Премиерът бе на литургия в базиликата "Сан Клементе", поклони се пред мощите на Св. Кирил

Кирил Петков призова да помним и пазим завета на светите братя, дарили ни азбуката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господин Премиер, защо постоянно носите ризи ,които са с един номер по-малки от този , който би трябвало да носите ??? Причините могат да бъдат три: 1. Нямате моден съветник. 2.Не разбирате от мода. 3. Не ви пука как се обличате. Третата е най-лоша, защото сте Премиерът на Република България !!!

Св. Еди кой си... На колко места му разнесохте кокалите, че да изкарате повече пари???

Идиотския израз на лицето задължителен ли е. Какво смешно има в това да се кръстиш, че така го напушва на смях постоянно. Тоя човек на някаква психотерапия ли е, на леки наркотици ли е - не знам, но постоянно оставя такова впечатление и с израза на лицето и с речта си и цялото поведение. Кокорчо поне е ясен, той е с окончателна диагноза.

Византийска азбука няма ?! Има гръцка(елинска),която я имало и преди Византия да съществува ! Кирил прпдължава да демонстрира своето невежество и ниска култура!

Велико е делото на Кирил и Методий, но те са създали Глаголицата, а не Кирилицата. И това го пише навсякъде и дори децата го знаят вече. Глаголицата няма нищо общо с Кирилицата. Знаците в Глаголицата наподобяват знаците на древната руническа азбука, а знаците на Кирилицата – тези на гръцката азбука. Кирилицата е създадена от учениците на Кирил и Методий в пределите на тогавашна България. Време е вече да започнем да казваме истината за нашата азбука, която целият свят знае и във всички енциклопедии я пише. Иначе започваме да приличаме на една съседна държава, която си съчинява историята.

Ей, пак го изядохте. И няма да спрете. Когато е на такъв пост, той в момента представлява държавата, посещенията тук и там са в този смисъл, не в личностен. И Борисов и всички преди него, вероятно ще се запази и за след Кирил Петков протокола за официални посещения. Кажете, "Хубаво направи, че отиде, нека не живеят там , на Запад с представата, че сме все с тоягите напред!"

Не прави изводи относно мисленето на Българите, от русофилистичните крясъци на безродната предателска пасмина, с активната подкрепа на миризливи руслямски тролове, обслужващи шайката на Путкин На днешните Българи, особено младите, не им пука за мизерното путинярско "царство" и за хомосексуалният им "цар"

Има един циркаджия и луд комплексар Антонии ,май сега се вживява на манекен.Веждите му са много изящни.

Да, кифла е.Личи му от сто км

Нито крачка назад по въпроса за рсм! Който политик се огъне сега е национален предател и трябва жестоко да бъде наказан!!! Разбирам, че правителството ни отново е под външен натиск, както по темата с оръжията за украйна, където за щастие успяхме да се измъкнем от братоубийствен грях, благодарение на Президент и Нинова, НО следващата голяма битка за нас като българи е за Македония! Трябва да издържим като гърците до край и да си отстояваме националния интерес! Ако ще и ЕС и щатите и целият свят да е срещу нас не трябва да се огъваме!!! Признаването на българско малцинство в рсм е капан! После ще искат ние да признаем македонско малцинство у нас и ще почнат териториалните им претенции към гоцеделчевско, банско и т.н. Щатите яко подкрепят турция, която иска да се свърже с албания по суша-през нашата територия! Турците от години поддържат тяхна войска и морски бази в Албания! Всичко е гадна игра срещу България с помощта на някои наши продажни политици и "съюзници и приятели"! Македонците първо трябва да признаят, че са българи, че сме един народ с общ език и история до 1944-та година! Да заявят и подпишат, че нямат никакви териториални претенции към България! Да си оправят учебниците по история! Никакво вдигане на ветото ако трябва от ЕС ще излезем!!! Рано или късно народите ни трябва да живеят обединени в християнска национална българска държава!

Кирее твоя е път е към свети Петър ,попътен вятър буклук долен

Преди 4 години имаше рушаща се мазилка в тази църква. Не изглеждаше добре българската църква. Не съм пипал от никви фондове, та не дадох 10 евро да ида и в подземието при мощите.

