украинци и евреи !!!Четете историята!!!!

полска мишка?

През 1990 год, тогавашният руски президент Борис Елцин разсекрети документи относно "Катинското клане". Фактите са смайващи. В клането загиват много полски войници, офицери, представители на интелигенцията, едри собственици – „цветът“ на полската нация. Сред жертвите са общо 16 генерали, 1 адмирал, 24 полковници, 79 подполковници, 258 майори, 654 капитани, 3420 подофицери, 7 армейски свещеници, 3 едри земевладелци, 1 принц, 43 служители, 85 редници, 131 бежанци; 20 университетски професори, 300 медици, няколко хиляди адвокати, инженери и учители; повече от 100 писатели и журналисти и над 200 пилоти. Това е написано в документите и тогавашното ръководство на ОНД изразява "съжаление" към случилото се. Българските русофили обаче пикаят газ и не искат да признаят престъпното управление на Сталин и СССР. Факт.

Такъв ''цвят'' че да не и се иска да е при теб.. Повечето от тях подложени на Хитлер и мракобесни към тия дето не са с тях.. Избити са да, ама това което те са избили няма как да се заличи с яхната смърт.. Добре е да се чете изцяло а не само кое ни пасва в момента.. А Елчцин и той като горбито за да е на власт какви ли не щуротии направи..

Руска пачавро, вониш!

Там невинни няма. в една или друга степен са били виновни за уморените със студ, глад и непоносими условия за живот руски военнопленици. Виновни са и са си платили. Спорният въпрос е колко от тези са разстреляни от НКВД, колко от германците

Бабината ти тролкина!

Ами да. Изтрепани са организаторите и изпълнителите на разтрели на пленени червеноармейци от полско-съветската война 1919-1920г.,както и такива изтрепали и изгонили стотици хиляди евреи от Полша в Съветска Русия. Трябва да се признае,че НКВД селективно са действали и обикновени поляци не са трепали. Шляхтичните антисемити са си въобразявяли,че делата им не са познати в СССР,но се оказа,че Путин има пребогати полски архиви. Освен това на всички военногодни поляци преди това е предложено да формират полска армия за война с Германия. Голямя част от офицерите са отказали защото са си били антисемити и не са искали евреи да ги командват. Друга част са се съгласили и от тях по-късно е формирана Пълва полска армия в състава на Червената армия.

Ама пак да питам - какво ни засяга полско - руската дружба която е с вековни традиции. Наистина нямаме ли други проблеми? Пореден повод русофилите да направят ....../ поклон/ на господаря. Русофобите и те се възбуждат гледам, но чест им прави поне че за разлика от русофилите поне не обясняват колко е суперготина Полша, както онези обясняваха за Иран?!? на скоро.

обръщам се към пишещите в този форум които са политически обвъррзани вдясно попитаите по възрасните за живота тогава и сега и кои ни е брат

Ами аз съм от тези. Какво те интересува?

Дядо ми казваше, че Сталин е най-великият. После се научих да чета.

е участвал в войната до р Драва и казваше " Ако знаехме какво ще стане да бяхме обърнали пушките срещу руснаците"

Вие,страхливци,да обрьщате пушки, Тогава днес няма да има Бьлгария. Англия и Америка щеше да оставят тук пустиня. И аз се сьмнявам в целесьобразноста действия на Сталин,-той поиска от каолиция спиране на бомбардировките на Бьлгария!

Интересен факт е, че Полша е първата страна в Европа, която още през 1934г. подписва Договор за ненападение с Германия. Договорът е подобен на този, който в Европа е последено подписан от СССР и за подписването на който от Варшава сега обвиняват Москва като виновник за започването на ВСВ.... Странна е полската "логика" и "памет", затова и във Варшава изпадат в бяс, когато фактите им биват припомняни!

Има толкова много архиви така че поляците да престанат да се правят на жертви след като се знае че реално жертви са били тези дето не са се подложили на Хитлер, а документите доказват колко много са СЕ подложили и даже са били по големи защитници на хитлеризма от някои хитлеристи. А престъплениео в Катин си е на поляците направено от поляци така че да престанат най накрая а да се разровят из архивите..

Долен манипулатор, за колко копейки се продаде?!

Катин е бледо възмездие за зверствата на шляхтите в съветско-полската война от 1919-1920г.

Да избиеш хиляди невинни офицери с куршум в тила и да наречеш това престъпление "възмездие" е плод само на комунистическа бетонна глава. Такава, като твоята! А колкото до прилагателното бледо, то определя начина намислене на безчовечното ти извратено съзнание на КОМУНЯГА.

Поляците има за какво да се каят и да молят за прошка! Неслучайно Чърчил, който не може да бъде обвинен в симпатии към Москва нарече Полша: "хиената на Европа"!

Русия е вдъхновител и инициатор на Втората световна война и поробител на народите от Централна и източна Европа в продължение на 45 години след края на войната! Срам, извинения и репарации да плащат нечовеците болшевики начело с Путин!

