Празнуваме Томина неделя

"Ако не видя на ръцете му раните от гвоздеите и не сложа ръка на ребрата му, няма да повярвам", казва Тома Неверни след възкресението на Христос

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярвам в Господ дотолкова, доколкото мисля, че съществува някакъв висш разум, който е над нас, и който съди делата ни. Как - не знам, а и не мисля, че някой знае. Може би има просветлени, но дори и някой да знае, не мисля, че ще тръгне да разправя наляво-надясно каква е "правилната" вяра. Намирам духовните храмове, като покръстен ортодоксален християнин, като духовен канал с този разум, но не вярвам в нито една буква на написаното от богоизбрания народ. Ето - притчата за Тома - все още е низвергнат като "неверни". Нищо повече от поредното словоблудство на хитри люде, които се опитват да унищожат всички пречки пред религията. Абсолютно нормално е човек да повдигне вежди пред невероятните истории, особено за онова време, които са описани там ... нооооо ... тогава става Тома неверни ... човека ТРЯБВА да вярва, според тях, въпреки, че нищо от това, което се описва в библията не му се дава, защото само така остава БЛАЖЕН ... да бе! Как пък не! А не може ли човек да има собствени възгледи за това, кое е добро и зло, а не тези, които му повелява дадена книга? Заради нея са изгорени на клада велики хора, дали много на света. Да не говорим колко християнски е действала светата инквизиция ... но индулгенции е давала! Толкова за религията в наше време! А празниците ... празниците са хубаво нещо! Сбира се семейството, боядисват се яйца, ядат се козунаци, почита се Гергьовден. В общи линии - приятни емоции! Хора, помнете - просто бъдете добри, отнасяйте се с другите така, както бихте желали да се отнасят с вас. Не вземайте от труда на други хора, давайте при възможност и нужда, бъдете активни за това, което желаете ... бъдете позитивни! Всичко останало ще се нареди! Аз следвам тези принципи и съм щастлив. Не занимавам Господ с моите неща. Нима ще има време да ми обърне внимание ... добре де, признавам си, един път го помолих за нещо, и ме дари с най-голямото богатство на света! За това съм му благодарен ... и това без да се моля всеки ден! Та вярвам в доброто ... бъдете и вие така. Живи-здрави!

черпиш познанията си по релегия от исторически факти. от описанията на действията и беззаконията, които предствители на различни християнски ереси ( католици, протестаннти и т.н.) са вършили през вековете "в Името Господне". религия мажеш да намериш навсякъде, описвана и налагана по всякакви начини - най-вече манипулативни и насилствени. ВЯРА можеш да на мериш само в създадената лично от Него църква, където Той лично е глава на църквата Си.

Колко еврея се казват Тома и Томка? Отг: нито 1. Дори кръстени евреи-гърци, няма с такова име. Затова царицата на скитите в днешна Добруджа се казва ТОМИ. Дори град основава на името си и този град 800 години носи името и, докато неин наследник не го прекръства на сестра си КОНСТАНЦА. До 1918г. градът е български а днес перла на "румънското" черноморие. Колко еврея, гръка, араба, арменеца(все семити) се казват ТОМИ- СЛАВ, Томислава? ТОМИ РИС - ТОМИ от царския род. РИС е древна българска титла за принадлежност към царски род. Както при монголците е ХАН, а при тюрките БЕГ. Както е образувано името ТомиРис, така са образувани имената БоРИС(Бой - високия, Бойчо, Бойко), Великия цар ТеРЕС, цар РЕСкопоРИС, княз ТеодорРИХ (Мизия 5-ти век), крал ТеодорРИХ Велики(Мизия 6-ти век), княз ЕспереРИХ и наследника му ТелеРХ(ТелецРих Мизия 7-ми век). Великият цар РЕС(Рез) от "Илиада" със снежнобелите си коне. Царя на ЕДОНИТЕ(струмяните) биещ се на страната на Троя Мизийска. Убит подло в гръб през ноща, от промъкналият се тайно в тракийския лагер Одисей. 800 години по-късно цар РЕС е наследен от царя на едните и първи ВАСИЛЕВС ....ГЕТА ВАСИЛЕВС

Всеки образован човек би трябвало да знае, че религията е измислица ! Най-голямата манипулация ! Религиите и парите са най-лошото нещо измислено от хората !

"Пътят към познанието и към истината върви в съмнението" Не съм го измислил аз.

Поредните им специално измислени приказки, които учат да вярваш каквото ти кажат като тъпа овца, без да задаваш въпроси и без да искаш сам да се увериш.

Искате да се уверите лично ? Църквата предлага и такъв път. Станете монах, отречете се от света и прекарайте живота си в пост и молитва ... и ще видите. Желая успех !

Гаранция - Франция. Ако не видя?! Голяма минавка ще е.

Ето пак.

Аз нищо не празнувам, това трябва да се спре! Все си намираме поводи да не работим, което е адски вредно! Трябва да се разботи, ей, хора, излизайте от тази пуста зона на комфорт, там няма нищо интересно!

Работи кой те спира.

Вярно е, че това трябва да се спре! ...говоря за това,че нищо не празнуваш!...започни от нещо и ще видиш някакъв смисъл от живота си.

Приятелю - за всеки влак си има пътници! Ти си типичен ... японец! Отиди там - шестдневна работна седмица с пет дена отпуск! Въпрос на чест е, тези пет дена да не се вземат(иначе не получаваш бонус)! Може и във Виетнам ... там май имаха един почивен ден на четири седмици, ако не се лъжа(но не съм сигурен, поправете ме, ако греша)!