Пред срутване: Евакуираха къща, която се наклони на една страна заради изкоп в Пловдив

Според експертите сградата е опасна за обитаване, инвеститорът на строежа в близост ще бъде санкциониран от РДНСК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да събаря де що е останало и да обезщетява с апартаменти.

Не с апартаменти а да им построи къщата нанова, но както си е била с каменни основи и плътни тухли единички. А въпросните РДНСК, архитекти в общината и друга сган като дадоха разрешение не знаеха ли, че като се махне къщата близнак и се подкопаят каменните основи къщата ще падне?

Парата притъпява и изкривява всяко знание ! Парата да те бие по джобата, пък майната й на раята !

Това е в район "Източен" - там съм подавал сигнал, за пробиване на носеща стена, също в тухлена къща. Познайте какъв беше резултата - НИКАКЪВ. Нито проверка, съответно без отговор...нищо!!! Пълно безхаберие!

Смени си ника на "Дрън-дрън"! Да я възстанови в предишния й окаян вид с отвратителна фасада, нали?! Разни помияри наследяват имот, за който не могат или са духнали навън и не искат, да се грижат, но не искат и да го продават, а мизерстват вътре или го отдават под наем без да полагат никакви грижи и само загрозяват пейзажа, а и застрашават минувачите - това май само у нас е възможно.

Преведено на новомутренски. Строителят е искал да бутне двете къщи и да вдигне блок. Едната са му я продали а другата не. Затова той "без да иска" е подкопал и повредил и втората. Сега ще вдигне желания блок, ще им даде 2 апартамента и пак ще е на далавера.

Не съм архитект ,но ми е интересно как са строени кооперациите в София преди 50-60-70-80 години ,като две съседни кооперации са строени по различно време , а първо-построената не е паднала /срутила-/,въпреки ,че е построена 20-30 години преди това.Тези кооперации са по на 5-6 етажа,а някои и повече

Ало, комши? Абе тука малко ти съборихме къщата, ши извиняваш!

И що мислиш, че не са падали?

Строителят печели два парцела да строи и с апартаменче ще ги обезщети.

КАТО УСВЕОИ ВТОРИЯ ПАРЦЕЛ, МОЖЕ ДА ПОДАДЕ И ТРЕТИ... НА ПРИНЦИПА НА ДОМИНОТО МОЖЕ ДА УСВОИ И ЦЯЛАТА УЛИЦА....

ПРЕЦЕДЕНТА АЛАБИН ДАДЕ ПРИМЕР КАК МОЖЕ ДА СЪБАРЯШ СТАРИ СГРАДИ И УБИВАШ МЛАДИ ХОРА БЕЗ РАЗРЕШИТЕЛНО И ПОСЛЕДИЦИ.....

На тази къща аз не видях ни една колона, обрамчваща и укрепваща зидарията. Изискването за дълбочина на фудниране е минимум 80см. Каменни основи, дълбоки 60см без разтвор и т.н. Абсолютно кофти построена къща. Тук си чешат езиците хора, дето нямат хабер от строителство... Районът на Пловдив е от 9-та степен на земетръс. При първото малко по-сериозно земетресение и тази съборетина щеше да падне от само себе си. И както пише в Библията: Всичко ,което ни се случва, се обръща на добро...