Премахват емблематичната "Манджа стрийт" в Студентски град (снимки)

Все още не е ясно какво местната администрация е предвидила за мястото

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там имаше от Хепатит А-Я

и тука някой кмет и целата Гербаджийска шайка от общината ще намажат я апартаментче за 1лв на квадрат, я магазинче в приземния, я "хартийки в плик"...

"... селото се оказа точно в града, белото им показа тъмната страна..."

Освен площадката с "Манджа стрийт" гледайте да застроите и наоколо също! Не трябва да остане дори едно дърво или тревичка наоколо! Ако някой се опъне, ще го вкарате в затвора за 20 години и готово!

едно време стдентски град..сега е баркадк и бордей номер едно в света

То е ясно за какво ще се използва парцела, ще строим поредния блок!

В манджа стрийт ли се огледахте бе нагляри? Колко поколения израснаха с нея. Хайде там една нова 8 етажна кооперация сега и да останат само ресторанти където хората да ядат. Но това са студенти все пак и от кога съществува тази улица значи все пак е имало нужда от нея.

И кво, младите ей сега ще тръгнат по разни ресторанти ли, кво ?

Който има пари - да.

...гербаджйската фирма БАРОКО ще строй там поредната огромна и некачествена кооперация. БАРОКО презастрои и съсипа облика на Студентски град.

Типично за лакомата гейберастия. Това, което е за хората трябва да се премахне. Ще построят още жилища, без паркинги, но ще спечелят гаднярите.

Попрехвърлих коментарите и ми стана едно такова криво. Едните въздишат по онова време, другите ги плюят за това... Сега на малките шорошорасти да им светна ламбата. Четете ба-а-а-авно-о-о-ооо и Ф-ф-ни-и-и-мателно-о-о-о-ооооо... Хората, платени торове такива, въздишат по младите си и безгрижни студентски години. Но по мизрията и нямането на соц-а, а по своята младост и безгрижие. Едните описват "нулевите", другите "деветдесетте", третите "соца", но общия знаменател при всички е младост и безгрижие. Схващете ли? И да ви кажа, да през соц-а няма разнообразие, но никой не е лягал гладен. С изключение на тия дето са командировани на "слънчака" в тухларната за 10 или 15 дни. Там по преценка на другарят старшина можеше и да си легнеш само с една вода. Но за тва друг път. Така че, не се дървете и не се напрягайте да описвате или пишете за време, когато още никой не ви е прогнозирал на хоризонта. Един дихател разправя, че след 40 си си бил изпял вече песента и ти остава само да блъскаш окато умреш или докато се пенсионираш, при щастлива случайност. Младежи, когато децата ви минат 25 започва истинския живот. От мен да го знаете. Иначе за новината, често минавам покрай Студентския, когато слизам към центъра и наистина е една огромна клоака. Не съм живял в него, защото съм софиянец по наследство, но съм изкарал много красиви моменти там. Този Студентски град, няма нищо общо с онзи, в който аз съм преспивал. Особено в блокчетата, отделени и подредени за Асамблеята на Людмила. Там си беше лукс отвсякъде.

Аз като почнах да уча имаше само студентски общежития с едни обрасли поляни между тях. Беше неугледно, но после стана нещо като българския Лас Вегас. Навсякъде музика и дискотеки. Цялата простотия е заради реституцията, и подкупните ни властимащи, е също така сме си и селяци, за жалост. Аз лично незнам дали бих печелил на гърба на народа, поне бих се замислил. Е 99,99% за от хората такава дилема не стой, може ли нещо да се завлече, се завлича. Ама някой щял да страда, да го боли, е да не се раждал беден. Нали така!

Много си прав Майоре. Всичко написано си беше така. Чакам само и трите ми деца да минат 25 та да видя дали ще ми е по-лек живота, що'т за сега е яко бъхтане.

Манджа стрийт е РАЗВЪДНИК НА ПЛЪХОВЕ! Мизерията и миризмите не са за споменаване...

Не си ходил по улиците в Тайланд...

Спомням си преди години какво беше, а сега... Там където преди ядяхме пица за 1,50 с кетчуп вместо доматено пюре сега има луксозна пицария. Името е същото, ама до там... А с тия блокове навсякъде, скоро сигурно вярно ще изгонят студентите, че мутрьовците пари трябва да перат... Направо е мъка, как има хора да си купуват апартаменти там, не разбирам.

половината села от врачанско и монтанско са там

А, денонощните до жилищните сгради, кога?