и тоз ли папата го погали по главата ? :-)

Тоз Антоний с антуража си вечно по барове и кръчми в София.Иначе го дава много целомъдрен и смирен.

Вярно е, работих в един софийски бар ,същият с един негов близък с брада бяха се напили брутално .Този поп даже беше с червено сако и дънки.После се чудим що няма хора в църквата.

Понеже има уприци за хули, е не, никой от народа не желае българите да се излагат, камоли управниците им да ги излагат пред света...! Културата е нещо което човек придобива преди да стане Министър председател, преди да се захване с политика, маниер и обноски се учат, мироглед и достойнство- НЕ!

Този човек прави провал след провал, той е голям резил за България. Петков го интересува Кирилицата? Интересува го колкото Паси се интересува от православието, или неистовото му желание да скопи българският лъв. Петков е на път да скопи нашата писменост. Какво търси при Папата, като му се подиграват и 24 май е запазен за македонците? Каква писменост са създали Светите братя Кирил и Методий? Създали са, но няма сведения да са създали Кирилицата. Или сега ще признаем цялата заслуга на Ватикана? Кирилицата е наше българско творение, и несъмнено надстройка над делото на Светите братя Кирил и Методий, но това е наше творение. Петков с лека ръка търгува всичко българско да си прави някакви евтини реклами. Как Петков може да насажда такава омраза срещу Русия като сме им дали писмеността? Това е отричане на нашето дело. Или сега е по-удобно нещо друго. Този човек е напаст за България.

Русофиле, 24 май не е запазен за македонците.За първи път този празник се празнува от българи. Във времена в които няма македонци.Петков не го харесвам, но той не насажда омраза към Русия. Това го прави самата Русия със своята антибългарска политика. Пример за това са точно т.нар. македонци.Путин, цитат ( пред македонският президент):"Азбуката ни идва от македонските земи."Без да уточнява, разбира се, че тези земи по това време са били български, че не е имало от любимите му македонци и, че "азбуката им" е създадена в Преслав, че Охридската книжовна школа е българска.

24 май е запазен за македонците за аудиенция при Папата, това е факт. Антибългарската политика на Русия е въпрос на интерпретация, още повече че ние нямаме антируска политика? Какви ги плещи Петков? Бензиностанция с ракети е върха на интелектуалният изказ и дипломация? Или че Петков бил изумен че все още 20% от българите били добре настроени към Русия? Русофил е нарицателно? Това не е важно, но ние сме създали духовните устои на тази огромна страна. И сега ще се отречем, и паднем на колене пред колективният Запад заклеймявайки колко "варварско" е творението ни?

За каква злоба ми говориш? Сгреших и отдолу съм го написал. Почти 20 минути преди твоят отговор.

е създадена от свети Климент Охридски в Охридската школа, там е и създаден първият университет.

Прав си! Утре ще бъде техният ден при папата. Но това не означава, че празникът е техен.

Петков не насажда омраза срещу Русия ! РУСИЯ се отнася към нас враждемно. Русия не смее да спре газта на Германия и други. независимо от категоричната им реторика и изпращането на оръжиа а тук просто ни режи.Защо СССР унищожи казанските българи защо унищожи нашата държава в Поволжието защо ги прекръсти на татари ?

А може би платени са тези които възхваляват , така е обичайно. Успех в хваленето , те и други ги галиха по главите три папи пък после виехте.

Тука се виждат само едни 7-8 платени бота да хулят. Дано да си струва парата!

за "хулещите ботове" не знам колко плащат, но кажи на вас-лигавещите сe и възхваляващи "правителството" 5-6 бота, колко ви плащат? струва ли си да паднеш толкова ниско, че да облизваш простокирчовците и да хвалиш "успехите" им? при тоталния им и вредоносен провал!

Това си може Простото. Да се кланя и да Вика "Йес".

Свини, чий го дирят там, на разноски на народа? Гротеска някаква. И Линдето, застанало скромно до тъпия си мъж. На нейно място не бих се показала повече пред света. Абе, що ме триете, бе?

ТОА ПАПАГАЛ НЕ МОЕ И ДА СА ПРЕКРЪСТИ

Това е добре. Принципно в поклона има голям опит в сащ е стоял постоянно на едно коляно. Заради това куца.

