От "справедливостта е крещящо нарушена" до "не трябва да се бърза"

Комисията по правни въпроси прие първо четене промени в Закона за противодействие на корупцията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не харесвам Лозан Панов! Никак даже! Но по същество! Започва досъдебно производство. КОНПИ се задейства почват проверки. Установяват се 1000 факта, милиони, недвижима и движима собственост, сметки и т.н. Обаче в съда - НЯМА ДЕЛО! И досъдебното производство се спира! Е!? Не трябва ли една конфискация да е следствие на произнесена присъда?! Как така конфискация без присъда?! Та какво точно искат да изменят и нагодят гейберастите? Да има конфискация без присъда ли?

Значи наказателният съд,ще каже че съм невинен,а друг административен орган ще може до живот да ме разследва и отделно конфискацията не е наказание..явно е похвала., Предлагам да се "похвалят" всички БГ депутати

Драги ми народни предатели , народния съд ще ви настигне ... и ще е по-скоро от колко се надявате!

И не , Лозан Панов не е избягал , той си заяви позицията много ясно , а на тази уредена седянка какво трябваше да прави драги ми "журналя".Да се обяснява на титана на мисълта Барни Ръбъл ли?

Законите в България са като топка за тенис прехвърляни м-у институциите! Единствената реална цел на което е безпроблемно да вървят алъшвериша, грабежа и корупцията! Някой да знае поне да е чувал държава на който и да е континент, където съд да може да променя закон?!

Целта е да приберат парите на Банев и Арабаджиев, и не само. След това пак ще сменят закона.

Това, което предлага неграмотният председател на правната комисия го нямаше даже по тошово и вълко-червенково време. Конфискация без присъда и без доказано престъпление!!! Може би милиционерът Гешев или ретардът Пламен Георгиев ще преценяват на кого и какво да конфискуват. Ние знаем отсега - конфискува се всичко което не е на Шиши и което си е харесал...

Управляващата групировка бързат да премахнат справедливото и демократично решение на ВКС, за да може подчинената им комисия да продължи да граби имуществото на неудобните на властта. Лозан Панов сам срещу всички за пореден път, един от малкото останали стожери на нормалността в задунайская губерния.

Лъчо мозъкът има достоен заместник в лицетно на Данаил Кирилов. Така, че мозъците в ГЕРБ станаха вече два.

Ако прокуратурата в България си беше на мястото - т.е. си вършеше работата, нямаше да има прекратени 'досъдебни производства'. Внася се обвинението заедно със събраните доказателства в съда и съдът решава дали обвиняемият е виновен или не. Ако е виновен, се пристъпва към изпълнение на наказанието и конфискация на придобитото от престъпна дейност имущество. Ако съдът постанови оправдателна присъда няма наказание и конфискация. Толкова просто е уредено в цивилизованите държави, но България уви, няма нищо общо с тях ...

Да дойдат в Бургас и нагледно да покажат как се разбива корупцията ,която взима вежду 30и 50% от всяка поръчка!!! Да си си вземат ДАНС и да онеправдаят като разбият счетоводно всяка поръчка на фактури и заплати!!!!

Суспендира се ВКС.Това е последното"гениално"творение на ГЕРБ в лицето на правният корифей Данаил Кирилов,с бурните аплаузи на Цацаров. Всъщност,иде реч за много прости неща.Предварителна конфискация,преди доказана вина/престъпност.И конфискация,при вече напълно отхвърлена такава.Другарите от ГЕРБ връщат времето много назад.При Вишински,Дзержински и нашият Народен съд.Уникално,браво!

oIo

И затвор, и затвор. И на наследниците, и на наследниците. И Истината, и Истината.

Ще им повярвам като конфискуват на Пеевски имуществото.

това е типично комунистически подход-има, няма, престъпление-щом си богат-ВИНОВЕН СИ ! Но съдът е установил, че няма причини де подвежда някого под наказателна отговорст....Няма значение, съдът да си гледа работата, ние си продължаваме с конфискацията...

Основното което трябва да приемете е че всяко обезщетение за непрофесионално действие в съдебната да се плаща от некадърника или подлогата виновен за това. Само тогава ще започнат да работят истински юридически издържано а не поръчково. Ама не смеете защото баламия народ ви гледа сеира как крадете и си трае и това много ви допада - хем пълен джоб хем тъп народ..

След като приемат (променят) закона по този начин България да се готви за дела в Страсбург, не мога да разбера как без влязло в сила решение на съда ще конфискуват имущество, на каква остнова ще е самата конфискация?! Една такава конфискация в дело срещу държавата в Страсбург веднага ще отпадне и тогава иска не иска ще се наложи да възстанови конфискуваното с лихвите и пропуснатите ползи. В момента едно такова решение много напомня едни мрачни години в началото на комунизма - 1944 година, когато е имало изпълнени смъртни присъди, конфискация и интерниране в лагери много преди да се издадат такива присъди от съда!!!