И защо има жилищни сгради в Студентски град не разбрах...

А блоковете на студенти какво са? Обори ли? Разбира се, че не трябва да има "денонощни магазини", където се събират предимно пияни отрепки да си допият! 22ч е повече от достатъчно да си вземеш храна и да се прибереш. По Закона за устройство на територията между 22.30 и 6.00 не трябва да се вдига шум. СБ е НЕ до 8.30 сутрин.

Съсипаха я тая държава !

Защо го наричат "студентски" все още? Студентите са около 20% от местното население.

пРЕМАХВАТ ГИ ТАМ, А МЕЖДУ БЛОКОВЕ СТРОЯТ НОВИ БУДКИ В ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ. ФИРМАТА НА ВЛАСТТА БАРОКО ПРЕВЗЕ ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ

Скоро почват блокчетата на Бароко пред Бонсист, ама на Данчето и е добре

ако не иска кмета да отиде в затвора, трябва да е послушен пред строителната мафия..

То бива носталгия по миналото, ама да въздишаш по панелките и да си против новото строителство просто ей така не е ли леко извратено. Между другото в кой друг квартал ще видите строителна фирма покрай сградите си да облагородява цялата околност със градинки, алпинеуми и фонтани. Да, не е добре да се презастроява, но в Студентски град все пак има повече пространство все още в сравнение с други комплекси. А това че се е превърнал в център на нощния живот постоянно се коментира, но как да не стане така при тази концентрация на млади хора на които им се живее. Който иска да учи никой не го задължава насила да ходи на дискотеки. Аз между другото само работя тук (в ИТ фирма която допреди няколко години беше доста студентска, но вече повечето ни студенти изпозавършиха и се дипломираха), нямам много наблюдения как е нощно време, но доколкото ги имам не съм забелязал да е нещо особено екстремно - има си заведения, който ходи в тях си ходи, всичко е мирно и тихо и даже до голяма степен е по-добре че заведенията са близо до потребителите си, вместо последните да слизат до Центъра и после да се връщат по нощите. Определено е един от най-интересните квартали на София, точно заради демографски специфичното си население :)

Факт, новото строителство е по-лошо от старото, точно както и новите покуления от старите. Който помни знае защо.

Хайде преди да даваш оценка на старото и новото да се ограмотиш правописно и пунктуационно, че сега, някак, компетентната ти оценка олеква.

Старите покУления са много неграмотни, а това само опровергава твърдението, че са по-добри.

Старите поколения не струват. Просто няма как някой изкарал целият си продуктивен живот (до около 40 години) да не е повреден...

и на Вас са ви промили мозъка с това да си близо до потребителите! Ми скоро търговския представител ще постави маса за продажба до вратата Ви! И сега си представи че са поне 20 представители. Много скоро няма да има междублоково пространство! И тази туфа, която е оставил строителя пред блока ти ( на което му казвате облагородяване) и тя ще изчезне. Начина по които разсъждавате е равносилен на това в някой парк да започне застрояване и строителите да посадят по едно дръвце.

Не говорим за "носталгия" по старото време, имаме предвид, че там все пак е "студентски" град, а не мутренски квартал (предполагам правите разлика) ;)

а кога ще премахнат студенски град. като гледам на там отива работата.

Наблюдавайки в каква клoака се превърна този квартал за 20г. месната управа начело с кметчето трябва да са в затвора мноого отдавна и за дълги години!!!

Schilo

Преди две години реших да се поразходя из Студентски град. Прекалено много и хубави спомени имам от там. Вярно, те са от "лошото" време. Ама си беше студентски тогава. Меко казано, останах потресен. А живях в 25-ти блок, който е зад тези "заведения". Грозна картинка. Но не са само те проблема. Според мен, дори те са най-малкия.

РаСказвайте де. Да научим какво е станало, че 30 годин не съм стъпила там, тека ме отвърте живота. Ас бех в 4 блок на ТУ. Имаше една единствена дискотека между ТУ и Лесото. Там сандвичите беха по 2.50, ама голем, тлъст, дебел и огромен сандвич, изяждах полвината и пазех другата полвина за сутринта, щото беше денонощен и там ходех кога немаше стол, който работеше дневно време. Режеха хлеба на половинка, ит една полвинка хлеП правеха един сандвич, на дългата страна, ама огромни сандвичи. Зарибиха ме там за бая дълго време, за 2 години, последните.