Кире и там ли отиде да лъжеш, Боко така ходеше и лъжеше навремето, дълго го търпяха от Европа ама теб не знам дали ще те търпят толков дълго, криза е !!!

Офф, намериха по някой сносен парцал да облекат...

Тези безбожници, грайндъри, които обичат да се барат по заднците - в църква!! Как не се срути отгоре им?

Хубаво са влезли в храм, барем някой да им беше подсказал, че жени там влизат само с покрити коси... Колкото и да се стараят да се облекат, винаги ще им липсва много...

Хайде да не прекаляваме. Аз пък съм против да са с покрити коси. Хай...

Покритите коси са изискване за посещение при папата, а не изобщо за влизане в църква.

Да внимават там Асенчо да не прибере нещо в джобовете!

Ние сме канени на 23, а македонците на 24!!! Какво браво, бе? Акъл имате ли в тия глави?

Браво г-н Петков. Може би е добре и да напомним, че Путин твърдеше, че Кирил и Методий са македонци.

ЮдеюСемити и ХомоСексуални в Православна Църква! Боже Опази!!

Когато съм в чужбина, не ми пречи да се поклоня във всякаква християнска църква - православна, католическа, протестантска. Нали Бог е един за всички? А драскачите тук сигурно сте първи ревностни черковници, познавате ритуалите и редовно ги практикувате.

да се покланят пред делото на солунските братя и Бог, Който ги е вдъхновил и надарил с разум и сила, не пред тленни останки. Исус пита: Защо търсите Живия между мъртвите?

Ок, това е знакови и положително за нацията ни. Поздравления на външно ✌️

идеално положително ще да е да се числим и ние към антихриста и сие

Какво прави там Николай Денков?! Утре няма ли да присъства тук на тържествата, нали е Мин. на образованието!!

в "Сан Клементе" има на една от стените малък православен параклис, където е била отслужена литургията, ширината се вижда ясно, а дължината е долу-горе колкото пейката встрани, католическият свещеник е застанал там където е решетката на параклиса

Барем има цици и дупе, има какво да показва! Другите педали и педалки ги скрийте!

Ти като животно разсъждаваш! Това ли е най-важното!

Паляка Киро и компания - герои от комиксите се разхождат с държавни пари а тук всичко е точно и прекрасно.

Парите са фикция, разберете това. Реалното е какво можеш да си купиш в магазина днес, колко ти е пълен резервоарът и хладилникът, учи ли детето ти в свястно училище и гарантира ли ти системата добро здраве. Другото е мижи да те лажем. Лъгаха ни брутално, че с бюджетни излишъци и икономии ще постигнем нещо. Е, постигнахме го - останахме си най-бедните в ЕС и не само там. Сега същите тези ТЪПАНАРИ, които ни доведоха до тука реват като карпатски мечки от всички страници и студиа колко лошо било управлението на Киро Канадеца. Шайката на Баце, шайката на Царя, шайката на Доган и шайката на Станишев да замълчат! И да вземат по един пистолет и сами да се гръмнат в главите, защото те са виновни.

Антихриста нене в Ватикана.

..............

Бих искал да знам-Киро католик ли е?Защото подаръкът,който поднесе-уж от името на България-християнска държава,беше от католическо училище!!!!!

сме християни и Бог е един!

Християнин, който не обича Бога не е християнин

Знаем че си католик. Не ни го навирай в очите обаче. Ще видим дали ще те приеме папата.

Ще вземе да се поболее Лена. Кирчо и изневерява с Линда.

Линда в качеството на каква е в правителствената делегация?.....не може да си купи билет и да отиде в Рим в качеството на частно лице ли?.....да съберем пари да ги подпомогнем горките...на екскурзия с държавни пари, така се бори КОРУПЦИЯТА! Всички сте НЕКАДЪРНИЦИ!

ГугЛена да се не обиди?

Пародия. Живко Киров Михалев дали е казал поучителна проповед или с батката му, ам таковата дякона му доц. Иван нацепения с анаболи, са се отъркали в блясъка на тази утайка? Къ мислите вие? Аз мисля, че Киро и делегацията му са срам и позор и на литургия в православна църква не се ходи с черно от до, като да са на погребение (а при Дочка ресни ли видях?). Така се ходи при дедо Франи, но доколкото знам, те не са поканени при този толкова знаменит афроамерикански бейзболен играч. С две думи - Оставка!