"Полша е хиената на Европа" Чърчил Сега ни внасят заразени храни със салмонела и отпадъци.

Поляците са мърши. Спомням си ги едно време по морето. Полякът спи пиян като свиня, а жена му се чука на другото легло с българин. Имаше едни сини 10 лева, много ги обичаха полякините. Продаваха ги на други поляци, които ще идват в България на по висок курс. Тогава имаше ограничения за парите, с които можеш да дойдеш тук.

Да, по това се различават - аз пиян руснак до ден-днешен не съм видял.

Поляците дължат самото си фиюическо оцеляване на руснаците. Даваме ли си сметка какво означават 600 хиляди съветски войници убити в битки с немците за да я има Полша изобщо, а не генерал-губернаторство Полен. Съдбата на полските мъже е била - под ножа, на първо място интелигенцията, после полека-лека и другите. Съдбата на жените - теи с арийска външност за разплод по нацистката програма Лебенсборн ( вижте в Интернет за нея), другите - хвърлени като парчета месо на войската и докъдето изкарат, а те не изкарвали дълго. Но човешката благодарност и низост са безгранични. През януари 1945 немците складират огромно количество взривни вещества в Ягелонския замък край Краков за да вдигнат целия град във въздуха. Групата на съветския разузнавач Алексей Ботян взривява обаче замъка. Загиват голям брой германски военни, на мястото на замъка се образува кратер, но градът е спасен. За благодарност ето какво получават сега русите.

Руснаците си признаха ОЩЕ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ, че те са убили поляците в Катин. Сега е ред поляците да си признаят своите престъпления през ВСВ. Те обаче се дърпат като магаре на мост, въпреки историческите документи и факти. При това не Сталин, а Чърчил е казал тогава, че "Полша е хиената на ЕВропа". А Чърчил не е комунист!

Разбирам част от руските изтривалки - почти целият им живот е минал в тези условия. Хубаво, лошо.. обичали са, имали са апартамент, лада, ходили са на бунгалата на Несебър, по-добро не са познавали.. Не очаквам от мишка, затворена в кутия за обувки, да знае какво е навън. Но е непростимо, 30 години след разпада на успешният проект СССР и наличието на интернет и историческа литература не само от Русия, а от цял свят, да продължаваш да си затворен в балона си. Непростимо и безотговорно към децата ни.

Лекувай се получовече жалко

¯\_(ツ)_/¯

На мен най-терапевтично ми действат конете с капаци, затова съм тук

Рядко се среща глупава богиня като Рея. Но е упорита в глупостта си

Путин добре прецака поляците с автентични документи и факти. Показа истинската им същност пред света - продажни страхливци и колаборационисти

Русофилията е тежко психично заболяване.

русофобията на поляците е тежко заболяване. Те сигурно пак са се борили с комунизма, когато влизат в Москва през 1605 г. и водят Лъжедмитрий и Марина Мнишех. Вероятно като превземат Киев през април 1920 г. също се борят с комунизма, нищо че тогавашните украинци са току-що създали своя държава и нямат нищо общо със СССР.

¯\_(ツ)_/¯

За русофобията на поляците има причина, за русофилията на българина - определение: Стокхолмски синдром

Моравецки защо не каже нещо за 1922 г., когато Полша окупира Вилнюс и областта от Литва и я присъединява към Полша. През 1938 г. изпраща Ултиматум на Литва да признае това, и заплашва с война и че ще окупира и останалата част на страната. Тогава Литва се обръща за помощ към Сталин, но накрая отстъпва пред Варшава. Полша откъсва от Чехословакия Тешинската област куто "награда" за това, че помага на Адолф в Мюнхен през 1938 г. (Още няма никъкъв 23 август 1939 и Молотов-Рибентроп). Тоест Полша умаства в подялбата на Чехословакия. Правилно Чърчил я определя като "хиената на Европа". Невинната Полша, която тогава не позволява на СССР на премине през нейна територия, за да защити Чехословакия от Хитлер. През 1934 г. (още няма никъкъв август 1939 и Молотов-Рибентроп) Полша подписва с Хитлер ПАКТ ЗА НЕНАПАДЕНИЕ насочен срещу СССР. Подписва го същият посланик, който през 1938 г. казва на фюрера, че ако той изгони всички евреи от Европа, ще му постават паметник във Варшава! Невинните поляци, дето избиваха евреи и им вземаха имуществото, а след края на войната не им върнаха нищо. Затова на 23 януари 2020 г. в Израел на честванията на Холокоста на полския президент няма да му дадат да говори. Ще говори Путин, като представител на страната, спасила евреите в Полша.

Защо сте дали минуси, бе мърши?! Това са исторически факти признати от всички. Все едно сега като ви казвам, че сте мърши, да ми дадете минуси. Малоумници продажни

Бъдещето на България е в съюз с Русия

Боже, боже..