Schilo

Ако наистина не сте ходила и искате да си запазите хубавите спомени, не Ви препоръчвам да го посещавате. Презастрояване, опоскани зелени площи, казина и т.н.

Тогава Дианабад се сметаше за луксозен квартал. Точно на ъгъла, и ми идваше доПре да се разхождам по парковете на Дианабад. Имаше тенис кортове, а плажа беше буквално зад ъгъла. Тогава беше убаво. Тогава ми се виждаше върха на сладолеТа.

Schilo

Хубаво си беше. А имаше и де да се ходи- Цецо Спасов, Клуб "33". Май през 90-та отвориха и още два-три малки стола, дето даваха по хубава манджа, спомням си печените наденички....Прочетох Ви постовете. Май и манджата беше хубава поради това, че имаше аромати в баките от предишните :-D

Schilo

А Дианабад си беше наистина връхтЪ на сладоледЪ

Оф молим ти се Цецо Спасов, е те там се ожених ас, две дискотеки с гаджето и се озовах оженена. Ау ти сега ми отприщи спомените. Тия новите покуления, какво знает? За една наденичка, клечахме на опашки по 2 часа.... и четяхме за изпити ..... Наденичка неше лукс, това ме разби. Да съм изяла да не, 10 наденички за 5 години, тия наденички не ги знам.

До 1988г. ходех в 4-ти блок на МЕИ-то да кръкам и играя брич. А сандвичите дето ги правеха във 2-ри блок, срещу купоне помниш ли? "Свинята", "Конската глава", "Тенекиите", "Аптеката" , "Цветарника" и т.н. все надпивници от време оно.

ПРЕМАХВАТ ОЩЕ ЕДИН ГНОЕН ЦИРЕЙ ОТ ЛИЦЕТО НА КВАРТАЛА! Браво! Ще гласувам безрезевно за този кмет, който ми обещае премахване на всички будки и сергийки по улиците на София!

Ето заради такива заблудени души като теб, които гласувате за това мекотело, квартала е заприличал на бардак...

Спокойно, този ви го назначиха. По-долу един съкварталец даже е обяснил при кого е работил кметча, в коя автомивка, преди да стане кмет. В Сф всички кметове са ма герб. Показателно от това повече не знам накъде!

По-скапано място от 'студентски град' София,не съм виждал в живота си!Предполагам е от хората.

Скоро ще махнат и блоковете на разните университети, малко по-късно и самите университети. Как така в студенстски град ще има студенти, ама това е нечувано, как не ви е срам. Нали мутрата от село едвам е завършил училище, защо да не презастрои студентския град. Там и без това само надувки с образование произвеждат.

Сигурно ще построят нов публичен дом! А не чакай, той целия квартал е публичен дом, е значи нямам идея ...

Развъдник на хлебарки .

Ама стаята струваше 12 лева на месец, когато квартирите беха по 200.

Можеше да ядеш на корем с купон от 50 стинки 1990. Лелките редовно ми даваха допълнително щото бех клечка с тракащите кокали. Пейсе кила с мокри гащи, изяждах по 3 големи чинни свинско със кисело зеуе и питах за още. Идваше скъпо да ядеш сандвичи, тия правеха по 2-3 лева единия, а и сухо бе. Друго си е манджичка. Тогава по столовете готвеха та се кинеха. Едни огромни баки, чудела съм се как ги мият, и един ден видех - с маркуча, едно опалкване, нема кой знае какво миене, и айде следващата манджа вътре. И тека, 6 часа докато заври, толкова огромна баката, готвеха от вечерта за на обед следващия ден, и баката още гореща на сутринта, и разливат. И редовно плачехме да сложат още една мръФка вътре в чинията. И немаше дебели хора тогава. Я се ядеше за световно. Просто гмо немаше, и химия. Ех спомени ..... Толко бехме гладни, че вадехме хлебарките от манджата, и ко толко, продължаваш да си ядеш, нема да фърлиш яденето я ....

Менюто беше страхотно. Зеуе, картофи, ориз, и пак зеуе, картофи, ориз. На Стдентски празник, избор и на корем, за един купон, ти даваха да земеш колкото можеш да изядеш, само да върнеш празната ичния изядена храна, да не се фърле, и ти давът друга, по избор. И пражолки, и пражолки...и гарнитурки по избор. Десерти, имаше едни пастички с кремче. И компот разбийсе :))) Ох какви гладни години беха ..... взема си седмичните пари от 20 лева , оставя за билет до в къщи което ми идваше на мени 9 лева за влак и градски транспорт, за остатъка купя купони поне да има какво да ям, и остатъка от 7 лева за кафе и цигари - това седмични разходи ....