Църквата е католическа.

Църквата може да е католическа, но се служи на православен престол. Иначе е кощунство. В задграничните църкви е допустимо да има два престола - католически и православен, ако сградата се ползва от двете деноминации, или пък е честа практика да се служи върху подвижен престол. Хора без богословки познания да не ми правят забележки.

Правилно са облечени, жените можеше да са с лек ешарп върху косите. Това е протокол на Ватикана, не на селската ти църква в Долно Нанагорнище. Ти самата кръстена християнка ли си, та се произнасяш на всяка манджа мерудия. Не вярвам, вашите хора са агностици и атеисти.

Живко Киров -Антоний- филмова звезда , телевизионен готвач, кино позьор , телевизионен четец,модна икона на българския синод, с изписани вежди ,скъпи дрънкала и мазила- последното което е монах, срам за Църквата!

Живко Михалев от Мъглиж се търка на всеки и на всичко за власт и пари!

а ние тук се чудим как да свържем двата края

Ама тия братя не беха ли македони? Или още Киртака не ги е продал?

Всъщност българската азбука е дело на учениците на Кирил и Методи основали Преславската книжовна школа в българския царски двор. Кирил и Методи нямат нищо общо с българската азбука, те са създали глаголицата, красива но нефункционолна азбука на база на грузинската. Дори Климент Охридски е писал и обучавал на глаголица. Т.н. Кирилица е изключително българгарско дело.

Звуците в глаголицата от кой език са взети? А Климент Охридски е може би един от нейните създатели.

Говорим за азбука, не за звуци.

Наистина ли? Можеш ли да създадеш азбука без звуци? А знаците от тази азбука, както и от кирилицата са използвани от прабългарите още преди тяхното официално създаване. Погледни розетата от Плиска, както и руните оставени от тях. п.п. Това, че глаголицата е написана на български език е доказано от медиависти от целия свят още в края на 19 век.

Крайно време е да си намерите почтена работа. Рублите от ПростТролНадзор са до време

Ти колко взимаш в гривни?

Кире, да те открехна - мощите на св. Кирил и Методий от днес са в храма “Света Неделя” в София !

На св. Кирил и Методий, може да са в София, но на Св. Константин Кирил Философ, останали в Рим. А само на св. Методий , ще разберем , когато точно идентифицират гроба му , че това все още не е ясно. Гробът не се знае , но мощите циркулират. Между другото когато Наполеон е решил на бута базиликата Сан Клементе , костите на св. Кирил са изнесени посока Гърция и май също не е ясно къде точно са. Пита се : в София какво точоно донесоха днес ?

на бесовете поднасят. Добре е да се знае, че тленните останки не са там и да няма повече поклонения на мъртви.

Това не е Бойко тулупа и Михайлова със скъпите бижута, това са нормални хора, които народа приема.

Ха ха ха :)

Толкова си зле че няма смисъл и да ти обяснявам.

Бащата на Кирчо не е ли от комунистическите ДС служби, слуги на руснаците ?

Ето Линда в напълно подходящи одежди! Струва ми се скромна и премерена рокля! А си представете Радева там - дантели и коприни! Взети с кола на НСО!

Удари другата!

Само да попитам Линда в качеството на каква е в правителствената делегация.....децата защо ги няма?.....така бори корупцията Кирил Петков ...на екскурзия с държавни пари.... НЕКАДЪРНИЦИ!

След като Радевица изръшка половината свят на държавни разноски, то Кировица за първи път придружава Киро. Нека канадката да чуе, види и разбере, и то от устата на Светия отец за историческия принос на българския народ в създаването, опазването и разпространението на славянската/българската азбука в Европа. Нека да й стане ясно, че българският народ не е случаен народ, а с огромен принос за създаването на духа и културата на Европа. Впрочем, колкото за Линда е нужно, дваж по-нужно е на Кирил Петков!!!

много яко ! квичат тука разни безполезни рублени свинчета. хахаха

Не плачкай :)

Па скоро ние на опело!

Спете още. То Продължаване Продаването на безценица си тече.