Преди 50 г. Ромас Каланта се превърна в горящия глашатай на свободата срещу гнета на Москва

На 14 май 1972 г. 19-годишният гимназист се самозапалва в центъра на литовския град Каунас в знак на протест срещу съветската окупация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По същото време бомбардировките с напалм и горящите виетнамци се превърнаха в символ на безкрупулния американски стремеж към господство. 3,5 милиона и половина жертви.

Смешни сте тролчета, сега само фашисти ви се привиждат. Истната е, че днешните фашисти се наричат рсшисти. Или орки, съвременни варвари хахаха

А малко преди да ги умори нашите "приятели" говнарите от англия и франция поставят условие на Сталин и СССР, че заплащането на индустриалните стоки ТРЯБВА да е с жито и зърнени култури, а не дори в злато, както е предлагал СССР. Така че нареченото "голодомор" е резултат от настояването на мръсната наглосаксонска и жабарска измет.

След западната "демокрация" населението на Литва намаля с 26 %. Русите с 44 %, местните литовци - с 16 %. Иначе литовките са най-често руси, със светли очи, но сега в Немско най-често работят ... казват, че са сервитьорки, ама е друго.

А още малко преди това американците избиват цялото коренно население на Америка . Събитието е известно в историята (ама вие не сте чели явно), като най-зверския и дълъг Холокост в историята на човечеството. Избити са 115 000 000 милиона индианци. За това ви е много удобно да мълчите, но пък може би сте просто абсолютен невежа, който не чете, а си промива главата през тв и каквото го облъчват там.

Нали са нацисти, защо да ни пука?

Само снимката като му видиш и ти става ясно, че не е бил наред с главата.

Редовните тролове на Путин изпълзяха от дупките. Промитите им мозъци наричат всеки нацист. Руски подлоги

Англичаните по този начин избиват двойно повече хора - индийци и ирландци.

Молчи, позорная Европа! И не качай свои права! Ты у России просто жопа, а думаеш, что голова! 1867г. Ф.И.Тютчев

беше съветска окупация, а сега е американска окупацията! Поне аз за себе си мислех, като премахнем съветската окупация ще сме свободни хора, но явно лъжата беше голяма, нищо подобно не се случи, но се убедих, че по голяма полицейщина от западната няма! Запада зачочна да се държи като комунистите едно време, все някой ги дебне да ги унищожава.......точно това ме отврати от което бягахме при комунизма, насаждането на омраза между хората!

Шизофренията дреме у много, много хора. Условията на средата са измежду най-добрите фактори, които я отключват.

То и Путин не е добре с главата.

да е жив и здрав

Ей Мухльо, я напиши нещо против Путин в руски форум и ще ти лепнат 15 годинки в Гулаг.

Schilo

Явно е имало отклонения детето. На 19 години не е толкова зрял, че да прави някакви кардинални изводи. А и хормоните бушуват. Нормалния ще гони мацките по храстите.

Прав си, дремеш на бостаня, ядеш дини и си бършеш гъза с буци. Охлузен кат пъдарско дупе хахаха. Схващаш ли бе дъртак?

Колкото повече пропаганда срещу Русия, толкова повече дори хора, които не са имали поляризация по случая ще отиват на нейна страна. Некадърността и наглостта на ЦРУ и МИ6 и наивността на милиардерите в Давос инсталирали "млади продажници" по целият свят ще си даде резултат. Както са дошли на власт с манипулации, НПО та и цветни революции така ще си идат. Не се получава. Не всички са безродници като нас. В България всичко минава, щото сме такива генетично. Смазани тотално от 500 години турско робство и комунистическа власт на ДС предателите, които след като им спря кранчето за кражби от Русия, просто смениха "инвеститора" със САЩ. Толкова е елементарно. Хората не мразят комунизма или социализма, мразят некадърниците, лизачите, продажниците и видимо смяната на кръга на влияние не смени процесите. Народа може да е леко бавен, но си знае. Защо ще питате? Ми много просто. Новите инвеститори се оказаха по-скръндзави и криви от старите. България като резултат е лидер по корупция, смъртност и нисък стандарт на живот. Ако западната идеология искаше тотална победа, трябваше да се погрижи да изрине ДС а не да прави сделки с него. И може би това щеше да се случи, ако не командваше САЩ-ЦРУ, свикнали на най-долните и гнусни манипулации, създаване на удобни за корпорациите им диктатури, цветни революции и манипулация през медиите. В момента сме свидетели на цялата тази сатанистична машина за контрол над света, която видимо работи срещу славянската култура с по-сериозни нива на демагогия от Хитлеровият райх. Какво си мислите, че ще се случи? Ще победи? Ще срине Русия за да граби ресурси пак? Ми не. Давоският Шваб сатанист, си мисли, че понеже Путин е либерал е и идиот, който в името на корпоративното им планче за глобален фашизъм с цензура, дигитално следене и отнемане на правата на гражданите ще им приеме кретенизма и версията на тоталитаризъм. Няма стане тая. И те го знаят. И за това са в паника. Сметките не излезнаха. Има опция едно: Признават, че светът не е еднополярен и идеологията им за трансхуманизъм към човечеството е пагубна или става Трета Световна и оцелелите ще строят бъдещето. Дори и плана на Израел, да ползва Русия като буферна зона изпълняваща задачки в Украйна е на кантар. Успех с копането на дъното и завладяването на бъдещето в Метавърса на джендерия, толерастия, безполовост и синтетични хора.