Забравих боба. Оф що боб съм изела. ЛеП като нема, айде боП. Бех се отвратила по едно време. После 15 години спрех да ям боП, докато ми мине отвращението.

сандвичите също си бяха ОК, хот-дог - 40ст, сандвич - 70ст, само пиците бяха скъпи - 1лв. и затова си ги позволявах веднъж седмично, в четвъртък, до кино Иван Вазов.

Е, шунката вътре беше символична, но иначе ставаха. Лютеница беше страшно популярна, кипиш един леП за 30 стинки и мааш лютеница тънко намазана, голем Добруджа леП и един буркан лютеница, бабанка!

Когато закъсвах и огладневах като вълк, тичах до магазина отсреща, и копувах ейце или две. Помним ейцата беха по 8 стотинки и шока като ги направиха 12 стотинки, и ас гладна, гладна..... вадим стотинки от джобовете и сметам за колко ейца ше ми стигнат. И на една открадната ламаринена чиния от стола, тия джелезните неунищожаемите, и вадим ютията и слагам ейцето я да се свари, я да се опържи, пърженото ейце беше лукс, че искаше масло. И на ютия, с малко търпение, имаш сварено ейце ... да сложиш в корема. Със стотинки изпаднале от джоба...... Ох а беха славни времена. Живеше се от изпит на изпит, не като сега, от доскотека на дискотека. ТУ тука, затова. Стара капия изпечена и ме удариха спомените. Млади, щастливи, възторжени..... 1990, гладната зима ....студено, ветаро вие, завиваш се с тънкото одеало, спехме с кошуха отгоре на оеалото, никога немахме дрехи и неща, от записки на записки, немаше учебници, немаше Н-И-ЩО-О!

Строителната мафия не спи защото апартаментчо Цв.ЦВ е за гърба им. По цял свят се премахват жилищни сгради за да се отвори място за студентските градчета и те да заприличат на “кампус”. Само в БГ площа около университетие се презастроява. Друг е въпросът, че тези бутки са много гнусни и трябва да се махнат а на тяхно място да се построи столова за студенти. Да де но столовата не работи след 20:00 и така стигаме до въпросите има ли достатъчно студенти за столова и защо има толкова много дискотеки там тя да има нужда от тези бутки??? Абе деградирала нация!!!

Очевидна е правописната грешка в думата "бутки". Неясен остава въпросът коя е сгрешената буква.

Друго е да си имаш автокорелектор. Как мога да те инсталирам?

Естествено, че първата буква е сгрешена

Емблематична е за миризливите селяни, дето се тъпчат като невиждали там.

Ти да не си изтънчен джендър, дето се храни само по био/веган префърцунени ресторанти ?

Аз съм тъпкача на майка ти, тя ми готви винаги, щом ме види.

Има още много за разчистване в Студентски град. Пожелавам на кмета смелост и кураж да го направи.

Смелост и кураж, смелост и кураж, колко да са смелост и кураж, когато Дилчев имаше 8 години да го направи. Вмето това Студентски град бе презастроен приритетно ит няколко близки до ГЕРБ фирми, както и от една куха пирамида, която в момента прави още 10-тина блока, които никога няма да вземат акт 16. Всички зелени площи са разкаляни паркинги, а кметът предлага въвеждане на зелена зона. Съжалявам, но поста ви е все едно Дилчев е току-що избран и му пожелавате на добър път, а всъщност той е на края на своя път като кмет.

В поста се споменава позиция, не име.... Колкото до зелената зона, да но от 18.00h - 08.00h

Никой не го е избирал, купи му мястото ментора му и бивш и сегашен работодател при когото работеше като мияч и паркировач на коли, така че, не е виновен той там е формално.

студенски град се развива... към по-добро... или пък не!?!

Да се чудиш на родителите как си пращат децата там с трудно спестените си пари?

Ами пращат си ги родителите. Понякога и самите деца си отиват там. Искат да имат образование. Не всеки има късмета баба му да се е пръкнала в центъра на София или да му е завещал някоя панелка. Или пък да е син на новобогаташи и да го пратят дасе изучи в чужбина.

В студентски град трябва всичко да бъде взривено и разчистено и да се върне студентския град от времето на соца. Тогава наистина беше Студентски град. Сега е нещо средно между бардак и евтина пивница със грозни спални.