"само поляците са по-големи русофили" - голяма смешка! Всички, които се интересуват и българите, учили в Полша знаят, че борбата против руските комунисти и руското присъствие в Полша не е спирала нито за миг през целия период на социализма, наложен от руснаците. В потвърждение може да се посочи, че в Полша руснаците не си позволиха да национализират селското стопанство, защото знаеха, че ако го направят ще бъдат изметени оттам.

ха-ха-ха

Преглеждал съм всякакви богини, кралици и императрица. Но най-зле е богинята Рея.

Когато братушките ни освобождават от турците в Полша забраняват полския език, като държавна политика! Бреската крепост може да се е съпротивлявала на немците 4-5 месеца, но две години преди това там поляците са се съпротивлявали на червените "Кхмери" повече от 10 дни при съотношение 1/100. Точно в Брест е смесения парад на вермахта и червеноармейците! И се образовайте малко преди да наричате немците фашисти и да бъркате фашизЪма с нацизъм тъпо е да се прави това !

Докато я има Русия, ще има и България. А Русия е вечна и непобедима.

Така е, нека другите се развиват! На нас ни стига да се кланяме!

Само поляците са по-големи русофили от българите. Само в Полша руснаците се чувстват по-добре, от колкото в България.

Когато 40-те цял свят караше кадилаци, мерцедеси и в къщите си вече имаха климатици, милите хорица от бившите републики умираха от глад, а в България почти цялото население беше с каруци. Толкова.

Лъжеш, тъпоумна укро. Мани се в Хохландия с еднопосочен билет.

¯\_(ツ)_/¯

И какво лъжа, бе промит? Провери фактите. Искаш ли да продължавам с историческата справка или ти стана неудобно?

Когато през 50-те вече хората имат климатици и в автомобилите си, започват компютърни разработки, произведен е първият пейджър и цветен телевизор, милите хорица от бившите републики умираха от глад, а в България почти цялото население беше с каруци и не беше чувало за телевизия. Толкова.

Тепърва Путин ще вади нови и нови документи и ще ги тупа по главите на шизофреничните шляхти.

Фашагата злобарства, че Путин ги навря в на кучето гъ-а.

Много активни са соросоидните, значи има нещо истина за изстъпленията на поляците.

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Е, така "УМНО" го казва само Сюлейман ПАСИ - то.

Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм.

Ама моля ви се, не разбрахте ли от чичките във форума, че ако не си влюбен в Путин, няма как да обичаш България?

А какво ще кажеш за западно-американофилията, а лизачо.

¯\_(ツ)_/¯

Аз съм българофил, а ти лижеш дебелите другари от цял Газпром

3

Дядовците, измирайте вече, оставете света на младите. Вашето няма да се върне. Лапайте попара и мълчете

Не нервничи шлюха! Дядовците и бабите ще си заминат, и ние и вие. Някои ще ни изпреварят, но историята ще се повтаря и повтаря.

¯\_(ツ)_/¯

Да, защато не осъзнавате, че когато цивилизованият цвят цъфтеше, вие се кланяхте.

Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки… Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси… Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше “свята”, “чиста”. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка… Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Русофобът е съвременния фашист, кандидат за Народен съд

Димитър Благоев: „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“ ( „Принос към историята на социализма в България“, София, 1976 г.)

Пич, мразя диктатурата в Русия, имам приятели гейове, роми и турци, вярвам в европейската идея, плюс имам и образование, та първо мен ще трябва да ме екзекутирате, като Народен враг #1

Ти си враг на себе си ! Друг не ти обръща внимание ! По добре сам се освободи от мъките !

Колко голям боклук и мръсна отрепка трябва да си за да защитаваш чужда държава враг на България?

Това са русофобите - боклуци и мръсни отрепки

Да, как може да защитавате Русия?

Човече, лекувай си нервите

Русофобията е вид шизофрения на непълноценни хора

Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.

Лекувай се, човече

Поляците и украинците са лъжливи и продажни племена. Трябваше Сталин да ги остави да се унищожават ПОМЕЖДУ СИ след ВСВ. Сега светът щеше да е по-мирен

Сега си представи света без Сталин, Хитлер и такива кята теб

На руснаците не вярвам, ама поляците заедно с циганите, евреите, хомосексуалистите и криминалните престъпници са унищожавани в концлагерите без почивен ден. Въпросът е защо германците изчистват полската измет?

Защото са били нацисти като теб?

Не шлюха, не защото са нацисти! Прочети историята, след това изучи как и защо започва ВСВ и ще си отговориш на въпроса и на много други въпроси!

Колко жалки и нещастни са нисшите, долнопробни русофоби ... Някои са превъртели и се представят за богини. Смехотворни в лъжите и измислиците си.

Българите винаги сме били и ще бъдем на страната на братска Русия - наша двойна освободителка