Преди 110 г. България обявява своята независимост

На 22 септември 1908 г. страната ни отново се появява на картата на Европа след петвековно османско владичество. Честит празник!

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А най бедна.И толкова години след изгонването на турците.А защо по време на соца не се честваше този празник.И ВСЕ ПАК ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,А ДАНО ОЦЕЛЕЕМ И СЛЕД ТОЗИ ГЕНОЦИД СПРЯМО НАС.ТЕРИТОРИЯТА НИ Е ХУБАВА,ИМАМЕ МОРЕ,ИМАМЕ НЕВЕРОЯТНИ БАЛКАНИ,РЕКИ,ВОДА ДОВОЛНО,но жалко ,че нямаме ,,управници родолюбци,,да милеят за народа,а не само да гледат колко ще отидат в джобовете им. Толкова години уж свободни,а защо сме най бедни и първи по смъртност.Дано и този път Господ да ни помогне

След обявяването на независимостта си, продажните депутати ни направиха зависими веднага. Аз мисля, че сме силен народ и геноцида е целенасочен, за да се завземе без борба територията ни. Днес България гъмжи от цигани и техните безчинства. Турците винаги са гонили техните интереси у нас. Вижте Доган с кого се срещна последно. Нашите депутатите са пионки на чужда дъска. Жалки марионетки. Трябва обеча да разберат, че българина търпи много, българина е оцелявал винаги и българина не търпи окови. Честит празник!

Днес 110 години след като България е независима държава е пълна с руски кавали

Чудя се да празнувам ли или да си купувам билет за Терминал 2!

гейувете немат чувство за хумор, въпеки, че се смятат за нещо повече от кавали..

Ти пък къде си учил това, че България се пише с малка буква “б” и с “а”, вместо с “ъ”? Запознай ме с тези учители!

Са като ни пратят Фронтекс, ще видим една везависимост ние.

Ти пък къде си учил, че България се пише с малка буква “б” и с “а”, вместо с “ъ”? Запознай ме с тези учители!

Хехя. Имат се за Дудуци. Това сш е висша степен в кавалджийдтвото.

До Терминал 2 билетчето за метрото е 1,60 лв., какво му плащаш? От Терминал 2 нататък вече е повечко.

Окупираната с 6 американски военни бази България, празнува независимост. Окупатора не плаща наеми за базите разбира се. Няма да кажат и една дума за факта, че Руският император опрощава на Султана 174 млн. златни франка контрибуция, т.е. плаща Съединението и Независимостта на България или плаща Източна Румелия. Иначе как да си представим напускането от Българската войска на турска граница и заминаването и на Сръбската граница ? !

Schilo

Трол

Schilo

Честит празник!

Вашият празник беше преди 13 дни. Оставете нас останалите да празнуваме днес.

от сега,Борисов е като една кукличка с дистанционно управление,също като Живков ,само че по глупав

серж, ка са разбрахте със зайко-кукурайко? бАлгария принадлежи към македония или македония към бАлгария? или да се допитаме по въпроса до цензурата на вени марковски?

Бедна ти е душата. Това е проблемът.

А с влизането ни в яловия евросъюз завиги се отказахме от НЕЗАВИСИМОСТТА и предадохме доброволно и окончателно България в мръсните лапи на световната лихварска пасмина.

А с влизането ни в яловия евросъюз завиги се отказахме от НЕЗАВИСИМОСТТА и предадохме доброволно и окончателно България в мръсните лапи на световната лихварска пасмина.

червените цензури ще достигнат дъното на царските пеерази! т.е. ще бъдат забравени. а зелените просто ням да съществуват! , червените цензури ще достигнат дъното на царските пеерази! т.е. ще бъдат забравени. а зелените просто ням да съществуват! ,

преди 110 години България от турски вилает стана австрийско имение, каквато е и досега и каквото и ще остане! или по-скоро ще стане евро-сметище, обитавано от евро зомбита!