Гербавите бързат за да не връщат комисионните дето са взели за поръчките.. Каква ''гражданска конфискация'' ми навирате в очите като това си е чисто присвояване от страна на държавата след като няма доказано престъпление..

“Правосъдният министър Цецка Цачева посочи, че гражданската конфискация е нещо съвсем различно от досъдебното производство и не представлява наказание.”?!?!?!?! ====== Ако конфискацията (гражданска) не е наказание, то тогава какво е, поощрение? Поощрение ли е? И както каква се прилага с Наказателния кодекс? Може ли да съществува изобщо в България толкова и такава откровена овластена глупост и неграмотност!

Вървим с бодри крачки към пропастта, наречена 'Комунизъм'.

Всичко е отдавна пределно ясно - от ГЕРБ умишлено създават объркване и нихилистичен прочит или изменение (нарушение) на закона и не само на духа, но и на буквата ба Конституцията с популистични лозунги, за да прикрият и оправдаят ИЗБИРАТЕЛНИТЕ поръчкови акции на главния прокурор и специализираната прокуратура, които ТОЙ и ТЕ си подбраха, и да прикрият собствените си мошеници и крадци.

Никакви пари няма да приберат!Само някоя и друга дребна цаца ако се хване и това ще е!Който може да открадне милиони той ще съумее и да ги укрие!Това са кьорфишеци за нас будалте,които ги избираме!

на никой от тия умници не им хрумва че този закон може да се приложи някой ден спрямо тях - мислят се за вечни във властта. Да видим....

Ако приемат такава глупост, все едно че са казали 'Не ви щем чуждите инвестиции, освен ако не са Руски'. Никой нормален бизнес няма да инвестира вече и една стотинка в държава, която може просто да му конфискува имуществото без съд и присъда. Честито!

Разбира се, че не! Не поне в хазната - това просто е ново средство за натиск и рекет, и за сплашване не диктатурата. И за оправдание. Ако искаха и досега можеха много да направят ори сегашните закони.

И при комунизма всичко минаваше през съда независимо какво ни втълпяват че е било сякаш сме в деменция и не помним

Герберастите реват защото ВКС им дръпна бухалката от ръката с която без съд да конфискуват имущество ,но те ще измислят някакъв заместител защото им остава малко време и трябва някак да гушнат парите и имотите на неудобните им.

Тези от ГЕРБ напълно са се смахнали. Та нали вие я движите корупцията в последните 10г. сами със себе ли ще се борите!

Д. Кирилов ще променя закони със задна дата. Сефте... По същия начин Дянков обра печалбата на държавните предприятия със задна дата; По същия начин прехвърлиха резерва на НЗОК от ФР по сметка на правителството и изхарчиха парите за здраве до стотинка. Противоконституционно!!! По същия начин ОПГ ГЕРБ фалира КТБ - написаха нов закон за оценка на активите. Шайката няма наяждане...

не им стигат еврофондовете а сега искат и да вземат имущество и без осъдителни присъди

Като го слушам Граф данчо Монте кирилов кви "юридически" мъдрости ръси из парламентО и по телевизорите - .......мъка

Хой хой хой ,дани е кретен!:)))))))

Кирилов гледа много налудничаво

Всички ли в ГЕРБ са пъпеши и тикви ?

Всички са корифей на простотията.

Тия малоумници не се ли усещат? Барем ей така веднъж на високосна година да им шукне, че нарушават де що има правни принципи?!?

Този човек е правната мисъл на парламента? Вкарва безумни закони! Ако народът не спре това нещо ние наистина сме маймуни!! Толкоз.

Много странно! Или аз не го разбирам. Срещу някого е образувано дело , извършено разследване и е обвинен,че се е облагодетелствал незаконно с пари от корупция, наркотици , проститутки и други престъпления.Делото е вкарано в съда,който установява,че доказателства за незаконна дейност няма и прекратява делото.Подсъдимият е оправдан. След това Комисията нарежда тези пари и имущества да се конфискуват,защото са незаконно придобити и можело за бъдат вложени при терористите. При това положение,може би ще трябва да се съкратят съдилищата.....Правен абсурд!

Тоя Дани има вид на идиот - еталон за народен избраник от партия ГЕП.

Сещам се за ВЧК, дето е действало от 1918г и нататък.Бой по буржоата! И за онзи казус дето се чете в 1-ви курс ЮФ СУ-немският император искал да вземе насила земята на един селянин,а той казал,че в Берлин има съд. И императора се отказал.

Партокрация с елементи на диктатура. 29 години след промените го докарахме дотук. Явно на хората им харесва, нямам друго обяснение.

