Днес е денят, в който Юда предава Христос

Днес е Велика сряда - денят от Страстната седмица, посветен на строг пост, в който Църквата припомня за предателството на Юда и призовава към покаяние.

Обратно в новината

Коментари - Днес е денят, в който Юда предава Христос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки които ми каже: Аз съм религиозен или аз ходя на църква направо го отписвам като нормално мислещ човек! Никой поп, свещеник, пастор не успя да ми отговори - защо в църквите се върти търговия , защо всичките служители са на заплати? Всяка една религия е като политическите партии - обещават на всички, как ще са добре, някой ден в бъдещето, но облагите и привилегиите са за малцина и то в момента. Колкото по - малко ти е нужно, си толкова по - близо до Бог, а римокатолическата църква е една от най- богатите институции в света... някак си виждам противоречие в това. На колко бедняка помогна църквата? Всъщност се сещам за един , съученик, който беше уреден на държавна работа, без конкурс , а той дава 10 % от заплатата си на църквата на съботяните. Непрекъснато твърди колко е набожен, но когато имаше шофьорски изпит изпрати брат си, защото този не може да кара. Непрекъснато ползва всякакви облаги и си върши личната работа със служебната кола през работно време, но иначе твърди че живее праведно и спазва заповедите... По делата им ще ги познаете!

Да, съгласен съм, макар че има и изключения. Има хора в църквите, които са наистина праведни. Не се знаят много, защото не тръбят пред себе си и не са много известни. Но ги има, и не са малко. И все пак- не бъркай религията, религиозните институции, титли и хора, с Бог и Библията. Ако изобщо искаш да разбереш повече и да си отговориш на въпросите, свързани с религията, изключително важно е да направиш тази основна разлика. Иначе ще се подведеш по погрешна логика и ще стигнеш до погрешни заключения. :)

Днес е денят на най успешната маркетингова кампания в човешката история. Най добрият учебник по маркетинг е Библията. Как един малък и дрипав народ, превърна своята легенда и митология в религия за милиарди от други нации и техно момче стана Господ. Мазелтоф!

Не е митология, там е работата, де да беше... Митология е древногръцката. Или пък Властелина на пръстените от Толкин. Но Библията не е- много от личностите, описани вътре, ги има исторически документирани в много извънбиблейски документи. А след като тези личности са реални и документирани (включително и много от събитията, дори и свръхестествените, необясними за науката), как може да бъде митология?

Не Го е предал, а Го е продал. Нищо лично, просто бизнес - основна, евроатлантическа и на техните НПО ценност. Вижда се и по последователите. Последователите на Юда са онез, които умножиха безогледно състоянието си на милиарди сребърници. Войни, Лъжи и медиен контрол.

Денят, в който Юдо предаде Христос беше миналата седмица по това време. Православните пастири се движат с една седмица закъснение след католиците и протестантите.

Католиците и протестантите са извън Едната свята вселенска и апостолска Църква. От 1054 година. Ограмотете се малко и така пишете тук.

Това не е вярно. Знам какво твърди Православната църква, но в случая просто не е вярно. Да, Православната църква е приемствена, но и Католическата и Протестантската- също, и не по-малко от Православната. Освен това не друго, а именно еврейската Пасха определя кога е истинския Великден. И в случая Католическата църква го е спазила, а не Православната- Пасхата беше миналата седмица.

А нашите Юди, евро-гейчетата, кого ли днеска ще предадат ?

хъ ние предадохме ингилизите, че тоя Юда е предател голем праз

ЕДИН КАРУЦАР ;-) АЙДЕ , ШИБНИ КОНЕТЕ И СЕ МАХАЙ С КАРУЦАТА !

Така през 2013 фарисеите на рада дълбоката предадоха Спасителя Бойко на червените юди!

от психопати като тебе. "Блаженни са невежите", гл.XXIX, стих 4

Devil

Стига уе! Стига сте ни занимавали с тия измислени личности!

Там е работата, че не са измислени. Освен в Библията, има и доста други исторически документи и летописи, в които много от същите тези личности СЪЩО са описани... А ти не си никакъв "Devil", просто си невеж, със стандартно ограничено и квадратно мислене. :)

Днес е деня в който Америка предаде Европа на мюслитата!

Тиквун,оня ден пак пръска атеизъм. Плащат ли ти,нещо много си навит,за да си безплатен.

ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ЮДА Е БИЛ ЕДИН !!! СЕГА СА КАТО ЗМИЙСКО КОТИЛО - МНОГО, ГАДНИ, ОТРОВНИ И УПРАВЛЯВАЩИ !!!

Празнуват на този ден !

На някого не му хареса примера за бързо правосъдие? Джизъс гледа! Не вярвайте на обичливците, които ви вещаят равенство и благоденствие! Те искат вашия живот и безпрекословна саможертва! Вижте ги как ви лъжат от медиите и как ви плащат да не бъдете себе си и да не живеете живота си! Джизъс гледа!

Ама трябва до него да седи питбула Харалампи, странно име, ама зъбите впечатляват :))

Парламент, правитество и НПО-та са пълни с юди, продали душите си на дявола!

че си Тиквун.

Щото Старият завет е отменен. Прочети. Ако можеш да четеш.

Постът е адресиран до трола Тиквун Тиквунов.

Другият въпрос е дали глупостта ти е генетична даденост , или си положил труд и усърдие за да я придобиеш? Господ здраве да ти дава .