пак за СОЦА...като гледам още едно поколение трябва да измре, та БАРЕМ малко се поизчистят соц коментарите

Епа не знам дали си бил студент и въобще дали можеш да мислиш, но така като те чета май май и двете не ги можеш! Тая грешката както на комунистите така и на сегашния режим е, че отхвърла всичко от преишния такъв! Що ми щото всичко от предишния режим е било лошо гадно долмо мизерно! Еми докато има такова мислене кат твоето дотогава Студентски град ше е такова дереджето!

И ас не исках соц. Сичкото което беше '''безплатно''' тогава, се зимаше от наште заплати. Намирах си работа, често на смени, щото как иначе. Удържаха ми по 66-67% от заплатата. Изкараш 300 лва на седмица (аз работех тежки нощни смени с обезщетения за работа с химикали и отрови) и ти върнат нещо като 100 на седмица .... Сега се сърдите на 20% ДДС и отчисления по 5 лева за пенсия ..... Соца неше робия. Работиш буквално за 2 лева дневна надница. На който му е харесвало, или не е работил тежка работа кату мени, или е грабел от висока позиция наготово откраднато от тия кату мени.

Да те сложим на 1/3 от реалната ти заплата както беше по времето на соца, да видим колко ше си доволен от соца. За кадем, некаде още пазим фишове от онва време, с цифрите. Лично с молива в уста съм седала да изчислим данаците, еми никога не беха по-ниски от 66%, в щастливи дни, беха 66% от брутото. Още си помним отчисленията ергенски данак, данак здраве, и некои други, както и обезщетенията за вредни и нощен труТ. Ас колкото съм изработила нощни смени, ти толко не моеш да пресметнеш даже. Иначе немаше парички. Наем, храна, транспорт, глезотийки. Дискотеки? може би на Студентски празник, ако не се пада изпит или контролно.

Ае бе минусаджията, що не си давъш сега 2/3 от заплатата, нале соца беше убаФ? Убаф, кога го работеха на нощни смени тея кату мени, и плащъха мастрафа на тия кату теби.... За колко нароТ съм платила, със седмична заплата от 30 лева тогава, сешсе нале. А ас гладна и броим стотинките. На теби ти е било доПре, на мени НЕ.

''''със седмична заплата от 30 лева тогава'' = '''със седмична заплата от 300 лева тогава''' Знам, знам, и сега не иСкарвате толко колко ас тогава...... Работех нощни смени в завод, а тогава вредните и отчисленията беха задължителни, немаше заплата на ръка като сега, касиерката първо ти дава фиша да го подпишеш и като одобриш и като си видиш парите в плика с фиша и сметките, тогава се разписваш на ведомостта .... Що не искате сега да плащате по 2/3 от заплатата си, та да имате пак соц, ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!

8 години по-късно, си купих гарсониера с тея пари. А на вас не ви се бачка, не ви се плащът 2/3 от заплатата за соца и за придобиФките му. Е нале беше доПре соца, кога тея кату мени бачкаха за тея като вази? Сега нема кой да ви бачкъ. Затфа тоя плач по соца.

Едно от най-мърлявите и свински места на света. Все едно съм в някое бразилско гето. ТО целия студентски град е така де..

Може и да си прав, но ми липсва. Или поне годинките на които бях 90-94.

Изглежда тъпо бях на 20-24 години.

Ех лошото е че си спомням какво беше Студентски град през 80-те! После няколко пъти бях там в началото на тоя век! Наистина си е нещо като публичен дом с храна и дискотеки! Ма ко да се прави явно сяка столица си има нужда от подобно място където да разтовариш напржението! Вярно то и учене трябва, ма то с учене човек става ли се!?

Много неща трябва да махнат от Студентски град. Много неприветливо място е станал. Преди имаше само блокчета с големи пространства между тях. А сега. навсякъде са нацвъкали мутробарокови сгради без никакво градоустройство и вкус.

Печели класацията за най-осраното от гълъби място!

И като ги махнат какво... ще "лепнат" още някоя дЪскотека ли?

Ох, каква безбожна селяния! Да я махат по-скоро!

Най-вероятно поредния грозен блок на Бароко

Някое ново казино, стриптииз клуб, кръчма, бар с нАркотици и фалшив алкохол? "Кампус", ко му трябва?

Култово място....

Ех, по мое време имаше само едно "банана" срещу 4-ти стол...

И от страни на самата 4-ка . По едно време даже и телевизор имаше там