ВКС последен бастион на правовата държава. Изпълнителната власт сама си призна, че държавното обвинение е неспособно, но я устройва.

Прокуратурата е пробита, за да не участва в преразпределителните процеси по същество и вместо нея се появява "заместител" директно подчинен на изпълнителната власт. Това си е байпас на разделението на властите. Това са възможностите на втория ешалон - комбинаторите. Визионерството не им е в ДНК-то.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Този мрази Българския Народ и не му дава да си вдигне главата ! Отвратителен и е с дефект в разговора си ! К/ой го тури на това място като е калинка - султанка -цецка , Неграмотник ! Оставка и да върви по Дяволите ! Идва Съдния ден , Българина ви мрази , искренно и безплатно , мръсници от Герб !

Колективизация за вашето имущество, дипутати и прокурори неедни!

Имах един приятел , той като се напие до козирката ,също като този подбираше думи и ставаше червен като домат ! Този сигурно постоянно е пиян и за това лъже така ,при Герб всички Мошенници Борисов ги прибра ! Оставка и нови избори Мажоритарно ,стига с тези Партии , хранилки за престъпници !

Леле, колко мъка има! "Заместителят" на директно подчинение на изпълнителната власт също минава през съда. Иначе никой нямаше да се оплаква от спрени дела.

Ще ви разкажа една любопитна случка: на официално събитие на туристическия бранш, банкерката Петя Славова се заоплаква, че е дала огромен заем на Венелина Гочева, за да купи “Труд” и “24 часа”, но заемът се изплаща от КТБ, а пък Цветан Василев не бил й превел вноските за няколко месеца. От любопитство позвъних на Цветан Василев и го попитах дали е така, той потвърди, но се ядоса, че Петя Славова го разнася из София и ми рече: я попитай ти Петя кой й спаси банката и как тя ме предаде, правейки едни специфични финансови услуги на моя враг Любо Пъпката?! По-сетне, вече като заточеник в Белград, Цветан Василев в интервюта обясняваше за специалните фирми, създадени с пари на КТБ да финансират различни медии. По този случай да попитам, викани ли са в следствието Венелина Гочева, Мартин Радославов,Недялко Недялков, Тошо Тошев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Славка Бозукова?! Викани ли са главните редактори на “Монитор” и “Телеграф”, на другите издания от Нова българска медийна група, които получаваха щедри реклами от Цветан Василев или пък тези подчинени на Пеевски от издателството му, които издаваха книгите на проф. Антоанета Василева, съпруга на Цветан Василев?! Защо премиерът, финансовият министър, НАП, прокуратурата ни най-малко не се впечатляват от писанията на любимите им сайтове БЛИЦ и ПИК за Венелина Гочева?! Ето ви няколко заглавия: “Венелина Гочева дължи милиони на хазната, но си купи мезонет за 350 000 евро в училищен двор!”( БЛИЦ, 31.03.2016 г.); “ПИСНА МИ. Или цялата истина за Венелина Гочева, за милионите й данъчни задължения, за срещите с Цветан Василев, за рекета над Павлов, за доносите й до Цацаров против мен! И още: защо се бои да продаде “Труд”? ( Недялко Недялков, ПИК, 15.05.2015 г.); “САМО В ПИК! Издателката с кредит към КТБ Венелина Гочева се шири в едно от най-баровските имения в Бояна. Градинари и икономи обгрижват хасиендата ( 21.05.2015 г.); “Докога властта ще легитимира крупната данъчна длъжница Венелина Гочева? Защо издателката на “24 часа” е недосегаема за НАП? ( ПИК, 10.03.2016 г.); “Венелина Гочева сигнализира прокуратурата за финансови афери на издателите на ПИК и “Уикенд” ( Фрогнюз, 10.06.2015 г.); “Скандал! КТБ раздала над 30 милиона лева на Венелина Гочева, Тошо Тошев и подбрани медии! Вижте кои издания са били на хранилка при Цветан Василев! Неизрядните получатели на парите са фирми-издатели или акционери в компаниите-собственици на “Труд”, “24 часа”, “Преса”, “Тема”, “Стандарт”, “Шоу”, “Блиц”, “Марица”, “Струма” и други. Спрямо всички тях са заведени дела за несъстоятелност, сочи разследването.”( ПИК, 8.08.2014 г.). Прочетохте ли всичко това? В интернет има още... Знаете ли защо ме съдят мен?! За няма и 7 хиляди лева неплатени данъци, според НАП и прокуратурата, дължими за недоказано взета сума от фирма “Фина”. Не от КТБ! Колкото и да им се искаше на Делян Пеевски, Сотир Цацаров, Иван Гешев и Владислав Горанов, колкото и да ровиха - като няма, няма. Нито съм взимала пари от КТБ, нито съм получила кредит от КТБ, нито съм имала депозит в КТБ. Ни-що! Соня Култуклиева