Вие останалите сте предателите на България

запомни ли го бе? запиши си го на челото с огън!

А сега дали сме независими или от нас просто нищо не зависи? Армията ни се подчинява на заповедите на НАТО, външната и вътрешната политика пък се определят от Брюксел, Париж и Берлин. Всичките ни закони задължително трябва да се съобразят с директивите на ЕС. Вообще една независимост....

30 години служих вярно на Австро-Унгарската империя

дори не ни дадоха за избиране: - задунайска губерния - турски вилат -евро-сметище! направо ни хвърлиха на сметището, където измираме сред евро-боклуци!

но боко я продаде на "началниците си"

аре оди да смъркаш, педерастки цензуре!

управлявано от австрийската династия "... фердинад-борис-живков-симеон-борисофф-...." и от туземните какво зависи, а? останаха дори без майчин език, азбука,... фалшива история на фалшива държава ....

и кой е тоя изтукан педераст на първата снимка?

Честит празник Българи. Не се разделяйте и плюйте Те това искат. Страх ги е когато сме единни. .

само че при Живков беше златния век на България и в икономика и в култура

кои сте единни бе педи? само цензурата на педерасите на жида серж!

"независима държава", чието главно дистанционно е в берлин, а второстепенното във виена! и от която не зависят дори и местните данъци такси! а политиците и се държат като роботи, говорещи на лош български (развалена версия на руския език)! .... и за това представление е платила русия!

вени, как е леля ти марковски? трие ли коментари от името на третополовата габриел? или само блокира по ип адреси?

беше ..... с пари и ресурси от СССР, ... от Русия, бе!

...На днешната дата преди 110 години от васал на Османската империя България се превръща в независима държава. Този безпрецедентен акт на свободната воля на българския народ става възможен 30 години след Руско-турската война от 1877-78 г.... та това е обида за популацията! Превежда се като " вие сте 100% дебили и мога да ви пробутвам всякакви истории за вярване...", нали, а?

той и едно време не е знаел добре езикът НИ, а сега започнал да обучава "ново-българите" (от исраел)

Честит празник Българи!!!!!!!!!!!!!! за европедалите не се отнася!!!!!!!!!!!!!!!

държавите - лилипути (като българия, сърбия, гърция, албания...) винаги са зависими и кукли на конци! СССР (Русия) ни плащаше добре за са играем по свирката му! а западът .... уби 2 милиона, осакати 2 милиона, отвлече 2 милиона, открадна 500 милиарда... и от нас нищо не зависи! това ли празнуваме днес, а?

Горби ми даде СВОБОДА, но ние не знаехме ко да я прайме...

Истински празник е! Да си пуснем "Шуми Марица" и вдигнем наздравица за Отечеството. Дано най-после извоюваме независимост от Москва!

Да се освободиш от КОМУНИЗМА, не е по лесно от...до се освободиш от Османско робство Още дрънчат руските окови в Родината ни

Вече близо 30 години се опитвате да подмените историята и националната памет - едва ли не "благородният" австриец спасява Бългярия. Националният празник е 3-ти Март, когато РУСИЯ ОСВОБОЖДАВА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!

"...след петвековно османско владичество..." - едно време си беше просто ТУРСКО РОБСТВО, днес обаче е модерно нещата да не се наричат с истинските им имена. Честит празник!

...когато Русия гони Турция и застава на тяхното място Смяна на едно робство с друго -НЕ Е ПРАЗНИК!

Много знайш кое е истинско...

след време и вени марковски ще представи нещата така, че не е имало габриел, която да ни забрадява мненията по ек директива!

Никога България не е била независима, нито преди 110 години, най-малко пък сега. При наличието на чуждестранни бази с окупационни войски за каква независимост говорим? Впрочем, 80% от "независимите" Българи не са и чували какъв празник е днес.

Празник ще е... Когато германци, французи, англичани...почнат да ти уважават повече от талибаните