Предотвратиха втора експлозия в завода в Леверкузен

Жертвите от първата вече са две, четирима души са все още в неизвестност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не са наели некои от новодошлите брадати инджинери та стават толкоз сакатлъци?

Завода на Байерн. Да горят в ада ся и шмайзера и всички котила! Уж

Нещо става в тая Германия. Първо наводнения, сега експлозии... Какво ли още предстои...

Те си наемат от там още след голямата война, и досега нямаха подобни проблеми. Винаги са имали проблеми с мангалите, които им докараха глад и хиперинфлация между войните, и едни други, които се мислят за: "връх на хранителната верига" и сметаната на света, а са просто едни мангали!

Не маниак, наели са братовчед на германският пилот(който дали е бил и 40% не се знае, знае се само, че е бил на хапчета) , който си изби екипажа и пътниците в Алпите! Откъде ви намират толкова прости? Има много начини да се докара до неадекватност и най-добрият, а от грешки са застраховахани само българските политици, защото не правят нищо! И това ли е най-важното, а че сме в екологична катастрофа?

За разлика от нас си вадят поуки от грешките и са дисциплинирани. Няма какво да злорадстваме. Ние сме изостанали и защото не се учим от нищо.

Голяма част от индустрията си покрива пиковете с хора от временната заетост,които бачкат за 10-11 Евро на час. Което е около 40-60 % от това, което взима основният персонал за същата работа. Натискат ги за извънредни (които се трупат на една сметка и се плащат чак като изтече договора). Ако те освободят ти ги изплащат като отпуска - съответно тези "дни" отпуска бюрото по труда не ги плаща,както и ако не са ти дали да си вземеш отпуската. Каквото си изкарал от извънредните се пресмята в дни и чак след като минат бюрото почва да плаща. След 9 месеца изхвърлят повечето, който се е гърбил като куче му дават договор, за една година. После е 6 месеца пробен период, през който могат да те освободят безпричинно. Ако решат могат да не ти продължат договора. Както се сещаме мотивацията не е висока. Основният персонал обикновено е мързелив и се скатава,или редовно бичи болнични. В резултат заводът се ядосва, че хората ги мързи, те се ядосват, че за същото блъскане че и повече взимат по-малко пари... А фирмата за временна заетост се кефи щото е най-на далавера. Тези фирми ги има от над 100 години по цял свят. Това е форма на съвременно робство. Така е в Байер, така е в мерцедес, така е навсякъде. Основният персонал презира хората от временната заетост - въпреки че голяма част от тях са немци. Поне половината. Немците от фрг презират тези от гдр и им викат "одита", от изтока. Считат ги за тъпи. Расизмът е повсеместен, черните са "бимбовци"... На същите тези, които взимат 10 Евро им дадоха документ по време на локдауните, че са "супер важни за функционирането на държавата" - складове за хранителни стоки, продукция, всичко без което и в пандемия не може. Естествено това нямаше паричен израз, макар на основния персонал да раздаваха помощи и ваучери... Ако човек попадне на добра фирма не е зле - металната индустрия примерно даваше 50% надбавки. Един склададжия спокойно може да вади 2300 нето с нощните. Но такива фирми са много, много малко. Но иначе Германия е голяма почитателка на човешките права. Стига за това да плаща данъкоплатецът, Ото Нормалфербраухер, а не бизнесът. Това е едната причина за неспазването на мерките за безопасност на труда. Другите са тъпота и непукизъм.

Завода на Байер. Байерн е от Мюнхен, не Леверкузен.

Това прилича повече на атомна гъба, все едно на път за Хирошима "Енола Гей" им е пуснал и на тях една граната в тоя Леберкезен. Там ли беше Байрен дето риташе Барбуков с ония двамата новите отпред до тоя от Враца пред Гошо вратарчето? Съсипаха тоя град, ей!

Все тая. Пак да отиват в ада! Всичко се плаща! Дано скоро и други рептили, крокодили, евгеници, математици, джендърици.... и тн...

Брей колко добре и точно и реално си го описал,браво дойчланде.