Правителството прие Национална програма срещу замърсяването на въздуха

Целта е намаляване на емисиите на серен диоксид, азотни оксиди, неметанови летливи органични съединения, амоняк и фини прахови частици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Простотии, нищо няма да направят, най-много да измислят допълнителен данък за тия дето им останаха да плащат.

Проблема с автопарка се решава много лесно ! Внос на автомобили втора ръка да е разрешен само за резервни части ! И като ти е нова колата не може да пипаш щото заминава гаранцията :)

Откъде изпълзявате, бе...?

юе си джуркаме още дъълги години ,италианските боклуци за чист въздух

''Програмата е разработена въз основа на сключено Споразумение за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на околната среда и водите и Международната банка за възстановяване и развитие в подкрепа на управлението на качеството на атмосферния въздух.'' Си реч ще си плащаме на външни или ''наши'' консултанти ,да ни консултират понеже нашите законотворци нямат компетентност как да променят законите ,та в ТЕЦ-овете да не се горят боклуци защото мирише та чак пари на гърлото. Не се сещат как да забранят отоплението на твърдо гориво и хич не се сещат ,че не е проблема в новия внос на ''модерни'' западни дизели , защото НЕ СЪЩЕСТВУВАТ закони ,които да задължат новите им собственици да ги поддържат със заводските им ...пречистватели, а за по-евтино бързо се отървават от тях. В резултат на хартия нови модели чадят като нафтови печки от соца. Ох като кажа консултантски услуги се сещам за баснословната консултация на един небезизвестен хидроинженер , дето така ни изконсултира ,че дълго ни държа влага.

Не си разбрал Банката плаща и за проучването, и за програмата и за мерките! От нас остава само да ги изпълняваме, което ще е мнооооого трудна работа!

В програмата за чист въздух на София съвсем сериозно присъства мярка "Изграждане на инсинератор за изгаряне на отпадъците" с бюджет 370 милиона лева.

Дрън дрън дрън,поредните празни приказки без грам покритие. Като през зимата когато въздуха беше страшно замърсен и всички правеха това в което са най-добри.А именно да чакат времето да се затопли и да молят хората да спрат да се отопляват на печки за да се оправи всичко от само себе си!?Е ето до това се свеждат всичките програми и закони за въздуха.

Ако печките изгарят горивото по-пълно, тогава какъв е проблемът?

Ако е така да разбира се,но когато опира до молене защото някой хора не искат да си вършат работата как ще се променят нещата?!Конкретните лица по случаите само ходят на повикване и за да кажат на хората,че всичко е наред и си тръгват.

В стратегията влиза ли изсичането на горите, унищожаването на парковете и зелените площи в градовете? За един дебел приятел и една учителка по руски питам. Включвали се бетонирането на Черноморието и приватизацията на Пирин?

Нено Жирардели е зает да брани безнеса на Цеко и да се чуди как да заличи повече резервати и природни паркове

В Петрич ци ганите горят гуми от години за скрап . Правят го вечер ! Горят и много кабели , които купуват от вторични в Гърция за жълти стотинки. Да не говорим за безброй многото образували се сметища около града и в подгориискитре села ! Пожелавам с най-добри чувства кмета да се сдобие с детенце и да започне да мисли за бъдещето !

ул. „Рокфелер“ Petrich, Bulgaria

Сега не е отоплителен сезон, но огромните кълба дим са навсякъде ! Защо ,от къде са? Това е основният проблем!! Просто да се забрани изгарянето на боклука - това е решението поне с 85 %.

Програми и закони има в изобилие ,но те са само на хартия.България е кочина ,която никой не може да почисти.

А агенция, която да се занимава с това ще има ли?

Поредната национална програма, която ще си остане на хартия !

Абе, много сме добри в приемането на мерки, стратегии, закони и пр., но в прилагането им никакви ни няма. Сбърках малко, когато става въпрос за събиране на глоби и такси, там сме ненадминати!

сега защо краварските марици не си плащат глобите за замърсяването а,то бива да си дебил,ама ти се удари у земята заради един грант който ти се поднася със черпак във вид на порция помия

Как кореспондира това с вноса на италиански боклук и изгарянето му в ТЕЦ-ове? Може би това също допринася за подобряване чистотата на въздуха?

краварски баце

Но след големите обещания за измиването на улиците се разбра че са само обещания. Мръсните, не измити улици са проблем за хора със затруднено дишане. Движейки се по Софийските улици, очите ми се пълнят с прах.

Герберастите пишат програми и стратегии, които никой не реализира на практика. Тиквеника мисли само за крадене, а и кратуната му не може му осъзнае глобалните проблеми!

Грешка на редактора ( след обаждане от Еко министерството). Да се че 'за замърсяване' вместо 'против замърсяване'. Дир.бг се извинява на министъра на околната среда за допусната грешка.

при даването на безплатни печки на пелети,кой ще купува горивото? защото зимата е 6 месеца и на ден изгаря поне 1 пакет струващ 5 лева !!?

де да беше 1 пакет на ден и то за 5 лв.,веднага ше си купя 13 печки и 130 пакета !!!

Е как бе! Нали преди години казваха, че няма замърсяване!

Да спре готвенето по терасите, то замърсява околната среда и застрашава живота и здравето на хората от по горе без вина и те също плащат данъци.

предвидено ли е скропостижното закриване на американските марици,на ковачки марицата и на доган теца,щото иначе файдата от тия мерки е никаква

А за държавните такива какво ще кажете?

от мене са държавни бе тролчето сороско недоносено,ама иначе кравари смучат печалбата от скъпия ток дето ни заглоби твоя черен ментор от драгалевци

Селското стопанство, автомобилния транспорт и битовото отопление, но за промишлеността, която е отговорна за 90% от замърсяванията пак НИЩО!!!!

Абсолютно! В Русе от години ни тровят заводите. Интересното е че това започна с нови сили към 2011, 2012 година /когато ГЕРБ дойдоха на власт/ Преди това имаше изградени съвременни и скъпи станции за контрол на въздуха с пари от Европа. Но тихомълком без обяснения тези станции в Русе бяха премахнати /познайте пак от кого/ и започна тровенето. Сигналите са стотици и хиляди сигурно. Идва мобилна станция, но заводите са уведомени и когато се замерва, те не изпускат вредни емисии. Обикновено отровите се усещат рано сутрин преди хората да тръгнат на работа. Около 5, 6 часа сутринта се усеща най-силно.

Интересно! Русенските станции на Airsofia са четири и не отчитат замърсяване.

Похвално, браво !! А национална програма за замърсяването на дипломатически отношения с Русия КОГА ??

Тези мерки няма да хванат дикиш при нас у Факултета! Ще продължваме да гърмим в кюмбетата каквото намерим :), а цяла Красна поляна и Овча купел ще ни дишат прахта (смрадта)

Да ама ще се жалваме в Стразбург и тогава вие ше плащате да видите какво ...

как ти изглежда дишането на димът от собствената съборетина ?