Празнуваме Димитровден

На този ден работодателите се разплащат с работниците

Обратно в новината

Коментари - Празнуваме Димитровден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на димитровден чорбаджиите са разпускали аргатите наети на гергьовден за кърската работа! а работниците са продължавали да си работят във фабриките! не е зле да се поограмотят тия "славяни " дето са писали всички тия глупости! ние , българите, никога на никого не сме били роби, бе смо.таняци! и не сме славяни!!

Първо е доста странно в 3- ти век да говорим за славянин в Римската империя в Солун. Второ византийско робство просто няма. Никой не е бил репресиран заради езика си и произхода си. Дори има българка императрица. А и да си признаем, че Константинопол е бил център на наука и култура и ние сме се цивилизовани благодарение на Византия. Дори и азбуката е финансирана първо от Византия, а след това от Борис. Та престанете да смятате Византия за нещо лошо.

води зимата...Само дето сега по Григорианския календар това вече не важи../рано е за зимата и за сняг/По стар стил /Юлиянски календар/ Димтировден е на 03.ноември...И тогава се чака снегът...Като сме приели Григорианския календар за светските дати, е следвало религиозните празници ДА СИ ОСТАНАТ ПО ЮЛИЯНСКИЯ...Защото са свързани със сезоните и селското стопанство... Така или иначе-ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!

Не богохулствайте! НЯМА СЛАВЯНИ нито 3 век, нито 23 век. Четете и гледайте! Честит Димитровден!

пак се оака, какви славяни е имало през 3-ти век бе, неграмотни журналя

Гърци и Българи спорели, а той се оказал славянин от славянски произход ..... Честит празник на всички именници, с най-добри пожелания !

Всеки Димитър да помага като СВЕТИ ДИМИТЪР !!!!

Честит празник на всички с името Димитър. Бъдете здрави и щастливи! До Димитров ден реколтата вече е прибрана. Пожелавам ви спокойна красива зима!