А бе цървул я иди в еврейски квартал на запад и само произнеси името на Хитлер и да видил как за 5мин си закопчан и с лепнато криминално досие.

А за теб като не си достатъчно зрял на 49, какво да кажем?

Само по времето на ГЕРБ се самозапалиха 5-10 човека, а ГЕРБ са УЛТРА - АМЕРИКАНСКО ОПГ. Излезте на улицата, вижте хората и ще разберете, че появи ли се руски войник на хоризонта, българите ще го посрещнат с посления си хляб и последната си сол.

Рушляците пък винаги все някой друг им е виновен, те без враг не могат да съществуват. А навремето как се разделяха хората бе галфон - работници/интелигенция, софианци/провинция, граждани/селяни, активни борци и простото стадо.

Момчето е било с психически отклонения, всичко останало, което разкрасява сега историята му, за да е угодно на русофобската пропаганда, е чиста измислица.

Ние сме Богоизбраните и вие сте наши роби. Банки, Петрол, Газ, Злато, Оръжие, Фармация, Политици и тн. Всичко е в наши ръце.

Боко беше левия ташак на Путин, всичко което Тиквата не свърши за 12 години е дошло на Путин дюшеш.

Schilo

Май си на 17? Като пораснеш, ще разбереш, какво имам предвид!

Кой ги раздели бе драги. Да ти кажа ли. Същите които ни делят и сега. Евреите!

Долнопробна пропаганда...

По време на режима на ГЕРБ се самозапалиха общо 9 души, което няма аналог в историята на Европа, но подобни статийки не сме видяли да се пишат.

това ли ти е радоста в живота, да можеш спокойно да пишеш по форумите без да ти дърпат ушите.....да ти имам проблема!

Поредната тъпа и нищо не значеща за българите, соросоидна статия. Някой платен соросоид пак се е изкендзал и си е взел парите. Сган!

Хитлер и хитлеровци убиха изгориха 6 000 000 евреи и 5 000 000 други националности . Ти какво искаш като минеш през евр.квартал и кажеш хитлер да те помажат ли ? Бре че си глупав . Това момче е велик и е герой.

Не плюйте по колегата, а следвайте светлия му пример!!

Поредното джендърско англосаксонско промиване на мозъците ама приказката за баницата я знаем кой е луд. пак се опитват да променят историята вадейки неща от контекста типично гьобелсови похвати.

Ами първо, никой нищо не е занесъл отатък. Земният живот е кратък. Второ, Стопанинът отне от вас лозето и го даде на други лозари, щото вие отстъпихте от Него и разпнахте Сина Му. И трето, които от вас се обърнат към Христа, ще се спасят. Останалите ще се пекат като чевермета.

На 19 години сигурно е знаел какво иска от живота. Лесно се използват такква нещастия за политически цели и веднага да се напомпа пропагандата срещу Москва! Нищо че стотици се самоубиват годишно във всяка западнлевропейска държава особе о в скандинавските. Или оня дето шревъртя на острова и изби маса народ!

НАТО защо се разширява след края на студената война.....защото все някой ги дебне да ги унищожава, та те са по зле и от комунистите!

Посланието е: "Самоубивайте се, когато не ви слуша главата".

Не само те принуждаваха да ом се подчиняваш, но и те задължаваха да им се радваш Опитваха се, при някои доста успешно , да контролират и какво мислиш Принуждаваха те да участваш в безмислени мероприятия, и да декларираш възторжено верност към БКП Уж бехме равни, а некои " отговорни дрогаре", беха с държавни коли и вили, с прислужници и валута на корем Изобщо гнусна демагогия и лицемерие Система изтласкваща на върха некадърни нагаждачи Затова се и разпадна

И Георги Марков е смятал, че на Запад има свобода... докато не отишъл на запад. И разбрал, че капитализмът е още по-уродлив, видно от писмата му до Димитър Бочев.

Колко некадърни - колкото Просто Киро ли?

Поредната доза руска пропаганда за стягане редиците на местните орки - всеки който е против тях е или нацист, или шизофреник, ако не е нещо друго. Слаба работа е вече КГБ-то, или там както се преименува.

Само простотии. Голям герой

Да покаже колко струва Т. Живков и големия му фен Б Борисов доказаха че са некадърни но сервилни простаци,

Човека е бил болен от Шизофрения . Всички имаме по един такъв откачалник в Селото - Напиват се , пцуват Властта че няма Пенсия или Заплата , и накрая следва История .

Ако чичко Сорос ти прати послание да се самоубиеш, ще го направиш нали???? А аз ще дойда с ветрило да раздухвам огъня - един соросджендър по-малко!!!

СЕРСЕМИН!

Сега разлочно ли е?

Чел съм писмото, пише, че свободата е ограничена и в Западна Европа, както, че и там има пропаганда и е разочарован. Никога, никъде Георги Марков не е казал или писал, че в Западна Европа е по-зле! Инвестирайте време и прочетете двата тома на Георги Марков, този човек в подробности описва ужасите в България по време на руската окупация, пардон, комунизма!

Си мишка